Dag 10: Kærlighedens helbredende kraft

IT siger i Første Johannesbrev:

Vi elsker, fordi han elskede os først. (1 Johannes 4:19)

Dette tilbagetog sker, fordi Gud elsker dig. De nogle gange hårde sandheder, du står over for, er, fordi Gud elsker dig. Den helbredelse og befrielse, du begynder at opleve, er fordi Gud elsker dig. Han elskede dig først. Han vil ikke stoppe med at elske dig.

Gud beviser sin kærlighed til os ved, at mens vi stadig var syndere, døde Kristus for os. (Rom 5: 8)

Og så fortsæt med at stole på, at han også vil helbrede dig.

Lad os begynde dag 10 af vores Healing Retreat: I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen...

Kom Helligånden, åbn mit hjerte denne dag for at modtage fylden af ​​Faderens kærlighed til mig. Hjælp mig med at hvile på hans skød og kende hans kærlighed. Udvid mit hjerte for at modtage hans kærlighed, så jeg til gengæld kan være et kar af den samme kærlighed til verden. Jesus, dit hellige navn helbreder sig selv. Jeg elsker dig og tilbeder dig og takker dig for at dø, så jeg kan blive helbredt og frelst af din nåde. Jeg beder i dit navn, Jesus, amen.

Vor Frue siger ofte at "bed med hjertet", ikke bare mumle ordene og gå gennem bevægelserne, men at mene dem "med hjertet", som du ville tale med en ven. Og så lad os bede denne sang med hjertet...

Du er Herre

Dag til dag og nat til nat forkynde
Du er Gud
Et enkelt ord, et eneste navn, siger de
Og med dem beder jeg

Jesus, Jesus, jeg elsker dig Jesus
Du er Hope
Jesus, Jesus, jeg elsker dig Jesus
Du er Hope

Skabelsen stønner, venter den dag, hvor
Sønnerne bliver søn
Og hvert hjerte og sjæl og tunge vil synge højt,
O Herre, du er konge

Jesus, Jesus, jeg elsker dig Jesus
Du er konge
Jesus, Jesus, jeg elsker dig Jesus
Du er konge

Og selvom verden har glemt,
leve som om der ikke er andet end lidenskab, kød og fornøjelse
Sjæle rækker ud efter mere end timeligt
Åh, evigheden er kommet til mig og har sat mig fri, fri mig...

Jeg elsker dig Jesus,
Du er Herre, min Herre, min Herre, min Herre
Jesus, jeg elsker dig Jesus
Du er Herre

—Mark Mallett, fra Her er du, 2013©

Kærlighedens Kraft

Kristus helbreder dig gennem kraften i hans kærlighed. I sandhed er vores helbredelse til dels nødvendig, fordi vi også har mislykkedes at elske. Og så den fylde af helbredelse vil komme, når du og jeg begynder at følge Kristi ord:

Hvis I holder mine befalinger, vil I blive i min kærlighed, ligesom jeg har holdt min Faders bud og bliver i hans kærlighed. Dette har jeg talt til jer, for at min glæde må være i jer, og jeres glæde må blive fuldkommen. Dette er mit bud, at I skal elske hinanden, ligesom jeg har elsket jer. Større kærlighed har ingen mand end denne, at en mand sætter sit liv til for sine venner. I er mine venner, hvis I gør, hvad jeg befaler jer. (Johannes 15:10-14)

Der er ingen fylde af glæde, før vi begynder at elske den måde, Jesus har elsket os på. Der er virkelig ingen fuldstændig helbredelse i vores liv (af virkningerne af arvesynden), før vi elsker, som han viste os. Der er intet venskab med Gud, hvis vi afviser hans bud.

Hvert forår bliver Jorden "helbredt", fordi den "bliver" i sin bane uden afvigelse. Så også blev mand og kvinde skabt til at leve totalt og fuldstændigt i kærlighedens kredsløb. Når vi går fra det, går tingene ud af harmoni, og der opstår et vist kaos i og omkring os. Og så, bare ved at elske, begynder vi at helbrede os selv og verden omkring os.

…husk Herren Jesu ord, som selv sagde: 'Det er saligere at give end at modtage.' (Apostelgerninger 20:35)

Det er mere velsignet, fordi den, der elsker, går dybere ind i fællesskabet med Gud.

Helbredende forhold

Husk igen aksiomet:

Du kan ikke gå tilbage og ændre begyndelsen,
men du kan starte hvor du er og ændre slutningen.

Den bibelske måde at sige dette på er:

Frem for alt, lad jeres kærlighed til hinanden være intens, for kærlighed dækker over en mængde synder. (1 Peter 4:8)

På dag 6 talte vi om, hvordan vores mangel på tilgivelse for andre ofte kan udtrykkes med en "kold skulder". Ved at vælge at tilgive bryder vi de mønstre og tarmreaktioner, der i sidste ende bringer mere splittelse. Men vi skal videre. Vi har brug for at elske andre, som Kristus har elsket os.

"Hvis din fjende er sulten, så giv ham mad; hvis han er tørstig, så giv ham noget at drikke; for ved at gøre det vil du samle brændende kul på hans hoved." Lad dig ikke besejre af det onde, men besejr det onde med det gode. (Rom 12:20-21)

Kærlighed besejrer det onde. Hvis St. Paul siger, "våben i vores krigsførelse er ikke verdslige, men har guddommelig magt til at ødelægge fæstninger,"[1]2 Cor 10: 4 derefter kærlighed er den øverste blandt vores våben. Det nedbryder gamle mønstre, tanker og mure, der er rodfæstet i selvforsvar, selvopretholdelse, hvis ikke egoisme. Årsagen er, at kærlighed ikke kun er en handling eller en følelse; det er en Person.

… for Gud er kærlighed. (1 Johannes 4:8)

Kærlighed er så stærk, at uanset hvem der udøver den, selv en ateist, kan den ændre hjerter. Vi blev skabt til at elske og blive elsket. Hvor helbredende er kærlighed, selv fra en fremmed!

Men hvordan skal autentisk kærlighed helt præcist se ud i vores interaktioner?

Gør intet af selviskhed eller forfængelighed; betragter hellere ydmygt andre som vigtigere end jer selv, idet hver især ikke tager sig af sine egne interesser, men også alle for andres. Hav indbyrdes den samme indstilling, som også er jer i Kristus Jesus, som, skønt han var i Guds skikkelse, ikke anså lighed med noget, der skulle fattes. I stedet tømte han sig selv og tog form af en træl... (Fil 3:2-7)

Når det kommer til dine forhold, især de mest sårede, er det denne form for kærlighed - opofrende kærlighed - der er mest transformerende. Det er denne tømning af selvet, der "dækker en mængde synder". Sådan ændrer vi slutningen på vores sårede historie: kærlighed, som Kristus har elsket os. 

Bed Herren i din dagbog om at vise dig, hvordan han ønsker, at du skal elske dem omkring dig – din familie, venner, kolleger, skolekammerater osv. – men især hvordan du elsker dem, som du ikke er i harmoni med, som er svære at elske, eller som ikke gengælder kærligheden. Skriv ned, hvad du vil gøre, hvad du vil ændre, hvad du vil gøre anderledes. 

Og bed så med sangen nedenfor, og bed Herren om at hjælpe dig og fylde dig med sin kærlighed. Ja, Kærlighed, lev i mig.

Kærlighed lever i mig

Hvis jeg taler i engletungemål, så hav profetiens gave
Forstå alle mysterier ... men hav ikke kærlighed
jeg har ingenting

Hvis jeg har troen på at flytte bjerge, så giv alt, hvad jeg ejer, væk
Selv min krop skal brændes... men har ikke kærlighed,
jeg er ingenting

Så, Kærlighed bor i mig, jeg er svag, O, men Kærlighed, Du er stærk
Så kærligheden bor i mig, ikke længere mig
Selv skal dø
Og kærligheden bor i mig

Hvis jeg kalder til ham nat og dag, så ofre, o, og faste og bede
"Her er jeg, Herre, her er min pris", men har ikke kærlighed
jeg har ingenting

Hvis jeg bliver beundret fra hav til hav, så efterlad et navn og en arv
Lev mine dage til tusind og tre, men hav ikke kærlighed
jeg er ingenting

Så, Kærlighed bor i mig, jeg er svag, O, men Kærlighed, Du er stærk
Så kærligheden bor i mig, ikke længere mig
Selv skal dø

Og kærligheden bærer alt, 
Og kærligheden håber alt
Og kærligheden varer ved
Og kærligheden svigter aldrig

Så, kærlighed bor i mig, jeg er svag, o så svag,
O men Kærlighed, Du er stærk
Så kærligheden bor i mig, ikke længere mig
Selv skal dø
Og kærligheden bor i mig
Kærlighed bor i mig, o Kærlighed bor i mig

—Mark Mallett (med Raylene Scarrot) fra Lad Herren vide, 2005©

 

At rejse med Mark ind  Nu Word,
klik på banneret nedenfor for at Hold mig opdateret.
Din e-mail deles ikke med nogen.

Nu på Telegram. Klik:

Følg Mark og de daglige “tidernes tegn” på MeWe:


Følg Marks skrifter her:

Lyt på følgende:


 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Fodnoter

Fodnoter
1 2 Cor 10: 4
Posted in FORSIDE, HEALING RETREAT.