Et personligt vidnesbyrd


Rembrandt van Rinj, 1631,  Apostel Peter knælende 

MINNE OM ST. BRUNO 


OM
For tretten år siden blev min kone og jeg, begge vugge-katolikker, inviteret til en baptistkirke af en af ​​vores venner, der engang var katolik.

Vi tog ind søndag morgen gudstjeneste. Da vi ankom, blev vi straks ramt af alle de unge par. Det gik pludselig op for os hvordan unge mennesker der var tilbage i vores eget katolske sogn.

Vi gik ind i det moderne fristed og tog plads. Et band begyndte at lede menigheden i tilbedelse. Sangerne og musikerne var omkring vores alder - og meget polerede. Musikken var salvet og tilbedelsen opløftende. Kort efter leverede præsten sit budskab med lidenskab, veltalenhed og magt.

Efter gudstjenesten blev min kone og jeg introduceret til mange af de par, der var der. Smilende, varme ansigter inviterede os tilbage, ikke kun til gudstjenesten, men til det unge parts nat og endnu en ugentlig ros- og tilbedelsesbegivenhed. Vi følte os elsket, velkommen og velsignet.

Da vi satte os i bilen for at rejse, kunne jeg kun tænke på min egen sogn ... svag musik, svagere homilier og endnu svagere deltagelse fra menigheden. Unge par i vores alder? Praktisk uddød i kirkestolene. Det mest smertefulde var følelsen af ​​ensomhed. Jeg forlod ofte messen og følte mig koldere end da jeg kom ind.

Da vi kørte væk, sagde jeg til min kone: ”Vi skulle komme tilbage her. Vi kan modtage eukaristien ved en daglig messe mandag. ” Jeg grinede kun halvt. Vi kørte forvirrede, triste og endda vrede hjem.

 

EN OPKALD

Den aften, da jeg børstede tænderne i badeværelset, næsten ikke vågen og svævede over dagens begivenheder, hørte jeg pludselig en tydelig stemme i mit hjerte:

Bliv, og vær lys over for dine brødre ...

Jeg stoppede, stirrede og lyttede. Stemmen gentog sig:

Bliv, og vær lys over for dine brødre ...

Jeg var bedøvet. Når jeg gik nedenunder noget forbavset, fandt jeg min kone. "Skat, jeg tror, ​​at Gud vil have os til at blive i den katolske kirke." Jeg fortalte hende, hvad der skete, og som perfekt harmoni over melodien i mit hjerte, sagde hun ja.

 

AWAKENING 

Men Gud måtte stadig håndtere mig. Jeg var ked af utilpashed i kirken. Efter at være rejst i et hjem, hvor ”evangelisering” var et ord, vi faktisk brugte, havde jeg en stærk bevidsthed om troskrisen, der kogte under Kirkens overflade i Canada. Desuden begyndte jeg at stille spørgsmålstegn ved min katolske tro ... Mary, skærsilden, det celibate præstedømme .... du ved, det sædvanlige.

Et par uger senere rejste vi til mine forældre et par timer væk. Mor sagde, at hun havde denne video, som jeg bare måtte se. Jeg faldt alene ned i stuen og begyndte at lytte til en tidligere presbyteriansk præst fortælle sin historie om, hvordan han var den mest antikatolske intellektuelle, han kunne tænke på. Han blev så mørt over katolicismens påstande, at han besluttede at historisk og teologisk bevise dem forkerte. Siden den katolske kirke var den eneste kristne tro, der lærte det prævention ikke er i Guds plan og er således umoralsk, ville han bevise dem forkert.

Gennem flittigt studium af Kirkens Faders, teologiske argumenter og Kirkens lære, Dr. Scott Hahn opdagede, at den katolske kirke var højre. Dette konverterede ham dog ikke. Det gjorde ham vredere.

Da Dr. Hahn forsøgte at afskrække hver af kirkens doktriner en efter en, fandt han en forbløffende tendens: hver af disse lærdomme kunne ikke kun spores gennem århundrederne i en ubrudt traditionskæde til Kristus og apostlene, men der var forbløffende bibelsk grundlag for dem.

Hans vidnesbyrd fortsatte. Han kunne ikke længere benægte sandheden foran ham: den katolske kirke var kirken, som Kristus grundlagde på Peter, klippen. Mod sin kones vilje blev Dr. Hahn til sidst katolik, efterfulgt senere af hans ægtefælle, Kimberly ... dengang titusinder af kristne fra flere kirkesamfund, inklusive et jordskred af protestantiske præster. Hans vidnesbyrd alene kan have skabt den største udvandring i kirken siden 1500'erne, da Vor Frue af Guadalupes optræden konverterede over 9 millioner mexicanere. (EN gratis kopi af Dr. Hahns vidnesbyrd tilbydes link..)

Video over. Statisk flimring over skærmen. Tårer, der ruller ned ad mine kinder. “Dette er mit hjem,”Sagde jeg til mig selv. Det var som om Ånden havde vækket i mig hukommelse på to tusind år.

 

AT FINDE SANDHED 

Noget inden i mig tilskyndede mig til at grave dybere. I de næste to år hældte jeg over skrifterne, kirkefædrenes skrifter og de enorme materialer, der kom frem i en ny ”apologetik” -bevægelse. Jeg ville selv se, læse og vide, hvad sandheden var.

Jeg husker, at jeg en dag læbede mig over Bibelen, en kæmpe hovedpine smækkede væk, da jeg forsøgte at forstå Marias rolle i kirken. “Hvad handler det om MaryHerre? Hvorfor er hun så fremtrædende? ”

Netop da ringede min fætter på døren. Paul, der er yngre end mig, spurgte, hvordan jeg havde det. Da jeg forklarede ham min indre uro, sad han roligt i sofaen og sagde: ”Er det ikke vidunderligt, at vi ikke behøver at finde ud af det hele - at vi kan tillid Jesus at han leder apostlene og deres efterfølgere i al sandhed, ligesom han sagde, at han ville. ” (John 16: 13)

Det var et stærkt øjeblik, en belysning. Jeg forstod lige der, at selvom jeg ikke forstod alt, Jeg var sikker i moderkirkenes arme. Jeg indså, at hvis sandheden blev efterladt for enhver at finde ud af på egen hånd, baseret på hans "følelser", "dømmekraft" eller hvad han fornemmer "Gud siger" til ham, ville vi have kaos. Vi ville have splittelse. Vi ville have tusinder af kirkesamfund med tusinder af "paver", som alle hævdede at være ufejlbarlige, forsikrer os om det de har hjørnet med sandheden. Vi ville have det, vi har i dag.

Ikke længe efter talte Herren endnu et ord i mit hjerte, lige så klart, lige så magtfuldt:

Musik er en døråbning til evangelisering ...

Jeg indstillede min guitar, lavede nogle telefonopkald og det begyndte.  

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Posted in FORSIDE, HVORFOR KATOLISK?.

Kommentarer er lukket.