Dag 6: Tilgivelse til frihed

LET vi begynder denne nye dag, disse nye begyndelser: I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Himmelske Fader, tak for din ubetingede kærlighed, som jeg skænkede mig, da jeg mindst fortjener det. Tak fordi du gav mig din søns liv, så jeg virkelig kan leve. Kom nu Helligånden, og gå ind i de mørkeste hjørner af mit hjerte, hvor der stadig dvæler smertefulde minder, bitterhed og utilgivelse. Lys sandhedens lys, så jeg i sandhed kan se; tal sandhedens ord, så jeg virkelig kan høre, og blive befriet fra min fortid. Jeg beder om dette i Jesu Kristi navn, amen.

For vi var selv engang tåbelige, ulydige, vildledte, slaver af forskellige ønsker og fornøjelser, levede i ondskab og misundelse, hadede os selv og hadede hinanden. Men da Guds, vor Frelsers venlighed og generøse kærlighed viste sig, ikke på grund af nogen retfærdige gerninger, vi havde gjort, men på grund af hans barmhjertighed, frelste han os gennem genfødslens og fornyelsens bad ved Helligånden... (Tit 3:3-7) )

Før vi går videre, inviterer jeg dig til at lukke øjnene og lytte til denne sang skrevet af min kære ven, Jim Witter:

Tilgivelse

Lille Mickey Johnson var min allerbedste ven
I første klasse svor vi, at vi ville blive på den måde til det sidste
Men i syvende klasse var der nogen, der stjal min cykel
Jeg spurgte Mickey, om han vidste, hvem der gjorde det, og han løj
For det var ham...
Og da jeg fandt ud af det, ramte det mig som et væld af mursten
Og jeg kan stadig se det blik i hans ansigt, da jeg sagde
"Jeg vil aldrig tale med dig igen"

Nogle gange går vi vild
Vi siger ikke ting, vi burde sige
Vi holder fast i stædig stolthed
Når vi skal lægge det hele til side
At spilde den tid, vi får, virker så meningsløst
Og et lille ord burde ikke være så svært...tilgivelse

Der kom et lille kort på min bryllupsdag
"Bedste ønsker fra en gammel ven" var alt, hvad det havde at sige
Ingen returadresse, nej, ikke engang et navn
Men den rodede måde, det blev skrevet på, gav det væk
Det var ham ...
Og jeg måtte bare grine, da fortiden strømmede gennem mit sind
Jeg skulle have taget den telefon lige der og da
Men jeg fik bare ikke tiden

Nogle gange går vi vild
Vi siger ikke ting, vi burde sige
Vi holder fast i stædig stolthed
Når vi skal lægge det hele til side
At spilde den tid, vi får, virker så meningsløst
Og et lille ord burde ikke være så svært...tilgivelse

Søndag morgenblad ankom på mit trin
Det første, jeg læste, fyldte mit hjerte med fortrydelse
Jeg så et navn, jeg ikke havde set i et stykke tid
Der stod, at han blev overlevet af en kone og et barn
Og det var ham...
Da jeg fandt ud af det, faldt tårerne bare som regn
For jeg indså, at jeg havde forpasset min chance
For nogensinde at tale med ham igen...

Nogle gange går vi vild
Vi siger ikke ting, vi burde sige
Vi holder fast i stædig stolthed
Når vi skal lægge det hele til side
At spilde den tid, vi får, virker så meningsløst
Og et lille ord burde ikke være så svært...tilgivelse
Et lille ord burde ikke være så svært...

Lille Mickey Johnson var min allerbedste ven...

—Skrevet af Jim Witter; 2002 Curb Songs (ASCAP)
Sony/ATV Music Publishing Canada (SOCAN)
Baby Squared Songs (SOCAN)
Mike Curb Music (BMI)

Vi er alle blevet såret

Vi er alle blevet såret. Vi har alle såret andre. Der er kun én person, der ikke har såret nogen, og det er Jesus - netop den, der tilgiver alle deres synder. Og det er derfor, han vender sig til hver af os, os, som korsfæstede ham og som korsfæstede hinanden, og siger:

Hvis du tilgiver andre deres overtrædelser, vil din himmelske Fader tilgive dig. Men hvis du ikke tilgiver andre, vil din far heller ikke tilgive dine overtrædelser. (Matt 6: 14-15)

Utilgivelse er som en lænke bundet til dit hjerte med den anden ende bundet i helvede. Ved du, hvad der er interessant ved Jesu ord? Han dæmper dem ikke ved at sige: "Ja, jeg ved, at du virkelig er blevet såret, og den anden person var en ret idiot" eller "Det er okay at være bitter, fordi det, der skete med dig, var forfærdeligt." Han siger bare ligefrem:

Tilgiv, og du vil blive tilgivet. (Lukas 6:37)

Dette mindsker ikke det faktum, at du eller jeg har oplevet ægte såret, endda frygtelig såret. De sår, som andre har givet os, især i vores yngre år, kan forme, hvem vi er, så frygt og skabe hæmninger. De kan ødelægge os. De kan få vores hjerte til at hærde til, hvor vi har svært ved at modtage kærlighed eller give den, og selv da kan den blive forvrænget, selvcentreret eller kortvarig, når vores usikkerhed formørker udvekslingen af ​​autentisk kærlighed. På grund af vores sår, især forældrenes sår, kan du have vendt dig til stoffer, alkohol eller sex for at dæmpe smerten. Der er en række måder, hvorpå dine sår har påvirket dig, og det er derfor, du er her i dag: for at lade Jesus helbrede det, der mangler at blive helbredt.

Og det er sandheden, der gør os frie.

Sådan ved du, når du ikke har tilgivet

Hvad er de måder, hvorpå utilgivelse kommer til udtryk? Det mest oplagte er at tage et løfte: "Det vil jeg aldrig tilgiv ham/hende." Mere subtilt kan vi udtrykke utilgivelse ved at trække os tilbage fra den anden, det der kaldes "den kolde skulder"; vi nægter at tale med personen; når vi ser dem, ser vi den anden vej; eller vi er bevidst venlige over for andre, og så åbenlyst uvenlige over for den, der sårede os.

Utilgivelse kan komme til udtryk i sladder, og tage dem ned et hak, når vi får muligheden. Eller vi glæder os, når vi ser dem vakle, eller når dårlige ting kommer deres vej. Vi kan endda behandle deres familiemedlemmer og venner dårligt, selvom de kan være helt uskyldige. Endelig kan utilgivelse komme i form af had og bitterhed, så den fortærer os. 

Intet af dette er livgivende, til os selv eller andre. Det belaster os følelsesmæssigt. Vi holder op med at være os selv og bliver aktører omkring dem, der har såret os. Vi lader deres handlinger gøre os til marionetter, så vores sind og hjerter konstant rykkes fra fred. Vi ender med at spille spil. Vores sind bliver fanget i minder og fantasifulde scenarier og møder. Vi plotter og planlægger vores reaktioner. Vi genoplever øjeblikket og hvad vi synes, vi burde have gjort. Med et ord bliver vi en slave til utilgivelse. Vi tror, ​​vi sætter dem på deres plads, når vi virkelig mister vores: vores sted med fred, glæde og frihed. 

Så nu holder vi pause et øjeblik. Tag et blankt ark papir (adskilt fra din dagbog) og bed Helligånden om at åbenbare for dig de mennesker i dit liv, som du stadig har utilgivelse overfor. Tag dig tid, gå så langt tilbage som du har brug for. Det kan endda være den mindste ting, du ikke har givet slip på. Gud vil vise dig. Vær ærlig over for dig selv. Og vær ikke bange, for Gud kender allerede dybet af dit hjerte. Lad ikke fjenden skubbe tingene tilbage i mørket. Dette er begyndelsen på en ny frihed.

Skriv deres navne ned, efterhånden som de kommer til at tænke på, og læg derefter papiret til side for øjeblikket.

At vælge at tilgive

For årtier siden lavede min kone, en grafisk designer, et logo til en virksomhed. Hun brugte meget tid på at forsøge at tilfredsstille ejeren og genererede snesevis af logoideer. Til sidst ville intet tilfredsstille ham, så hun måtte kaste håndklædet i ringen. Hun sendte ham en regning, som kun dækkede en brøkdel af den tid, hun brugte.

Da han modtog den, tog han telefonen og efterlod den mest forfærdelige voicemail, du kan forestille dig - grim, beskidte, nedværdigende - den var ude af hitlisterne. Jeg var så vred, at jeg satte mig ind i min bil, kørte ned til hans forretning og truede ham.

I ugevis tyngede denne mand mig. Jeg vidste, at jeg var nødt til at tilgive ham, så jeg ville "sige ordene". Men hver gang jeg kørte forbi hans forretning, som lå i nærheden af ​​min arbejdsplads, følte jeg denne bitterhed og raseri stige i mig. En dag dukkede Jesu ord op:

Men til jer, der hører, siger jeg: Elsk jeres fjender, gør godt mod dem, der hader jer, velsign dem, der forbander jer, bed for dem, der mishandler jer. (Luk 6:27-28)

Og så, næste gang jeg kørte forbi hans forretning, begyndte jeg at bede for ham: ”Herre, jeg tilgiver denne mand. Jeg beder dig velsigne ham og hans virksomhed, hans familie og hans helbred. Jeg beder til, at du vil overse hans fejl. Åbenbar dig selv for ham, så han kan kende dig og blive frelst. Og tak fordi du elsker mig, for jeg er også en fattig synder.”

Det blev jeg ved med at gøre uge efter uge. Og så en dag, mens jeg kørte forbi, blev jeg fyldt med en intens kærlighed og glæde for denne mand, så meget, at jeg ville køre hen og kramme ham og fortælle ham, at jeg elsker ham. Noget forløst i mig; det var nu Jesus, der elskede ham gennem mig. Den grad, hvor bitterheden gennemborede mit hjerte, var den grad, hvor jeg var nødt til at blive ved med at lade Helligånden trække den gift tilbage... indtil jeg var fri.

Sådan ved du, hvornår du har tilgivet

Tilgivelse er ikke en følelse, men et valg. Hvis vi bliver ved med det valg, vil følelserne følge med. (Advarsel: Dette betyder ikke, at du skal forblive i en misbrugssituation. Det betyder ikke, at du skal være dørmåtten for en andens dysfunktion. Hvis du er nødt til at fjerne dig selv fra disse situationer, især når de er fysisk voldelige, så gør det.)

Så hvordan ved du, hvornår du tilgiver nogen? Når du er i stand til at bede for dem og ønske dem deres lykke, ikke syg. Når du oprigtigt beder Gud om at redde, ikke forbande dem. Når mindet om såret ikke længere udløser den synkende følelse. Når du er i stand til at holde op med at tale om, hvad der skete. Når du er i stand til at genkalde den hukommelse og lære af den, ikke drukne i den. Når du er i stand til at være i nærheden af ​​den person og stadig være dig selv. Når du har fred.

Selvfølgelig har vi lige nu at gøre med disse sår, så Jesus kan helbrede dem. Du er måske ikke på det sted endnu, og det er okay. Det er derfor, du er her. Hvis du har brug for at skrige, råbe, græde, så gør det. Gå ud i skoven, eller tag din pude, eller stå på kanten af ​​byen - og slip den ud. Vi har brug for at sørge, især når vores sår har stjålet vores uskyld, ødelagt vores forhold eller vendt op og ned på vores verden. Vi har også brug for at føle sorg over den måde, vi har såret andre på, men uden at falde tilbage i den selvhad (husk Day 5!).

Der er et ordsprog:[1]Dette er fejlagtigt blevet tilskrevet CS Lewis. Der er en lignende sætning af forfatteren James Sherman i hans bog fra 1982 Afvisning: "Du kan ikke gå tilbage og lave en ny start, men du kan starte lige nu og lave en helt ny slutning."

Du kan ikke gå tilbage og ændre begyndelsen,
men du kan starte hvor du er og ændre slutningen.

Hvis alt dette virker svært, så bed Jesus om at hjælpe dig til at tilgive, han som underviste ved sit eksempel:

Fader, tilgiv dem, de ved ikke, hvad de gør. (Lukas 23:34)

Tag nu det ark papir op og udtal hvert navn, du skrev ned, og sig:

"Jeg tilgiver (navn) for at have ___________. Jeg velsigner og frigiver ham/hende til dig, Jesus.”

Lad mig spørge: var Gud på din liste? Vi skal også tilgive ham. Ikke at Gud nogensinde har forurettet dig eller mig; Hans eftergivende vilje har tilladt alle ting i dit liv for at opnå det største gode, selvom du ikke kan se det nu. Men vi skal også give slip på vores vrede mod ham. I dag (19. maj) er faktisk dagen, hvor min storesøster døde i en bilulykke, da hun kun var 22. Min familie måtte tilgive Gud og sætte vores lid til ham igen. Han forstår. Han kan håndtere vores vrede. Han elsker os og ved, at vi en dag vil se tingene med hans øjne og glæde os over hans veje, som er langt over vores egen forstand. (Dette er noget godt at skrive om i din dagbog og stille spørgsmål til Gud, hvis det gælder dig). 

Når du har gennemgået listen, skal du krølle den til en kugle og derefter smide den i din pejs, ildsted, grill eller en stålgryde eller skål, og brænde det. Og kom så tilbage til dit hellige tilbagetogsrum og lad sangen nedenfor være din afsluttende bøn. 

Husk, du behøver ikke føle tilgivelse, du skal bare vælge det. I din svaghed vil Jesus være din styrke, hvis du blot spørger ham. 

Det, der er umuligt for mennesker, er muligt for Gud. (Luk 18:27)

Jeg vil gerne være som dig

Jesus, Jesus,
Jesus, Jesus
Skift mit hjerte
Og ændre mit liv
Og ændre hele mig
Jeg vil gerne være som dig

Jesus, Jesus,
Jesus, Jesus
Skift mit hjerte
Og ændre mit liv
Åh, og skift mig hele tiden
Jeg vil gerne være som dig

For jeg har prøvet og jeg har prøvet
og jeg har fejlet så mange gange
Åh, i min svaghed er du stærk
Lad din nåde være min sang

For din nåde er mig nok
For din nåde er mig nok
For din nåde er mig nok

Jesus, Jesus,
Jesus, Jesus
Jesus, Jesus,
Skift mit hjerte
Åh, ændre mit liv
Skift mig hele vejen
Jeg vil gerne være som dig
Jeg vil gerne være som dig
(Jesus)
Skift mit hjerte
Forandre mit liv
Jeg vil gerne være som dig
Jeg vil gerne være som dig
Jesus

—Mark Mallett, fra Lad Herren vide, 2005©

 

 

At rejse med Mark ind  Nu Word,
klik på banneret nedenfor for at Hold mig opdateret.
Din e-mail deles ikke med nogen.

Nu på Telegram. Klik:

Følg Mark og de daglige “tidernes tegn” på MeWe:


Følg Marks skrifter her:

Lyt på følgende:


 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Fodnoter

Fodnoter
1 Dette er fejlagtigt blevet tilskrevet CS Lewis. Der er en lignende sætning af forfatteren James Sherman i hans bog fra 1982 Afvisning: "Du kan ikke gå tilbage og lave en ny start, men du kan starte lige nu og lave en helt ny slutning."
Posted in FORSIDE, HEALING RETREAT.