Jeg er ikke værd


Peters benægtelse, af Michael D. O'Brien

 

Fra en læser:

Min bekymring og spørgsmål er inden i mig selv. Jeg er opvokset katolsk og har også gjort det samme med mine døtre. Jeg har forsøgt at gå i kirke næsten hver søndag og har forsøgt at være involveret i aktiviteter i kirken og i mit samfund også. Jeg har forsøgt at være "god". Jeg går til tilståelse og kommunion og beder lejlighedsvis Rosenkransen. Min bekymring og tristhed er, at jeg finder ud af, at jeg er så langt fra Kristus i henhold til alt, hvad jeg læser. Det er så svært at leve op til Kristi forventninger. Jeg elsker ham så meget, men jeg er ikke engang tæt på, hvad han vil have fra mig. Jeg prøver at være som de hellige, men det ser kun ud til at vare et sekund eller to, og jeg er tilbage til at være mit middelmådige selv. Jeg kan ikke koncentrere mig, når jeg beder, eller når jeg er ved messe. Jeg gør mange ting forkert. I dine nyhedsbreve taler du om ankomsten af ​​[Kristi barmhjertige dom], straffe osv ... Du taler om, hvordan man er forberedt. Jeg prøver, men jeg kan bare ikke komme tæt på. Jeg har lyst til at være i helvede eller i bunden af ​​skærsilden. Hvad skal jeg gøre? Hvad synes Kristus om en som mig, der bare er en søpøl og fortsætter med at falde ned?

 

Kære Guds datter,

Hvad synes Kristus om en som "dig", der bare er en søpyt og fortsætter med at falde ned? Mit svar er dobbelt. For det første tror han, at du netop er den, som han døde for. At hvis han skulle gøre det igen, ville han gøre det kun for dig. Han kom ikke for brønden, men for de syge. Du er mest berettiget af to grunde: den ene er, at du er en synder som mig. Det andet er, at du anerkender din syndighed og dit behov for en frelser.

Hvis Kristus kom for det perfekte, så har hverken du eller jeg et håb i himlen om at komme derhen. Men til dem, der råber, "Herre, vær nådig over mig, en synder, "Han bøjer sig ikke bare for at høre deres bøn ... nej, han kommer ned på jorden, tager vores kød på og går blandt os. Han spiser ved vores bord, rører ved os og tillader os at suge hans fødder i vores tårer. Jesus kom for sådanne som dig søgninger for dig. Sagde han ikke, at han ville efterlade de nioghalvfemsfår til at lede efter den mistede og vildledte?

Jesus fortæller os en historie om dem, som hans barmhjertighed er givet til - historien om skatteopkræveren, som en farisæer så bede i templet. Skatteopkræveren råbte: "O Gud, vær barmhjertig mod mig en synder!"mens farisæeren pralede af, at han fastede og bad og ikke var noget som resten af ​​menneskeheden: grådig, uærlig, utro. Hvem sagde Jesus var retfærdiggjort i Guds øjne? Det var ham, der ydmygede sig selv, skatteopkræveren. Og da Kristus hængt på korset, vendte han sig til en sådan tyv, der havde brugt sit liv som kriminel, der i sine døende øjeblikke spurgte, at Jesus husker ham, når han går ind i sit rige. Og Jesus svarede: "I dag vil du være sammen med mig i paradis."Det er den slags barmhjertighed, som vores Gud skal skænke! Er et sådant løfte til en tyv rimeligt? Han er generøs ud over fornuft. Hans kærlighed er radikal. Det gives mest generøst, når vi mindst fortjener det:"Mens vi stadig var syndere, døde han for os."

St. Bernard af Clairvaux siger, at absolut enhver person, uanset hvordan ...

... indlejret i en skruestik, fængslet af lystens dragter, en fangenskab i eksil ... fast i myr ... distraheret af forretning, plaget af sorg ... og tælles med dem, der går ned i helvede - hver sjæl, siger jeg, står således under fordømmelse og uden håb har magten til at vende og finde, at den ikke kun kan ånde den friske luft af håb om tilgivelse og barmhjertighed, men også tør at stræbe efter ordets bryllup.  —Ild inden for, Thomas Dubay)

Tror du, at du aldrig vil beløbe dig til noget for Gud? Fr. Wade Menezes påpeger, at St. Mary Magdelene de Pazzi konstant blev plaget af fristelser til lyst, frådseri og plaget af fortvivlelse. Hun udholdt alvorlig fysisk, følelsesmæssig og åndelig smerte og blev fristet til at begå selvmord. Alligevel blev hun en helgen. St. Angela of Foligno nyder luksus og sensualitet og forkæler sig med overdrevne ejendele. Man kan sige, at hun var en tvangshandler. Derefter var St. Mary of Egypt, der havde været en prostitueret, der plejede at slutte sig til mænds campingvogne mellem havnebyerne og især nød at forføre kristne pilgrimme - indtil Gud trådte ind. Han forvandlede hende til strålende renhed. St. Mary Mazzarello havde udholdt alvorlige fristelser til øde og fortvivlelse. St. Rose of Lima ville ofte få sig til at kaste op efter måltider (bulimisk opførsel) og havde endda påført sig selvlemmelse. Velsignet Bartolo Longo blev en satanisk ypperstepræst, mens han studerede ved universitetet i Napoli. Nogle unge katolikker trak ham ud af det og lærte ham at bede Rosenkransen trofast hver dag i alle 15 årtier. Pave Johannes Paul II udpegede ham senere som en eksemplarisk for at bede rosenkransen: "Rosenkransens apostel". Så er der naturligvis St. Augustine, der før sin omvendelse var en kvindelig kvinde, der frygtede i kødet. Endelig var St. Jerome kendt for at have haft en skarp tunge og en temperamentlig personlighed. Hans ubehag og ødelagte forhold skadede hans omdømme. En gang da en pave så på et maleri, der hænger i Vatikanet i Jerome, der slår sit bryst med en sten, var paven overhead for at sige:Hvis det ikke var for den klippe, Jerome, ville kirken aldrig have erklæret dig som helgen."

Så du ser, det er ikke din fortid, der bestemmer helgen, men i hvilken grad du ydmyger dig selv nu og i fremtiden.

Føler du dig stadig ude af stand til at modtage Guds barmhjertighed? Overvej disse skrifter:

Mit offer, o Gud, er en angrende ånd; et hjerte trængt og ydmyget, Gud, du vil ikke forkaste. (Salme 51:19)

Dette er den, som jeg godkender: den ydmyge og ødelagte mand, der ryster ved mit ord. (Esajas 66:2)

I det høje bor jeg og i hellighed og med de knuste og nedstemte i ånden. (Esajas 57:15)

Når det gælder mig i min fattigdom og smerte, lad din hjælp, Gud, løfte mig op. (Salme 69: 3)

Herren lytter til de trængende og forkaster ikke sine tjenere i deres lænker. (Salme 69: 3)

Det sværeste at gøre nogle gange er faktisk tillid at han elsker dig. Men at ikke stole på er at dreje i den retning, der kan føre til fortvivlelse. Det var hvad Judas gjorde, og han hængte sig op, fordi han ikke kunne acceptere Guds tilgivelse. Peter, som også forrådte Jesus, var helt fortvivlet, men stolede derefter igen på Guds godhed. Peter havde tidligere tilstået: "Til hvem skal jeg gå? Du har ordene fra det evige liv." Og så gik han på hænder og knæ tilbage til det eneste sted, han vidste, han kunne: til det evige livs ord.

Enhver, der ophøjer sig, vil blive ydmyget, og den, der ydmyger sig, vil blive ophøjet. (Lukas 18:14)

Jesus beder dig ikke om at være perfekt, så han kan elske dig. Kristus ville elske dig, selvom du var den mest elendige af syndere. Lyt til hvad han siger til dig gennem St. Faustina:

Lad de største syndere sætte deres lid til min barmhjertighed. De har ret over for andre til at stole på min barmhjertigheds afgrund. Min datter, skriv om min nåde mod plagede sjæle. Sjæle, der appellerer til min nåde, glæder mig. Til sådanne sjæle giver jeg endnu flere nåde, end de beder om. Jeg kan ikke straffe selv den største synder, hvis han appellerer til min medfølelse, men tværtimod retfærdiggør jeg ham i min ubegribelige og uundgåelige nåde.Dagbog, guddommelig barmhjertighed i min sjæl, n. 1146

Jesus beder os om at følge sine befalinger, at "blive perfekt, som din himmelske Fader er perfekt,"for når vi lever hans vilje perfekt, vil vi være vores lykkeligste! Satan har så mange sjæle overbevist om, at hvis de ikke er perfekte, er de ikke elsket af Gud. Dette er en løgn. Jesus døde for menneskeheden, da den var så ufuldkommen. endda dræbt ham. Men netop i den time blev hans side åbnet, og hans barmhjertighed strømmede ud først og fremmest for hans bødler og derefter for resten af ​​verden.

Så hvis du har syndet den samme synd fem hundrede gange, skal du omvende dig oprigtigt fem hundrede gange. Og hvis du falder igen ud af svaghed, skal du omvende dig igen i ydmyghed og oprigtighed. Som Salme 51 siger, vil Gud ikke forkaste en sådan ydmyg bøn. Så her er din nøgle til Guds hjerte: ydmyghed. Dette er nøglen, der vil frigøre hans barmhjertighed, og ja, selv himmelens porte, så du ikke længere behøver at være bange. Jeg siger ikke, at du skal fortsætte med at synde. Nej, for synd ødelægger kærligheden i sjælen, og hvis den er dødelig, afskærer man sig fra at helliggøre den nåde, der er nødvendig for at komme ind i den evige saligpris. Men synd afskærer os ikke fra hans kærlighed. Ser du forskellen? St. Paul sagde, at ikke engang døden kan adskille os fra hans kærlighed, og det er hvad dødssynd er, sjælens død. Men vi bør ikke forblive i den frygtelige tilstand, men kom tilbage til korsfoden (Tilståelse) og bede om hans tilgivelse og begynde igen. Det eneste du virkelig skal frygte er stolthed: at være for stolt til at acceptere hans tilgivelse, for stolt til at tro på, at han muligvis også kunne elske dig. Det var stolthed, der adskillede satan for evigt fra Gud. Dette er den dødbringendeste af synder.

Jesus sagde til St. Faustina:

Mit barn, alle dine synder har ikke såret mit hjerte så smertefuldt som din nuværende manglende tillid gør - at du efter så mange bestræbelser med min kærlighed og barmhjertighed stadig skal tvivle på min godhed. Dagbog, guddommelig barmhjertighed i min sjæl, n. 1186

Og så, kære datter, lad dette brev være en årsag til glæde for dig og en grund til at gå ned på dine knæ og acceptere Faderens kærlighed til dig. For himlen venter på at skynde sig mod dig og modtage dig i sine arme, som faderen modtog den fortabte søn tilbage. Husk, den fortabte søn var dækket af synd, sved og lugten af ​​svin, da hans "jødiske" far løb for at omfavne ham. Drengen havde ikke engang tilstået, og alligevel havde faderen allerede modtaget ham, fordi drengen var det på vej hjem.

Jeg formoder det samme med dig. Du angrer, men du føler dig ikke værdig til at være hans "datter". Jeg tror, ​​at Faderen allerede har sine arme omkring dig nu og er klar til at klæde dig i en ny kappe af Kristi retfærdighed, polere ringen af ​​sønneskab på din finger og lægge den gode nyheds sandaler på dine fødder. Ja, disse sandaler er ikke til dig, men til dine mistede brødre og søstre i verden. For Faderen vil have dig til at fejre den fede kalv af hans kærlighed, og når du er mæt og overfyldt, skal du gå ud på gaderne og råbe fra hustagene: "Vær ikke bange! GUD ER Barmhjertighed! Han er Barmhjertighed!"

Nu er den anden ting, jeg ville sige bede... ligesom du skære tid til aftensmad, skære tid til bøn. I bøn vil du ikke kun lære at kende og møde hans ubetingede kærlighed til dig, så breve som disse ikke længere er nødvendige, du vil også begynde at opleve Helligåndens transformerende ild, der er i stand til at løfte dig fra syndepøl i værdigheden for den, du er: et barn, lavet i billedet af den Højeste. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du læse Bliv løst. Husk, rejsen til himlen er gennem en smal port og langs en vanskelig vej, derfor er det få, der tager den. Men Kristus vil være med dig hvert trin på vejen, indtil han krønner dig i evig herlighed.

Du er elsket. Bed for mig, en synder, som også har brug for Guds nåde.

Synderen, der i sig selv føler en total fratagelse af alt, hvad der er hellig, rent og højtideligt på grund af synden, den synder, som i sine egne øjne er i fuldstændig mørke, adskilt fra håbet om frelse, fra livets lys og fra de helliges samfund, er selv den ven, som Jesus inviterede til middag, den der blev bedt om at komme ud bag hækkene, den der blev bedt om at være en partner i hans bryllup og en arving til Gud ... Den, der er fattig, sulten, syndig, faldet eller uvidende er Kristi gæst.  —Matteus de fattige

 

YDERLIGERE MEDITATION:

  • Hvad siger du til Gud, når du virkelig har sprængt det? Et ord

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Posted in FORSIDE, ÅNDELIGHED.

Kommentarer er lukket.