Musik er en døråbning ...

Ledelse af et ungdomsretreat i Alberta, Canada

 

Dette er en fortsættelse af Marks vidnesbyrd. Du kan læse del I her: “Bliv og vær let”.

 

AT på samme tid som Herren satte mit hjerte i brand igen for sin kirke, kaldte en anden mand os unge til en ”ny evangelisering”. Pave Johannes Paul II gjorde dette til et centralt tema i hans pontifikat, idet han med frimodighed sagde, at en ”genevangelisering” af engang kristne nationer nu var nødvendig. "Hele lande og nationer, hvor religion og det kristne liv tidligere blomstrede," sagde han, levede nu, "levede 'som om Gud ikke eksisterede'."[1]Christifideles Laicin. 34; vatikanet.va

 

DEN NYE EVANGELISERING

Faktisk så jeg overalt i mit eget land Canada ikke andet end selvtilfredshed, sekularisme og endda et voksende frafald. Mens vi sendte missionærer til Afrika, Caribien og Sydamerika, så jeg min egen by igen som missionærområde. Da jeg lærte de dybere sandheder i min katolske tro, følte jeg også, at Herren kaldte mig til at komme ind i sine vinmarker - for at svare på Det store vakuum det sugede min generation ind i åndelig slaveri. Og han talte kortfattet gennem sin vicar, Johannes Paul II:

I dette øjeblik er de trofaste i kraft af deres deltagelse i Kristi profetiske mission fuldt ud del af dette arbejde i Kirken. —OPP ST. JOHN PAUL II, Christifideles Laicin. 34; vatikanet.va

Paven ville også sige:

Se på fremtiden med forpligtelse til en ny evangelisering, en der er ny i sin ild, ny i sine metoder og ny i sit udtryk. - adresse til de bispekonferencer i Latinamerika den 9. marts 1983; Haiti

 

MUSIK ER EN DØRVEJ ...

En dag diskuterede jeg med min svigerinde troskrisen og ungdommens masseudvandring fra den katolske kirke. Jeg fortalte hende, hvor rørende jeg troede, at baptistmusikministeriet var (se Bliv og vær Lys). ”Nå, hvorfor så ikke dig starte et ros- og tilbedelsesband? ” Hendes ord var torden, en bekræftelse på den lille storm, der brygede i mit hjerte, der ville bringe forfriskende byger til mine brødre og søstre. Og med det hørte jeg indefra et andet afgørende ord, der kom kort derefter: 

Musik er en døråbning til evangelisering. 

Dette ville blive den ”nye metode”, som Herren ville have mig til at bruge "Bliv og vær let over for mine brødre". Det ville bruge lovprisnings- og tilbedelsesmusik, ”ny i sit udtryk”, for at trække andre ind i Guds nærhed, hvor han kunne helbrede dem.

Problemet er, at jeg skrev kærlighedssange og ballader - ikke tilbedelsessange. På trods af al skønheden i vores gamle salmer og sange var musikken i den katolske kirke kort på det ny udtryk for ros og tilbedelsesmusik, som vi så blandt de evangeliske. Her taler jeg ikke om Kumbaya, men tilbedelsessange fra hjertet, ofte hentet fra selve Skriften. Vi læser i både Salmerne og i Åbenbaringen, hvordan Gud vil have en ”ny sang” sunget foran ham.

Syng for Herren en ny sang, hans ros i de troendes forsamling ... Gud, en ny sang, jeg vil synge for dig; på en ti-strenget lyre vil jeg spille for dig. (Salme 149: 1, 144: 9; jf. Åb 14: 3)

Selv Johannes Paul II inviterede nogle pinsedyrkere til at bringe denne ”nye sang” af Ånden til Vatikanet. [2]jfr Rosets kraft, Terry Law Så vi lånte deres musik, meget af det sublimt, personligt og dybt rørende.

 

SALVINGEN

En af de første ungdomsbegivenheder, som min spirende tjeneste hjalp med at organisere, var et ”Liv i åndsseminaret” i Leduc, Alberta, Canada. Cirka 80 unge samledes, hvor vi ville synge, forkynde evangeliet og bede om en ny udgydelse af Helligånden over dem som en "ny pinse" ... noget, som Johannes Paul II følte, var iboende bundet til den nye evangelisering. Ved afslutningen af ​​vores anden aften i tilbagetog oplevede vi mange unge mennesker, engang frygtsomme og bange, pludselig fyldte med Ånden og overfyldte med lys, ros og glæde fra Herren. 

En af lederne spurgte, om jeg også ville blive bedt om. Mine forældre havde allerede gjort dette med mine søskende og jeg mange år før. Men da jeg vidste, at Gud kan udgyde sin Ånd over os igen og igen (jf. Apg 4:31), sagde jeg, ”Jada. Hvorfor ikke." Da lederen strakte hænderne, faldt jeg pludselig som en fjer - noget der aldrig før var sket med mig (kaldet ”hvile i ånden”). Uventet var min krop korsformet, mine fødder korsede, hænderne udstrakte som det, der føltes som "elektricitet", der løb gennem min krop. Efter et par minutter rejste jeg mig. Mine fingerspidser prikkede, og mine læber var følelsesløse. Først senere blev det klart, hvad det betød…. 

Men her er sagen. Fra den dag begyndte jeg at skrive ros og tilbedelse sange ved dusin, nogle gange to eller tre på en time. Det var vanvittigt. Det var som om jeg ikke kunne stoppe floden af ​​sang, der flyder indefra.

Den, der tror på mig, som skriften siger: 'Floder af levende vand vil strømme ind fra ham.' (Johannes 7:38)

 

ÉN STEM ER FØDT

Med det begyndte jeg at sammensætte et formelt band. Det var et dejligt privilegium - måske et vindue til, hvordan Jesus valgte sine tolv apostle. Pludselig stillede Herren mænd og kvinder foran mig, som han simpelthen sagde i mit hjerte: "Ja, også denne." Efterhånden kan jeg se, at flere, hvis ikke vi alle var valgt, ikke så meget for vores musikalske evner eller endda trofasthed, men fordi Jesus simpelthen ville gøre os disciple.

Da jeg kendte den åndelige tørke i samfundet, som jeg oplevede i mit eget sogn, var dagens første orden, at vi ikke kun ville synge sammen, men bede og spille sammen. Kristus dannede ikke kun et band, men et samfund ... en familie af troende. I fem år blev vi elsket af hinanden, så vores kærlighed blev ”sakramente”Hvorigennem Jesus ville trække andre til vores tjeneste.

Dette er, hvordan alle vil vide, at I er mine disciple, hvis I har kærlighed til hinanden. (Johannes 13:35)

... det kristne samfund bliver et tegn på Guds tilstedeværelse i verden. Ad Gentes Divinitus, Vatikanet II, n.15

I midten af ​​1990'erne var vores band, En stemme, trak flere hundrede mennesker søndag aften til vores begivenhed kaldet ”En møde med Jesus”. Vi ville simpelthen føre folk ind i Guds nærhed gennem musik og derefter dele evangeliet med dem. Vi lukkede aftenen med sange, der hjalp folk med at overgive deres hjerter mere og mere til Jesus, så han kunne helbrede dem. 

 

EN MØDER MED JESUS

Men selv før den formelle del af aftenen begyndte, ville vores tjenesteteam bede før det velsignede nadver i et sidekapel og synge og tilbede Jesus i hans virkelige nærværelse. Ironisk nok en ung Baptist mand begyndte at deltage i vores begivenheder. Han blev til sidst katolik og trådte ind i seminariet.[3]Murray Chupka havde en ekstraordinær kærlighed til Jesus og Herren for ham. Murrays lidenskab for Kristus satte et uudsletteligt præg på os alle. Men hans rejse ind i præstedømmet blev afbrudt. En dag mens han kørte hjem, bad Murray om Rosenkransen og faldt i søvn ved rattet. Han klippede en semitruck og blev lammet fra taljen og ned. Murray tilbragte de næste par år begrænset til en kørestol som offerets sjæl for Kristus, indtil Herren kaldte ham hjem. Mig selv og nogle medlemmer af Én stemme sang ved hans begravelse.  Han fortalte mig senere, at det var hvordan vi bad og tilbad Jesus før vores begivenhed, der indledte hans rejse ind i den katolske kirke.

Vi blev et af de første bands i Canada til at lede en gruppe mennesker i tilbedelse før det velsignede nadver med ros og tilbedelse, noget næsten uhørt tilbage i 90'erne.[4]Vi lærte denne "måde" at tilbede på gennem de franciskanske friarer i New York, som kom til Canada for at holde en "Youth 2000" begivenhed som forberedelse til jubilæet. Én stemme var ministeriets musik den weekend. I de tidlige år ville vi dog placere et billede af Jesus i centrum af helligdommen ... en slags forløber for eukaristisk tilbedelse. Det var et strejf af, hvor den tjeneste Gud gav mig var på vej hen. Faktisk, som jeg skrev i Bliv og vær Lysdet var den baptistiske ros- og tilbedelsesgruppe, min kone og jeg så, der virkelig inspirerede muligheden for denne form for hengivenhed.

Fem år efter vores band blev født, modtog jeg et uventet telefonopkald.

"Hej. Jeg er en af ​​assistentpræsterne fra baptistforsamlingen. Vi undrede os over, om Én stemme kunne lede vores næste ros- og tilbedelsestjeneste ... “

Åh, en fuld cirkel, vi var kommet!

Og hvordan jeg ville. Men desværre svarede jeg: ”Vi vil meget gerne komme. Imidlertid gennemgår vores band nogle store ændringer, så jeg bliver nødt til at sige nej for nu. ” I sandhed, sæsonen af Én stemme var ved at komme til en smertefuld afslutning ... 

Fortsættes ...

-------------

Vores appel om støtte fortsætter i denne uge. Cirka 1-2% af vores læserskare har givet en donation, og vi er så taknemmelige for din støtte. Hvis denne fuldtids tjeneste er en velsignelse for dig, og du kan, skal du klikke på Doner knappen nedenfor og hjælp mig med at fortsætte til "Bliv og vær let" til mine brødre og søstre over hele verden ... 

I dag fortsætter min offentlige tjeneste med at lede folk i et ”møde med Jesus”. En stormagtig nat i New Hampshire aflagde jeg en sognemission. Kun elleve mennesker mødte på grund af sneen. Vi besluttede at begynde i stedet for at afslutte aftenen i Tilbedelse. Jeg sad der og begyndte stille at spille guitar. I det øjeblik fornemmede jeg, at Herren sagde: "Der er nogen her, der ikke tror på min eukaristiske tilstedeværelse." Pludselig satte han ord på den sang, jeg spillede. Jeg skrev bogstaveligt talt en sang i farten, da han gav mig sætning efter sætning. Korets ord var:

Du er kornet af hvede, for os dine lam at spise.
Jesus, her er du.

I forklædning af brød er det ligesom du sagde. 
Jesus, her er du. 

Bagefter kom en kvinde hen til mig, tårer strømmede ned over hendes ansigt. ”Tyve år med selvhjælpsbånd. Tyve år med terapeuter. Tyve års psykologi og rådgivning ... men i aften, ”råbte hun,“ i aften Jeg blev helbredt. ” 

Dette er den sang ...

 

 

”Stop aldrig, hvad du gør for Herren. Du har været og forbliver et sandt lys i denne mørke og kaotiske verden. ” —RS

"Dine skrifter er en konstant refleksion for mig, og jeg gentager ofte dine værker og udskriver endda dine blogs til de mænd i fængsel, som jeg besøger hver mandag." —JL

"I denne kultur, hvor vi lever, hvor Gud bliver" kastet under bussen "ved hver tur, er det så vigtigt at holde en stemme som din hørt." —Diakon A.


Velsigne dig og tak!

 

At rejse med Mark i  Nu Word,
klik på banneret nedenfor for at Hold mig opdateret.
Din e-mail deles ikke med nogen.

 

En samling af Marks ros og tilbedelsesmusik:

Print Friendly, PDF & Email

Fodnoter

Fodnoter
1 Christifideles Laicin. 34; vatikanet.va
2 jfr Rosets kraft, Terry Law
3 Murray Chupka havde en ekstraordinær kærlighed til Jesus og Herren for ham. Murrays lidenskab for Kristus satte et uudsletteligt præg på os alle. Men hans rejse ind i præstedømmet blev afbrudt. En dag mens han kørte hjem, bad Murray om Rosenkransen og faldt i søvn ved rattet. Han klippede en semitruck og blev lammet fra taljen og ned. Murray tilbragte de næste par år begrænset til en kørestol som offerets sjæl for Kristus, indtil Herren kaldte ham hjem. Mig selv og nogle medlemmer af Én stemme sang ved hans begravelse.
4 Vi lærte denne "måde" at tilbede på gennem de franciskanske friarer i New York, som kom til Canada for at holde en "Youth 2000" begivenhed som forberedelse til jubilæet. Én stemme var ministeriets musik den weekend. I de tidlige år ville vi dog placere et billede af Jesus i centrum af helligdommen ... en slags forløber for eukaristisk tilbedelse.
Posted in FORSIDE, MIT BERETNING.