Dag 3: Guds billede af mig

LET vi begynder i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Kom Helligånden, kom som lys for at oplyse mit sind, så jeg kan se, vide og forstå, hvad der er sandhed, og hvad der ikke er.

Kom Helligånden, kom som Ild for at rense mit hjerte, så jeg kan elske mig selv, som Gud elsker mig.

Kom Helligånden, kom som Breeze for at tørre mine tårer og vende mine sorger til glæde.

Kom Helligånden, kom som blid regn for at vaske resten af ​​mine sår og frygt væk.

Kom Helligånden, kom som Lærer for at øge viden og forståelse, så jeg kan vandre på frihedens stier, alle mit livs dage. Amen.

 

For år siden, i en periode af mit liv, hvor jeg ikke følte andet end min brud, satte jeg mig ned og skrev denne sang. Lad os i dag gøre denne del af vores åbningsbøn:

Befri mig fra mig

Fri mig fra mig,
fra dette jordiske telt sank og læk
Fri mig fra mig,
fra dette jordkar, revnet og tørt
Fri mig fra mig,
fra dette kød så svagt og slidt
Herre, fri mig fra mig
ind i din nåde (gentag)

Ind i din nåde
Ind i din nåde
Ind i din nåde
Herre, fri mig fra mig... 

Fri mig fra mig,
fra dette kød så svagt og slidt
Herre, fri mig fra mig
ind i din nåde

Ind i din nåde
Ind i din nåde
Ind i din nåde
Herre, fri mig fra mig
Ind i din nåde
Ind i din nåde
Ind i din nåde
Herre, fri mig fra mig
Ind i din nåde
Ind i din nåde
Ind i din nåde

—Mark Mallett fra Frels mig fra mig, 1999©

En del af vores træthed kommer fra svaghed, en falden menneskelig natur, der næsten ser ud til at forråde vores ønske om at følge Kristus. "Den villige er klar ved hånden," sagde St. Paul, "men at gøre det gode er ikke."[1]Rom 7: 18

Jeg glæder mig over Guds lov, i mit indre, men jeg ser i mine lemmer et andet princip i krig med mit sinds lov, som tager mig til fange under syndens lov, der bor i mine lemmer. Elendig en jeg er! Hvem vil udfri mig fra dette dødelige legeme? Gud være tak ved Jesus Kristus, vor Herre. (Rom 7:22-25)

Paulus vendte sig mere og mere i tillid til Jesus, men mange af os gør det ikke. Vi vender os mod selvhad, bankende os selv og en følelse af håbløshed, som vi aldrig vil ændre, aldrig blive frie. Vi tillader løgne, andres meninger eller fortidens sår at forme og forme os i stedet for Guds sandhed. I de mere end to årtier, siden jeg skrev den sang, kan jeg ærligt sige, at det aldrig har gjort et gram godt at skælde ud over mig selv. Faktisk har det gjort meget skade.

Hvordan Gud ser mig

Så i går slap du med et spørgsmål for at spørge Jesus, hvordan han ser dig. Nogle af jer skrev til mig dagen efter og delte jeres svar og hvad Jesus sagde. Andre sagde, at de hørte ham slet ikke sige noget og spekulerede på, om der måske var noget galt, eller at de ville blive efterladt i dette tilbagetog. Nej, du bliver ikke efterladt, men du vil blive strakt og udfordret i de kommende dage til at opdage nye ting, både om dig selv og om Gud.

Der kan være en række grunde til, at nogle af jer hørte "ingenting". For nogle er det, at vi ikke har lært at høre den lille stille stemme eller stole på den. Andre kan simpelthen tvivle på, at Jesus ville tale til dem og gider ikke engang prøve at lytte. Husk igen, at han...

… manifesterer sig for dem, der ikke er vantro til ham. (Visdom 1:2)

En anden grund kan være, at Jesus har allerede talt til dig og ønsker, at du skal høre det ord igen i hans ord...

Åbn din bibel og slå op på dens første bog, Første Mosebog. Læs kapitel 1:26 hele vejen igennem til slutningen af ​​kapitel 2. Tag nu fat i din dagbog og gå gennem denne passage igen og skriv ned, hvordan Gud ser manden og kvinden, som han skabte. Hvad fortæller disse kapitler os om os selv? Når du er færdig, så sammenlign det du har skrevet med listen nedenfor...

Hvordan Gud ser dig

• Gud gav os gaven til at samskabe gennem vores frugtbarhed.
• Gud stoler på os med nyt liv
• Vi er skabt i hans billede (noget der ikke er sagt om de andre skabninger)
• Gud giver os herredømme over sin skabelse
• Han stoler på, at vi vil sørge for hans hænders værk
• Han fodrer os med god mad og frugt
• Gud ser os som grundlæggende "gode"
• Gud ønsker at hvile hos os
• Han er vores livsånde.[2]jfr. Apostelgerninger 17:25: "det er ham, der giver enhver liv og ånde og alting." Hans ånde er vores ånde
• Gud skabte hele skabelsen, især Eden, som mennesket kunne glæde sig over
• Gud ønskede, at vi skulle se Hans godhed i skabelsen
• Gud giver mennesket alt, hvad det har brug for
• Gud giver os fri vilje og frihed til at elske og reagere på ham
• Gud ønsker ikke, at vi skal være alene; Han giver os alle mulige skabninger til at omgive os
• Gud giver os det privilegium at navngive skabelsen
• Han giver mand og kvinde til hinanden for at fuldende deres lykke
• Han giver os en seksualitet, der er komplementær og kraftfuld
• Vores seksualitet er en smuk gave og intet at skamme sig over...

Dette er på ingen måde en udtømmende liste. Men det fortæller os så meget om, hvordan Faderen ser os, fryder sig over os, stoler på os, styrker os og tager sig af os. Men hvad siger Satan, den slange? Han er en anklager. Han fortæller dig, at Gud har forladt dig; at du er patetisk; at du er håbløs; at du er grim; at du er beskidt; at du er en forlegenhed; at du er dum; at du er en idiot; at du er ubrugelig; at du er ulækker; at du er en fejl; at du er uelsket; at du er uønsket; at du ikke er elskelig; at du er forladt; at du er fortabt; at du er forbandet....

Så hvis stemme har du lyttet til? Hvilken liste ser du dig selv i mere? Lytter du til Faderen, der skabte dig, eller "løgnens fader"? Ah, men du siger: "Jeg am en synder." Og stadigvæk,

Men Gud beviser sin kærlighed til os ved, at Kristus døde for os, mens vi stadig var syndere... gennem hvem vi nu har modtaget forsoning. (Romerne 5:8, 11)

Faktisk fortæller Paulus os, at selv vores synd i bund og grund ikke kan adskille os fra Guds kærlighed. Ja, det er sandt, at uomvendt dødssynd kan skille os fra evigt liv, men ikke af Guds kærlighed.

Hvad skal vi så sige til dette? Hvis Gud er for os, hvem kan så være imod os? Han, som ikke skånede sin egen søn, men overgav ham for os alle, hvordan vil han ikke også give os alt det andet sammen med ham? …For jeg er overbevist om, at hverken død eller liv, hverken engle eller fyrstedømmer, eller nuværende ting eller fremtidige ting eller magter, hverken højde eller dybde eller nogen anden skabning vil være i stand til at adskille os fra Guds kærlighed i Kristus Jesus, vor Herre. (jf. Rom 8:31-39)

Til Guds tjener Luisa Piccarreta, hvis skrifter har kirkelig godkendelse,[3]jfr Om Luisa og hendes forfattere Jesus sagde:

…den Højeste Skaber… elsker alle og gør godt mod alle. Fra Hans Majestæts højde stiger han ned nede, dybt ind i hjerterne, ja til helvede, men han gør det stille og roligt uden larm, hvor han er. (29. juni 1926, bind 19) 

Selvfølgelig har dem i helvede afvist Gud, og sikke et helvede er det. Og sikke et helvede det bliver for dig og jeg, der stadig er på jorden, når vi nægter at tro på Guds kærlighed og barmhjertighed. Som Jesus råbte til St. Faustina:

Barmhjertighedens flammer brænder Mig - klager over at blive brugt; Jeg vil fortsætte med at hælde dem ud over sjæle; sjæle vil bare ikke tro på min godhed.  —Jesus til St. Faustina, Guddommelig barmhjertighed i min sjæl, Dagbog, n. 177

Hvis du vil begynde at heale, som jeg sagde i Helbredende præparater, det er nødvendigt at du har modet - modet til at tro, at Gud virkelig elsker dig. Det er, hvad Hans Ord siger. Det er, hvad hans liv sagde på korset. Det er, hvad han siger til dig nu. Det er på tide, at vi holder op med at anklage os selv med alle Satans løgne, stoppe med at skælde ud over os selv (hvilket ofte er en falsk ydmyghed) og ydmygt acceptere denne store gave af Guds kærlighed. Det kaldes tro – tro på, at han kunne elske en som mig.

Bed med sangen nedenfor, og tag så din dagbog og spørg Jesus igen: "Hvordan ser du mig?" Måske er det kun et ord eller to. Eller et billede. Eller måske vil han have dig til at genlæse sandhederne ovenfor. Hvad han end siger, skal du vide fra nu af, at du er elsket, og at intet kan adskille dig fra den kærlighed. Nogensinde.

Nogen som mig

Jeg er ingenting, I er alle
Og alligevel kalder du mig barn, og lad mig kalde dig Abba

Jeg er lille, og du er Gud
Og alligevel kalder du mig barn, og lad mig kalde dig Abba

Så jeg bøjer mig ned og tilbeder dig
Jeg falder på knæ for Gud
der elsker en som mig

Jeg er syndig, du er så ren
Og alligevel kalder du mig barn, og lad mig kalde dig Abba

Så jeg bøjer mig ned og tilbeder dig
Jeg falder på knæ for Gud
der elsker en som mig

Jeg bøjer mig, og jeg tilbeder dig
Jeg falder på knæ for Gud
der elsker en som mig... nogen som mig

Åh, jeg bøjer mig, og jeg tilbeder dig
Jeg falder på knæ for Gud
der elsker en som mig
Og jeg falder på knæ for Gud
der elsker en som mig,
der elsker en som mig,
ligesom mig…

—Mark Mallett, fra Divine Mercy Chaplet, 2007©

 

 

At rejse med Mark ind  Nu Word,
klik på banneret nedenfor for at Hold mig opdateret.
Din e-mail deles ikke med nogen.

Nu på Telegram. Klik:

Følg Mark og de daglige “tidernes tegn” på MeWe:


Følg Marks skrifter her:

Lyt på følgende:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Fodnoter

Fodnoter
1 Rom 7: 18
2 jfr. Apostelgerninger 17:25: "det er ham, der giver enhver liv og ånde og alting."
3 jfr Om Luisa og hendes forfattere
Posted in FORSIDE, HEALING RETREAT.