Dag 5: Fornyelse af sindet

AS vi overgiver os mere og mere til Guds sandheder, lad os bede om, at de vil forvandle os. Lad os begynde: I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

O kom Helligånd, Trøster og Rådgiver: led mig på sandhedens og lysets stier. Træn ind i mit væsen med din kærligheds ild og lær mig den vej, jeg bør gå. Jeg giver dig tilladelse til at gå ind i min sjæls dyb. Med Åndens Sværd, Guds Ord, skær alle løgne, rens min hukommelse og forny mit sind.

Kom Helligånden, som kærlighedens flamme, og brænd al frygt væk, mens du trækker mig ind i levende vand for at forfriske min sjæl og genoprette min glæde.

Kom Helligånden og hjælp mig denne dag og altid til at acceptere, prise og leve i Faderens ubetingede kærlighed til mig, åbenbaret i hans elskede Søns, Jesu Kristi liv og død.

Kom Helligånden og lad mig aldrig falde tilbage i afgrunden af ​​selvforagt og fortvivlelse. Dette beder jeg om i Jesu mest dyrebare navn. Amen. 

Som en del af vores åbningsbøn kan du slutte dit hjerte og din stemme til denne lovsang om Guds ubetingede kærlighed...

Ubetinget

Hvor bred og hvor lang er Jesu Kristi kærlighed?
Og hvor høj og hvor dyb er Jesu Kristi kærlighed?

Ubetinget, uendelig
Det er uendeligt, ubønhørligt
For evigt, evigt

Hvor bred og hvor lang er Jesu Kristi kærlighed?
Og hvor høj og hvor dyb er Jesu Kristi kærlighed?

Det er ubetinget, uendeligt
Det er uendeligt, ubønhørligt
For evigt, evigt

Og må mit hjertes rødder
Gå dybt ned i jorden af ​​Guds vidunderlige kærlighed

Ubetinget, uendelig
Det er uendeligt, ubønhørligt
Ubetinget, uendelig
Det er uendeligt, ubønhørligt
For evigt, evigt
For evigt, evigt

—Mark Mallett fra Lad Herren vide det, 2005©

Uanset hvor du er lige nu, er det, hvor Gud, Faderen, har ført dig til at være. Vær ikke bekymret eller panik, hvis du stadig er på et sted med smerte og ondt, føler dig følelsesløs eller slet ikke. Det faktum, at du overhovedet er opmærksom på dit åndelige behov, er et sikkert tegn på, at nåden er aktiv i dit liv. Det er de blinde, der nægter at se og hærder deres hjerter, der er i vanskeligheder.

Det afgørende er, at du fortsætter et sted af tro. Som skriften siger,

Uden tro er det umuligt at behage ham, for enhver, der nærmer sig Gud, må tro, at han eksisterer, og at han belønner dem, der søger ham. (Hebræerne 11:6)

Du kan regne med det.

En forandring af sindet

I går var en stærk dag for mange af jer, da I tilgav jer selv, måske for første gang. Men hvis du har brugt år på at lægge dig selv ned, kan du have udviklet mønstre, der producerer selv underbevidste reaktioner til at bebrejde, anklage og nedlægge dig selv. Med et ord, at være negativ.

Det skridt, du har taget for at tilgive dig selv, er enormt, og jeg er sikker på, at mange af jer allerede føler sig lettere og en nyvundet fred og glæde. Men glem ikke, hvad du hørte i Day 2 - at vores hjerner faktisk kan ændre sig ved negativ tænker. Og derfor er vi nødt til at skabe nye veje i vores hjerner, nye tankemønstre, nye måder at reagere på de prøvelser, der helt sikkert vil komme og teste os.

Så St. Paul siger:

Tilpas jer ikke denne tidsalder, men bliv forvandlet ved fornyelsen af ​​jeres sind, så I kan skelne, hvad der er Guds vilje, hvad der er godt og behageligt og fuldkomment. (Rom 12:2

Vi er nødt til at omvende os og træffe bevidste valg for at gå imod den verdslige tankegang. I vores nuværende sammenhæng betyder det at omvende os fra at være negativ, en klager, at afvise vores kors, at lade pessimisme, angst, frygt og nederlag overvinde os - ligesom apostlene, der blev grebet af rædsel i stormen (selv med Jesus i båden !). Negativ tænkning er giftig, ikke kun for andre, men for dig selv. Det påvirker dit helbred. Det påvirker andre i rummet. Eksorcister siger, at det endda trækker dæmoner mod dig. Tænk over det.

Så hvordan ændrer vi mening? Hvordan kan vi forhindre, at vi falder tilbage til at blive vores egen værste fjende?

I. Mind dig selv, hvem du er

Jeg er gjort god. Jeg er menneskelig. Det er okay at fejle; Jeg lærer af mine fejl. Der er ingen som mig, jeg er unik. Jeg har mit eget formål og plads i skabelsen. Jeg skal ikke være god til alt, kun god mod andre og mig selv. Jeg har begrænsninger, der lærer mig, hvad jeg kan og ikke kan. Jeg elsker mig selv, fordi Gud elsker mig. Jeg er skabt i hans billede, så jeg er elskelig og i stand til at elske. Jeg kan være barmhjertig og tålmodig med mig selv, fordi jeg er kaldet til at være tålmodig og barmhjertig med andre.

II. Skift dine tanker

Hvad er det første, du tænker om morgenen, når du står op? Hvilket træk det er at gå tilbage på arbejde... hvor dårligt er vejret... hvad er der galt med verden...? Eller tænker du ligesom St. Paul:

Hvad der er sandt, hvad der er hæderligt, hvad der er retfærdigt, hvad der er rent, hvad der er dejligt, hvad der er nådigt, hvis der er nogen fortræffelighed, og hvis der er noget, der er rosværdigt, så tænk på disse ting. (Fil 4:8)

Husk, du kan ikke kontrollere begivenhederne og omstændighederne i livet, men du kan kontrollere dine reaktioner; du kan tage kontrol over dine tanker. Selvom du ikke altid kan kontrollere fristelser - de tilfældige tanker, fjenden kaster i dit sind - kan du det afvise dem. Vi er i en åndelig kamp, ​​og vil være det indtil vores sidste åndedrag, men det er en kamp, ​​vi er i en konstant position til at vinde, fordi Kristus allerede har vundet sejren.

For selvom vi lever i verden, fører vi ikke en verdslig krig, for vores krigsførelses våben er ikke verdslige, men har guddommelig magt til at ødelægge fæstninger. Vi ødelægger argumenter og enhver stolt hindring for kundskaben om Gud og tager enhver tanke til fange for at adlyde Kristus... (2 Kor 10:3-5)

Dyrk positive tanker, glade tanker, takketanker, ros tanker, stol på tanker, overgiv tanker, hellige tanker. Dette er, hvad det betyder at…

…bliv fornyet i jeres sinds ånd, og ifør dig det nye jeg, skabt på Guds måde i retfærdighed og sandhedens hellighed. (Ef 4:23-24)

Selv i disse tider, hvor verden bliver mere og mere mørk og ond, er det endnu mere nødvendigt, at vi er et lys i mørket. Dette er en del af grunden til, at jeg er tvunget til at give dette tilbagetog, fordi du og jeg skal blive en lyshær - ikke dystre lejesoldater.

III. Hæv kraften af ​​ros

Jeg kalder følgende "St. Paul's Little Way“. Hvis du lever dette dag for dag, time for time, vil det forvandle dig:

Glæd dig altid, bed konstant og sig tak i alle situationer, for dette er Guds vilje for dig i Kristus Jesus. (1 Thessalonikerbrev 5:16)

Ved begyndelsen af ​​dette tilbagetog talte jeg om nødvendigheden af ​​at påkalde Helligånden hver dag. Her er en lille hemmelighed: Bønnen om lovprisning og velsignelse fra Gud får Helligåndens nåde til at sænke sig over dig. 

Blessing udtrykker den grundlæggende bevægelse af kristen bøn: det er et møde mellem Gud og mennesket... vores bøn stiger op i Helligånden gennem Kristus til Faderen - vi velsigner ham for at have velsignet os; det beder om Helligåndens nåde nedstammer ved Kristus fra Faderen - han velsigner os. Den katolske kirkes katekisme (CCC), 2626; 2627

Begynd din dag med at velsigne den hellige treenighed,[1]jfr. Forebyggende bøn nederst link. også selvom du sidder i et fængsel eller hospitalsseng. Det er morgenens første holdning, som vi bør tage op som Guds barn.

Tilbedelse er menneskets første holdning, der erkender, at han er en skabning foran sin Skaber. —Den katolske kirkes katekisme (CCC), 2626; 2628

Der er så meget mere, der kunne siges om kraften i at prise Gud. I Det Gamle Testamente lovpriser de sluppet engle, besejrede hære,[2]jfr. 2 Krøn 20:15-16, 21-23 og væltede bymure.[3]jfr. Josva 6:20 I Det Nye Testamente fik lovprisning jordskælv og lænker af fanger til at falde[4]jf. Apostelgerninger 16: 22-34 og tjenende engle til at vise sig, især i lovprisningen.[5]jfr. Lukas 22:43, ApG 10:3-4 Jeg har personligt set mennesker fysisk helbredt, når de simpelthen begyndte at prise Gud højt. Herren befriede mig for år siden fra en undertrykkende ånd af urenhed, da jeg begyndte at synge hans lovsange.[6]jfr Ros til frihed Så hvis du virkelig ønsker at se dit sind transformeret og dit væsen befriet fra kæderne af negativitet og mørke, så begynd at prise Gud, som vil begynde at bevæge sig iblandt dig. Til…

Gud beboer sit folks ros (Salme 22: 3)

Til sidst: "I må ikke længere leve, som hedningerne gør, i deres sinds nytteløshed; formørket i forståelse, fremmedgjort fra Guds liv på grund af deres uvidenhed, på grund af deres hårdhed i hjertet,” siger St.[7]Ef 4: 17-18

Gør alting uden at brokke eller spørge, for at I kan være uskyldige og uskyldige, Guds børn uden lyte midt i en skæv og pervers generation, blandt hvem I skinner som lys i verden... (Fil 2-14)

Min kære bror, min kære søster: giv ikke mere vejret til den "gamle mand". Byt mørkets tanker ud med lysets ord.

Afslutningsbøn

Bed med afslutningssangen nedenfor. (Da jeg optog det, græd jeg stille til sidst, da jeg fornemmede, at Herren ville flytte år senere for at helbrede mennesker, der ville begynde at prise ham).

Tag derefter din dagbog frem og skriv til Herren om enhver frygt, du stadig har, forhindringer, du møder, sorger, du bærer på... og skriv derefter alle ord eller billeder ned, som kommer til dit hjerte, mens du lytter efter den gode hyrdes stemme.

Halskæder

Tag skoene af, du er på hellig grund
Tag din blues af, og syng en hellig lyd
Der brænder ild i denne busk
Gud er til stede, når hans folk lovpriser

Kæder de falder som regn, når Du
Når du bevæger dig blandt os
Kæder der holder min smerte de falder
Når du bevæger dig blandt os
Så slip mine lænker

Ryst mit fængsel, indtil jeg går fri
Ryst min synd Herre, min selvtilfredshed
Sæt ild til mig med din Helligånd
Engle skynder sig, når dit folk lovpriser

Kæder de falder som regn, når Du
Når du bevæger dig blandt os
Kæder der holder min smerte de falder
Når du bevæger dig blandt os
Så slip mine kæder (gentag x 3)

Slip mine lænker... red mig, Herre, red mig
… bryd disse lænker, bryd disse lænker,
bryd disse lænker...

—Mark Mallett fra Lad Herren vide det, 2005©

 


 

At rejse med Mark ind  Nu Word,
klik på banneret nedenfor for at Hold mig opdateret.
Din e-mail deles ikke med nogen.

Nu på Telegram. Klik:

Følg Mark og de daglige “tidernes tegn” på MeWe:


Følg Marks skrifter her:

Lyt på følgende:


 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Fodnoter

Fodnoter
1 jfr. Forebyggende bøn nederst link.
2 jfr. 2 Krøn 20:15-16, 21-23
3 jfr. Josva 6:20
4 jf. Apostelgerninger 16: 22-34
5 jfr. Lukas 22:43, ApG 10:3-4
6 jfr Ros til frihed
7 Ef 4: 17-18
Posted in FORSIDE, HEALING RETREAT.