En lektion om korsets kraft

 

IT var en af ​​de mest kraftfulde lektioner i mit liv. Jeg vil gerne dele med dig, hvad der skete med mig på mit seneste stille tilbagetog...

 

Sår og krigsførelse

For et år siden kaldte Herren mig og min familie ud af "ørkenen" i Saskatchewan, Canada, tilbage til Alberta. Det træk begyndte en helingsproces i min sjæl - en der virkelig kulminerede i løbet af Triumph tilbagetog tidligere på måneden. "9 dage til frihed" siger deres hjemmeside. De laver ikke sjov. Jeg så mange sjæle forvandle sig for mine øjne i løbet af tilbagetoget - min egen inklusive. 

I de dage mindede jeg et minde om mit børnehaveår. Der var en gaveudveksling mellem os - men jeg blev glemt. Jeg kan huske, at jeg stod der og følte mig adskilt, flov, ja endda skamfuld. Jeg har aldrig rigtig lagt meget vægt på det... men da jeg begyndte at reflektere over mit liv, indså jeg, at jeg siden det øjeblik havde altid følte sig adskilt. Da jeg voksede i min tro som et lille barn, følte jeg mig endnu mere isoleret, da de fleste af børnene i mine katolske skoler aldrig deltog i messen. Så jeg har aldrig rigtigt dannet stærke venskaber i mine skoleår. Min bror var min bedste ven; hans venner var mine venner. Og dette fortsatte, da jeg forlod hjemmet, gennem hele min karriere og derefter mine præsteår. Det begyndte så at bløde ind i mit familieliv. Jeg begyndte at tvivle på min egen kones kærlighed til mig og endda mine børns. Der var ingen sandhed i det, men usikkerheden voksede kun, løgnene blev større og mere troværdige, og det bragte kun spændinger mellem os.

En uge før tilbagetoget kom det hele til et hoved. Jeg vidste uden tvivl, at jeg blev åndeligt angrebet på det tidspunkt, men løgnene var så virkelige, så vedvarende og så undertrykkende, at jeg sagde til min åndelige leder i sidste uge: "Hvis Padre Pio blev slynget rundt på sit værelse fysisk af dæmoner, jeg gennemgik den mentale ækvivalent." Alle de værktøjer jeg brugte tidligere var tilsyneladende begynder at fejle: bøn, faste, rosenkransen osv. Det var først, da jeg gik til skriftemål dagen før tilbagetoget, at angrebene straks stoppede. Men jeg vidste, at de ville komme tilbage... og med det begav jeg mig ud på tilbagetoget. 

 
Leveret fra mørket

Jeg vil ikke komme for meget ind på tilbagetoget, bortset fra at sige, at det væver sammen ignatiansk dømmekraft og Thérèsisk spiritualitet, blandet med sakramenterne, Vor Frues forbøn og mere. Processen gav mig mulighed for at gå ind i både sårene og det mønster af løgne, der dukkede op af dem. I løbet af de første par dage græd jeg mange tårer, da Herrens tilstedeværelse sænkede sig over mit lille værelse, og min samvittighed blev oplyst til sandheden. De ømme ord, han hældte ud i min dagbog, var kraftfulde og befriende. Ja, som vi hørte i evangeliet i dag: 

Hvis du forbliver i mit ord, vil du virkelig være mine disciple, og du vil kende sandheden, og sandheden vil frigøre dig. (Johannes 8: 31-32)

Jeg mødte de tre personer i den hellige treenighed tydeligt og mere, end jeg nogensinde har gjort i mit liv. Jeg blev overvældet af Guds kærlighed. Han afslørede for mig, hvordan jeg subtilt havde købt ind i "løgnens fader" falskheder.[1]jf. Johannes 8:44 og med hver belysning blev jeg sat fri fra en negativitetsånd, der havde sat en plage over mit liv og mine forhold. 

På den ottende dag af tilbagetoget fortalte jeg resten af ​​gruppen, hvordan jeg blev overvældet af Faderens kærlighed – ligesom den fortabte søn. Men så snart jeg talte det, var det som om et nålehul åbnede sig i min sjæl, og den overnaturlige fred, jeg oplevede, begyndte at løbe ud. Jeg begyndte at føle mig rastløs og irriteret. I pausen gik jeg ind på gangen. Pludselig blev helingstårer erstattet af tårer af angst - igen. Jeg kunne ikke forstå, hvad der foregik. Jeg påkaldte Vor Frue, englene og de hellige. Jeg "så" endda i mit sind ærkeenglene ved siden af ​​mig, men alligevel blev jeg grebet af frygt, så jeg rystede. 

Det var i det øjeblik, jeg så dem...

 

Et modangreb

Stående uden for glasdørene overfor mig "så" jeg i et blink Satan stå der som en stor rød ulv.[2]Under min tilbagetog sagde min far, at en stor ulv slentrede hen over forhaven, hvor han bor. To dage senere kom den igen. Med hans ord: "Meget usædvanligt at se en ulv." Dette overrasker mig ikke, da en del af tilbagetoget bringer helbredelse til vores "stamtræ". Bag ham var mindre røde ulve. Så "hørte" jeg i min sjæl ordene: "Vi vil fortære dig, når du går herfra." Jeg blev så forskrækket, at jeg bogstaveligt talt bakkede.

Under den næste snak kunne jeg næsten ikke fokusere. Minderne om at blive mentalt kastet rundt som en kludedukke ugen før kom farende tilbage. Jeg begyndte at frygte, at jeg ville falde tilbage i de gamle mønstre, usikkerhed og angst. Jeg bad, jeg irettesatte, og jeg bad noget mere... men uden held. Denne gang ønskede Herren, at jeg skulle lære en afgørende lektie.

Jeg tog min telefon og sendte en sms til en af ​​tilbagetogslederne. "Jerry, jeg er blevet blindet." Ti minutter senere sad jeg på hans kontor. Da jeg forklarede ham, hvad der lige havde udspillet sig, stoppede han mig og sagde: "Mark, du er faldet i frygt for djævelen." Jeg blev først overrasket over at høre ham sige dette. Jeg mener, i årevis har jeg irettesat denne dødelige fjende. Som far og leder af mit hjem har jeg taget autoritet over onde ånder, når jeg angriber min familie. Jeg har bogstaveligt talt set mine børn rulle på gulvet med mavesmerter midt om natten for så at være helt i orden to minutter senere efter en velsignelse med helligt vand og et par bønner, der irettesætter fjenden. 

Men her var jeg... ja, faktisk rystet og bange. Vi bad sammen, og jeg omvendte mig fra denne frygt. For at være klar, de (faldne) engle er stærkere end os mennesker - på egen hånd. Men…

I tilhører Gud, børn, og I har besejret dem, for den, der er i jer, er større end den, der er i verden. (1 Johannes 4:4)

Min ro begyndte at vende tilbage, men ikke helt. Noget var stadig ikke rigtigt. Jeg var ved at gå, da Jerry sagde til mig: "Har du et kors?" Ja, sagde jeg og pegede på den om halsen. "Du skal bære dette hele tiden," sagde han. "Korset skal altid gå foran dig og bag dig." Da han sagde det, udløste der noget i min sjæl. Jeg vidste, at Jesus talte til mig... 

 

The Lesson

Da jeg forlod hans kontor, greb jeg mit kors. Nu må jeg sige noget ret trist. Det smukke katolske retreatcenter, vi var i, som så mange andre, er blevet vært for mange New Age-seminarer og -øvelser som Reiki osv. Da jeg gik ned ad gangen mod mit værelse, holdt jeg mit kors foran mig. Og som jeg så, f.eks skygger, onde ånder begynder at stå langs gangen. Da jeg passerede dem, bøjede de sig for korset om min hals. Jeg var målløs.  

Da jeg vendte tilbage til mit værelse, brændte min sjæl. Jeg gjorde noget, som jeg aldrig normalt ville gøre, og jeg anbefaler heller ikke nogen at gøre det. Men en hellig vrede rejste sig i mig. Jeg tog fat i det hængende krucifiks på væggen og gik hen til vinduet. Ord steg op i mig, som jeg ikke kunne have stoppet, hvis jeg ville, da jeg mærkede Helligåndens kraft vælde frem. Jeg holdt korset op og sagde: "Satan, i Jesu navn, befaler jeg dig at komme til dette vindue og bøje dig for dette kors." Jeg gentog det... og jeg "så" ham hurtigt komme og bukke i hjørnet uden for mit vindue. Denne gang var han meget mindre. Så sagde jeg, "Hvert knæ skal bøje sig, og hver tunge bekende, at Jesus er Herre! Jeg befaler dig at bekende, at han er Herre!" Og jeg hørte ham i mit hjerte sige: "Han er Herre" - næsten patetisk. Og dermed irettesatte jeg ham, og han flygtede. 

Jeg satte mig ned og hver spor af frygt var fuldstændig forsvundet. Så fornemmede jeg, at Herren ville tale - som han har gjort det tusind gange i denne tjeneste. Så jeg tog min kuglepen, og dette er, hvad der flød ind i mit hjerte: “Satan må knæle foran Mit Kors, fordi det, han troede var sejr, blev hans nederlag. Han skal altid knæle foran Mit Kors, fordi det er Min Krafts redskab og symbolet på Min kærlighed - og Kærligheden svigter aldrig. JEG ER KÆRLIGHED, og ​​derfor symboliserer korset kærligheden til den Hellige Treenighed, der er gået ud i verden for at samle Israels tabte lam.” 

Og dermed udgydte Jesus en smuk "litanie" til korset:
 
Korset, korset! Åh, mit søde kors, hvor elsker jeg dig,
thi jeg svinger dig som en le at samle
en høst af sjæle til Mig selv. 
 
Korset, korset! Med den har du kastet, ikke skygge,
men lys over et folk i mørke. 
 
Korset, korset! Du, så ydmyg og ubetydelig
— to bjælker af træ — 
holdt verdens skæbne på dine fibre,
og dermed naglede fordømmelsen af ​​alle på dette træ.
 
Korset, korset! Du er livets skrifttype,
Livets Træ, Livets Kilde.
Almindelig og uattraktiv holdt du Frelseren
og blev dermed det mest frugtbare træ af alle. 
Fra dine døde lemmer er udsprunget al nåde
og enhver åndelig velsignelse. 
 
O kors, o kors! Dit træ er gennemblødt i alle årer
med Lammets Blod. 
O kosmos søde alter,
på dine splinter lå Menneskesønnen,
alles broder, skabelsens Gud.
 
O kom til mig, kom til dette kors,
som er nøglen, der låser alle kæder op, som snapper deres led,
som spreder mørke og får enhver dæmon til at flygte.
For dem er korset deres fordømmelse;
det er deres sætning;
det er deres spejl, de ser i
den perfekte afspejling af deres oprør. 
 
 
Så holdt Jesus en pause, og jeg fornemmede ham sige: "Og så mit elskede barn, jeg ønskede, at du skulle kende den nye kraft Jeg lægger korsets kraft i dine hænder. Lad det gå før alt, hvad du gør, lad det stå med dig til enhver tid; ckigger ofte på den. Elsk Mit Kors, sov med Mit Kors, spis, lev og eksistere altid med Mit Kors. Lad det være din bagmand. Lad det være dit hellige forsvar. Frygt aldrig, aldrig fjenden, der bare bukkede før korset i dine hænder." Så fortsatte han:
 
Ja, korset, korset! Den største magt mod det onde,
thi med den forløste jeg mine brødres sjæle,
og tømte Helvedes indvolde. [3]Faktisk, da Jesus sagde dette, tænkte jeg, at det kunne være kætteri eller komme fra mit eget hoved. Så jeg slog det op i katekismen, og ganske vist tømte Jesus helvedes indvolde for alle retfærdig da han steg ned til de døde efter sin død: se CCC, 633
 
Og så sagde Jesus så ømt: "Mit barn, tilgiv mig for denne smertefulde lektion. Men nu forstår du, hvor vigtigt det vil være for dig at bære korset, på din krop, i dit hjerte og på dit sind. Altid. Kærlighed, din Jesus." (Aldrig i alle mine år med journalføring kan jeg huske, at Jesus afsluttede sine ord på den måde). 
 
Jeg lagde min kuglepen ned og tog en dyb indånding. Den fred "der overgår al forstand"[4]jf. Fil 4: 7 vendt tilbage. Jeg rejste mig og gik over til vinduet, hvor øjeblikke før fjenden havde bukket sig.
 
Jeg kiggede ned i den friske sne. Der, under karmen, var Fodspor der førte lige hen til vinduet - og stoppede. 
 
 
Afsluttende tanker
Der er mere at sige, men det er til en anden gang. Jeg er vendt hjem fornyet, og kærligheden mellem min kone og mine børn er blevet mangedoblet. Den klamhed og usikkerhed, som jeg følte i årevis, er nu væk. Den frygt, jeg havde for, at jeg ikke er elsket, er forsvundet. Jeg er fri til at elske og blive elsket på den måde, han havde til hensigt. Bønnen og faste og rosenkranser at syntes forgæves? De forberedte mig faktisk på det nådefyldte øjeblik af Kristi helbredende kærlighed. Gud spilder intet, og ingen af ​​vores tårer, når de bringes til ham, falder til jorden. 
 
Vent på HERREN, vær modig; vær modig, vent på HERREN! (Salme 27:14)
 
I min morgenbøn i denne uge kom jeg til et skriftsted i visdom, der smukt siger hvorfor korset er så magtfuldt. Der blev skrevet om israelitterne, der i deres negativ ånd, blev sendt en tugtelse af giftige slanger. Mange døde. Så de råbte til Gud, at de var forkerte ved at klage og være så mangelfulde på tro. Så Herren befalede Moses at hejse en bronzeslange på sin stav. Enhver, der så på det, ville blive helbredt for et slangebid. Dette var selvfølgelig forud for Kristi kors.[5]"De vil se på ham, som de har gennemboret." (Johannes 19:37)
 
For da dyrenes frygtelige gift kom over dem, og de døde af bid af krogede slanger, holdt din vrede ikke ud til enden. Men som en advarsel blev de for en kort tid terroriseret, skønt de havde et frelsestegn, for at minde dem om din lovs forskrift. For den, der vendte sig mod den, blev frelst, ikke af det sete, men af ​​dig, alles frelser. Hermed overbeviste du også vores fjender om, at du er den, der befrier fra alt ondt. (Visdom 16:5-8)
 
Der er næsten intet at tilføje til det, undtagen måske en lille lektion mere. En fjern fætter til mig, en lutheraner, fortalte mig for mange år siden, hvordan de bad over en kvinde i deres kirke. Kvinden begyndte pludselig at hvæse og knurre og manifestere en dæmon. Gruppen var så bange, at de ikke vidste, hvad de skulle gøre. Pludselig sprang kvinden ud af stolen hen imod dem. Min fætter, husker hvordan katolikker laver den korsets tegn, rakte hurtigt sin hånd og sporede korset i luften. Kvinden pludselig fløj baglæns hen over rummet. 
 
Ser du, det er "alles Frelser", der står bag dette kors. Det er hans magt, ikke træet eller metal, der driver fjenden ud. Det er min stærke følelse, at Jesus gav mig denne lektion, ikke kun for mig selv, men for dig der danner Our Lady's Little Rabble.
Men hvordan vil de være, disse tjenere, disse slaver, disse Marias børn? … de vil have Guds ords tveæggede sværd i deres mund og den blodplettede korsets standard på deres skuldre. De vil bære krucifikset i deres højre hånd og rosenkransen i deres venstre, og Jesu og Marias hellige navne på deres hjerte. -St. Louis de Montfort, Sand hengivenhed til Maryikke. 56,59
Hold altid korset med dig. Ærbøje det. Elsker det. Og frem for alt lev dets budskab trofast. Nej, vi behøver ikke at frygte fjenden, for større er Han, som er i os, end han, der er i verden. 
 
... Han bragte dig til live sammen med ham,
efter at have tilgivet os alle vore overtrædelser;
udslette obligationen mod os, med dens juridiske krav,
som var os imod, han fjernede det også fra vores midte,
nagle det til korset;
at plyndre fyrstedømmerne og magterne,
han lavede et offentligt skue af dem,
fører dem bort i triumf ved det.
(Kol 2: 13-15)
 
 

 

Støt Marks fuldtidstjeneste:

 

med Nihil Obstat

 

At rejse med Mark ind  Nu Word,
klik på banneret nedenfor for at Hold mig opdateret.
Din e-mail deles ikke med nogen.

Nu på Telegram. Klik:

Følg Mark og de daglige “tidernes tegn” på MeWe:


Følg Marks skrifter her:

Lyt på følgende:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Fodnoter

Fodnoter
1 jf. Johannes 8:44
2 Under min tilbagetog sagde min far, at en stor ulv slentrede hen over forhaven, hvor han bor. To dage senere kom den igen. Med hans ord: "Meget usædvanligt at se en ulv." Dette overrasker mig ikke, da en del af tilbagetoget bringer helbredelse til vores "stamtræ".
3 Faktisk, da Jesus sagde dette, tænkte jeg, at det kunne være kætteri eller komme fra mit eget hoved. Så jeg slog det op i katekismen, og ganske vist tømte Jesus helvedes indvolde for alle retfærdig da han steg ned til de døde efter sin død: se CCC, 633
4 jf. Fil 4: 7
5 "De vil se på ham, som de har gennemboret." (Johannes 19:37)
Posted in FORSIDE, FAMILIENES VÅBEN og mærkede , , , .