Han vil røre os

jt2_FotorKunstner Ukendt

 

ON den første nat i mine missioner i Louisiana i det forrige efterår, kom en kvinde hen bagefter med øjnene åbne og munden agape.

”Jeg så hende,” hviskede hun stille. "Jeg så den velsignede mor."

Hun tog mine hænder og sagde med tårer i øjnene blidt: "Tak fordi du inviterede hende." Faktisk i begyndelsen af ​​aftenen havde jeg inviteret den velsignede mor til at være til stede med os, til at undervise og lede os som den gode mor, hun er. Mens jeg havde talt den aften, sagde kvinden, at hun havde åbnet øjnene, og Vor Frue sad der ved siden af ​​hende i et blåt tøj. Nu, stumt, gentog kvinden hele tiden: “Jeg så hende… Jeg så hende… tak skal du have." 

Et par minutter senere, efter at denne kvinde var gået, henvendte sig en anden mand til mig, en mystiker, som jeg har kendt personligt i flere år. Lige siden han oplevede en radikal omvendelse, har han været begavet med at se Vor Herre og de hellige ved mange lejligheder. Han sagde til mig: "Vores mor var her." Jeg smilede og sagde: "Hvor?" Han pegede på helligdommen. "Hun knælede ved alteret foran sin søn under tilbedelse." Ja, hvad man kunne forvente, at Vor Frue skulle gøre. 

Tolv aftener senere, på den sidste mission, var jeg ved at afslutte min lydcheck, mens folk indgav sig til tilståelse og bøn. Da jeg var færdig, begyndte jeg at komme tilbage. Men pludselig kom dette overvældende ønske over mig at bevæge mig blandt folket, hilse på dem og  dem. Og det gjorde jeg også. Jeg blev overvældet af så meget kærlighed til dem ... de så trætte, bange ud, små lam havde brug for vejledning. Og jeg havde bare brug for at røre ved dem og fortælle dem, at de var elsket. 

Det var en stærk aften. Bagefter, mens vi pakkede sammen, så jeg min ven igen, mystikeren. Jeg klappede ham på skulderen. "Så dukkede Vor Frue op igen i aften?" Han rystede på hovedet og sagde: ”Nej, jeg så hende ikke. Men jeg så Jesus.”Jeg smilede og sagde:” Hvor? ” 

"Åh, han gik bare blandt folket og rørte ved dem."

 

AT RØRE…

Et par tanker kommer til at tænke på. Den første er, at Jesus ønsker at bruge du og jeg at være hans hænder og fødder, hans øjne, ører og læber. Er vi ikke ”Kristi legeme”? Så hvorfor skulle vi tænke andet? I New American Bible siger den kortere afslutning på Markusevangeliet:

... bagefter Jesus selv, gennem dem, sendt fra øst til vest den hellige og uundgåelige erklæring om evig frelse. (Ch.16: 20 ...)

Jeg tror dog, at der er en misforståelse blandt mange katolikker, at Jesus kun "rører" gennem rørende_Fotorsakramentalt præstedømme eller dem med karismer af mirakler, helbredelser og lignende. Men i sandhed, hver døbt kristen har magt, værdighed og ringer at blive instrumenter for det guddommelige liv inden i dem. Dette er Guds ord:

Den, der tror og bliver døbt, vil blive frelst… de lægger hænderne på de syge, og de vil komme sig. (Markus 16:18)

Den største sygdom i dag er hjerte. Aldrig før har verden været så ”forbundet” og alligevel så splittet; så "i kontakt" og alligevel uberørt. 

Den voksende brug af elektronisk kommunikation har i nogle tilfælde paradoksalt nok resulteret i større isolation ...  —POPE BENEDICT XVI, tale ved St. Joseph's Church, 8. april 2008, Yorkville, New York; Katolske nyhedsbureau

Således er et andet aspekt af Kontrarevolutionen vi bliver kaldt til, er behovet for at komme ud af denne teknologiske ørken og blive en oase af Kristi tilstedeværelse for andre. Vi skal være opmærksomme på healingtouch_Fotor"Salvelse" af Helligånden - en følsomhed, som kun bøn kan give næring - og derefter bevæge sig i den nåde, som Herren beder om. Og denne helbredende "berøring" kan tage mange former: simpelthen at være til stede for en anden, lytte til en anden, anerkende andres tilstedeværelse, et smil, en lille venlighed eller tjeneste, og når øjeblikket er rigtigt, deling af sandheder Evangelium.  

Kirken bliver nødt til at indlede alle - præster, religiøse og lægfolk - i denne "akkompagnementskunst", som lærer os at fjerne vores sandaler før den andres hellige jord (jf. Ex 3: 5). Dette akkompagnements tempo skal være stabilt og betryggende og afspejle vores nærhed og vores medfølende blik, som også helbreder, frigør og tilskynder til vækst i det kristne liv. -POP FRANCIS, Evangelii Gaudiumikke. 169

Og den Hellige Fader tilføjer, at dette ikke handler om blot at få os selv eller andre til at føle sig godt. Hellere, 

Selvom det lyder indlysende, må åndelig ledsagelse føre andre stadig tættere på Gud, i hvem vi opnår sand frihed. Nogle mennesker tror, ​​de er frie, hvis de kan undgå Gud; de ser ikke, at de forbliver forældreløse, hjælpeløse, hjemløse. De ophører med at være pilgrimme og bliver driftere, flirter omkring sig selv og kommer aldrig nogen steder. At ledsage dem ville være kontraproduktivt, hvis det blev en slags terapi, der understøtter deres selvoptagelse og ophørte med at være en pilgrimsrejse med Kristus til Faderen.Evangelii Gaudiumikke. 170

 

... OG AT RØRES

Den anden tanke, der kommer til at tænke på, er at Jesus kom til jorden i levende live netop for at røre os! Han svævede ikke højt i en sky og meddelte, at Guds rige er nær. Han forblev ikke afsides, skjult i templets hjørner. Snarere blev Jesus, gudmanden, ligesom os, så vi kunne røre ved ham. Og holdingjesus_Fotorså, ildelugtende hyrder holdt hans spædbarn krop. Mary plejede ham. Joseph nussede ham under hagen. Profeten Simeon vugget ham i sine arme. Børnene klatrede op på hans skød. Det
Apostel Johannes hvilede på sit bryst. De romerske soldater holdt hans arme og ben og fastgjorde dem til et kors. Og Thomas strakte sig ind i siden og rørte ved hans sår. Ja, dette var hele planen lige fra starten -at du og jeg kunne røre ved hans sår, for i dem findes ubetinget kærlighed, ubegribelig barmhjertighed og frelse. 

Men han blev gennemboret for vores synder, knust for vores misgerning. Han bar den straf, der gør os hel, ved hans sår blev vi helbredt. (Esajas 53: 5)

Vi berører Kristi sår igennem Faith- gennem tillid til, at han elsker mig og aldrig vil forlade mig på trods af mine værste synder. Og hver dag i den hellige eukaristi rækker han ud og rører os igen, fysisk, intimt, håndgribeligt. Der, i den lille vært, er berøringen af ​​en, der har elsket dig til slutningen.  

Til sidst vil jeg citere min brændende ven, Daniel O'Connor, en ung mand og far, der har den revolutionerende ånd fra St. Maximilian Kolbe ... den præst, hvis berøring helbredte så mange i koncentrationslejren i Auschwitz. Jesus lovede at han ville “åbne barmhjertighedens døre bredt”Før retfærdighedens dør skal åbnes. Det er i den forventning, at Daniel profeterer:

Kald mig skør, men det tror jeg virkelig bare gå gennem gaderne i bøn kan nu opnå det, der engang krævede en eukaristisk procession at opnå. Jeg tror virkelig, at hvis du lever i den guddommelige vilje og ønsker at forkynde den guddommelige barmhjertighed, siger "Gud velsigne dig" til nogen kan opnå det, der engang tog en lang prædiken. Jeg tror virkelig, at det at give nogen en simpelt Divine Mercy-kort (eller endda bare placere det et eller andet sted) kan gøre i en sjæl, hvad der engang krævede at overbevise hende om at læse en lang bog. Jeg tror virkelig, at selvom vores forsøg for os synes så utilstrækkelige, elendige og magre, at vi alligevel gennem vores bøn i den guddommelige vilje kan være de største forbøn og missionærer i historien. Bør vi derfor stoppe på et minimum? Selvfølgelig ikke. Men lad os stole på, at selv disse små handlinger fra vores side virkelig kan multipliceres tusind gange, og lad den tillid bestemme graden af ​​vores inspiration til at være trofast og opmærksom på en så stor invitation. Det er meget let for os at sige “Fiat. ” Lad os sige det i dette år. -fra “Og så begynder det”8. december 2015; dsdoconnor.com

 Vil du være hans berøring?

 

Jeg er korsfæstet med Kristus; alligevel lever jeg, ikke længere jeg, men Kristus lever i mig ... Din venlighed skal være kendt af alle. (Gal 2: 19-20; Fil 4: 5)

 

 

RELATERET LÆSNING

Hun holder i din hånd

Så så du ham også?

Åbning Wide the Doors of Mercy

 

Billedet af Maria, der holder Jesus, er “Be Unto Me” af Liz Lemon Swindle

 

Velsign dig, og tak.

 At rejse med Mark i  Nu Word denne advent,
klik på banneret nedenfor for at Hold mig opdateret.
Din e-mail deles ikke med nogen.

NuWord Banner 

 

Print Friendly, PDF & Email
Posted in FORSIDE, NÅDETID.