Dag 11: Dommenes magt

SELV Selvom vi måske har tilgivet andre, og endda os selv, er der stadig et subtilt, men farligt bedrag, som vi skal være sikre på er rodfæstet i vores liv - et, der stadig kan splitte, såre og ødelægge. Og det er magten ved fejlagtige domme.

Lad os begynde dag 11 af vores Healing Retreat: I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Kom Helligånden, den lovede talsmand, som Jesus sagde ville "overbevise verden med hensyn til synd og retfærdighed og fordømmelse." [1]jf. Johannes 16:8 Jeg tilbeder og tilbeder dig. Guds Ånd, mit livsånde, min styrke, min hjælper i nød. Du er sandhedens åbenbarer. Kom og helbred de splittelser i mit hjerte og i min familie og relationer, hvor domme har slået rod. Bring det guddommelige lys til at skinne over de løgne, falske antagelser og sårende konklusioner, der bliver hængende. Hjælp mig med at elske andre, som Jesus har elsket os, så kærlighedens kraft kan sejre. Kom Helligånd, visdom og lys. I Jesu navn, amen.

Du er ved at gå ind i sangen om englene, der bliver udråbt i himlen "dag og nat": Hellig, Hellig, Hellig (Åb 4:8)... Gør dette til en del af din åbningsbøn.

Sanctus

Hellig, Hellig, Hellig
Magtens Gud og magtens Gud
Himlen og jorden
Er fulde af din herlighed

Hosianna i det højeste
Hosianna i det højeste

Velsignet være han, der kommer
i Herrens navn

Hosianna i det højeste
Hosianna i det højeste

Hosianna i det højeste
Hosianna i det højeste
Hosianna i det højeste

Hellig, Hellig, Hellig

—Mark Mallett, fra Her er du, 2013©

Splinten

Jeg dedikerer en dag med dette retreat alene til dette emne, da jeg tror, ​​det er en af ​​de største åndelige kamppladser i vores tid. Jesus sagde,

Hold op med at dømme, så du ikke bliver dømt. For ligesom du dømmer, sådan vil du blive dømt, og det mål, du måler med, skal måles til dig. Hvorfor lægger du mærke til splinten i din brors øje, men opfatter ikke træbjælken i dit eget øje? Hvordan kan du sige til din bror: 'Lad mig fjerne den splint fra dit øje,' mens træbjælken er i dit øje? Din hykler, fjern først træbjælken fra dit øje; så vil du se klart for at fjerne splinten fra din broders øje. (Matt 7:1-5)

Dommen er et af mørkets fyrste hovedvåben. Han bruger denne enhed til at opdele ægteskaber, familier, venner, samfund og i sidste ende nationer. En del af din healing i denne gentagelse er, at Herren ønsker, at du bliver opmærksom på og giver slip på alle domme, du måtte have i dit hjerte - domme, der kan forhindre helingen af ​​forhold, som Jesus har i vente for dig.

Bedømmelser kan blive så kraftfulde, så overbevisende, at blot et blik på en anden persons ansigt kan bære en mening, der simpelthen ikke eksisterer.

Jeg husker for mange år siden, ved en koncert, jeg gav, at der var en mand på forreste række med en skulende ansigt i ansigtet hele aftenen. Jeg tænkte endelig ved mig selv: "Hvad pokker er hans problem? Hvorfor er han her overhovedet?" Som det viser sig, var han den første, der henvendte sig efter koncerten og takkede mig dybt for aftenen. Ja, jeg havde bedømt bogen efter omslaget.

Når domme slår dyb rod mod en anden person, enhver handling, deres tavshed, deres valg, deres tilstedeværelse - kan alt sammen falde under en dom, vi bærer over for dem, og tildele falske motiver, fejlagtige konklusioner, mistanker og løgne. Det vil sige, nogle gange er "splinten" i vores brors øje der ikke engang! Vi har lige tro den løgn, den er, blændet af træbjælken i vores egen. Det er grunden til, at dette tilbagetog er så vigtigt, at vi søger Herrens hjælp til at fjerne alt, der skjuler vores syn på andre og verden.

Domme kan ødelægge venskaber. Domme mellem ægtefæller kan føre til skilsmisse. Domme mellem pårørende kan føre til års kold tavshed. Domme kan føre til folkedrab og endda atomkrig. Jeg tror, ​​at Herren råber til os: "Hold op med at dømme!"

Så en del af vores helbredelse er at sikre, at vi har omvendt os fra alle domme, som vi bærer i vores hjerter, inklusive dem mod os selv.

At elske som Kristus elsker os

Katekisme af den katolske kirke hedder det:

Kristus er Herre over evigt liv. Fuld ret til at fælde endelig dom over menneskers gerninger og hjerter tilhører ham som verdens forløser... Alligevel kom Sønnen ikke for at dømme, men for at frelse og give det liv, han har i sig selv. - CCCikke. 679

Et af de store forvandlende kærlighedsværker (se Day 10) er at acceptere andre, hvor de er. Ikke at undgå eller fordømme dem, men elske dem i alle deres ufuldkommenheder, så de vil blive tiltrukket af Kristus i dig og til sidst sandheden. St. Paul udtrykker det sådan:

Bær hinandens byrder, så vil I opfylde Kristi lov. (Gal 6:2)      

Loven om at "elske din næste som dig selv". At bære hinandens byrder bliver dog meget sværere, når den andens temperament er ikke til vores smag. Eller deres kærlighedssprog opfylder ikke vores egne behov og ønsker. Det er her nogle ægteskaber kommer i problemer og hvorfor kommunikation og forståelse, tålmodighed og ofre er afgørende. 

For eksempel er mit kærlighedssprog kærlighed. Min kones er tjenestehandlinger. Der var et tidspunkt, hvor jeg begyndte at lade domme snige sig ind i mit hjerte om, at min kone ikke brød sig om mig eller begærede mig så meget. Men det var ikke tilfældet - berøring er ikke hendes primære kærlighedssprog. Og alligevel, da jeg gik ud af min måde at gøre ting for hende i huset, blev hendes hjerte levende mod mig, og hun følte sig elsket, langt mere end hun gjorde af min hengivenhed. 

Dette bringer os tilbage til Dag 10's diskussion af kærlighedens helbredende kraftopofrende elsker. Mange gange kommer domme til live, fordi vi ikke bliver serveret og tilgodeset af en anden. Men Jesus sagde: "Menneskesønnen er ikke kommet for at lade sig tjene, men for at tjene og give sit liv som en løsesum for mange." Også,

… tjene hinanden gennem kærlighed. (Gal 5:13)

Hvis dette ikke er vores tankegang, så forberedes jorden i vores relationer på, at dommens frø kan slå rod.

Sørg for, at ingen bliver berøvet Guds nåde, at ingen bitter rod springer frem og volder problemer, hvorved mange kan blive urene... (Hebræerne 12:15)

Især for ægtemænd og hustruer er imperativet klart: selvom en mand er hustruens åndelige hoved i nådens orden,[2]jfr Ef 5:23 i kærlighedens rækkefølge er de ligeværdige:

Vær underordnet hinanden af ​​ærbødighed for Kristus (Ef 5:21)

Hvis vi bare holdt op med at dømme og virkelig begyndte at tjene hinanden, som Kristus har tjent os, ville så mange af vores konflikter simpelthen ende.

Hvordan har jeg dømt?

Nogle mennesker er nemmere at elske end andre. Men vi er endda kaldet til at "elske dine fjender".[3]Luke 6: 27 Det betyder også at give dem fordelen af ​​tvivlen. Følgende passage fra katekismus kan tjene som en lille samvittighedsundersøgelse, når det kommer til domme. Bed Helligånden om at åbenbare for dig enhver, som du måske er faldet i disse fælder med:

Han bliver skyldig:

- af udslæt dom som selv stiltiende påtager sig som sand, uden tilstrækkelig fundering, den moralske skyld hos en nabo;

- af forringelse som uden objektivt gyldig grund afslører en andens fejl og mangler for personer, der ikke kendte dem;

- af bagvaskelse som ved bemærkninger, der strider mod sandheden, skader andres omdømme og giver anledning til falske domme vedrørende dem.

For at undgå forhastet dømmekraft bør enhver være omhyggelig med så vidt muligt at fortolke sin næstes tanker, ord og gerninger på en gunstig måde: Enhver god kristen burde være mere rede til at give en positiv fortolkning af en andens udtalelse end til at fordømme den. Men hvis han ikke kan gøre det, så lad ham spørge, hvordan den anden forstår det. Og hvis sidstnævnte forstår det dårligt, så lad førstnævnte rette ham med kærlighed. Hvis det ikke er tilstrækkeligt, så lad den kristne prøve alle passende måder at bringe den anden til en korrekt fortolkning, så han kan blive frelst. — CCC, 2477-2478

Stol på Kristi barmhjertighed, bed om tilgivelse, forkast de domme, du har truffet, og beslut dig for at se denne person med Kristi øjne.

Er der nogen, du har brug for at søge tilgivelse hos? Behøver du at bede om undskyldning for at have dømt dem? Din ydmyghed i dette tilfælde kan nogle gange åbne op for nye og helende udsigter med den anden person, fordi når det kommer til domme, befrier du dem også, hvis de har opfattet dine domme.

Der er ikke noget smukkere, når løgnene mellem to mennesker eller to familier osv. falder, og kærlighedens blomst tager pladsen for de bitre rødder.

Det kan endda begynde helingen af ​​ægteskaber, der ser ud til, at de ikke kan repareres. Mens jeg skrev denne sang om min kone, kan den også gælde for alle. Vi kan røre andre hjerter, når vi nægter at dømme dem og bare elsker dem, som Kristus elsker os...

I vejen

På en eller anden måde er vi et mysterium
Jeg er skabt til dig, og du til mig
Vi er gået ud over, hvad ord kan sige
Men jeg hører dem i dig hver dag... 

På den måde, du elsker mig
På den måde dine øjne møder mine
På den måde du tilgiver mig
På den måde du holder mig så fast

På en eller anden måde er du den dybeste del af mig
En drøm bliver til virkelighed
Og selvom vi har fået vores del af tårer
Du har bevist, at jeg ikke behøver at frygte

På den måde, du elsker mig
På den måde dine øjne møder mine
På den måde du tilgiver mig
På den måde du holder mig fast

Åh, jeg ser i dig, en meget simpel sandhed
Jeg ser et levende bevis på, at der er en Gud
Fordi hans navn er kærlighed
Ham der døde for os
Åh, det er let at tro, når jeg ser ham i dig

På den måde, du elsker mig
På den måde dine øjne møder mine
På den måde du tilgiver mig
På den måde du holder mig fast
På den måde du holder mig så fast

—Mark Mallett, fra Kærligheden holder fast, 2002©

 

At rejse med Mark ind  Nu Word,
klik på banneret nedenfor for at Hold mig opdateret.
Din e-mail deles ikke med nogen.

Nu på Telegram. Klik:

Følg Mark og de daglige “tidernes tegn” på MeWe:


Følg Marks skrifter her:

Lyt på følgende:


 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Fodnoter

Fodnoter
1 jf. Johannes 16:8
2 jfr Ef 5:23
3 Luke 6: 27
Posted in FORSIDE, HEALING RETREAT.