Relikvierne og budskabet

En stemme, der græder i ørkenen

 

ST. PAUL lærte, at vi er ”omgivet af en sky af vidner”. [1]Heb 12: 1 Når dette nye år begynder, ønsker jeg at dele med læserne den “lille sky”, der omgiver dette apostolat gennem de helliges levn, som jeg har modtaget gennem årene - og hvordan de taler til den mission og vision, der styrer denne tjeneste ...

 

FORBERED VEJEN

bad før det velsignede nadver i min åndelige leders private kapel, da ord, tilsyneladende uden for mig selv, rejste sig i mit hjerte:

Jeg giver dig Johannes Døberens tjeneste. 

Mens jeg tænkte over, hvad dette betød, tænkte jeg på baptistens ord, ord i dagens evangelium:

Jeg er stemmen til en, der råber i ørkenen: 'Gør Herrens vej lige ...'

Den næste morgen bankede der på præstedøren, og så kaldte sekretæren på mig. En ældre mand stod der, hans hånd rakte ud efter vores hilsen. 

”Dette er til dig,” sagde han. ”Det er en førsteklasses relikvie af Johannes Døberen".

Den ultimative betydning af dette ville udfolde sig i de kommende år, da formaningen af ​​St. Johannes Paul II til os unge i 2002 ville blive et centralt tema for dette apostolat:

Kære unge, det er op til dig at være den vægtere om morgenen, der meddeler solens komme, hvem er den opstandne Kristus! —OPP JOHN PAUL II, Den hellige fars budskab til verdens unge, XVII Verdens ungdomsdag, n. 3; (jf. Is 21: 11-12)

Senere bemærkede han denne invitation, at det ville være præget af behovet for både trofasthed mod den hellige far og Kristi kirke og et vist martyrium ved at træde frem på en profetisk måde for at forkynde den kommende daggry

De unge har vist sig at være til Rom og for kirken en særlig gave fra Guds ånd ... Jeg tøvede ikke med at bede dem om at foretage et radikalt valg af tro og liv og præsentere dem for en forbløffende opgave: at blive ”morgenvagt” ved begyndelsen af ​​det nye årtusinde. —POP JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuenten.9

Måske er det ikke tilfældigt, at der var et andet levn vedlagt Johannes Døberen, den polske martyr St. Hyacinth. Han var kendt som ”Nordens apostel”. Jeg bor i Canada ... og min bedstefar er polsk. 

 

DEN NYE EVANGELISERING 

Jeg blev overvældet, da jeg holdt et benfragment af Johannes Døberen i hånden - den samme knogle, der "sprang" i Elizabeths skød over hilsenen til Maria. Den samme knogle, som blev strakt ud for at døbe Jesus, vores frelser og Herre. Den samme knogle, der stod fast i troen, som baptisten blev halshugget på Herodes befaling.

Og så placerede den ældre mand en anden førsteklasses relikvie i min håndflade, der ikke flyttede mig mindre: St. Paul the Apostel. En kilde til konstant inspiration for mig, Paulus 'ord informerer og former kæden og indslaget i min tjeneste, som er en del af den "nye evangelisering", der ofte påberåbes af hans navnebror, St. John Paul II. 

Johannes Paul II bad os om at erkende, at ”der ikke må ske nogen mindskelse af drivkraften til at forkynde evangeliet” for dem, der er langt fra Kristus, “fordi dette er Kirkens første opgave”. Faktisk ”i dag repræsenterer missionæraktivitet stadig den største udfordring for Kirken” og “missionæropgaven skal forblive i første række”. —OPP FRANCIS, Evangelii Gaudium, n. 15; vatikanet.va

Under fragmentet af St. Paul er en mindre kendt martyr, St. Vincent Yen, der boede i det tidlige 19. århundrede. Ligesom Paulus og baptisten blev han også halshugget for evangeliets skyld. Hvordan kan man ikke huske vores Herres ord:

Den, der ønsker at redde sit liv, vil miste det, men den, der mister sit liv for min og evangeliets skyld, vil redde det. (Markus 8:35)

 

GUDDOMLIG Barmhjertighed

Hvis den "nye evangelisering" skal forberede verden til "solens komme, som er den opstandne Kristus", så er guddommelig barmhjertighed den hjerte af meddelelsen på dette tidspunkt. 

Lige fra begyndelsen af ​​min tjeneste i Peterskirken i Rom betragter jeg denne besked [af guddommelig barmhjertighed] som min særlige opgave. Forsynet har overdraget det til mig i den nuværende situation for mennesket, kirken og verden.  —POP JOHN PAUL II, 22. november 1981 ved helligdommens kærligheds helligdom i Collevalenza, Italien

Konteksten blev givet til St. Faustina, som Vor Frue sagde til:

… Hvad dig angår, skal du tale til verden om hans store barmhjertighed og forberede verden til det andet komme af ham, der kommer, ikke som en barmhjertig frelser, men som en retfærdig dommer.Guddommelig barmhjertighed i min sjæl, Dagbog, n. 635

En tredje relikvie, jeg modtog fra manden den dag, var fra St. Faustina. Et år eller to senere ville min åndelige leder sige for mig: "Du skal prædike med katekismen i den ene hånd og Faustinas dagbog i den anden!"

Dette blev understreget, da jeg blev inviteret til at tale i et samfund i Upper Michigan. Til højre for mig sad en ældre præst. To gange under tilbagetoget den dag bad han mig om at besøge ham i hans hermitage oven på en klippe. Hans navn var Fr. George Kosicki, en af ​​"fædre til guddommelig barmhjertighed", der hjalp med at oversætte og fodnote Faustinas dagbog. Nogen fra samfundet kørte mig til hans hermitage, hvor Fr. Kosicki rakte mig alle de bøger, han havde skrevet og sagde: "Fra nu af vil jeg kalde dig 'søn'." Han gav mig sin velsignelse, og vi skiltes.

Da jeg ankom i bunden af ​​bjerget, vendte jeg mig til min chauffør og sagde ”Vent et øjeblik. Bring mig tilbage derhen. ” Fr. George mødte os igen på verandaen.

“Fr. George, jeg skal stille dig et spørgsmål. ” 

"Ja, min søn."

"Videregiver du “fakkelen” af guddommelig nåde til mig? ” 

"Ja selvfølgelig! Jeg ved ikke, hvordan det ser ud, men bare gå med det. ” 

Med det tog han en første klasses relikvie af St. Faustina i hænderne og velsignede mig en anden gang. Jeg steg stille ned ad bjerget og tænkte over disse ting i mit hjerte.

 

MOL og mørke

Det ville snart blive tydeligt i dette apostolat, at det at annoncere den kommende daggry også betød at forberede sjæle til det mørke, der ville gå forud for det. At annoncere et ”nyt forår” betød at forberede sig på vinteren inden det. Og det at forkynde guddommelig barmhjertighed betød også at advare om, at det ikke kunne tages for givet. 

Jeg forlænger barmhjertighedens tid for [syndere]. Men ve dem, hvis de ikke genkender denne tid af mit besøg ... Inden retfærdighedsdagen sender jeg barmhjertighedsdagen ... skriv, fortæl sjæle om min store barmhjertighed, for den forfærdelige dag, min retfærdigheds dag, er nær. Jesus til St. Faustina, Guddommelig barmhjertighed i min sjæl, Dagbog, n. 1160, 1588, 965

At være en "vagt" for Kristus betyder at stå på virkelighedens mur. Det er ikke sukkercoating de usikre tider, vi lever i, og det skjuler heller ikke det håb, der ligger ud over.

Vi kan ikke skjule det faktum, at mange truende skyer samles i horisonten. Vi må dog ikke miste modet, men vi må holde håbets flamme levende i vores hjerter. For os som kristne er det sande håb Kristus, Faderens gave til menneskeheden ... Kun Kristus kan hjælpe os med at opbygge en verden, hvor retfærdighed og kærlighed hersker. —OPP BENEDICT XVI, Katolske NyhedsagenturDen 15. januar 2009

Og således står Kirken og verden over for et ”Stor storm. ” Det er den "sidste konfrontation" i denne æra, sagde Johannes Paul II, en konfrontation mellem "Kirken og antikirken, mellem evangeliet og anti-evangeliet, mellem Kristus og antikrist."[2]Kardinal Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), ved den eukaristiske kongres, Philadelphia, PA for den halvtredsårsfejring af underskrivelsen af ​​uafhængighedserklæringen; Diakon Keith Fournier, en deltager, rapporterer sine ord som ovenfor; jf. Katolsk Online; 13. august 1976

Under forkyndelsen i Toronto, Canada for flere år siden, henvendte en mand, der har samlet og bevaret hundreder af levn, mig. "Jeg bad om, hvilken relikvie jeg skulle give dig, og jeg følte, at det skulle være denne." jeg åbnede en lille relikvie sag, og indeni var der et knoglefragment af pave St. Pius X. Jeg vidste straks betydningen.

St. Pius X er en af ​​de få paver i det sidste århundrede, der udtrykkeligt fortolker ”tidens tegn” som muligvis også at omfatte udseendet af Antikrist, som han følte allerede kunne være på jorden (se Antikrist i vores tid). Dette er et emne, der forbliver et stort mysterium, men et, der ser ud til at komme mere og mere i fokus. For når man tager alle pavens ord, Vor Frue og mystikerne fra det forrige århundrede med i betragtning og placerer dem i kirkens fædres lære sammen med ”tidernes tegn”, fremkommer et billede af en stor storm det inkluderer sandsynligheden for, at en antikrist vil dukke op, før vi vil realisere "en verden, hvor retfærdighed og kærlighed hersker" (se Kommer Jesus virkelig?). Med et ord nærmer vi os Herrens dag

Den, der fornægter Faderen og Sønnen, dette er antikrist. (Dagens første behandling)

 

FORBEREDELSE AF HERRENS VEJ

Kendskab til vores tid eller endda kendskab til vor Herres barmhjertighed og kærlighed er ikke nok. Vi er nødt til Tro og modtage disse ord, internalisere dem gennem tro. Det indebærer, at vi med stor omhu og endda hast skal bygge vores liv på den faste klippe i Guds ord, selv når verden fortsætter med at opføre sine illusioner på relativismens skiftende sand, som uundgåeligt vil kollapse.  

Tiden er kommet, dagen gryder. Højdepunktet er kommet for dig, der bor i landet! Tiden er kommet, nær er dagen: en tid af foruroligelse, ikke af glæde… Se, Herrens dag! Se, slutningen kommer! Lovløshed er i fuldt flor, frækhed blomstrer, vold er steget for at støtte ondskab. Den skal ikke længe vente, og den skal heller ikke forsinke. Tiden er kommet, dagen gryder. (Ezekiel 7: 6-7, 10-12)

Min relikvie af St. John of the Cross har således en stor betydning, da det var han, der smukkeste forklarede vigtigheden af indre liv: et liv i bøn og selvforudsigelse, der involverer renselse af sanserne og sjælen som forberedelse til forening med Skaberen. 

Og således forsøger jeg konstant at understrege overfor mine lyttere behovet for et konsekvent og intenst bøneliv. I 2016 gennemførte jeg en fyrre dages tilbagetog for mine læsere baseret delvist på et simpelt resumé af St. John of the Cross 'skrifter. Faktisk, hvor Vor Frue optræder i verden i dag, kalder hun sine børn tilbage til sin søn gennem et liv i bøn. For det er bøn, siger katekismen, der "tager sig af den nåde, vi har brug for." [3]CCC, ikke. 2010

 

HILSER MED OSS

Til sidst husker jeg den dag, jeg sad på tværs af et bord fra monsignor John Essef i Paray-le-Monial, Frankrig. Det var der, Jesus viste sig for St. Margaret Mary og afslørede sit hellige hjerte for verden… den prolog til budskabet om guddommelig barmhjertighed.

Msgr. Essef var den åndelige leder af Moder Teresa; blev selv instrueret af St. Pio; og leder min egen åndelige leder. Jeg var meget glad for at lære dette, da jeg havde følt St. Pios nærvær meget stærkt i begyndelsen af ​​denne skrivetjeneste for tolv til tretten år siden. Senere ville nogen igen placere en relikvie i min hånd, denne gang af Pio fra Pietrelcina. 

Så den dag i Frankrig delte jeg med Msgr. Essef den nærhed, jeg følte med St. Pio, der døde det år, jeg blev født. Msgr. sagde intet, da han stirrede opmærksomt ind i mine øjne i det, der virkede meget lang tid. Derefter bøjede han sig frem, løftede fingeren, og med den modighed, som St. Pio var kendt for, udbrød han: ”Han skal være din første åndelige leder, og Fr. Paul dit andet! ” 

Jeg slutter med denne historie, fordi St. Pio på en eller anden indirekte måde sandsynligvis rører ved jer alle, der læser dette. Nej, sandsynligvis ikke. Han og alle de hellige er med os på en meget tæt måde, da vi alle er ”Kristi legeme”. Ja, de er tættere på os nu, da de var i livet, fordi vores forening gennem Kristi mystiske krop er endnu mere reel, mere sublim.

Og gør så et punkt med at påberåbe sig de hellige i år, især vores velsignede mor. I denne endelige konfrontation har vi en hær bag os, klar, villig og venter på at hjælpe os med deres bønner og de særlige nåde, de har fortjent gennem Kristi kors på vores vegne.  

Hvad vil de kommende år bringe os? Hvordan vil menneskets fremtid være på jorden? Vi får ikke at vide. Det er dog sikkert, at der ud over nye fremskridt desværre ikke vil mangle smertefulde oplevelser. Men lyset fra guddommelig barmhjertighed, som Herren på en måde ønskede at vende tilbage til verden gennem sr.Faustinas karisme, vil belyse vejen for mænd og kvinder i det tredje årtusinde. —ST. JOHN PAUL II, Homily, 30. april 2000

 

Dette apostolat afhænger mere end nogensinde af din generøsitet.
Tak og velsigne dig!

 

At rejse med Mark i  Nu Word,
klik på banneret nedenfor for at Hold mig opdateret.
Din e-mail deles ikke med nogen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Fodnoter

Fodnoter
1 Heb 12: 1
2 Kardinal Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), ved den eukaristiske kongres, Philadelphia, PA for den halvtredsårsfejring af underskrivelsen af ​​uafhængighedserklæringen; Diakon Keith Fournier, en deltager, rapporterer sine ord som ovenfor; jf. Katolsk Online; 13. august 1976
3 CCC, ikke. 2010
Posted in FORSIDE, TEGN.