Kan paven forråde os?

NUORDET OM MASSELÆSNINGER
til 8. oktober 2014

Liturgiske tekster link.

 

Emnet for denne meditation er så vigtigt, at jeg sender dette til både mine daglige læsere af Nu-ordet og dem, der er på postlisten Spirituel mad til tanke. Hvis du modtager dubletter, er det derfor. På grund af nutidens emne er denne skrivning lidt længere end normalt for mine daglige læsere ... men jeg mener nødvendigt.

 

I kunne ikke sove i aftes. Jeg vågnede op i det, som romerne kaldte ”det fjerde vagt”, den tid før daggry. Jeg begyndte at tænke på alle de e-mails, jeg modtager, de rygter, jeg hører, tvivlen og forvirringen, der kryber ind ... som ulve i udkanten af ​​skoven. Ja, jeg hørte advarslerne tydeligt i mit hjerte kort efter at pave Benedikt trak sig tilbage, om at vi skulle ind i tider med stor forvirring. Og nu føler jeg mig lidt som en hyrde, spændinger i ryggen og armene, mit personale rejst som skygger bevæger sig omkring denne dyrebare hjord, som Gud har betroet mig at fodre med "åndelig føde." Jeg føler mig beskyttende i dag.

Ulvene er her.

Jeg greb min rosenkrans og sad i stuen, solopgangen stadig et par timer væk. Jeg tænkte på synoden om familieliv i gang i Rom. Og ordene kom til mig, ord der ser ud til at bære en vægt fra en anden verden:

Verdens- og kirkens fremtid går gennem familien. - SAINT JOHN PAUL II, Familiaris konsortium, n. 75

Uden at ønske at overdrive ser det ud til, at denne synode stille fungerer som en sigte og siver både lægmænds og gejstlige hjerter og sind, ligesom hvede og agn, der kastes op og ind i moralsk relativismes vinde. Vi ser det måske ikke med det samme, men det er der lige under overfladen.

Og mange er bange for, at pave Frans er det avner.

Han er en mand, der i sin korte regeringstid ikke har efterladt nogen komfortable. De progressive elementer i kirkestolene har ventet på længe efterspurgte løsrivelser af Kirkens moralske lære ... men paven taler mere om djævelen end læren. De konservative kvarterer har ventet på en ny helt i kulturkrigene ... men paven fortæller dem at være mindre besat af moralske spørgsmål og mere besat af Jesus. Han har fordømt abort, mens han vasker en muslimsk kvindes fødder; han har hilst varmt på ateister og protestanter, mens han tilsyneladende skubber trofaste kardinaler væk; han har skrevet og talt som en fisker snarere end pontificeret som en teolog; han har kaldt kirken til fattigdom, mens han vælter skifterborde.

Påminder denne pavens handlinger nogen om Jesus?

For på den ene side hører jeg om præster, der ligesom Matthew har efterladt deres bekvemmeligheder for at blive mere tilpasset Kristi fattigdom, som Francis har udfordret dem til. En præst solgte sin sportsvogn og gav provenuet til de fattige. En anden besluttede at bruge sin nuværende mobiltelefon, indtil den døde. Min egen biskop solgte stille og roligt sit ophold og flyttede ind i en lejlighed.

Så hører jeg om andre katolikker, mænd og kvinder, som man vil kalde "konservativ", der fordømmer Francis (ligesom farisæerne) i artikler, breve, YouTube-videoer, endda faxer til sognekontorer, der advarer om, at denne pave meget vel kan være den "falske profet ”i Åbenbaringen. De citerer ”privat åbenbaring” som om det var den hellige skrift, mens de ignorerer Skriften, som om den ikke finder anvendelse i dette tilfælde. De advarer om splittelsen, som denne pave vil forårsage, mens de selv bliver den samme kilde til splittelse ved at skade de svage samvittigheder hos de svage og ryste de forvirrede selvtillid.

Og så er der de stemmer fra vores adskilte brødre, der højt banker på deres prædikestole og læner sig over deres mikrofoner for at erklære, at den katolske kirke er en antikirke, der fører menneskeheden ind i en verdensreligion - med pave Frans ved roret.

Ja, også disse er farlige skygger, der begynder at bevæge sig mellem Kristi hjord. Og det har holdt mig vågen.

Da alle disse tanker passerede gennem mit sind som bøn perler, der passerede gennem mine fingre, tænkte jeg på mandagens første læsning:

Brødre og søstre: Jeg er forbløffet over, at I så hurtigt forlader den, der ved Kristi nåde kaldte på jer til et andet evangelium (ikke at der er et andet). Men der er nogle, der forstyrrer dig og ønsker at perverte Kristi evangelium. (Gal 1: 6-7)

Mine læsere her ved, at jeg ved flere lejligheder har forsvaret pave Frans 'bemærkninger. Faktisk har skrivning efter skrivning indeholdt citat efter citat fra mange paver hele vejen ned til de tidlige kirkefædre. Hvorfor? Af den enkle grund, som Jesus fortalte apostlene (og dermed deres efterfølgere) "Den, der lytter til dig, lytter til mig." [1]jf. Lukas 10:16 Jeg synes, det er bedre for dig at høre Kristi sind end Markus sind (skønt jeg beder de er de samme).

På grund af dette er jeg blevet beskyldt for "papalatry" - væsentligt hævet den hellige far til en ufejlbarlig status, således at enhver stavelse, der skiller hans læber, er uden fejl. Dette ville selvfølgelig være en fejl. Faktisk afslører dagens førstebehandling, at en pave helt fra starten kan og laver fejl:

... da jeg så, at de ikke var på den rette vej i overensstemmelse med sandheden i evangeliet, sagde jeg til Kefas foran alle: “Hvis du, selvom du er en jøde, lever som en hedning og ikke som en jøde, hvordan kan du tvinge hedningerne til at leve som jøder? ”

Problemet er, at Peter begyndte at fejle i den pastorale anvendelse af evangeliet. Han ændrede ikke nogen doktriner, men forkert barmhjertighed. Han havde brug for at stille sig det samme spørgsmål, som St. Paul stillede:

Gryder jeg nu gunst hos mennesker eller Gud? (Mandagens første behandling)

Jeg har sagt det før, og jeg vil sige det igen: på trods af 2000 år med syndige mænd, der besatte hierarkiet helt til topmødet, har ingen pave nogensinde ændrede troens dogmer. Nogle vil kalde det et mirakel. Jeg kalder det simpelthen Guds ord:

Jeg siger dig, du er Peter, og på denne klippe vil jeg bygge min kirke, og helvedes porte skal ikke herske over den ... Når han kommer, sandhedens ånd, vil han lede dig til al sandhed. ((Matt 16: 18-19; Johannes 16:13)

Eller som det står i Salmen i dag:

... HERRENS troskab varer evigt.

Katekismen siger det på en måde, der ærligt talt ikke giver plads til forvirring:

Paven, biskop i Rom og Peters efterfølger, “er evig og synlig kilde og fundament for enhed både af biskoperne og af hele de troendes selskab. ”Katekisme af den katolske kirke, n. 882

Kan paven forråde os? Hvad mener du med forråde? Hvis du mener, vil paven ændre den uforanderlige lære af den hellige tradition, så nej, det vil han ikke. Han kan ikke. Men kan paven begå fejl, endog dårlige domme i pastorale beslutninger? Selv Johannes Paul II indrømmede mod slutningen af ​​sit liv, at han ikke var hård nok med dissidenter.

Paver har lavet og begår fejl, og det er ingen overraskelse. Ufejlbarhed er forbeholdt ex cathedra ["Fra Peter", dvs. proklameringer af dogmer baseret på hellig tradition]. Ingen paver i Kirkens historie har nogensinde gjort ex cathedra fejl. —Rev. Joseph Iannuzzi, teolog, i et personligt brev

Så ja, den hellige far kan komme med udsagn i det daglige forløb af hans interaktioner, som ikke altid er på bolden, da ufejlbarlighed er begrænset til hans undervisningsmyndighed. Men dette gør ham ikke til en "falsk profet", snarere til en fejlbar person.

... hvis du er bekymret over nogle udsagn, som pave Frans har fremsat i sine nylige interviews, er det ikke illoyalitet eller mangel på "Romanita" at være uenig i detaljerne i nogle af de interviews, der blev givet uden manchetten. Hvis vi er uenige med den hellige Fader, gør vi det naturligvis med den dybeste respekt og ydmyghed, bevidst om at vi muligvis skal rettes. Imidlertid kræver pavelige interviews hverken det samtykke til tro, der gives ex cathedra udsagn eller den interne underkastelse af sind og vilje, der gives til de udsagn, der er en del af hans ikke-ufejlbarlige, men autentiske domstol. —Fr. Tim Finigan, vejleder i sacramental teologi ved St. Johns Seminarium, Wonersh; fra Hermeneutic of Community, “Godkendelse og pavelig magisterium”, 6. oktober 2013; http://the-hermeneutic-of-continuity.blogspot.co.uk

Personligt har jeg fundet pave Frans 'homilier og apostoliske formaninger at være uhyre rige, profetiske og salvede med Helligånden. Fordi næsten alle os har mistet vores første kærlighed. Næsten alle os har bøjet sig på en eller anden måde for verdens ånd. Vi er en generation, der meget mangler hellige. Vi er en civilisation, der hungrer efter hellighed, tørster efter ægthed. Og vi må se, at denne troskrise stirrer tilbage på os i spejlet. Måske er en del af min rastløshed i dag, at jeg ikke er den lille hyrde, som jeg ved, jeg skulle være ...

Enhver, der er udnævnt til at være en vagt for folket, skal stå i en højde hele sit liv for at hjælpe dem ved hans fremsyn. Hvor svært er det for mig at sige dette, for ved netop disse ord fordømmer jeg mig selv. Jeg kan ikke prædike med nogen kompetence, og alligevel, så vidt jeg lykkes, lever jeg stadig ikke mit liv efter min egen forkyndelse. Jeg nægter ikke mit ansvar; Jeg erkender, at jeg er doven og uagtsom, men måske vil anerkendelsen af ​​min skyld give mig tilgivelse fra min retfærdige dommer. —St. Gregor den Store, hyldest, Timerets liturgiVol. IV, s. 1365-66

Og så er medierne fængslet af pave Frans, fordi han lever den livets enkelhed, der er vinket af evangeliet, der bærer en uforklarlig tiltrækning, selv for ateister. Men for at være ærlig ser jeg intet så nyt i dette pontifikat. St. Johannes Paul II var den første til at bryde den pavelige form for formalitet, spise med personalet, gå midt i folkemængderne, synge og klappe sammen med de unge osv. Og hvad han gjorde eksternt, gjorde Benedikt XVI indvendigt gennem smuk, rig, evangelisk skrifter, der har forankret os i mere end fire årtier, end de fleste mennesker er klar over. Pave Frans har nu taget spontaniteten af ​​Johannes Paul II og dybden af ​​Benedikt XVI og destilleret den til det væsentlige: Kristus korsfæstet for kærlighed til menneskeheden. Og denne omorientering tilbage til hjertet af vores katolske tro er begyndt med en rystelse og sigtning i kirken, der ikke vil ende, før et oprenset folk dukker op.

Kan paven forråde os - som førende kirken i armene på Antikrist? Jeg lader de to levende paver få det sidste ord. Og så går jeg i seng, når jeg beder for jer alle, Kristi elskede hjord. For dette ur er næsten forbi.

Min bøn er denne, de sidste ord i dagens evangelium:

... udsætter os ikke for den endelige test.

For med den samme realisme, som vi i dag erklærer pavens synder og deres disproportion til størrelsen af ​​deres kommission, må vi også erkende, at Peter gentagne gange har stået som klippen mod ideologier mod opløsningen af ​​ordet i sandsynligheden for en given tid mod underkastelse af denne verdens kræfter. Når vi ser dette i historiens kendsgerninger, fejrer vi ikke mænd, men roser Herren, som ikke opgiver kirken og som ønskede at manifestere, at han er klippen gennem Peter, den lille snublesten: ”kød og blod” gør ikke frelse, men Herren frelser gennem dem, der er kød og blod. At benægte denne sandhed er ikke et plus af tro, ikke et plus af ydmyghed, men er at krympe fra den ydmyghed, der anerkender Gud, som han er. Derfor forbliver Petrine-løftet og dets historiske udformning i Rom på det dybeste niveau et stadigt fornyet motiv for glæde; helvede kræfter vil ikke sejre imod det... —Kardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI), Kaldet til kommunion, forstå kirken i dag, Ignatius Press, s. 73-74

... tro er ikke omsættelig. Blandt Guds folk har denne fristelse altid eksisteret: at nedskære troen, og ikke engang med "meget" ... så vi skal få bedre over for fristelsen til at opføre os mere eller mindre 'som alle andre', ikke at være for, for stive ... det er herfra, at en vej, der ender i frafald, udfolder sig ... når vi begynder at skære troen ned, forhandle om tro og mere eller mindre sælge den til den, der giver det bedste tilbud, går vi på frafaldets vej uden troskab mod Herren. —POPE FRANCIS, messe ved Sanctae Marthae, 7. april 2013; L'osservatore RomanoDen 13. april 2013

 

RELATERET LÆSNING 

Om "Maria Divine Mercy's" profetier:

 

 

 

 

Tak for dine bønner og støtte.

ET SKAL LÆSES!

Hør hvad andre siger om ...

 

TREE3bkstk3D.jpg

TRÆET

by
Denise Mallett

 

Denne litterære intriger, så behændigt spundet, fanger fantasien lige så meget for dramaet som for beherskelse af ord. Det er en historie, der mærkes, ikke fortælles, med evige budskaber til vores egen verden.
- Patti Maguire Armstrong, medforfatter af Amazing Grace serie

Fra det første ord til det sidste blev jeg fængslet, suspenderet mellem ærefrygt og forbløffelse. Hvordan skrev en så ung sådanne indviklede plotlinjer, så komplekse karakterer, en så overbevisende dialog? Hvordan havde en simpel teenager mestret skrivehåndværket, ikke kun med dygtighed, men med dyb følelse? Hvordan kunne hun behandle dybe temaer så behændigt uden mindst mulig forkyndelse? Jeg er stadig i ærefrygt. Det er klart, at Guds hånd er i denne gave. Ligesom han hidtil har givet dig enhver nåde, må han fortsætte med at føre dig på den vej, han har valgt for dig fra al evighed.
Janet Klasson, forfatter af Pelianito Journal Blog

 Med en indsigt og klarhed i spørgsmål om det menneskelige hjerte ud over sine år tager Mallett os med på en farlig rejse og væver indbydende tredimensionelle karakterer ind i en side-vendende plot.

- Kirsten MacDonald, catholicbridge.com

 

BESTIL DIN KOPI I DAG!

Træbog

I en begrænset periode har vi begrænset forsendelsen til kun $ 7 per bog.
BEMÆRK: Gratis forsendelse på alle ordrer over $ 75. Køb 2, få 1 gratis!

At modtage Nu Word,
Marks meditationer over messelæsningerne,
og hans meditationer over ”tidens tegn”
klik på banneret nedenfor for at Hold mig opdateret.
Din e-mail deles ikke med nogen.

NuWord Banner

Deltag i Mark på Facebook og Twitter!
Facebook-logoTwitter-logo

Print Friendly, PDF & Email

Fodnoter

Fodnoter
1 jf. Lukas 10:16
Posted in FORSIDE og mærkede , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Kommentarer er lukket.