På mit ministerium

Grøn

 

DETTE forbi fastetiden var en velsignelse for mig at rejse sammen med titusinder af præster og lægfolk over hele verden gennem de daglige massemeditationer, jeg skrev. Det var spændende og udmattende på samme tid. Som sådan er jeg nødt til at tage lidt stille tid til at reflektere over mange ting i min tjeneste og min egen personlige rejse og den retning Gud kalder mig.

Selvfølgelig er skrivning kun en del af mit apostolat. Jeg er blevet hilst velkommen af ​​ortodokse katolske præster til at tale eller bringe mine koncerter til deres sogne eller tilbagetogshuse, fra San Francisco til Rom, Saskatchewan til Østrig. For fire år siden nægtede ærkebispedømmet Edmonton, Alberta, dog at lade min tjeneste komme derhen. Jeg skrev tre breve med anmodning om afklaring og ethvert råd om min tjeneste, som ærkebiskoppen kunne tilbyde. Jeg modtog endelig dette svar i 2011:

Den enkle kendsgerning er, at vi har en politik i ærkebispedømmet, der fastslår, at enhver taler, der opfordres til at tale til vores folk om spørgsmål om tro eller moral, først skal modtage en nihil obstat [Latin for "intet hindrer"] fra mig eller min delegat. Dette er standardpolitik. I dit tilfælde blev det ikke givet på grund af indikationer på dit websted om, at du henviser til, hvad du hævder at have modtaget i private afsløringer. Dette er en tilgang, som jeg ikke ønsker at fremme inden for ærkebispedømmet Edmonton. —Arkbiskop Richard Smith, brev af 4. april 2011

I løbet af den sidste Passionsuge, 2015, har yderligere to nabobiskopper i Edmonton indtaget den samme holdning, hvilket desværre har resulteret i, at vi har måttet aflyse en fjortentur. En af biskopperne citerede, at han gjorde det, fordi det ikke er 'god pastoral politik for de to bispedømmer at gå i forskellige retninger.' En af biskopperne uddybede lidt yderligere og sagde, at han var bekymret for, at vores ministerium bruger en 'salgsfremmende strategi' for at kontakte sogne i stedet for at vente på en invitation; at mine koncerter bruger lyd- og lysudstyr i helligdommen; og at min hjemmeside, hævder han, "promoverer" Menneskets gud, Vassula Ryden og Garabandal. Nedenfor er kort sagt mine svar på biskoppenes bekymring af hensyn til gennemsigtighed og for at give et generelt svar på de breve, jeg modtager om dette emne:

1. Vores tjeneste gør operere efter invitation. Hvad der sker, når vi får en eller flere invitationer, er at min leder (min kone) derefter forbinder med andre sogne i området for at fortælle dem, at jeg kommer og tilbyder vores tjeneste til dem. Denne 'salgsfremmende strategi' er den måde, hvorpå en række andre lægdepartementer fungerer for at gøre vores tid og indsats effektive og omkostningseffektive (da vi også stoler på guddommelig forsyning). Frem for alt er det den måde, vi prøver på at bringe evangeliet til så mange sjæle som muligt.

2. Jeg bruger faktisk belysnings- og lydudstyr til mine koncerter. Jeg bruger et lydsystem af praktiske årsager, der ikke kræver nogen forklaring. Med hensyn til belysning er det der for at skabe en bønfyldt atmosfære, der fremmer denne type tjeneste. På vores sidste 20-koncert-turné i Saskatchewan havde vi bogstaveligt talt snesevis af præster og hundredvis af koncertdeltagere fortalt os, hvor helt glade de var over, hvor smuk belysningen var, der understregede krucifiks, tabernaklet og statuer - med et ord fremhævet det hellighed og skønhed af deres katolske sogne. Den eneste klage, jeg nogensinde har haft fra præster angående min belysning, er, at jeg ikke efterlod den der for dem at holde! Ærbødighed og respekt for helligdommen er af største betydning. Mine koncerter involverer at aflægge mit vidnesbyrd og pege sjæle til eukaristien og tilståelsen, specifikt at katechisere om den virkelige tilstedeværelse af Jesus i tabernaklet. Dette er hovedårsagen til, at det er vores foretrukne at holde koncerter i kirkens hoveddel (for ikke at nævne de væsentlige ulemper ved akustik i mange menighedshaller). 

3. Der er over tusind skrifter på min hjemmeside, hvor langt størstedelen lærer katolsk tro og spiritualitet i vores tiders sammenhæng. Der er nogle skrifter, der integrerer "privat åbenbaring" som per læren fra katekismen, der siger, at selvom disse åbenbaringer ikke kan korrigere den hellige tradition, kan de hjælpe kirken med at 'leve mere fuldt ud af den i en bestemt periode af historien' (jf. n. 67).

• Jeg har aldrig læst Menneskets gud ej heller har jeg nogensinde citeret disse værker. 

• Vassula Ryden har helt sikkert været en kontroversiel figur. Jeg henviste specifikt til hende for at forklare Kongregationens holdning til troslæren om fru Rydens teologi i en “Q & A” med mine læsere (da der er en krydsning af temaer vedrørende en “æra med fred”). [1]se Dine spørgsmål om tiden Blandt andre kendsgerninger bemærkede jeg, at meddelelsen om hendes skrifter, skønt den stadig er i kraft, er blevet ændret i det omfang, hendes bind nu kan læses under biskoppenes tilsynsmæssige "sag for sag" -dom sammen med de præciseringer, hun har givet til CDF (og som opfyldte kardinal Ratzingers godkendelse), og som offentliggøres i efterfølgende bind. I den ånd af forsigtighed citerede jeg et enkelt afsnit [2]jfr Fatima og den store ryster fra hendes skrifter. (Når hun citerer privat åbenbaring på mit websted, der endnu ikke har modtaget en imprimatur eller nihil obstat, og er ikke eksplicit blevet afvist af magisteriet, bruger jeg nomenklaturen "påstået" for at kvalificere status for den foreslåede åbenbaring.) Det citat, jeg brugte, indeholdt intet, der var i modstrid med den katolske lære. 

• Garabandal (en påstået åbenbaring, hvor en kirkelig kommission, der undersøger den, sagde, at de ikke havde "fundet noget, der fortjener kirkelig kritik eller fordømmelse enten i doktrinen eller i de åndelige anbefalinger, der er blevet offentliggjort ”) [3]jfr www.ewtn.com nævnes ligeledes meget kort i mine skrifter. Da det var, blev udtrykket "påstået" også behørigt inkluderet for at minde læseren om, at der er behov for forsigtighed ifølge St. Pauls lære: “Forag ikke profetier. Test alt, bevar det gode. ” I det citat, jeg brugte, er der intet i strid med den katolske lære. 

En biskop har ret til at bestemme, hvordan hans flok dannes, og det inkluderer også at forhindre, at selv de, der har god status, taler om Kirkens ejendom. Afslutningsvis vil jeg bekræfte min lydighed over for disse tre Alberta-biskoppers beslutning og bede mine læsere om at bede for mig og alle vores præster, at de kan have nåde til at være trofaste hyrder i den vanskelige opgave, som Herren har kaldt dem.

 

ET OVERBLIK

På grund af det faktum, at min tjeneste når tusinder af mennesker hver uge i min skrivning og webcast-apostolat, inklusive dem i disse bispedømmer, og fordi dette "forbud" er blevet en kilde til forvirring for nogle, har jeg medtaget nedenfor en grundlæggende oversigt over min ministerium, som udføres under velsignelse og vejledning af pastor Biskop Don Bolen fra Saskatoon, Saskatchewan, og den åndelige ledelse af præsten Paul Gousse fra New Hampshire, USA.

Min tjeneste består af to dele: min musik og budskabet. Musikken fungerer både som et budskab og middel til at åbne døren til evangelisering. Det har været mit svar på St. Johannes Paul IIs opfordring til at bruge "nye midler og nye metoder" i "den nye evangelisering." Med hensyn til besked, hvad enten det er på denne blog eller i min bog, Den sidste konfrontation, Jeg har brugt tusindvis af timer i flittig bøn og forskning for at sikre bedst muligt, at alt, hvad jeg har skrevet eller talt om, er i harmoni med den hellige tradition. Jeg har udtømmende citeret kirkens fædre, den hellige skrift, katekismen, de hellige fædre og godkendt den velsignede moders optrædener for at styrke læseren i disse usikre tider ved konstant at henvise til magisteriet. Mere sjældne lejligheder har jeg citeret privat åbenbaring fra enkeltpersoner, der på dette tidspunkt føler sig tvunget til at viderebringe et ”profetisk ord” til kirken, men kun når deres budskab ikke er i modstrid med kirkens lære. [4]jf. 1 Thess 5: 19-21 Endelig har jeg aldrig hævdet i mine skrifter eller webcasts, at jeg nogensinde har modtaget en åbenbaring eller en hørbar lokalisering. Jeg har til tider delt inspiration og tanker, som jeg følte var himmelske, der er kommet fra min indre bøn og meditation, eller hvad Kirken måske kalder lectio Divina. Ved disse lejligheder har jeg fortalt, at ”jeg fornemmede” eller “følte” Herren eller Vor Frue osv. Og sagde dette eller det. Jeg har delt dem som et udgangspunkt eller for at kaste lidt ekstra lys og skelneevne over den største del af dette arbejde. I nogle tilfælde har disse indre ord været katalysatoren for at opdage eller udvide den hellige Faders lære.

 

EN OPKALDNING TIL UNGDOM

I 2002 på Verdens Ungdomsdag i Toronto, Canada, hvor jeg samledes med unge fra hele verden, fremsatte den hellige far en specifik anmodning til os:

I hjertet af natten kan vi føle os bange og usikre, og vi venter utålmodigt på morgendagens lys. Kære unge mennesker, det er op til jer at være vægtere om morgenen, der meddeler solens komme, hvem er den opstandne Kristus! —OPP JOHN PAUL II, Den hellige fars budskab til verdens unge, XVII Verdens ungdomsdag, n. 3; (jf. Is 21: 11-12)

Dette var et ekko af hans appel i det apostolske brev om det nye årtusinde:

De unge har vist sig at være for Rom og for kirken en særlig gave fra Guds ånd ... Jeg tøvede ikke med at bede dem om at foretage et radikalt valg af tro og liv og præsentere dem for en forbløffende opgave: at blive ”morgenvagter ” ved begyndelsen af ​​det nye årtusinde. —OPP JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuenten.9

I min bog detaljerede jeg i kapitel XNUMX, hvordan jeg følte, at Herren kaldte mig til at svare på den hellige Faders invitation ved at hjælpe med at forberede hjerter til denne ”krydsning af håbets tærskel” i en ny æra. Denne invitation blev gentaget af pave Benedict XVI i Sydney, Australien:

Bemyndiget af Ånden og trækker på troens rige vision, kaldes en ny generation af kristne til at hjælpe med at opbygge en verden, hvor Guds gave til livet er velkommen, respekteret og værdsat - ikke afvist, frygtet som en trussel og ødelagt. En ny tidsalder, hvor kærlighed ikke er grådig eller selvsøgende, men ren, trofast og virkelig fri, åben for andre, respekterende deres værdighed, søger deres gode, udstråler glæde og skønhed. En ny tidsalder, hvor håb frigør os fra overfladiskhed, apati og selvoptagelse, som døder vores sjæle og forgifter vores forhold. Kære unge venner, Herren beder jer om at være det Profeter af denne nye tidsalder ... —OPP BENEDICT XVI, Homily, Verdens ungdomsdag, Sydney, Australien, 20. juli 2008

I det væsentlige har paverne bedt os unge om at udøve normativt kontor for profeti:

De troende, der ved dåb er inkorporeret i Kristus og integreret i Guds folk, gøres delere på deres særlige måde i Kristi præstelige, profetiske og kongelige embede. Katekisme af den katolske kirke, 897

Selv om rækkefølgen af ​​loven og gamle testamente profeter ophørte i Johannes Døberen, blev operationen i profetisk ånd af Kristus har ikke. [5]se Tavshed af profeterneogså, PAVE BENEDICT XIV, Heroisk dyd, Vol. III, s. 189-190; dette er ikke at sige, at profetier eller profeter er ophørt siden Johannes Døber, men at der er opstået en ny orden. ”Profeter” er opført som et af de specifikke medlemmer af Kristi legeme i St. Pauls ordre om kirken; jf. 1 Kor 12:28 Mens hver katolik deltager i hans profetiske embede, bekræftede Andet Vatikankoncil også karisme af profeti som en særlig gave i nådeorden.

Det er ikke kun gennem kirkens sakramente og ministerier, at Helligånden helliggør folket, leder dem og beriger dem med sine dyder. Ved at tildele sine gaver, som han vil (jf. 1 Kor. 12:11), uddeler han også særlige nåde blandt de troende af enhver rang. Ved disse gaver gør han dem egnede og parate til at påtage sig forskellige opgaver og kontorer til fornyelse og opbygning af Kirken, som det står skrevet: ”Åndens manifestation gives til alle til gavn” (1 Kor 12: 7 ). Uanset om disse karismer er meget bemærkelsesværdige eller mere enkle og vidt udbredte, skal de modtages med taksigelse og trøst, da de er passende og nyttige til Kirkens behov. Lumen Gentium, 12

Det ser således ud til, at profetiske udtalelser, der er baseret på Kirkens hellige tradition og hendes magisterium, skal betragtes med korrekt skelneevne. Dette er præcis, hvad St. Paul lærte:

Sluk ikke Ånden. Forag ikke profetiske udtalelser. Test alt; bevar det gode. (1 Thess 5: 19-21)

Kirken finder heller ikke, at det profetiske embede kun udøves af kirkelige medlemmer af legemet:

Kristus ... opfylder dette profetiske embede, ikke kun ved hierarkiet ... men også ved lægfolk. Derfor etablerer han dem begge som vidner og giver dem følelsen af ​​troen [sensus fidei] og ordets nåde. —Katekisme i den katolske kirke, n. 904

Det er måske værd at påpege, at hele St. Pauls tjeneste var resultatet af en ”åbenbaring” og indre belysning, da Kristus viste sig for ham i et strålende lys. [6]jf. Apostelgerninger 9: 4-6 St. Paul lærte mange ting og delte åbent disse "visioner og åbenbaringer" [7]2 Cor 12: 1-7 der senere blev en del af Det Nye Testamente og naturligvis Kirkens offentlige åbenbaring, depositum fidei. [8]“troens depositum” Enhver “privat åbenbaring” i dag, der modsiger eller forsøger at tilføje troens depositum, betragtes som falsk. Imidlertid, autentiske privat åbenbaring, gratia gratis data -”Nåde frit givet” - skal hilses velkommen. I sin instruktion om privat relevans skrev pave Benedikt XIV:

[Der] ... er himmelske og guddommelige private åbenbaringer, hvorved Gud undertiden belyser og instruerer en person til sin egen evige eller andres frelse. —PAVE BENEDICT XIV (1675-1758), Heroisk dyd, Vol. III, s. 370-371; fra Privat åbenbaring, opmærksom på kirken, Dr. Mark Miravalle, s. 11

Disse "åbenbaringer", uanset hvilke former de antager ...

... hjælp os med at forstå tidens tegn og reagere korrekt på dem i tro. —Kardinal Joseph Ratzinger (POPE BENEDICT XVI), Budskab fra Fatima, “Teologisk kommentar”, www.vatican.va

Det er i den ånd af tjeneste, som jeg reagerer på den hellige Faders kald til at være “vagter” og “profeter i denne nye tidsalder”, som jeg lejlighedsvis har givet nogle meditationer og “ord” fra bøn under åndelig ledelse. Som pave Frans sagde i Evangelii Gaudium, vi 'kommunikerer til andre, hvad man har overvejet' og at ...

Helligånden ... “i dag, ligesom i begyndelsen af ​​kirken, handler i enhver evangeliser, der lader sig besidde og ledes af ham. Helligånden lægger ordene på hans læber, som han ikke selv kunne finde. ”Evangelii Gaudium, jf. n. 150-151

Dette er ikke for at hævde, at jeg er en "profet" eller "seer", men snarere at jeg har forsøgt at udøve mit dåbskald til at operere i Kristi profetiske embede. Jeg har gjort det efter bedste evne med Magisterium og Sacred Tradition som min guide. Jeg tror, ​​dette er den rette ånd af skelneevne, som Paul opfordrede. Alligevel skal kirken være den ultimative dommer over alt, hvad jeg har skrevet, da mine ord, inspiration og lære strømmer gennem et menneskeligt kar. 

I enhver tid har kirken modtaget profetiens karism, som skal undersøges, men ikke foragt. —Kardinal Joseph Ratzinger (POPE BENEDICT XVI), Budskab fra Fatima, “Teologisk kommentar”, www.vatican.va

 

LillaMarker i koncert i Ponteix, Sk, 2015

 

Print Friendly, PDF & Email

Fodnoter

Fodnoter
1 se Dine spørgsmål om tiden
2 jfr Fatima og den store ryster
3 jfr www.ewtn.com
4 jf. 1 Thess 5: 19-21
5 se Tavshed af profeterneogså, PAVE BENEDICT XIV, Heroisk dyd, Vol. III, s. 189-190; dette er ikke at sige, at profetier eller profeter er ophørt siden Johannes Døber, men at der er opstået en ny orden. ”Profeter” er opført som et af de specifikke medlemmer af Kristi legeme i St. Pauls ordre om kirken; jf. 1 Kor 12:28
6 jf. Apostelgerninger 9: 4-6
7 2 Cor 12: 1-7
8 “troens depositum”
Posted in FORSIDE, ET SVAR.