Dag 13: Hans helbredende berøring og stemme

Jeg ville elske at dele dit vidnesbyrd med andre om, hvordan Herren har rørt dit liv og bragt helbredelse til dig gennem dette tilbagetog. Du kan blot svare på den e-mail, du har modtaget, hvis du er på min mailingliste eller går link.. Bare skriv et par sætninger eller et kort afsnit. Det kan være anonymt, hvis du vælger det.

WE er ikke forladt. Vi er ikke forældreløse...

Lad os begynde dag 13: I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Kom Helligånden, guddommelig talsmand, og fyld mig med dit nærvær. Mere så, fyld mig med en tillid til, at selv når jeg ikke kan føle min Gud, som jeg ønsker, selv når jeg ikke kan høre hans egen stemme, selv når jeg ikke kan se hans ansigt med mine øjne, vil jeg elske ham endnu på alle måder Han kommer til mig. Ja, kom til mig i min svaghed. Øg min tro og rens mit hjerte, for "Salige er de rene af hjertet, for de skal se Gud." Jeg beder om dette gennem Jesus Kristus, min Herre, amen.


IT var en stormfuld vinternat den aften i New Hampshire. Jeg skulle efter planen give en sognemission, men det sneede hårdt. Jeg sagde til sognepræsten, at hvis han skulle aflyse, så forstod jeg det. "Nej, vi skal fortsætte, selvom der kun kommer én sjæl." Jeg er enig.

Elleve mennesker klarede snestormen. Fr. begyndte natten med at udstille det hellige sakramente på alteret. Jeg knælede ned og begyndte stille og roligt at klatre på min guitar. Jeg fornemmede Herren sige i mit hjerte, at nogen dér ikke troede på hans virkelige nærvær på alteret. Pludselig dukkede ord bare op i mit hoved, og jeg begyndte at synge dem:

Mysterium på mysterium
Stearinlys brænder, min sjæl længes efter dig

Du er Hvedekornet for os Dine lam at spise
Jesus, her er du...

Jeg ville bogstaveligt talt synge en linje, og den næste var lige der:

I brødets forklædning er det lige som du sagde
Jesus, her er du...

Da sangen var færdig, kunne jeg høre nogen græde i den lille forsamling. Jeg vidste, at Ånden virkede, og jeg havde bare brug for at komme af vejen. Jeg gav en kort besked, og vi gik tilbage til at tilbede Jesus i den hellige eukaristi. 

Sidst på aftenen så jeg en lille forsamling midt på gangen og gik over. Der stod en midaldrende kvinde, og tårerne strømmede ned over hendes ansigt. Hun kiggede på mig og sagde: "20 års terapi, 20 år med selvhjælpsbånd og bøger... men i aften blev jeg helbredt."

Da jeg kom hjem til Canada, indspillede jeg den sang, som vi kan gøre til en del af vores åbningsbøn i dag...

Her er du

Mysterium på mysterium
Stearinlys brænder, min sjæl længes efter dig

Du er hvedekornet, for os dine lam at spise
Jesus, her er du
I brødets forklædning er det lige som du sagde
Jesus, her er du

Helligt sted, møde ansigt til ansigt
Røgelse brænder, vores hjerter brænder for dig

Du er hvedekornet, for os dine lam at spise
Jesus, her er du
I brødets forklædning er det lige som du sagde
Jesus, her er du
Jeg er på knæ lige nu, fordi du er her på en eller anden måde
Jesus, her er du

Her er jeg, som jeg er
Jeg tror Herre, hjælp min vantro

Du er hvedekornet, for os dine lam at spise
Jesus, her er du
I brødets forklædning er det lige som du sagde
Jesus, her er du
Jeg er på knæ lige nu, fordi du er her på en eller anden måde
Jesus, her er du
Englene de er her, helgener og engle de er her
Jesus, her er du
Jesus, her er du

Hellig, hellig, hellig
Her er du
Du er Livets Brød

—Mark Mallett, fra Her er du, 2013©

Den helbredende berøring

Jesus lovede, før han steg op til himlen, at han ville forblive hos os indtil tidens ende.

Jeg er med jer alle dage, lige til verdens ende. (Matt 28:20)

Han mente det bogstaveligt.

Jeg er det levende brød, der kom ned fra himlen; den, der spiser dette brød, skal leve evigt; og det brød, som jeg vil give, er mit kød for verdens liv... For mit kød er sand føde, og mit blod er sand drik. (Johannes 6:51, 55)

Da den rumænske diktator Nicolae Ceaucescus brutale regeringstid brød sammen i 1989, dukkede billeder af tusindvis af børn og babyer på statslige børnehjem op i de vestlige medier. Sygeplejersker var overvældet af antallet af børn, begrænset til metalkrybber og skiftede bleer som et samlebånd. De kurrede eller sang ikke for tøserne; de stak blot flasker i munden og støttede dem så op mod tremmerne i deres tremmeseng. Sygeplejersker sagde, at mange babyer døde uden nogen åbenbar grund. Som de senere opdagede, skyldtes det en manglende kærlig fysisk hengivenhed.

Jesus vidste, at vi ville have brug for at se og røre ved ham. Han efterlod os en meget smuk og ydmyg gave af sit nærvær i den hellige eukaristi. Han er der, i forklædning af brød, der, lever, kærlig og pulserende af barmhjertighed mod dig. Så hvorfor nærmer vi os ikke Ham, som er den Store Læge og Healer, så ofte vi kan?

Hvorfor søger du den levende blandt de døde? Han er ikke her, men han er rejst op. (Lukas 24: 5-6)

Ja, nogle søger ham bogstaveligt talt blandt de døde - det døde ord fra selvoptagede terapeuter, poppsykologi og new age-praksis. Gå til Jesus, som venter på dig; søg ham i den hellige messe; søg ham i tilbedelse... og du vil finde ham.

Før Jesus gik ind i sin lidenskab, tænkte han på dig og mig og bad: "Far, de er din gave til Mig." [1]John 17: 24 Forestil dig det! Du er Faderens gave til Jesus! Til gengæld forærer Jesus sig selv til dig i hver eneste messe.

Herren har påbegyndt et stort værk i mange af jer, og disse nådegaver vil fortsætte gennem den hellige messe. For din del, opdyrk en kærlighed og ærbødighed for Jesus i eukaristien. Gør din genflektion til en sand tilbedelseshandling; forberede dit hjerte til at modtage ham i den hellige nadver; og tilbring et par minutter efter messen på at elske og takke ham for at elske dig.

Det er Jesus i den vært. Hvordan kan det ikke ændre dig? Svaret er, at det vil det ikke – medmindre du åbner dit hjerte for ham og lader ham elske dig, som du elsker ham til gengæld.

Den helbredende stemme

Jeg læste engang en psykolog, der sagde, at selv om han ikke var katolik, var det, som kirken tilbød gennem skriftemål, virkelig det, han forsøgte at gøre i sin praksis: Lad folk tømme deres urolige samvittighed. Alene det startede en stor helingsproces hos mange.

I en anden artikel læste jeg en politibetjent sige, at de ofte vil lade arkiverne om "kolde sager" stå åbne i årevis, fordi det er en kendsgerning, at mordere til sidst bare skal fortælle nogen, på et tidspunkt, hvad de gjorde - også selvom de er uklare. Ja, der er noget i menneskets hjerte, som ikke kan bære byrden af ​​sin synd.

Jesus, den store psykolog, vidste dette. Det er derfor, han efterlod os det utrolige forsoningssakramente gennem præstedømmet:

Han åndede på dem og sagde til dem: "Modtag Helligånden. Hvis synder du tilgiver, er dem tilgivet, og hvis synder du beholder, er beholdt." (Johannes 20:22-23)

Bekend derfor jeres synder for hinanden og bed for hinanden, så I kan blive helbredt. (Jakob 5:16)

At du kan blive helbredt. En eksorcist sagde engang til mig: "Én god tilståelse er stærkere end hundrede eksorcismer." Faktisk har jeg oplevet Jesu frigørende kraft fra undertrykkende ånder ved så mange lejligheder gennem skriftemålet. Hans guddommelige barmhjertighed sparer intet for det angrende hjerte:

Var en sjæl som et rådnende lig, så der fra et menneskeligt synspunkt ikke ville være noget [håb om] genoprettelse, og alt ville allerede gå tabt, det er ikke sådan med Gud. Guddommelig barmhjertigheds mirakel genopretter denne sjæl fuldt ud. Åh, hvor elendige er de der ikke drager fordel af Guds barmhjertigheds mirakel! —Guddommelig barmhjertighed i min sjæl, Dagbog, n. 1448

Det er derfor nødvendigt - siden Kristus selv indstiftede det - at vi afgiver Bekendelse en fast del af vores liv.

"... dem, der ofte går til tilståelse og gør det med et ønske om at gøre fremskridt" vil bemærke de fremskridt, de gør i deres åndelige liv. ”Det ville være en illusion at søge hellighed ifølge det kald, man har modtaget fra Gud uden ofte at tage del i dette sakrament om konvertering og forsoning.” —POP JOHN PAUL II, Apostolsk fængselskonference, 27. marts 2004; catholicculture.org

Katekisme af den katolske kirke tilføjer:

Uden at være strengt nødvendigt anbefales bekendelse af hverdagsfejl alligevel stærkt af Kirken. Faktisk hjælper den regelmæssige tilståelse af vores venlige synder os med at danne vores samvittighed, kæmpe mod onde tendenser, lade os blive helbredt af Kristus og udvikle os i Åndens liv. Ved oftere at modtage gave fra Faderens barmhjertighed gennem dette nadver, opfordres vi til at være barmhjertige, da han er barmhjertig ...

"Individuel, integreret bekendelse og syndsforladelse forbliver den eneste almindelige måde for de troende til at forsone sig med Gud og Kirken, medmindre fysisk eller moralsk umulighed undskylder denne form for bekendelse." Det er der dybe grunde til. Kristus er på arbejde i hvert af sakramenterne. Han henvender sig personligt til enhver synder: "Min søn, dine synder er tilgivet." Han er lægen, der passer hver enkelt af de syge, som har brug for ham til at helbrede dem. Han rejser dem op og genintegrerer dem i broderligt fællesskab. Personlig bekendelse er således den form, der mest udtrykker forsoning med Gud og med kirken.Katekisme af den katolske kirke (CCC), n. 1458, 1484

Min kære søskende i Kristus, hvis du ønsker at blive helbredt og styrket i disse kampdage, så ræk ofte hånden ud og "rør" Jesus i eukaristien, så du husker, at du ikke er forældreløs. Hvis du er faldet og føler dig forladt, så lyt til hans beroligende stemme gennem hans tjener, præsten: "Jeg fritager dig for dine synder..."

Og så fortsætter Kristus i sakramenterne med at "røre" os for at helbrede os. (CCC, nr. 1504)

Hvilke gaver Jesus har efterladt os: Hans selv, hans barmhjertige forsikring, så du kan blive i ham, som han forbliver i dig.

Jeg er vinstokken, du er grenene. Den, der forbliver i mig, og jeg i ham, vil bære megen frugt, for uden mig kan du ikke gøre noget. (Johannes 15: 5)

Brug et øjeblik på at skrive i din dagbog, hvad du har på hjerte … en taksigelsesbøn, et spørgsmål, en tvivl … og giv plads til, at Jesus kan tale til dit hjerte. Og luk så med denne bøn...

Forbliv i mig

Jesus jeg har brug for dig her i mig nu
Jesus jeg har brug for dig her i mig nu
Jesus jeg har brug for dig her i mig nu

Forbliv i mig, så jeg forbliver dig
Bliv i mig, så jeg bliver i dig
Fyld mig nu med din Helligånd, Herre
Forbliv i mig, så jeg forbliver i dig

Jesus, jeg tror, ​​du er her i mig nu
Jesus, jeg tror, ​​du er her i mig nu
Og Jesus tror jeg, O Du er her i mig nu

Forbliv i mig, så jeg forbliver dig
Bliv i mig, så jeg bliver i dig
O, fyld mig nu med din Helligånd, Herre
Forbliv i mig, så jeg forbliver i dig

Forbliv i mig, så jeg forbliver dig
Bliv i mig, så jeg bliver i dig
O, fyld mig nu med din Helligånd, Herre
Forbliv i mig, så jeg forbliver i dig

—Mark Mallett, fra Let the Lord Know, 2005©

 

At rejse med Mark ind  Nu Word,
klik på banneret nedenfor for at Hold mig opdateret.
Din e-mail deles ikke med nogen.

Nu på Telegram. Klik:

Følg Mark og de daglige “tidernes tegn” på MeWe:


Følg Marks skrifter her:

Lyt på følgende:


 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Fodnoter

Fodnoter
1 John 17: 24
Posted in FORSIDE, HEALING RETREAT.