Belle og træning for mod

Belle1Belle

 

Hun er min hest. Hun er sød. Hun prøver så hårdt på at behage, at gøre det rigtige ... men Belle er bange for næsten alt. Det gør to af os.

Ser du, for næsten tredive år siden blev min eneste søster dræbt i en bilulykke. Fra den dag begyndte jeg at være bange for næsten alt: bange for at miste dem, jeg elsker, bange for at mislykkes, bange for at jeg ikke behager Gud, og listen fortsætter. I årenes løb har den bagvedliggende frygt fortsat udfolde sig på så mange måder ... bange for at jeg kan miste min ægtefælle, bange for at mine børn kan blive såret, bange for at de nærmeste ikke elsker mig, bange for gæld, bange for at jeg Jeg tager altid de forkerte beslutninger ... I min tjeneste har jeg været bange for at føre andre på afveje, bange for at svigte Herren, og ja, også bange for de bølgende sorte skyer, der hurtigt samles over hele verden.

Faktisk vidste jeg ikke, hvor bange jeg var, før Belle og jeg gik til en hesteklinik i sidste weekend. Kurset blev kaldt "Training for Courage." Af alle hestene var Belle en af ​​de mest ængstelige. Uanset om det var en bølge af en hånd, en jakkes rasling eller en afgrødes (stick) slynge, var Belle på stifter og nåle. Det var min opgave at lære hende, at hun sammen med mig ikke behøvede at være bange. At jeg ville være hendes leder og tage sig af hende i enhver situation.

Der lå en presenning på jorden for at lære heste at være mindre følsomme over for fremmedlegemer omkring dem. Jeg førte Belle til det, men hun løftede hovedet og ville ikke tage endnu et skridt fremad. Hun blev lammet af frygt. Jeg sagde til klinikeren: ”Okay, så hvad gør jeg nu? Hun er stædig og vil ikke bevæge sig. ” Han kiggede på Belle og derefter tilbage på mig og sagde: ”Hun er ikke stædig, hun er bange. Der er ikke noget stædig med den hest. ” Alle på arenaen stoppede deres heste og vendte sig om og så på. Han tog derefter hendes ledningstov og hjalp Belle tålmodigt Belle med at tage et skridt ad gangen over presenningen. Det var en smuk ting at se hende slappe af, stole på og gøre det tilsyneladende umulige.

Ingen vidste det, men jeg kæmpede med tårer i det øjeblik. Fordi Herren viste mig, at jeg var det præcist nok ligesom Belle. At jeg unødigt er bange for så mange ting, og alligevel er han min leder; Han er lige der og tager sig af mig i enhver situation. Nej, klinikeren gik ikke Belle rundt om presenningen - han tog hende lige igennem den. Så også vil ikke Herren fjerne mine prøvelser, men han ønsker at gå med mig lige igennem dem. Han vil ikke fjerne den storm, der er her og kommer - men Han vil gå dig og jeg lige igennem det.

Men det skal vi tillid.

 

Stol på uden frygt

Tillid er et sjovt ord, fordi man stadig kan gennemgå de bevægelser, der giver udtryk for tillid, og alligevel stadig være bange. Men Jesus vil have os til at stole på , vær ikke bange.

Fred efterlader jeg dig; min fred giver jeg dig. Ikke som verden giver, giver jeg dig. Lad ikke dine hjerter blive bekymrede, og lad dem ikke være bange. (Johannes 14:27)

Så hvordan er jeg ikke bange? Svaret er at tage et skridt ad gangen. Da jeg så Belle tage et skridt mod den presenning, trak hun dybt vejrtrækning, slikkede læberne og slappede af. Så tog hun endnu et skridt og gjorde det samme. Dette fortsatte i fem minutter, indtil hun endelig tog sit sidste skridt over presenningen. Hun lærte med hvert trin, at hun ikke var alene, at presenningen ikke ville overvælde hende, at hun kunne gøre det.

Gud er trofast og vil ikke lade dig blive prøvet ud over din styrke; men med retssagen vil han også give en udvej, så du kan være i stand til at bære den. (1 Kor 10:13)

Men ser du, så mange af os ser på vores prøvelser eller den store storm, der er her, og vi begynder at blive meget bange, fordi vi begynder at beregne, hvordan vi kommer igennem det alle- på vores egen damp. If tornado-5_Fotor økonomien kollapser, hvad vil der ske? Vil jeg sulte? Vil en pest få mig? Bliver jeg martyrdyr? Vil de trække mine negle ud? Kommer pave Francis på vildspor? Hvad med mine syge familiemedlemmer? Min lønseddel? Mine besparelser?… og så videre, indtil man er oparbejdet til en vanvid af frygt og angst. Og selvfølgelig tror vi, at Jesus sover i båden igen. Vi siger til os selv: "Han har forladt mig, fordi jeg synder for meget" eller hvilken som helst anden løgn, som fjenden bruger, er en udløser for at bevæge os baglæns, for at trække i tøjlerne, hvor Kristus fører os.

Der er to ting, Jesus lærte, som ikke kan adskilles. Den ene er at leve en dag ad gangen.

”Derfor siger jeg dig, skal du ikke bekymre dig om dit liv ... Vær ikke bekymret for i morgen; i morgen tager sig af sig selv. Tilstrækkelig i en dag er dens egen ondskab ... Og hvem af jer ved at være ængstelig kan tilføje en enkelt time til hans levetid? (Matt 6:25, 34; Lukas 12:25)

Dette er alt, hvad Jesus beder dig om: et trin ad gangen i løbet af denne prøvelse, fordi det er for meget at prøve at løse det på én gang. I et brev til Luigi Bozzutto skrev St. Pio:

Frygt ikke de farer, du ser langt fremme ... Har en fast overordnet intention, min søn, at ville tjene og elske Gud af hele dit hjerte, og ud over det skal du ikke tænke over fremtiden. Tænk bare på at gøre godt i dag, og når i morgen kommer, kaldes det i dag, og så kan du tænke over det. —25. November 1917, Padre Pios åndelige retning for hver dag, Gianluigi Pasquale, s. 109

Og dette gælder for de små daglige forsøg, der pludselig sporer din nuværende retning. Igen, et trin ad gangen. Træk vejret dybt, og tag endnu et skridt. Men som sagt, Jesus ønsker ikke, at du skal være bange og tage skridt i angst. Og så siger han også:

Kom til mig, alle I, der arbejder og er tynget, og jeg vil give jer hvile.

Med andre ord, kom til mig alle I, der er under åg af angst, frygt, tvivl og bekymring.

Tag mit åg på dig og lær af mig, for jeg er ydmyg og ydmyg af hjertet; og du vil finde hvile for dig selv. For mit åg er let, og min byrde er let. (Matt 11: 28-30)

Jesus har allerede fortalt os, hvad det lette åg er: at leve en dag ad gangen, "først søge riget", øjeblikkets pligt og overlader resten til ham. Men hvad han ønsker, at vi skal have, er et "ydmygt og ydmygt" hjerte. Et hjerte, der ikke bliver ved med at trække tilbage i tøjlerne, opfostre og bukke, når det råber ”Hvorfor? Hvorfor? Hvorfor?! ”... men snarere et hjerte, der tager et skridt ad gangen, et hjerte, der siger,” Okay Herre. Her er jeg ved foden af ​​denne presenning. Jeg havde ikke forventet dette, og jeg vil heller ikke have det. Men jeg vil gøre dette, fordi din hellige vilje har tilladt det at være her. ” Og tag derefter næste-højre-trin. Bare en. Og når du føler dig i fred, hans fred, tag det næste skridt.

Ser du, Jesus vil ikke nødvendigvis fjerne din prøvelse, ligesom stormen, der nu er over vores verden, ikke forsvinder. Stormen, som Jesus først og fremmest ønsker at berolige, er ikke den ydre lidelse, men frygtens storm og bølger af angst, der virkelig er mest lammende. Fordi den lille storm i dit hjerte er, der frarøver dig fred og stjæler glæde. Og så bliver dit liv en storm omkring andre, nogle gange en stor storm, og Satan vinder endnu en sejr, fordi du bliver en anden kristen, der er lige så ængstelig, spændt, tvangsmæssig og splittende som alle andre.

 

DU ER IKKE ALENE

Tro aldrig på, at du er alene. Dette er en frygtelig løgn, der er helt grundløs. Jesus lovede, at han ville være med os indtil tidens ende. Og selv hvis han ikke havde afgivet dette løfte, ville vi stadig tro, at det var sandt, da Bibelen fortæller os det Gud er kærlighed.

Kærlighed kunne aldrig opgive dig.

Kan en mor glemme sit spædbarn, være uden ømhed for hendes livmoders barn? Selv hvis hun glemmer, vil jeg aldrig glemme dig. (Esajas 49:15)

Den, der er kærlighed, vil aldrig forlade dig. Bare fordi han har ført dig til foden af ​​en presenning, betyder det ikke, at han har forladt dig. Faktisk er det ofte et tegn, netop at han er med dig.

Udhold dine prøvelser som "disciplin"; Gud behandler dig som sønner. For hvilken ”søn” er der, som hans far ikke disciplinerer? (Hebr 12: 7)

Dette betyder dog ikke, at Jesus vil vises for dig, eller at du fornuftigt vil føle hans nærværelse. Herren manifesterer ofte sin forsyn gennem en anden. For eksempel har jeg modtaget så mange breve den sidste måned, at det er næsten umuligt at svare på dem alle. Der har været så mange opmuntringsord, videnord, trøstende ord. Herren har forberedt mig på at tage det næste skridt over presenningen, og han har gjort det gennem din kærlighed. Også min åndelige leder bad mig om at bede en Novena til Our Lady Undoer of Knots i denne uge for at fortryde knuden til frygt det har ofte lammet mig de sidste par uger. Jeg kan ikke fortælle dig nu stærk denne hengivenhed har været. Så mange helbredende tårer, da Vor Frue fortryder årtier af knuder lige foran mine øjne. (Hvis du føler dig bundet i knuder, uanset hvad de er, opfordrer jeg dig kraftigt til at henvende dig til en af ​​Herrens største trøster: Hans mor og vores, især gennem denne hengivenhed.) [1]jfr www.theholyrosary.org/maryundoerknots

Sidste, og jeg mener virkelig sidste, også jeg er her hos dig. Jeg har ofte følt, at mit liv er beregnet til at være en lille stenet sti for andre at gå på. Jeg har svigtet Gud så mange gange, men lige så mange gange har han vist mig hvordan man kan fortsætte, og disse ting deler jeg med jer. Faktisk holder jeg lidt tilbage. Hvis du leder efter en hellig og ædel helgen, er dette det forkerte sted. Hvis du leder efter nogen, der er villige til at gå med dig, som også er arret og forslået, så har du fundet en villig ledsager. For på trods af alt vil jeg fortsætte med at følge Jesus ved hans nåde over og gennem denne store storm. Vi vil ikke gå på kompromis med sandheden her, brødre og søstre. Vi vil ikke udvande vores doktriner her. Vi vil ikke indrømme vores katolske tro, da han gav alt på korset for at sikre det. Ved sin nåde vil denne lille hjord følge den gode hyrde, hvor han fører os ... op og over denne presenning, denne store storm. Hvordan skal vi komme igennem det?

Et skridt ad gangen. Trofast. Tillidsfuld. Kærlig. [2]jfr Opbygning af Fredens Hus 

Men først skal vi lade ham berolige stormene i vores hjerter ...

Han dæmpede stormen til stilhed, havets bølger blev stille. De glædede sig over, at havet blev roligt, og at Gud førte dem til den havn, de længtes efter. Lad dem takke Herren for hans barmhjertighed ... (Salme 107: 29-31)


 

RELATERET LÆSNING

 

Tak for din støtte til denne fuldtids tjeneste.

Print Friendly, PDF & Email
Posted in FORSIDE, PARALYSERET AF FRYGT.

Kommentarer er lukket.