Det stenede hjerte

 

FOR i flere år har jeg spurgt Jesus, hvorfor det er, at jeg er så svag, så utålmodig i prøvelse, så tilsyneladende blottet for dyd. ”Herre,” har jeg sagt hundrede gange, “jeg beder hver dag, jeg går til tilståelse hver uge, jeg siger rosenkransen, jeg beder kontoret, jeg har gået til daglig messe i årevis… hvorfor er jeg så så uhellig? Hvorfor spænder jeg under de mindste forsøg? Hvorfor er jeg så lynhurtig? ” Jeg kunne meget godt gentage ordene fra St. Gregory den Store, da jeg prøver at svare på den hellige Faders kald om at være en "vagt" for vores tid.

Menneskesøn, jeg har gjort dig til vagt for Israels hus. Bemærk, at en mand, som Herrene udsender som en prædikant, kaldes en vagter. En vagt står altid i en højde, så han langtfra kan se, hvad der kommer. Enhver, der er udnævnt til at være en vagt for folket, skal stå i en højde hele sit liv for at hjælpe dem ved hans fremsyn.

Hvor svært er det for mig at sige dette, for ved netop disse ord fordømmer jeg mig selv. Jeg kan ikke prædike med nogen kompetence, og alligevel, så vidt jeg lykkes, lever jeg stadig ikke mit liv efter min egen forkyndelse.

Jeg nægter ikke mit ansvar; Jeg erkender, at jeg er doven og uagtsom, men måske vil anerkendelsen af ​​min skyld give mig tilgivelse fra min retfærdige dommer. —St. Gregor den Store, hyldest, Timerets liturgiVol. IV, s. 1365-66

Da jeg bad før det velsignede nadver og bad Herren om at hjælpe mig med at forstå, hvorfor jeg er så syndig efter så mange anstrengelser, så jeg op på krucifikset og hørte Herren endelig svare på dette smertefulde og gennemgribende spørgsmål ...

 

DEN STENIGE JORD

Svaret kom i lignelsen om såmanden:

En sædemand gik ud for at så ... Nogle faldt på stenet jord, hvor det havde lidt jord. Det sprang straks op, fordi jorden ikke var dyb, og da solen steg, blev den svidd, og den visnede af mangel på rødder ... De på stenet jord er dem, som når de hører modtager ordet med glæde, men de har ingen rod; de tror kun et stykke tid og falder væk i prøvetid. (Mt 13: 3-6; Lk 8:13)

Da jeg stirrede på Jesu piskede og revne legeme, der hængte over tabernaklet, hørte jeg den mest blide forklaring i min sjæl:

Du har et stenet hjerte. Det er et hjerte, der mangler velgørenhed. Du søger Mig for at elske Mig, men du har glemt den anden del af mit store bud: at elske din næste som dig selv.

Min krop er som et felt. Alle mine sår er revet dybt ned i mit kød: neglene, tornene, svøben, skrammerne i mine knæ og hul revet i skulderen fra korset. Mit kød er blevet dyrket af velgørenhed - ved en fuldstændig selvgivelse, der graver og tårer og river i kødet. Dette er den slags kærlighed til naboen, jeg taler om, hvor igennem søger for at tjene din kone og børn fornægter du dig selv - du graver dig ned i dit kød.

I modsætning til stenjord bliver dit hjerte så dybt, at Mit ord kan slå rod i dig og bære rig frugt ... i stedet for at blive brændt af prøvens varme, fordi hjertet er overfladisk og lavt.

Ja, efter at jeg døde - efter at jeg gav alt -at er, da mit hjerte blev gennemboret, et hjerte ikke af sten, men af ​​kød. Fra dette hjerte af kærlighed og offer strømmede vand og blod ud for at strømme over nationerne og helbrede dem. Når du søger at tjene og give hele dig selv til din næste, så vil mit ord, der er givet til dig på alle de måder, hvorpå du søger mig - bøn, bekendelse, den hellige eukaristi - finde et sted i dit hjerte af kød at spire. Og fra dig, mit barn, fra dit hjerte flyder det overnaturlige liv og den hellighed, der vil røre og konvertere dem omkring dig.

Endelig forstod jeg det! Hvor ofte har jeg bedt eller “udført min tjeneste” eller travlt med at tale med andre om “Gud”, når min kone eller børn havde brug for mig. ”Jeg har travlt med at tjene Herren,” ville jeg overbevise mig selv. Men St. Pauls ord får en ny betydning:

Hvis jeg taler på menneskelig og engeltunge, men ikke har kærlighed, er jeg en rungende gong eller en sammenstødende bækken. Og hvis jeg har profetiens gave og forstår alle mysterier og al viden; hvis jeg har al tro for at flytte bjerge, men ikke har kærlighed, er jeg intet. Hvis jeg giver alt, hvad jeg ejer, og hvis jeg afleverer min krop, så jeg kan prale, men ikke har kærlighed, vinder jeg intet. (1 Kor 13: 1-3)

Jesus opsummerer det:

Hvorfor kalder du mig 'Herre, Herre', men gør ikke, hvad jeg befaler? (Luk 6:46)

 

DET ÆGTE KRISTI

Jeg har hørt igen og igen i det forløbne år Herrens ord,

Alligevel holder jeg dette imod dig: du har mistet den kærlighed, du havde i starten. Indse, hvor langt du er faldet. Omvend dig, og udfør de arbejder, du gjorde i starten. (Åb 2: 4-5)

Han taler til kirken, han taler til mig. Er vi blevet så forbrugte af apologetik, skriftstudier, teologiske kurser, menighedsprogrammer, åndelig læsning, tidens tegn, bøn og kontemplation ... at vi har glemt vores kald - at kærlighed- at vise andre Kristi ansigt gennem uselviske handlinger af ydmyg tjeneste? Fordi det er det, der vil overbevise verden, som Centurion var overbevist - ikke af Kristi forkyndelse - men i sidste ende af det, han var vidne til, foregår foran ham på korset på Golgotha. Vi burde være overbeviste om nu, at verden ikke vil blive konverteret af vores veltalende prædikener, smarte websteder eller kloge programmer.

Hvis ordet ikke er konverteret, vil det være blod, der konverterer.  —POPE JOHN PAUL II, fra digtet “Stanislaw"

Jeg modtager breve hver dag, der beskriver strømmen af ​​blasfemier, der fortsætter med at strømme ud af de vestlige medier. Men er dette den virkelige blasfemi?

Mit navn bliver hele tiden bespottet af vantro, siger Herren. Ve den mand, der lader bespottelse af mit navn. Hvorfor blev Herrens navn bespottet? Fordi vi siger en ting og gør en anden. Når de hører Guds ord på vores læber, forbliver vantro over deres skønhed og magt, men når de ser, at disse ord ikke har nogen effekt i vores liv, bliver deres beundring til hån, og de afviser sådanne ord som myter og eventyr. —Fra en hyldest skrevet i det andet århundrede, Timernes liturgi, Vol. IV, s. 521

Det er den daglige bearbejdning af vores kød, kultivering af vores stenede hjerter, så kærligheden selv kan springe op i dem - det er det, verden længes efter at smage og se: Jesus bor i mig. Så min forkyndelse, mine webcasts, mine bøger, mine programmer, mine sange, min lære, mine skrifter, mine breve, mine ord får en ny kraft - Helligåndens kraft. Og mere end det - og her er virkelig budskabet - hvis mit mål er at give mit liv for andre hvert øjeblik, tjene og give og dyrke selvfornægtelse, så når prøvelser og trængsler kommer, vil jeg ikke falde væk, fordi jeg har ”Læg Kristi sind på,” jeg har allerede taget lidelsens kors på min skulder. Mit hjerte er blevet et hjerte af kød, af god jord. De små frø af tålmodighed og udholdenhed, som han har givet gennem bøn, studium osv., Vil så slå rod i dette jord af kærlighed, og således vil den blændende sol af fristelse ikke brænde dem eller blive ført bort af prøvens vind.

Kærlighed bærer alle ting ... (1 Kor 13: 7)

Dette er den opgave, der ligger foran mig, foran os alle:

Da Kristus led i kødet, skal du også bevæbne dig med den samme holdning (for den, der lider i kødet, har brudt med synd) for ikke at bruge det, der er tilbage af ens liv i kødet, på menneskelige ønsker, men på viljen af Gud. (1 Pet 4: 1-2)

Denne holdning af kærlig selvfornægtelse, det er dette, der bryder vores harske pagt med synd! Det er dette "Kristi sind", der erobrer prøvelser og fristelser snarere end omvendt. Ja, velgørenhed er tro på handling.

Den sejr, der erobrer verden, er vores tro. (1 Joh 5: 4)

 

OVERVEJELSE AND INDSATS

Det kan ikke være bøn alene, kontemplation uden handling. De to skal være gift: at elske Herren din Gud , din nabo. Når bøn og handling er gift, føder de Gud. Og dette er en virkelig slags fødsel: for Jesus plantes i sjælen, næres gennem bøn og sakramenterne, og derefter gennem en opmærksom gave og ofring af mig selv, tager han på kød. Mit kød.

... bærer altid Jesus døende i kroppen, så Jesu liv også kan manifesteres i vores krop. (2 Kor 4:10)

Hvem er en bedre model for dette end Mary, som det ses i Rosenkransenes glade mysterier? Hun undfangede Kristus gennem sin “fiat”. Hun overvejede ham der i hendes skød. Men det var ikke alt. På trods af sine egne behov krydsede hun Judas bjergland for at hjælpe sin fætter Elizabeth. Velgørenhed. I disse to første glædelige mysterier ser vi ægteskabet mellem overvejelse , handling. Og denne union producerede det tredje glade mysterium: fødslen af ​​Jesus.

 

martyrium

Jesus kalder sin kirke for at forberede sig på martyrium. Det er frem for alt, og for de fleste, en hvid martyrium. Det er tid ... O Gud, det er tid til Lev det.

Den 11. november 2010, den dag vi husker dem, der gav deres liv for vores friheder, modtog jeg dette ord i bøn:

Den sjæl, der er blevet tømt, ligesom min søn tømte sig selv, er en sjæl, i hvilken frøet til Guds ord kan finde et hvilested. Der har sennepsfrø plads til at vokse, sprede sine grene og så fylde luften med åndens frugt. Jeg ønsker at du skal være sådan en sjæl, mit barn, en der konstant udstråler min søns aroma. Faktisk er det ved kultivering af kødet, ved udgravning af sten og ukrudt, at Frøet er plads til at finde et hvilested. Lad ingen sten være upåvirket, ikke en eneste ukrudt stående. Gør jorden rig med min søns blod, blandet med dit blod, udgydt gennem selvfornægtelse. Frygt ikke denne proces, for den vil bære den smukkeste og mest lækre frugt. Efterlad ingen sten ublandet og ingen ukrudt stående. Tom-en kenose -og jeg vil fylde dig med mit meget selv.

Jesus:

Husk, uden mig kan du ikke gøre noget. Bøn er det middel, hvormed du modtager nåde til at leve et overnaturligt liv. Da jeg døde, var mit kød så vidt jeg blev menneske ude af stand til at genoprette sig selv til livet, men som Gud var jeg i stand til at erobre døden og blive oprejst til nyt liv. Så også i dit kød er alt, hvad du kan gøre, at dø - dø for dig selv. Men Åndens kraft i dig, givet dig gennem sakramenterne og bønnen, vil rejse dig til nyt liv. Men der må være noget dødt at rejse, mit barn! Således er næstekærlighed livets regel, fuldstændig afgivelse af selv væk, så det nye selv kan genoprettes.

 

START IGEN

Jeg var ved at forlade kirken, da Herren i sin barmhjertighed (så jeg ikke fortvivlede) mindede mig om de vidunderlige ord om håb:

Kærlighed dækker et væld af synder. (1 Peter 4: 8)

Lad os ikke se over ploven på jorden, som vores egenkærlighed har efterladt uomvendt og stenet. Men indstilling er øjnene på det nuværende øjeblik, begynd igen. Det er aldrig for sent at være en helgen for Jesus, så længe du har ånde i lungerne og et ord på din tunge: Fiat.

Amen, amen, jeg siger jer, medmindre et hvedekorn falder til jorden og dør, er det kun et hvedekorn; men hvis den dør, frembringer den megen frugt ... Må Kristus bo i jeres hjerter ved tro for at I kan være rodfæstet og jordet i kærlighed ... (jf. Ef 3:17)

 

RELATERET LÆSNING:

 

Print Friendly, PDF & Email
Posted in FORSIDE, ÅNDELIGHED.