Dag 4: Om at elske dig selv

NU at du er fast besluttet på at afslutte dette tilbagetog og ikke give op... Gud har en af ​​de vigtigste helbredelser i vente for dig... helbredelsen af ​​dit selvbillede. Mange af os har ingen problemer med at elske andre... men når det kommer til os selv?

Lad os begynde… I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Kom Helligånden, du, som er kærligheden selv og støtte mig denne dag. Giv mig styrke til at være barmhjertig - mod mig. Hjælp mig med at tilgive mig selv, at være mild over for mig selv, at elske mig selv. Kom, sandhedens Ånd, og befri mig fra løgnene om mig selv. Kom, kraftens ånd, og ødelæg de mure, jeg har bygget. Kom, fredens Ånd, og rejs fra ruinerne den nye skabelse, som jeg er gennem dåben, men som er begravet under syndens og skammens aske. Jeg overgiver til dig alt hvad jeg er og alt hvad jeg ikke er. Kom Helligånden, min ånde, mit liv, min hjælper, min talsmand. Amen. 

Lad os synge og bede denne sang sammen...

Alt hvad jeg er, alt hvad jeg ikke er

I offer finder du ingen glæde
Mit tilbud, en hjerteangst
En knust ånd, du vil ikke foragte
Fra et knust hjerte vil du ikke vende dig

Altså alt hvad jeg er, og alt hvad jeg ikke er
Alt hvad jeg har gjort og alt hvad jeg har undladt at gøre
Jeg forlader, overgiver alt til Dig

Et rent hjerte, skab i mig, o Gud
Forny min ånd, gør mig stærk i mig
Gendan min glæde, så vil jeg prise dit navn
Ånd fyld mig nu, og helbred min skam

Alt hvad jeg er, og alt hvad jeg ikke er
Alt hvad jeg har gjort og alt hvad jeg har undladt at gøre
Jeg forlader, overgiver alt til Dig

O, jeg er ikke værdig til at modtage dig
O, men sig kun ordet, og jeg bliver helbredt! 

Alt hvad jeg er, og alt hvad jeg ikke er
Alt hvad jeg har gjort og alt hvad jeg har undladt at gøre
Jeg forlader, overgiver alt til Dig
Alt hvad jeg er, alt hvad jeg ikke er
Alt hvad jeg har gjort og alt hvad jeg har undladt at gøre
Og jeg forlader, overgiver alt til Dig

—Mark Mallett fra Lad Herren vide, 2005©

Selvbilledets sammenbrud

Du er skabt i Guds billede. Din vilje, intellekt og hukommelse er det, der adskiller dig fra dyreriget. De er også selve magten, der får os i problemer. Den menneskelige vilje er kilden til så mange af vores elendighed. Hvad ville der ske med Jorden, hvis den forlod sin præcise bane omkring Solen? Hvilken slags kaos ville det udløse? Ligeledes, når vores menneskelige vilje afviger fra kredsløbet omkring Sønnen, tænker vi lidt på det på det tidspunkt. Men før eller siden kaster det vores liv i uorden, og vi mister en indre harmoni, fred og glæde, der er vores arv som sønner og døtre af den Højeste. Åh, den elendighed, vi bringer over os selv!

Derfra er vores intellekt og ræsonnement bruger tid på enten at retfærdiggøre vores synd - eller fuldstændigt at fordømme og skyldføle os selv. Og vores hukommelse, hvis ikke bragt for den guddommelige læge, gør os til genstand for et andet rige - løgnens og mørkets rige, hvor vi holdes bundet af skam, utilgivelse og modløshed.

Under mit ni dage lange retræte fandt jeg i løbet af de første par dage ud af, at jeg var fanget i en cyklus med at genopdage Guds kærlighed til mig... men også sørge over de sår, jeg havde påført mig selv og især andre. Jeg skreg ind i min pude: "Herre, hvad har jeg gjort? Hvad har jeg gjort?" Dette fortsatte, mens ansigterne på min kone, børn, venner og andre gik forbi, dem, som jeg ikke elskede, som jeg burde have gjort, dem, som jeg undlod at være vidne til, dem, som jeg sårede af mine sår. Som man siger: "At såre mennesker skader mennesker." I min dagbog råbte jeg: "O Herre, hvad har jeg gjort? Jeg har forrådt Dig, fornægtet Dig, korsfæstet Dig. O Jesus, hvad har jeg gjort!"

Jeg så det ikke på det tidspunkt, men jeg blev fanget i et dobbeltnet af både utilgivelse af mig selv og at se gennem det "mørke forstørrelsesglas". Jeg kalder det det, fordi det er det, Satan lægger i vores hænder i øjeblikke af sårbarhed, hvor han får vores fejl og vores problemer til at se uforholdsmæssigt store ud, til det punkt, at vi tror, ​​at selv Gud selv er magtesløs over for vores problemer.

Pludselig brød Jesus ind i min klagesang med en kraft, som jeg stadig kan føle den dag i dag:

Mit barn, mit barn! Nok! Hvad har I Færdig? Hvad har jeg gjort for dig? Ja, på korset så jeg alt, hvad du gjorde, og blev gennemboret af det hele. Og jeg råbte: "Far tilgiv ham, han ved ikke, hvad han gør." For hvis du havde gjort det, mit barn, havde du ikke gjort det. 

Det er derfor, jeg også døde for dig, for at du kan blive helbredt ved mine sår. Mit lille barn, kom til Mig med disse byrder og læg dem ned. 

Efterlader fortiden...

Jesus mindede mig så om lignelsen, da den fortabte søn endelig kom hjem.[1]jf. Lukas 15: 11-32 Faderen løb hen til sin søn, kyssede ham og omfavnede hamfør drengen kunne afgive sin tilståelse. Lad denne sandhed synke ind, især for dem af jer, der føler, at I ikke har lov til at være fredelige indtil du kommer til en skriftestol. Nej, denne lignelse ophæver tanken om, at din synd har gjort dig mindre elskelig af Gud. Husk, at Jesus bad Zakæus, den elendige skatteopkræver, om at spise med ham før han omvendte sig.[2]jf. Lukas 19:5 Faktisk siger Jesus:

My barn, alle dine synder har ikke såret mit hjerte så smertefuldt som din nuværende manglende tillid gør, at du efter så mange bestræbelser med min kærlighed og barmhjertighed stadig skal tvivle på min godhed.  —Jesus til St. Faustina, Guddommelig barmhjertighed i min sjæl, Dagbog, n. 1486

Faderen slår heller ikke den fortabte søn for de penge, han spildte, den nød, han forårsagede, og den husstand, han forrådte. I stedet iklæder han sin søn en ny kappe, sætter en ny ring på sin finger, nye sandaler på hans fødder og erklærer en fest! Ja, kroppen, munden, hænder og fødder det bedraget er nu opvokset igen i guddommeligt sønskab. Hvordan kan det være?

Nå, sønnen kom hjem. Periode.

Men burde sønnen ikke bruge de næste mange år og årtier på at skælde sig ud for alle de mennesker, han sårede og sørge over alle de forpassede muligheder?

Husk Saul (før han blev omdøbt til Paulus), og hvordan han myrdede kristne før hans omvendelse. Hvad skulle han gøre med alle dem, han dræbte, og de familier, han sårede? Skulle han sige: "Jeg er en frygtelig person, og derfor har jeg ingen ret til lykke", selvom Jesus tilgav ham? St. Paul omfavnede snarere det sandhedslys, der skinnede på hans samvittighed. Ved at gøre det faldt skæl fra hans øjne, og en ny dag blev født. I stor ydmyghed begyndte Paulus igen, men denne gang, i virkeligheden og viden om sin store svaghed - et sted med indre fattigdom, hvorigennem han arbejdede sin frelse i "frygt og skælven".[3]Phil 2: 12 hvilket vil sige et barnligt hjerte.

Men hvad med de familier, der blev såret af hans tidligere liv? Hvad med dem, du har såret? Hvad med dine børn eller søskende, der har forladt hjemmet, som du har såret gennem din egen dårskab og fejltagelser? Hvad med tidligere mennesker, du datede, som du brugte? Eller medarbejdere, som du efterlod et dårligt vidne i dit sprog og adfærd osv.?

Sankt Peter, som forrådte Jesus selv, efterlod os et smukt ord, som han ikke var i tvivl om af sin egen erfaring:

… Kærlighed dækker et væld af synder. (1 Peter 4: 8)

Dette er, hvad Herren talte i mit hjerte, da han begyndte at lindre min sorg:

Mit barn, skal du sørge over dine synder? Anger er rigtigt; erstatning er rigtigt; at gøre det godt igen er rigtigt. Bagefter barn, du skal lægge ALT i hænderne på den eneste Ene, der har et middel mod alt ondt; den eneste, der har medicinen til at helbrede alle sår. Så ser du, mit barn, du spilder tid på at sørge over de sår, du har forårsaget. Selv hvis du var en perfekt hellig, ville din familie – en del af den menneskelige familie – stadig opleve denne verdens ondskaber, faktisk indtil deres sidste åndedrag. 

Ved din omvendelse viser du i virkeligheden din familie, hvordan man forsoner sig, og hvordan man modtager nåde. Du kommer til at være et eksempel på ægte ydmyghed, nyfundet dyd og Mit hjertes mildhed og sagtmodighed. I modsætning til din fortid og nutidens lys, vil du bringe en ny dag ind i din familie. Er jeg ikke Mirakelarbejderen? Er jeg ikke morgenstjernen, der varsler en ny daggry (Åb 22:16)? Er jeg ikke opstandelsen?
[4]John 11: 15 Så nu, overlad din elendighed til Mig. Tal ikke mere om det. Giv ikke mere vejret til den gamle mands lig. Se, jeg laver noget nyt. Kom med mig…

Det første skridt mod helbredelse med andre, ironisk nok, er, at nogle gange skal vi først tilgive os selv. Følgende kan faktisk være en af ​​de sværeste passager i hele Skriften:

Du skal elske din næste som dig selv. (Matt 19:19)

Hvis vi ikke elsker os selv, hvordan kan vi så elske andre? Hvis vi ikke kan vise barmhjertighed mod os selv, hvordan kan vi så være barmhjertige mod andre? Hvis vi dømmer os selv hårdt, hvordan kan vi så ikke gøre det samme mod andre? Og det gør vi, ofte subtilt.

Det er på tide, én gang for alle, at tage de fejl, fiaskoer, dårlige domme, skadelige ord, handlinger og fejl, du har begået i dit liv, op og lægge dem ved Barmhjertighedens trone. 

Lad os trygt nærme os nådens trone for at modtage barmhjertighed og finde nåde til rettidig hjælp. (Hebræerne 4:16)

Jesus inviterer dig nu: Mit lille lam, kom med dine tårer til Mig og læg dem en efter en ved Min trone. (Du kan bruge følgende bøn og tilføje alt, hvad der falder dig ind):

Herre, jeg bringer dig tårerne...
for hvert hårde ord
for hver hård reaktion
for hver nedsmeltning og raserianfald
for hver forbandelse og ed
for hvert selvhadende ord
for hvert blasfemisk ord
for enhver usund rækkevidde efter kærlighed
for enhver dominans
for hvert greb om kontrol
for hvert blik af lyst
for hver overtagelse fra min ægtefælle
for enhver handling af materialisme
for hver handling "i kødet"
for hvert dårligt eksempel
for hvert egoistisk øjeblik
for perfektionisme
for selvcentrerede ambitioner
for forfængelighed
for at foragte mig selv
for at afvise mine gaver
for enhver tvivl i dit Forsyn
for at afvise din kærlighed
for at afvise andres kærlighed
for at tvivle på din godhed
for at give op
for at ville dø 
for at afvise mit liv.

O Fader, jeg ofrer dig alle disse tårer og omvender mig for alt, hvad jeg har gjort og undladt at gøre. Hvad kan man sige? Hvad kan gøres?

Svaret er: tilgive dig selv

Skriv nu dit fulde navn i din dagbog med store bogstaver og under dem ordene "Jeg tilgiver dig." Bed Jesus om at tale til dit hjerte. Hvis du har resterende spørgsmål og bekymringer, så skriv dem i din dagbog og lyt efter hans svar.

Lad Alle

Lad alt ego falde
Lad al frygt gå
Lad alt klæbende løsne sig
Lad al kontrol ophøre
Lad al fortvivlelse ende
Lad al fortrydelse være stille
Lad al sorg være stille

Jesus er kommet
Jesus har tilgivet
Jesus har talt:
"Det er færdigt."

(Mark Mallett, 2023)

Afslutningsbøn

Spil sangen nedenfor, luk dine øjne, og lad Jesus tjene dig i friheden ved at have tilgivet dig selv, velvidende at du er elsket.

Waves

Waves of Love, skyll over mig
Waves of Love, trøst mig
Bølger af kærlighed, kom beroliger min sjæl
Waves of Love, gør mig hel

Bølger af kærlighed, forvandler mig
Waves of Love, kalder mig dybt
Og bølger af kærlighed, du helbreder min sjæl
Åh, bølger af kærlighed, du gør mig hel,
Du gør mig hel

Bølger af kærlighed, du helbreder min sjæl
Kalder mig, ringer, du kalder mig dybere
Skyl over mig, gør mig hel
Helbred mig Herre...

—Mark Mallett fra Divine Mercy Chaplet, 2007©


 

 

At rejse med Mark ind  Nu Word,
klik på banneret nedenfor for at Hold mig opdateret.
Din e-mail deles ikke med nogen.

Nu på Telegram. Klik:

Følg Mark og de daglige “tidernes tegn” på MeWe:


Følg Marks skrifter her:

Lyt på følgende:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Fodnoter

Fodnoter
1 jf. Lukas 15: 11-32
2 jf. Lukas 19:5
3 Phil 2: 12
4 John 11: 15
Posted in FORSIDE, HEALING RETREAT.