Dag 14: Faderens centrum

SOMMETIDER vi kan sidde fast i vores åndelige liv på grund af vores sår, domme og utilgivelse. Dette tilbagetog har hidtil været et middel til at hjælpe dig med at se sandhederne om både dig selv og din Skaber, så "sandheden vil sætte dig fri." Men det er nødvendigt, at vi lever og er i hele sandheden, i selve centrum af Faderens hjerte af kærlighed...

Lad os begynde dag 14: I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Kom Helligånden, Livgiver. Jesus er vinstokken, og vi er grenene; Du, som er den guddommelige saft, kommer og flyder gennem mit væsen for at bringe din næring, helbredelse og nåde, så frugterne af dette tilbagetog vil forblive og vokse. Træk mig ind i midten af ​​den hellige treenighed, at alt, hvad jeg gør, begynder i din evige Fiat og så aldrig slutter. Lad kærligheden til verden i mig dø, så kun dit liv og den guddommelige vilje flyder gennem mine årer. Lær mig at bede og bede i mig, så jeg må møde den levende Gud hvert øjeblik af mit liv. Jeg beder om dette gennem Jesus Kristus, min Herre, amen.

Der er intet, jeg har fundet, der hurtigere og vidunderligt trækker Helligånden ned end at begynde at prise Gud, takke ham og velsigne ham for hans gaver. Til:

Gud beboer sit folks lovsang... Gå ind i hans porte med taksigelse, hans forgårde med lovsang. (Salme 22:3, 100:4)

Så lad os fortsætte med at forkynde vor Guds hellighed, som ikke kun sidder i himlen, men i dit hjerte.

Hellig er du Herre

Hellig, hellig, hellig
Hellig er du Herre
Hellig, hellig, hellig
Hellig er du Herre

Siddende i det himmelske
Du sidder i mit hjerte

Og hellig, hellig, hellig er du Herre
Hellig, hellig, hellig er du Herre

Hellig, hellig, hellig
Hellig er du Herre
Hellig, hellig, hellig
Hellig er du Herre

Og siddende i himlen
Du sidder i vores hjerter

Hellig, hellig, hellig er du Herre
Hellig, hellig, hellig er du Herre
Og hellig, hellig, hellig er du Herre
Hellig, hellig, hellig er du Herre

Siddende i det himmelske
Du sidder i vores hjerter

Hellig, hellig, hellig er du Herre
Hellig, hellig, hellig er du Herre (gentager)

Hellig er du Herre

—Mark Mallett, fra Lad Herren vide, 2005©

Enhver åndelig velsignelse

Velsignet være Gud og far til vor Herre Jesus Kristus, som har velsignet os i Kristus med enhver åndelig velsignelse i himlen ... (Ef 1: 3)

Jeg elsker at være katolik. Den universelle - hvilket er, hvad "katolsk" betyder - kirke er barken, der sejlede i pinsen med alle nådens og frelsens midler. Og Faderen ønsker at give det hele til dig, enhver åndelig velsignelse. Dette er din arv, din førstefødselsret, når du bliver "født på ny" i Kristus Jesus.

I dag er der en vis tragedie, der har fundet sted i den katolske kirke, hvor visse fraktioner har udviklet sig isoleret; en gruppe er "karismatisk"; en anden er "Marian"; en anden er "kontemplativ"; en anden er "aktiv"; en anden er "evangelisk"; en anden er "traditionel" og så videre. Derfor er der dem, der kun accepterer Kirkens intellektualisme, men afviser hendes mystik; eller som omfavner hendes hengivenhed, men modstår evangelisering; eller som bringer social retfærdighed, men ignorerer det kontemplative; eller dem, der elsker vores traditioner, men afviser den karismatiske dimension.

Forestil dig, at en sten bliver kastet i en dam. Der er midtpunktet, og så er der krusningerne. At afvise en del af Faderens velsignelser svarer til at placere sig på en af ​​krusningerne og derefter blive taget af i én retning. Som hvor den der står i centrum modtager at alt: hele Guds liv og enhver åndelig velsignelse tilhører dem, nærer dem, styrker dem, opretholder dem og modner dem.

En del af dette helbredende tilbagetog er altså at bringe dig til en forsoning også med Moderkirken selv. Vi bliver så let "afskrækket" af folk i denne eller hin fraktion. De er for fanatiske, siger vi; eller de er for nøjeregnende; for stolt; for from; for lunken; for følelsesladet; for alvorlig; for dette eller for det. Når vi tænker, at vi er mere "afbalancerede" og "modne" og derfor ikke har brug for det aspekt af kirkens liv, ender vi med at afvise, ikke dem, men de gaver, Kristus købte med sit blod.

Det er enkelt: hvad fortæller Skriften og Kirkens lære os, for det er den gode hyrdes stemme, der taler højt og tydeligt til dig lige nu gennem apostlene og deres efterfølgere:

Den, der lytter til dig, lytter til Mig. Den, der afviser dig, afviser Mig. Og den, der forkaster mig, forkaster den, der har sendt mig. (Luk 10:16) …Derfor, brødre, stå fast og hold fast i de traditioner, som I er blevet undervist i, enten ved en mundtlig udtalelse eller ved et brev fra os. (2 Thessalonikerbrev 2:15)

Er du åben over for Helligåndens karismer? Omfavner du alle Kirkens lære, eller kun dem, der passer dig? Omfavner du også Mary som din mor? Forkaster du profeti? Beder du hver dag? Vidner du om din tro? Adlyder og ærer du dine ledere, dine præster, biskopper og paver? Alle disse og flere er eksplicit i Bibelen og i kirkens undervisning. Hvis du afviser disse "gaver" og guddommeligt udpegede strukturer, så efterlader du en åndelig sprække i dit liv, hvor nye sår kan florere og potentielt ødelægge din tro.

Jeg har aldrig mødt en perfekt katolik, kristen, præst, biskop eller pave. Har du?

Selvom kirken er hellig, er den fyldt med syndere. Lad os fra i dag nægte at bruge både lægfolks eller hierarkiets fejl som en undskyldning for at afvise Faderens gaver. Her er den ydmyge holdning, som vi skal stræbe efter, hvis vi virkelig ønsker, at dette helbredende tilbagetog skal bringe os livets fylde i Gud:

Hvis der er nogen opmuntring i Kristus, nogen trøst i kærlighed, enhver deltagelse i Ånden, enhver medfølelse og barmhjertighed, fuldend min glæde ved at være af samme sind, med den samme kærlighed, forenet i hjertet og tænke én ting. Gør intet af selviskhed eller forfængelighed; betragte hellere ydmygt andre som vigtigere end jer selv, idet hver især ikke varetager sine egne interesser, men [også] enhver for andres. (Fil 2:1-4)

Gå ind i centret.

Brug et øjeblik på at skrive ned i din dagbog, hvordan du måske kæmper med Kirken i dag. Selvom dette tilbagetog umuligt kan komme ind på alle de spørgsmål, du måtte have, har denne hjemmeside, The Now Word, adskillige skrifter, der behandler næsten alle spørgsmål om menneskelig seksualitet, Hellig Tradition, de karismatiske gaver, rollen som Mary, evangelisering, "endetiden", privat åbenbaringosv., og du kan frit gennemse dem i de kommende måneder. Men indtil videre skal du bare være ærlig over for Jesus og fortælle ham, hvad du kæmper med. Giv så tilladelse til, at Helligånden fører dig ind i sandheden, og intet andet end sandheden, så du kan modtage "enhver åndelig velsignelse", som Faderen har i vente for dig.

Når han kommer, sandhedens Ånd, vil han vejlede dig til al sandhed. (Johannes 16:13)

Bøn: Centrum for dit åndelige liv

Man kunne ikke afslutte et helbredende tilbagetog uden at tale om de midler, som Gud har givet dig dagligt healing og for at holde dig centreret i ham. Når du afslutter dette tilbagetog, på trods af nye og smukke begyndelser, vil livet fortsætte med at give sine slag, nye sår og udfordringer. Men nu har du mange værktøjer til, hvordan du håndterer sår, domme, splittelser mv.

Men der er et værktøj, der er helt afgørende for din fortsatte helbredelse og bevarelse af fred, og det er daglig bøn. O, kære brødre og søstre, vær venlig at stole på Moder Kirke på dette! Stol på Skriften på dette. Stol på de helliges erfaringer. Bøn er midlet, hvormed vi forbliver podet på Kristi vinstok og holder os fra at visne og åndeligt dø. ”Bøn er det nye hjertes liv. Det burde animere os hvert øjeblik."[1]Katolske kirkes katekisme, ikke. 2697 Som Vorherre selv sagde, "Uden mig kan du intet gøre." [2]John 5: 15

For at helbrede syndens sår har mand og kvinde brug for hjælpen af ​​den nåde, som Gud i sin uendelige barmhjertighed aldrig nægter dem... Bøn tager sig af den nåde, vi har brug for... Rensning af hjertet kræver bøn... —Cden katolske kirkes atechism (CCC), n. 2010, 2532

Jeg beder til, at du under det naturlige forløb af dette tilbagetog har lært at tale med Gud "fra hjertet." At du virkelig har accepteret Ham som din Fader, Jesus som din Broder, Ånden som din Hjælper. Hvis du har, så giver forhåbentlig bøn i sin essens nu mening: det handler ikke om ord, det handler om forhold. Det handler om kærlighed.

Bøn er Guds tørsts møde med vores. Gud tørster, at vi må tørste efter ham... bøn er Guds børns levende forhold til deres Fader, som er overordentlig god, med sin Søn Jesus Kristus og med Helligånden. — CCC, n. 2560, 2565

St. Teresa af Avila siger ganske enkelt: "Kontemplativ bøn er efter min mening intet andet end en tæt deling mellem venner; det betyder, at man ofte tager sig tid til at være alene med ham, som vi ved elsker os."[3]Sankt Teresa af Jesus, Bogen om hendes liv, 8,5 i The Collected Works af St. Teresa of Avila

Kontemplativ bøn søger ham "som min sjæl elsker." — CCC, 2709

Daglig bøn holder Helligåndens saft flydende. Det trækker nåde indeni for at rense os fra gårsdagens fald og styrke os til i dag. Det lærer os når vi lytter til Guds ord, som er "Åndens sværd"[4]jfr Ef 6:17 der gennemborer vores hjerter[5]jf. Hebr 4: 12 og dyrker vores sind til at blive god jord, så Faderen kan så nye nåder.[6]jf. Lukas 8: 11-15 Bøn forfrisker os. Det ændrer os. Det helbreder os, fordi det er et møde med den hellige treenighed. Det er således bøn, der bringer os ind i det hvile som Jesus lovede.[7]jf. Matt 11:28

Vær stille og ved, at jeg er Gud! (Salme 46:11)

Hvis du ønsker, at "hvilen" skal være uafbrudt, så "bed altid uden at blive træt."[8]Luke 18: 1

Men vi kan ikke bede "til alle tider", hvis vi ikke beder på bestemte tidspunkter, bevidst vil det... bønnens liv er vanen med at være i den tre gange-hellige Guds nærvær og i fællesskab med ham. Dette livsfællesskab er altid muligt, fordi vi gennem dåben allerede er blevet forenet med Kristus. — CCC, n. 2697, 2565

Endelig er bøn hvad centre os igen i Guds og Kirkens liv. Det centrerer os i den guddommelige vilje, som udgår fra Faderens evige hjerte. Hvis vi kan lære at acceptere den guddommelige vilje i vores liv og "leve i den guddommelige vilje” — med alt det gode og alt det onde, der kommer til os — så kan vi virkelig være i ro, selv på denne side af evigheden.

Bøn er det, der lærer os på egen hånd, at i den daglige kamp er Gud vores sikkerhed, Han er vores ly, Han er vores tilflugtssted, Han er vores højborg.[9]jfr. 2 Sam 22:2-3; Sl 144:1-2

Velsignet være HERREN, min klippe,
som træner mine hænder til kamp,
mine fingre for krig;
Min værn og min fæstning,
min højborg, min befrier
Mit skjold, hos hvem jeg søger tilflugt... (Salme 144:1-2)

Lad os slutte af med denne bøn... og bagefter bare hvile et par øjeblikke i Faderens arme, i hjertet af hans hjerte.

Kun i dig

Kun i dig, kun i dig er min sjæl i ro
Kun i dig, kun i dig er min sjæl i ro
Uden dig er der ingen fred, ingen frihed i min sjæl
O Gud, du er mit liv, min Sang og min Vej

Du er min klippe, du er mit tilflugtssted
Du er mit ly, jeg skal ikke forstyrres
Du er min Styrke, Du er min Sikkerhed
Du er min højborg, jeg skal ikke forstyrres
Kun i dig

Kun i dig, kun i dig er min sjæl i ro
Kun i dig, kun i dig er min sjæl i ro
Uden dig er der ingen fred, ingen frihed i min sjæl
O Gud, tag mig til Dit hjerte, og lad mig aldrig gå

Du er min klippe, du er mit tilflugtssted
Du er mit ly, jeg skal ikke forstyrres
Du er min Styrke, Du er min Sikkerhed
Du er min højborg, jeg skal ikke forstyrres
 
Gud min Gud, jeg længes efter dig
Mit hjerte er uroligt, indtil det hviler i dig

Du er min klippe, du er mit tilflugtssted
Du er mit ly, jeg skal ikke forstyrres
Du er min Styrke, Du er min Sikkerhed
Du er min højborg, jeg vil ikke blive forstyrret (gentag)
Du er min højborg, jeg skal ikke forstyrres
Du er min højborg, jeg skal ikke forstyrres

Kun i dig

—Mark Mallett, fra Fri mig fra mig, 1999©

 

At rejse med Mark ind  Nu Word,
klik på banneret nedenfor for at Hold mig opdateret.
Din e-mail deles ikke med nogen.

Nu på Telegram. Klik:

Følg Mark og de daglige “tidernes tegn” på MeWe:


Følg Marks skrifter her:

Lyt på følgende:


 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Fodnoter

Fodnoter
1 Katolske kirkes katekisme, ikke. 2697
2 John 5: 15
3 Sankt Teresa af Jesus, Bogen om hendes liv, 8,5 i The Collected Works af St. Teresa of Avila
4 jfr Ef 6:17
5 jf. Hebr 4: 12
6 jf. Lukas 8: 11-15
7 jf. Matt 11:28
8 Luke 18: 1
9 jfr. 2 Sam 22:2-3; Sl 144:1-2
Posted in FORSIDE, HEALING RETREAT.