Dag 7: Som du er

HVORFOR sammenligner vi os selv med andre? Det er en af ​​de største kilder til både vores ulykke og en font af løgne... 

Lad os fortsætte nu: I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Kom Helligånden, du, som steg ned over Jesus ved hans dåb ved den himmelske Faders røst og erklærede: "Dette er min elskede søn." Den samme Stemme, skønt uhørt, udtalte ved min undfangelse og så igen ved min dåb: "Dette er min elskede søn/datter." Hjælp mig med at se og vide, hvor værdifuld jeg er i Faderens øjne. Hjælp mig med at stole på hans design af, hvem jeg er, og hvem jeg ikke er. Hjælp mig med at hvile i Faderens arme som hans unikke barn. Hjælp mig med at være taknemmelig for mit liv, min evige sjæl og den frelse, som Jesus har bevirket for mig. Tilgiv mig for at sørge over dig, Helligånd, ved at afvise mig selv og mine gaver og min del i verden. Ved din nåde denne dag, hjælp mig til at omfavne mit formål og min plads i skabelsen og elske mig selv, som Jesus elsker mig, gennem sit allerhelligste navn, amen.

Lyt til denne sang, hvorigennem Gud fortæller dig lige nu, at han elsker dig som du er, ligesom han skabte dig.

Som du er

Små hænder og bittesmå fødder, pudsede små tæer
Mor læner sig ind i tremmesengen og kysser din søde næse
Du er ikke den samme som andre babes, det kan vi se
Men du vil altid være en prinsesse for mig

Jeg elsker dig som du er
Som du er
I mine arme vil du have et hjem
Som du er

Han kom aldrig for sent til undervisningen, aldrig god i skolen
Kun fordi han ønskede at blive holdt af, følte han sig som et fjols
En nat ønskede han simpelthen at dø, fat ingen var ligeglade
Indtil han så op på døren
Og så sin far der

Jeg elsker dig som du er
Som du er
I mine arme vil du have et hjem
Som du er

Han ser hende sidde stille, hun ser meget ens ud
Men de har ikke grinet så længe,
Hun kan ikke engang huske hans navn.
Han tager hendes hænder, svag og skrøbelig, enog synger ømt
Ord han har fortalt hende hele sit liv

Fra den dag hun tog hans ring...

Jeg elsker dig som du er
Som du er
I mit hjerte vil du have et hjem
Som du er
Du vil altid have et hjem
Som du er

— Mark Mallett, fra Love Holds On, 2002©

Selv skulle din mor forlade dig – eller din familie, dine venner, din ægtefælle – vil du altid have et hjem i vor himmelske Faders arme.

 
Det forvrængede billede

Når jeg siger, at Gud elsker dig "som du er", betyder det ikke, at han elsker dig "i den tilstand, du er i." Hvilken slags far ville sige: "Åh, jeg elsker dig, som du er" - mens tårerne triller ned af vores kinder og smerte fylder vores hjerter? Det er netop fordi vi er elsket så højt, at Faderen nægter at efterlade os i en falden tilstand.

Men nu skal du lægge dem alle væk: vrede, vrede, ondskab, bagtalelse og uanstændigt sprog ud af din mund. Hold op med at lyve for hinanden, da I har taget det gamle selv af med dets praksis og har taget det nye selv på, som bliver fornyet, for viden, i billedet af dets skaber. (Kol 3:8-10)

Da jeg plejede at rejse og prædike i katolske skoler i hele Nordamerika, sagde jeg ofte til børnene: "Jesus kom ikke for at fjerne jeres personlighed, han kom for at fjerne jeres synd." Synd forvrænger og skæmmer, hvem vi virkelig er, som hvor Kristi kærlighed og lære hjælper os til at blive vores autentiske jeg. 

…den menneskelige vilje får hende til at fornægte sit oprindelse, den får hende til at forfalde fra sin begyndelse; hendes intellekt, hukommelse og vilje forbliver uden lys, og det guddommelige billede forbliver deformeret og uigenkendeligt. —Jesus til Guds tjener Luisa Piccarreta, 5. september 1926, bind. 19

Har du nogensinde kigget i spejlet og sukket: "Hvem er jeg??" Hvilken ynde det er at være i besiddelse af dig selv, at være tryg og godt tilpas i din egen hud. Hvordan ser sådan en kristen ud? De er med et ord, ydmyg. De nøjes med at være ubemærket, men lægger mærke til andre. De er mere interesserede i andres meninger end deres egne. Når de komplimenteres, siger de blot "tak" (i stedet for at fordreje, hvorfor Gud skal herliggøres, ikke dem osv.). Når de laver fejl, bliver de ikke overraskede. Når de støder på andres fejl, husker de deres egne. De nyder deres egen begavelse, men glæder sig over andre mere begavede. De tilgiver let. De ved, hvordan de skal elske den mindste af brødrene og er ikke bange for andres svagheder og fejl. Fordi de kender Guds ubetingede kærlighed og deres evne til at afvise den, forbliver de små, taknemmelige, ydmyge.

Det er sjovt, hvordan vi søger at elske, forsikre og se Kristus i andre - men aldrig udvide den samme generøsitet til os selv. Kan du se modsætningen? Er I begge ikke skabt i Guds billede? Dette bør være holdningen til dig selv:

Du dannede mit inderste; du strikker mig i min mors mave. Jeg priser Dig, fordi jeg er vidunderligt skabt; vidunderlige er dine værker! Selve mig selv Du ved. (Sl 13913-14)

Ville det ikke være vidunderligt at komme til et sted, hvor vi holder op med den endeløse og udmattende øvelse at forsøge at behage eller imponere alle andre? Hvor vi holder op med at føle os usikre omkring andre, eller gribe efter kærlighed og opmærksomhed? Eller er du omvendt ude af stand til at være i en menneskemængde eller se en anden person i øjnene? Healing begynder med at acceptere dig selv, dine begrænsninger, dine forskelligheder og elske dig selv – som du er – fordi det er sådan du blev skabt af Skaberen. 

Jeg vil helbrede dem. Jeg vil lede dem og give dem og dem, der sørger over dem fuld trøst, og skabe trøstende ord. Fred! Fred med dem, der er fjernt og nær, siger HERREN; og jeg vil helbrede dem. (Esajas 57:18-19)


Dit temperament

Vi er alle lige i Guds øjne, men vi er ikke alle ens. Under mit eget stille tilbagetog åbnede jeg min dagbog, og Herren begyndte at tale til mig om temperament. Jeg håber, at du ikke har noget imod, hvis jeg deler, hvad der kom ud af min pen, da det virkelig hjalp mig med at forstå vores menneskelige forskelle:

Hver af Mine kreationer er formet med et temperament - selv dyrene. Nogle er uaggressive, andre mere nysgerrige, nogle er generte og andre mere modige. Sådan også med Mine børn. Årsagen er, at naturligt temperament er et middel til at balancere og harmonisere skabelsen. Nogle er opdraget til at være ledere for overlevelse og velvære for dem omkring dem; andre følger efter for at bevare harmonien og være et eksempel for andre. Derfor er det vigtigt, at apostelen anerkender denne egenskab i skabelsen. 

Det er også derfor, jeg siger: "Døm ikke." For hvis man er modig, kan det være, at deres begavelse er at lede andre. Hvis en anden er reserveret, kan det være for at sørge for temperering af den fede. Hvis man er tavs og mere stille af natur, kan det være en specifik opfordring til at pleje visdom til det fælles bedste. Hvis en anden taler let, kan det være for at motivere og holde resten fra dovenskab. Så du ser, barn, temperament er rettet mod orden og harmoni.

Nu kan temperamentet ændres, undertrykkes og endda ændres alt efter ens sår. Den stærke kan blive svag, den sagtmodige kan blive aggressiv, den milde kan blive hård, den selvsikre kan blive bange og så videre. Og dermed bliver skabelsens harmoni kastet ud i et vist kaos. Det er Satans "uorden". Derfor er Min forløsning og kraften i Min opstandelse nødvendige for at genoprette alle Mine børns hjerter og sande identitet. At genoprette dem til deres rette temperament og endda fremhæve det.  

Når Min apostel ledes af Min Ånd, bliver det naturlige gudgivne temperament ikke ophævet; et sundt temperament danner snarere grundlaget for, at apostelen kan "gå ud" af sig selv ind i en andens hjerte: "Glæd dig med dem, der glæder sig, græd med dem, der græder. Hav den samme respekt for hinanden; vær ikke hovmodig, men omgås de ringe; vær ikke klog i dit eget skøn." (Rom 12: 15-16)

…Og så min søn, sammenlign dig aldrig med en anden, så meget som en fisk ikke bør sammenligne sig selv med en fugl, og heller ikke en tå med en hånd. Tag din plads og dit formål i skabelsesordenen ved ydmygt at acceptere og leve ud fra dit gudgivne temperament for at elske Gud og at elske andre, som du elsker dig selv. 

Problemet er, at vores synd, sår og usikkerhed ender med at forme og ændre os, hvilket kommer til udtryk i vores personligheder. 

Dit gudgivne temperament er de naturlige tilbøjeligheder, du føler. Din personlighed er det, der dannes gennem livets oplevelser, din dannelse i familien, din kulturelle kontekst og dit forhold til Mig. Tilsammen danner dit temperament og personlighed din identitet. 

Læg mærke til, mit barn, at jeg ikke sagde, at dine gaver eller talenter danner din identitet. De forstærker snarere din rolle og formål (mission) i verden. Nej, din identitet, hvis den er hel og ubrudt, er afspejlingen af ​​Mit billede i dig. 

Et ord om dine gaver og dig

Dine gaver er netop det - gaver. De kunne have været givet til naboen. De er ikke din identitet. Men hvor mange af os bærer en maske baseret på vores udseende, vores talenter, vores status, vores rigdom, vores godkendelsesvurderinger osv.? På den anden side, hvor mange af os mangler selvtillid, skyr eller lægger vores gaver fra os eller begraver vores talenter, fordi vi ikke kan måle os med andre, og det bliver til gengæld også vores identitet?

En af de ting, Gud helbredte i mig ved slutningen af ​​mit stille tilbagetog, var en synd, jeg ikke havde indset: Jeg havde afvist min musikgave, min stemme, min stil osv. På vej hjem skulle jeg sidde. i stilhed og inviterede Vor Frue til at ledsage mig på passagersædet for bare at reflektere over de store ynder i de ni dage. I stedet fornemmede jeg, at hun sagde, at jeg skulle tage mine cd'er på. Så jeg spillede Befri mig fra mig første. Min kæbe faldt åben: Hele mit tavse helbredende tilbagetog blev spejlet i det album, forfra mod bagside, nogle gange ord for ord. Jeg indså pludselig, at det, jeg havde skabt 24 år tidligere, faktisk var en profeti af min egen helbredelse (og nu, beder jeg om, for mange af jer). Faktisk, hvis jeg ikke havde taget imod min gave igen den dag, vovede jeg, at jeg måske ikke engang var på vej til dette tilbagetog. For da jeg lyttede til sangene, indså jeg, at der var helbredelse i dem, ufuldkomne som de er, og jeg blev inspireret til at inkorporere dem i et retræte.

Så det er vigtigt, at vi bruger vores gaver og ikke begraver dem i jorden af ​​frygt eller falsk ydmyghed (jf. Matt 25-14).

Desuden har verden ikke brug for endnu en St. Thérèse de Lisieux. Hvad den har brug for er dig. Du, ikke Thérèse, blev født for denne gang. Faktisk er hendes liv et eksempel på en, der var næsten ukendt for verden, og endda mange af hendes medsøstre i klostret, for hendes dybe og skjulte kærlighed til Jesus. Og alligevel er hun i dag en kirkelæge. Så ser du, undervurder ikke, hvad Gud kan gøre med vores tilsyneladende ubetydelighed.

Den, der ophøjer sig, skal ydmyges; men den, som ydmyger sig, vil blive ophøjet. (Mattæus 23:12)

Gud ønsker, at du skal acceptere dit formål og din plads i skabelsen, fordi der er en grund til det, måske lige så meget som der er en grund til fjerne galakser, som ingen nogensinde vil se.

At kende dig selv

Tag din dagbog op nu og bed Helligånden om at komme igen og hjælpe dig til at se dig selv i sandhedens lys. Skriv ned de måder, hvorpå du har afvist dine gaver og talenter. Bemærk de måder, hvorpå du føler dig usikker eller mangler selvtillid. Spørg Jesus, hvorfor du har det sådan, og skriv ned, hvad du tænker på. Han kan afsløre for dig et minde fra din barndom eller et andet sår. Og bed så Herren om at tilgive dig for at afvise den måde, han har skabt dig på, og enhver måde, du ikke ydmygt har accepteret dig selv, som du er.

Skriv til sidst dine gaver og færdigheder, dine naturlige evner og de ting du gør godt ned, og tak Gud for disse. Tak ham, at du er "vidunderligt skabt". Noter også dit temperament og tak ham for at have gjort dig, som du er. Du kan bruge disse klassiske fire temperamenter, eller en kombination af dem, som en guide:

kolerisk: Go-getter, god til at nå mål

• Styrker: En født leder med energi, entusiasme og en stærk vilje; selvsikker og optimistisk.

• Svagheder: Kan kæmpe med at være empatisk over for andres behov og kan have tendens til at være kontrollerende og alt for kritisk over for andre.

Melankolisk: Den dybe tænker med stærke idealer og lidenskabelige følelser

• Styrker: Naturligvis dygtig til at holde tingene organiseret og nynne jævnt; en trofast ven, der forbinder dybt med mennesker.

• Svagheder: Kan kæmpe med perfektionisme eller negativitet (af sig selv og andre); og kan nemt blive overvældet af livet.

optimistisk: "Folkemennesket" og partiets liv

• Styrker: eventyrlysten, kreativ og ganske enkelt sympatisk; trives med sociale interaktioner og at dele livet med andre.

• Svagheder: Kan kæmpe med opfølgning og bliver let overengageret; kan mangle selvkontrol eller have tendens til at undgå de hårdere dele af livet og parforhold.

Flegmatisk: Tjenende leder, der er rolig under pres

• Styrker: støttende, empatisk og en god lytter; ofte ser fredsstifteren ud efter andre; let tilfreds og glad for at være en del af teamet (ikke chefen).

• Svagheder: kan kæmpe for at tage initiativ, når det er nødvendigt, og kan undgå konflikter og dele stærke følelser.

Afslutningsbøn

Bed med følgende sang i erkendelse af, at det ikke er folks godkendelse, anerkendelse eller ros af dig, du har brug for, men Herrens godkendelse alene.

 

Alt det, jeg nogensinde får brug for

O Herre, du er så god mod mig
Du er Mercy
Du er alt, hvad jeg nogensinde får brug for

O Herre, du er så sød ved mig
Du er Sikkerhed
Du er alt, hvad jeg nogensinde får brug for

Jeg elsker dig Herre, jeg elsker dig Herre
Jesus, du er alt, hvad jeg har brug for
Jeg elsker dig Herre, jeg elsker dig Herre

O Herre, du er mig så nær
Du er Hellig
Du er alt, hvad jeg nogensinde får brug for

Jeg elsker dig Herre, jeg elsker dig Herre
Jesus, du er alt, hvad jeg har brug for
Jeg elsker dig Herre, jeg elsker dig Herre
Jesus, du er alt, hvad jeg har brug for
Jeg elsker dig Herre, jeg elsker dig Herre

O jeg elsker dig Herre, jeg elsker dig Herre
Jesus, du er alt, hvad jeg har brug for
Jeg elsker dig Herre, jeg elsker dig Herre
Jesus, du er alt, hvad jeg har brug for
Jeg elsker dig Herre, jeg elsker dig Herre
Du er alt, hvad jeg nogensinde får brug for

- Mark Mallett, Divine Mercy Chaplet, 2007

 

 

At rejse med Mark ind  Nu Word,
klik på banneret nedenfor for at Hold mig opdateret.
Din e-mail deles ikke med nogen.

Nu på Telegram. Klik:

Følg Mark og de daglige “tidernes tegn” på MeWe:


Følg Marks skrifter her:

Lyt på følgende:


 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Posted in FORSIDE, HEALING RETREAT.