Dag 15: En ny pinse

DU HAR klarede det! Slutningen af ​​vores tilbagetog - men ikke enden på Guds gaver, og aldrig afslutningen på hans kærlighed. Faktisk er dagen i dag meget speciel, fordi Herren har en ny udgydelse af Helligånden at skænke dig. Vor Frue har bedt for dig og forudset også dette øjeblik, da hun slutter sig til dig i dit hjertes øverste rum for at bede om en "ny pinse" i din sjæl.

Så lad os begynde vores sidste dag: I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Himmelske Fader, jeg takker dig for dette tilbagetog og alle de nådegaver, som du generøst har skænket mig, de følte og de usete. Jeg takker dig for din uendelige kærlighed, udtrykt til mig i gave fra din søn, Jesus Kristus, min Frelser, som er den samme i går, i dag og for evigt. Jeg takker dig for din barmhjertighed og tilgivelse, din trofasthed og kærlighed.

Jeg bønfalder nu, Abba Fader, om en ny udgydelse af Helligånden. Fyld mit hjerte med en ny kærlighed, en ny tørst og en ny hunger efter dit Ord. Sæt ild i mig, så det ikke længere er mig, men Kristus, der lever i mig. Udrust mig denne dag til at være et vidne for dem omkring mig om Din barmhjertige kærlighed. Jeg beder denne himmelske Fader i din Søns, Jesu Kristi navn, amen.

Sankt Paulus skrev: "Jeg ønsker da, at mændene alle steder skal bede og løfte hellige hænder..." (1 Tim 2:8). Da vi er krop, sjæl og ånd, har kristendommen længe lært os at bruge vores kroppe i bøn for at hjælpe med at åbne os for Guds nærvær. Så hvor end du er, mens du beder denne sang, løft dine hænder til hænderne der helbreder...

Løft vores hænder

Løft vores hænder til de hænder, der heler
Løft vores hænder til de hænder, der redder
Løft vores hænder til de hænder, der elsker
Løft vores hænder til de hænder, der blev naglet
og synge…

Ros, vi løfter vores hænder
Pris, du er dette lands Herre
Lovprisning, o, vi løfter vore hænder til dig Herre
Til dig Herre

(Gentag ovenstående x 2)

Til dig Herre,
Til dig Herre,

Løft vores hænder til de hænder, der heler
Løft vores hænder til de hænder, der redder
Løft vores hænder til de hænder, der elsker
Løft vores hænder til de hænder, der blev naglet
og synge…

Ros, vi løfter vores hænder
Pris, du er dette lands Herre
Lovprisning, o, vi løfter vore hænder til dig Herre
Til dig Herre
Til dig Herre,
Til dig Herre,

Jesus Kristus
Jesus Kristus
Jesus Kristus
Jesus Kristus

—Mark Mallett (med Natalia MacMaster), fra Lad Herren vide, 2005©

Spørg, og du skal modtage

Enhver, der spørger, modtager; og den, der søger, finder; og for den, der banker på, skal døren åbnes. Hvilken far blandt jer ville give sin søn en slange, når han beder om en fisk? Eller give ham en skorpion, når han beder om et æg? Hvis I da, som er onde, ved at give gode gaver til jeres børn, hvor meget mere vil Faderen i himlen give Helligånden til dem, der beder ham? (Luk 11:10-13)

Ved konferencer elsker jeg at spørge publikum, hvad følgende skriftsted refererer til:

Mens de bad, rystede stedet, hvor de var samlet, og de blev alle fyldt med Helligånden og fortsatte med at tale Guds ord med frimodighed. (Handlinger 4: 31)

Uundgåeligt går mange hænder op, og svaret er altid det samme: "Pinse." Men det er det ikke. Pinsen var to kapitler tidligere. Her er apostlene samlet og fyldt med Helligånden igen.

Dåbens og konfirmationens sakramenter indvier os i den kristne tro, i Kristi Legeme. Men de er blot en første "afbetaling" af nåder, som Faderen skal give dig.

I ham blev også du, som har hørt sandhedens ord, evangeliet om din frelse og troet på ham, beseglet med den lovede Helligånd, som er den første rate af vores arv til forløsningen som Guds ejendom, til pris. af hans herlighed. (Ef 1:13-14)

Mens han stadig var kardinal og præfekt for troslærekongregationen, havde pave Benedikt XVI rettet ideen om, at udgydelsen af ​​Helligånden og karismerne er ting fra en svunden tid:

Hvad Det Nye Testamente fortæller os om karismerne - som blev set som synlige tegn på Åndens komme - er ikke bare gammel historie, overstået, for den er igen ved at blive ekstremt aktuel.Fornyelse og mørkets kræfteraf Leo Cardinal Suenens (Ann Arbor: Servant Books, 1983)

Gennem oplevelsen af ​​den "karismatiske fornyelse", hilst velkommen af ​​fire paver, har vi erfaret, at Gud kan og udgyder sin Ånd på ny i det, der er blevet kaldt en "udfyldelse", "udgydelse" eller "dåb i Helligånden." Som en præst sagde: "Jeg ved ikke, hvordan det virker, alt hvad jeg ved er, at vi har brug for det!"

Hvad består Åndens dåb af, og hvordan fungerer den? I Åndens dåb er der et hemmeligt, mystisk træk fra Gud, der er hans måde at blive til stede på en måde, der er forskellig for hver enkelt, fordi kun han kender os i vores indre del, og hvordan vi kan handle på vores unikke personlighed ... teologer ser efter en forklaring og ansvarlige mennesker til moderering, men enkle sjæle berører Kristi kraft i deres hænder i Åndens dåb (1 Kor 12: 1-24). —Fr. Raneiro Cantalamessa, OFMCap, (pavelig prædikant siden 1980); Dåb i ånden,www.catholicharismatic.us

Dette er naturligvis ikke noget nyt og er en del af Kirkens tradition og historie.

... denne pinsedag, kendt som dåb i Helligånden, hører ikke til nogen særlig bevægelse, men til hele kirken. Faktisk er det ikke noget nyt, men har været en del af Guds design for sit folk fra den første pinsedag i Jerusalem og gennem Kirkens historie. Denne pinsedag er faktisk set i Kirkens liv og praksis ifølge skrifterne fra Kirkens fædre som normative for et kristent liv og som en integreret del af den kristne indvielses fylde.. —Mest pastor Sam G. Jacobs, biskop af Alexandria; Fanning af flammen, s. 7 af McDonnell og Montague

Min personlige erfaring

Jeg husker sommeren i min 5. klasse. Mine forældre gav mine brødre og min søster og mig et "Livet i Ånden-seminar". Det var et smukt program til forberedelse til at modtage en frisk udgydelse af Helligånden. Ved afslutningen af ​​formationen lagde mine forældre hænder på vores hoveder og bad om, at Helligånden måtte komme. Der var intet fyrværkeri, intet ud over det sædvanlige at tale om. Vi afsluttede vores bøn og gik udenfor for at lege.

Men noget gjorde ske. Da jeg vendte tilbage til skolen det efterår, var der en ny hunger i mig efter eukaristien og Guds ord. Jeg begyndte at gå til den daglige messe ved middagstid. Jeg var kendt som en jokester i min forrige klasse, men noget i mig ændrede sig; Jeg var mere stille, mere følsom over for rigtigt og forkert. Jeg ønskede at være en trofast kristen og begyndte at tænke på præstedømmet.

Senere, i begyndelsen af ​​tyverne, arrangerede mit musiktjenestehold et Life in the Spirit-seminar for en gruppe på 80 teenagere. Den nat, vi bad over dem, bevægede Ånden sig kraftigt. Indtil i dag var der teenagere der, som stadig er i tjeneste.

En af bedelederne kom hen mod slutningen af ​​aftenen og spurgte, om jeg ville have, at de også skulle bede over mig. Jeg sagde: "Hvorfor ikke!" I det øjeblik de begyndte at bede, befandt jeg mig pludselig liggende på ryggen "hvilende i Ånden", min krop i en korsformet stilling. Helligåndens kraft var som elektricitet, der strømmede gennem mine årer. Efter flere minutter rejste jeg mig, og mine fingre og læber prikkede.

Før den dag havde jeg aldrig skrevet en lovsang og lovsang i mit liv, men efter det væltede musikken ud af mig - inklusive alle de sange, du har bedt med på dette retræte.

At byde Ånden velkommen

Denne tid har været en vidunderlig forberedelse for dig til at modtage en ny udgydelse af Helligånden.

…Her barmhjertighed gået foran os. Det er gået foran os, for at vi kan blive helbredt, og det følger os, så vi, når de først er helbredt, kan få liv...Katekisme af den katolske kirke (CCC), n. 2001

… Åndens liv.

Hvis vi var samlet, ville jeg og andre ledere lægge hænder på jer og bede om denne friske "salvelse" eller velsignelse.[1]Bemærk: Skriften bekræfter, at lægfolk "pålægger hænder" for helbredelse eller velsignelse (jf. Markus 16:18, ApG 9:10-17, ApG 13:1-3) i modsætning til det nadvertegn, hvorved denne gestus giver en kirkelig funktion (dvs. konfirmation, ordination, de syges sakramente osv.). Det Katekisme af den katolske kirke gør denne sondring: "Sakramentaler er indstiftet til helliggørelse af visse tjenester i Kirken, visse livstilstande, en lang række forhold i det kristne liv og brugen af ​​mange ting, der er nyttige for mennesket... De inkluderer altid en bøn, ofte ledsaget ved et specifikt tegn, såsom håndspålæggelse, korsets tegn eller stænkning af helligt vand (som minder om dåben)... Sakramentalerne stammer fra dåbspræstedømmet: enhver døbt person er kaldet til at være en "velsignelse" og til at velsigne. Derfor kan lægfolk præsidere ved visse velsignelser; jo mere en velsignelse angår det kirkelige og sakramentale liv, jo mere er dens administration forbeholdt den ordinerede tjeneste (biskopper, præster eller diakoner)... Sakramentalerne giver ikke Helligåndens nåde på den måde, som sakramenterne gør, men ved kirkens bøn forbereder de os til at modtage nåde og indstiller os til at samarbejde med den” (CCC, 1668-1670). Den doktrinære kommission (2015) for den katolske karismatiske fornyelse, som er godkendt af Vatikanet, bekræfter håndspålæggelse i sin dokumentet og de rigtige distinktioner. 

Derfor er lægfolkets 'velsignelse', for så vidt den ikke må forveksles med den ordinerede tjenestes velsignelse, som udføres i persona Christi, er tilladt. I denne sammenhæng er det en menneskelig gestus af sønlig kærlighed såvel som at bruge de menneskelige hænder til at bede for og være en kanal til velsignelse, ikke at give et sakramente.
Som Sankt Paulus sagde til Timoteus:

Jeg minder dig om at sætte ild til Guds gave, som du har gennem mine hænders pålæggelse. (2 Tim 1:6; se fodnote 1.)

Men Gud er ikke begrænset af vores afstand eller dette format. Du er hans søn eller hans datter, og han hører dine bønner, uanset hvor du er. Indtil videre har Gud helbredt mange sjæle gennem dette tilbagetog. Hvorfor ville han holde op med at udøse sin kærlighed nu?

Faktisk er denne påkaldelse af en "ny pinse" i dit hjerte i høj grad kernen i Kirkens bøn om den guddommelige viljes riges komme.

Guddommelig ånd, forny dine vidundere i denne vores tidsalder som i en ny pinse og give, at din kirke, ved at bede vedholdende og insisterende med et hjerte og sind sammen med Maria, Jesu mor, og ledet af velsignede Peter, kan øge regeringsperioden af den guddommelige Frelser, sandheden og retfærdighedens regering, kærlighed og fred. Amen. —OPP JOHN XXIII ved indkaldelse af andet Vatikanåd, Humanae SalutisDen 25. december 1961

Vær åben for Kristus, velkommen Ånden, så en ny pinse kan finde sted i ethvert samfund! En ny menneskehed, en glædelig, vil opstå fra din midte; du vil igen opleve Herrens frelsende kraft. —POPE JOHN PAUL II, i Latinamerika, 1992

Så nu skal vi bede om, at Helligånden skal sænke sig over dig som i en ny pinsedag. Jeg siger "vi", fordi jeg slutter mig til dig "i den guddommelige vilje" i dit hjertes øverste rum sammen med den velsignede moder. Hun var der sammen med de første apostle i pinsen, og hun er her hos jer nu. Ja…

Maria er Helligåndens ægtefælle... Der er ingen udgydelse af Helligånden undtagen i fællesskab med Marias, Kirkens Moder, forbøn. —Fr. Robert. J. Fox, redaktør af Immaculate Heart Messenger, Fatima og den nye pinse


Sørg for, at du er et roligt sted og vil være uforstyrret, når vi beder om denne nye nåde i dit liv… I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Kære velsignede mor, jeg beder din forbøn nu, som du engang gjorde i det øverste værelse, om at bede om, at Helligånden kommer på ny i mit liv. Læg dine blide hænder på mig og påkald din guddommelige ægtefælle.

Åh, kom Helligånden og fyld mig nu. Fyld alle de tomme steder, hvor der blev efterladt sår, så de kan blive en kilde til helbredelse og visdom. Brænd den nådegave, jeg har modtaget i min dåb og konfirmation. Sæt mit hjerte i brand med Kærlighedens Flamme. Jeg hilser alle de gaver, karismer og nådegaver velkommen, som Faderen ønsker at give. Jeg ønsker at modtage alle de nåder, som andre har nægtet. Jeg åbner mit hjerte for at modtage dig som i en "ny pinse". O, kom Guddommelige Ånd, og forny mit hjerte... og forny jordens overflade.

Med udstrakte hænder, fortsæt med at modtage alt, hvad Faderen har at give dig, mens du synger...

Efter denne bedetid, når du er klar, læs de afsluttende tanker nedenfor...

Går frem…

Vi begyndte dette tilbagetog med analogien om, at den lamme blev sænket gennem et stråtag til Jesu fødder. Og nu siger Herren til dig: "Rejs dig, tag din måtte og gå hjem" (Mark 2:11). Det vil sige, gå hjem og lad andre se og høre, hvad Herren har gjort for dig.

Herren Jesus Kristus, læge for vore sjæle og legemer, som tilgav den lammedes synder og bragte ham tilbage til legemlig sundhed, har ønsket, at hans kirke i Helligåndens kraft fortsætter sit helbredelses- og frelsesværk, selv blandt hendes egne medlemmer. — CCC, n. 1421

Hvordan verden har brug for vidner af Guds kraft, kærlighed og barmhjertighed! Fyldt med Helligånden, du er "verdens lys".[2]Matt 5: 14 Selvom det kan være svært og måske endda ikke nødvendigt at forklare læren i dette tilbagetog, er det, du kan gøre lad andre "smage og se" frugten. Lad dem opleve forandringerne i dig. Hvis de spørger, hvad der er anderledes, kan du pege dem mod dette tilbagetog, og hvem ved, måske vil de også tage det.

I de kommende dage skal du stille og roligt suge ind og absorbere alt, hvad Herren har givet dig. Fortsæt din dialog med Gud, mens du skriver dagbog i dine bøn. Ja, forpligt dig i dag til dagligt bøn. Husk at begynde dine dage i taksigelse, ikke brokken. Hvis du finder dig selv falde tilbage i gamle mønstre, så vær barmhjertig mod dig selv og begynd igen. Bliv forvandlet af fornyelsen af ​​dit sind. Lad aldrig djævelen lyve for dig igen om Guds kærlighed til dig. Du er min bror, du er min søster, og jeg vil heller ikke finde ud af nogen selvbasering!

Afslutningsvis skrev jeg denne sang til dig, så du ville vide, at Gud aldrig har forladt dig, at han har altid været der, selv i dine mørkeste øjeblikke, og han vil aldrig forlade dig.

Du er elsket.

Se, se

Kan en mor glemme sit barn eller barnet i sin mave?
Selv hvis hun skulle glemme, vil jeg aldrig dig.

På mine håndflader har jeg skrevet dit navn
Jeg har talt dine hår, og jeg har talt dine bekymringer
Jeg har alligevel samlet dine tårer

Se, se, du har aldrig været langt fra Mig
Jeg bærer dig i mit hjerte
Jeg lover, at vi ikke bliver adskilt

Når du passerer gennem rasende vand,
Jeg vil være med dig
Når du går gennem ilden, selvom du måske bliver træt
Jeg lover, at jeg altid vil være sand

Se, se, du har aldrig været langt fra Mig
Jeg bærer dig i mit hjerte
Jeg lover, at vi ikke bliver adskilt

Jeg har kaldt dig ved navn
Du er min
Jeg fortæller dig igen og igen, og gang på gang...

Se, se, du har aldrig været langt fra Mig
Jeg bærer dig i mit hjerte
Jeg lover, at vi ikke bliver adskilt

Se, se, du har aldrig været langt fra Mig
Jeg bærer dig i mit hjerte
Jeg lover, at vi ikke bliver adskilt

Jeg kan se, du har aldrig været langt mig
Jeg bærer dig i mit hjerte
Jeg lover, at vi ikke bliver adskilt

—Mark Mallett med Kathleen (Dunn) Leblanc, fra Sårbar, 2013©

 

Støt Marks fuldtidstjeneste:

 

med Nihil Obstat

 

At rejse med Mark ind  Nu Word,
klik på banneret nedenfor for at Hold mig opdateret.
Din e-mail deles ikke med nogen.

Nu på Telegram. Klik:

Følg Mark og de daglige “tidernes tegn” på MeWe:


Følg Marks skrifter her:

Lyt på følgende:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Fodnoter

Fodnoter
1 Bemærk: Skriften bekræfter, at lægfolk "pålægger hænder" for helbredelse eller velsignelse (jf. Markus 16:18, ApG 9:10-17, ApG 13:1-3) i modsætning til det nadvertegn, hvorved denne gestus giver en kirkelig funktion (dvs. konfirmation, ordination, de syges sakramente osv.). Det Katekisme af den katolske kirke gør denne sondring: "Sakramentaler er indstiftet til helliggørelse af visse tjenester i Kirken, visse livstilstande, en lang række forhold i det kristne liv og brugen af ​​mange ting, der er nyttige for mennesket... De inkluderer altid en bøn, ofte ledsaget ved et specifikt tegn, såsom håndspålæggelse, korsets tegn eller stænkning af helligt vand (som minder om dåben)... Sakramentalerne stammer fra dåbspræstedømmet: enhver døbt person er kaldet til at være en "velsignelse" og til at velsigne. Derfor kan lægfolk præsidere ved visse velsignelser; jo mere en velsignelse angår det kirkelige og sakramentale liv, jo mere er dens administration forbeholdt den ordinerede tjeneste (biskopper, præster eller diakoner)... Sakramentalerne giver ikke Helligåndens nåde på den måde, som sakramenterne gør, men ved kirkens bøn forbereder de os til at modtage nåde og indstiller os til at samarbejde med den” (CCC, 1668-1670). Den doktrinære kommission (2015) for den katolske karismatiske fornyelse, som er godkendt af Vatikanet, bekræfter håndspålæggelse i sin dokumentet og de rigtige distinktioner. 

Derfor er lægfolkets 'velsignelse', for så vidt den ikke må forveksles med den ordinerede tjenestes velsignelse, som udføres i persona Christi, er tilladt. I denne sammenhæng er det en menneskelig gestus af sønlig kærlighed såvel som at bruge de menneskelige hænder til at bede for og være en kanal til velsignelse, ikke at give et sakramente.

2 Matt 5: 14
Posted in FORSIDE, HEALING RETREAT.