Den hemmelige glæde


Martyrdom af St. Ignatius af Antiokia, Kunstner Ukendt

 

JESUS afslører grunden til at fortælle sine disciple om kommende trængsler:

Timen kommer, sandelig er den kommet, når du vil blive spredt ... Jeg har sagt dette til dig, for at du kan have fred i mig. (Johannes 16:33)

Imidlertid kan man legitimt spørge: "Hvordan er det at vide, at der kan komme en forfølgelse, at bringe mig fred?" Og Jesus svarer:

I verden vil du have trængsel; men vær med god mod, jeg har overvundet verden. (John 16: 33)

Jeg har opdateret denne skrivning, som først blev offentliggjort den 25. juni 2007.

 

DEN HEMMELIGE GLEDE

Jesus siger virkelig,

Jeg har fortalt dig disse ting, så du fuldstændigt åbner dine hjerter i tillid til Mig. Som du gør, vil jeg oversvømme dine sjæle med nåde. Jo bredere du åbner dine hjerter, jo mere vil jeg fylde dig med glæde og fred. Jo mere du giver slip på denne verden, jo mere vil du vinde på den næste. Jo mere du giver af dig selv, jo mere vinder du af Mig. 

Overvej martyrerne. Her finder du historie efter historie om overnaturlige nåde til stede for de hellige da de gav deres liv for Kristus. I hans nylige encyklika, Gemt i håb, Fortæller pave Benedikt XVI historien om den vietnamesiske martyr, Paul Le-Bao-Tin († 1857) “som illustrerer denne transformation af lidelse gennem håbets magt, der springer fra tro.”

Fængslet her er et ægte billede af evigt helvede: til grusomme tortur af enhver art - lænker, jernkæder, manakler - tilføjes had, hævn, kalumnier, uanstændig tale, skænderier, onde handlinger, bande, forbandelser såvel som angst og sorg. Men den Gud, der engang befriede de tre børn fra den brændende ovn, er altid med mig; han har frelst mig fra disse trængsler og gjort dem søde, for hans nåde er evindelig. Midt i disse plager, som normalt skræmmer andre, er jeg af Guds nåde fuld af glæde og glæde, fordi jeg ikke er alene - Kristus er med mig ... Jeg skriver disse ting til dig for at din tro og min kan være forenet. Midt i denne storm kaster jeg mit anker mod Guds trone, det anker, der er det livlige håb i mit hjerte ...Spe Salvi, n. 37

Og hvordan kan vi undlade at glæde os, når vi hører historien om St. Lawrence, der, da han blev brændt ihjel, udbrød:

Vend mig! Jeg er færdig på denne side!

St. Lawrence havde fundet den hemmelige glæde: forening med Kristi kors. Ja, de fleste af os løber den anden vej, når lidelser og prøvelser kommer, men dette forværrer normalt vores smerte:

Det er, når vi forsøger at undgå lidelse ved at trække os tilbage fra alt, hvad der kan medføre ondt, når vi forsøger at skåne os for den indsats og smerte ved at forfølge sandhed, kærlighed og godhed, at vi driver ind i et liv med tomhed, hvor der kan være næsten ingen smerte, men den mørke fornemmelse af meningsløshed og opgivelse er desto større. Det er ikke ved at overgå eller flygte fra lidelse, at vi bliver helbredt, men snarere ved vores evne til at acceptere det, modnes gennem det og finde mening gennem forening med Kristus, der led med uendelig kærlighed. —OPP BENEDICT XVI, Spe Salvi, n. 37

De hellige er dem, der omfavner og kysser disse kryds, ikke fordi de er masochister, men fordi de har opdaget den hemmelige glæde ved opstandelsen skjult under den ru og robuste overflade af træet. At miste sig selv, vidste de, var at vinde Kristus. Men det er ikke en glæde, som man fremkalder med kraften i hans vilje eller følelser. Det er et kildekilde, der bryder indefra, ligesom livets spire, der sprænger fra frøet, der er faldet i jordens mørke. Men det skal først være villigt til at falde i jorden.

Hemmeligheden bag lykke er føjelighed over for Gud og gavmildhed over for de trængende ... —POPE BENEDICT XVI, 2. november 2005, Zenith

Selv hvis du lider for retfærdighedens skyld, vil du blive velsignet. Frygt ikke for dem, og vær heller ikke bekymrede. (1 P4 3:14) 

…fordi….

Han vil udfri min sjæl i fred i angrebet mod mig ... (Salme 55:19)

 

MARTYR-VITNERNE

Da St. Stephen, den første martyr i den tidlige kirke, blev forfulgt af sit eget folk, registrerer Skriften,

Alle dem, der sad i Sanhedrinet, så opmærksomt på ham og så, at hans ansigt var som en engles ansigt. (Apostelgerninger 6:15)

Skt. Stephen udstrålede glæde, fordi hans hjerte var som et lille barn, og for sådanne som disse tilhører Himmeriget. Ja, det lever og brænder i hjertet på den, der er overgivet til Kristus, som i prøvelsens tid forener sig især med sjælen. Sjælen, der ikke længere vandrer ved synet, men tro, opfatter det håb, der venter ham. Hvis du ikke oplever denne glæde nu, er det fordi Herren træner dig i at elske Giveren og ikke gaverne. Han tømmer din sjæl, så den kan fyldes med intet mindre end ham selv.

Når prøvelsestidspunktet kommer, hvis du omfavner korset, vil du opleve opstandelse på den rigtige guddommelige tid. Og det øjeblik vil aldrig ankomme sent. 

[Sanhedrinet] slog tænderne mod ham. Men [Stephen], fyldt med den hellige ånd, så opmærksomt op til himlen og så Guds herlighed og Jesus stå ved Guds højre hånd ... De kastede ham ud af byen og begyndte at stenke ham ... Så faldt han ned til hans knæ og råbte med høj røst: "Herre, hold ikke denne synd mod dem"; og da han sagde dette, faldt han i søvn. (Apostelgerninger 7: 54-60)

Der sker en intens renselse blandt troende lige nu - dem, der lytter og reagerer på denne periode med forberedelse. Det er som om vi knuses mellem livets tænder ...

For i ild prøves guld, og værdige mennesker i ydmygelsesdigelen. (Sirak 2: 5)

Derefter er der St. Alban, Storbritanniens første martyr, der nægtede at benægte sin tro. Dommeren lod ham piske, og på vej til at blive halshugget delte St. Alban glædeligt vandet i floden, de krydsede, så de kunne nå bakken, hvor han skulle henrettes i tørt tøj!

Hvad er denne humor, der besad disse hellige sjæle, da de marcherede til deres død? Det er den hemmelige glæde ved Kristi hjerte, der banker i dem! For de har valgt at miste verden og alt det, selv deres liv, til gengæld for Kristi overnaturlige liv. Denne perle til stor pris er en ubeskrivelig glæde, der forvandler selv de fineste fornøjelser i denne verden til en lysegrå. Når folk skriver eller spørger mig, hvilket bevis der er på Gud, kan jeg ikke lade være med at grine med glæde: ”Jeg er ikke blevet forelsket i en ideologi, men en person! Jesus, jeg har mødt Jesus, den levende Gud! ”

Før hans halshugning afviste St. Thomas More en frisør for at gyde sit udseende. 

Kongen har taget en dragt ud på mit hoved, og indtil sagen er løst, bruger jeg ingen yderligere omkostninger på det.  —Livet med Thomas More, Peter Ackroyd

Og så er der det radikale vidne fra St. Ignatius fra Antiokia, der afslører Den hemmelige glæde i hans ønske om martyrium:

Hvor glad vil jeg være med de dyr, der er forberedt på mig! Jeg håber, at de vil gøre en kort indsats for mig. Jeg skal endda lokke dem til at fortære mig hurtigt og ikke være bange for at røre ved mig, som det undertiden sker; faktisk hvis de holder tilbage, vil jeg tvinge dem til det. Bær med mig, for jeg ved hvad der er godt for mig. Nu begynder jeg at blive en discipel. Må intet synligt eller usynligt fratage mig min pris, som er Jesus Kristus! Ilden, korset, pakker med vilde slag, sår, gengivelser, knogleskramning, sammenblanding af lemmer, knusning af hele kroppen, djævelens forfærdelige tortur - lad alle disse ting komme over mig, hvis jeg kun kan vinde Jesus Kristus!Liturgy of the Hours, bind. III, S.. 325

Hvor trist føler vi os, når vi søger tingene i denne verden! Hvilken glæde Kristus ønsker at give i dette liv og det liv, der kommer til den, der ”afkaster alt, hvad han har” (Luk 14:33) og først søger Guds rige. Tingene i denne verden er illusioner: dens bekvemmeligheder, materielle ejendele og status. Den, der villigt mister disse ting, vil afdække Hemmelig glæde: hans sandt Liv i Gud.

Den, der mister sit liv for min skyld, finder det. (Matt 10:39)

Jeg er Guds hvede og bliver jordet af de vilde dyrs tænder, så jeg kan vise mig at være rent brød. —St. Ignatius af Antiokia, Brev til romerne

 

KRISTUS HAR OVERVENTET 

Mens “rødt” martyrium kun er for nogle, vil vi alle i dette liv blive forfulgt, hvis vi er sande tilhængere af Jesus (Joh 15:20). Men Kristus vil være med dig på måder, der vil overvinde din sjæl med glæde, en hemmelig glæde, som vil undgå dine forfølgere og trodse dine modstandere. Ordene kan stikke, stenene kan få blå mærker, ildene kan brænde, men Herrens glæde vil være din styrke (Neh 8:10).

For nylig fornemmede jeg, at Herren sagde, at vi ikke skulle tro, at vi vil lide nøjagtigt som ham. Jesus påtog sig en lidelse, der var ufattelig, fordi han alene påtog sig hele verdens synder. Det arbejde er afsluttet: “Det er færdigt. ” Som hans krop skal vi også følge i hans lidenskabs fodspor; men i modsætning til ham bærer vi kun a splint af korset. Og det er ikke Simon fra Cyrene, men Kristus selv, der bærer det med os. Det er Jesu tilstedeværelse der ved siden af ​​mig, og erkendelsen af, at han aldrig vil forlade og lede mig til Faderen, som bliver kilden til glæde.

Hemmelig glæde.

Efter at have mindet apostlene, fik [Sanhedrin] dem pisket, beordrede dem til at stoppe med at tale i Jesu navn og afskedigede dem. Så de forlod tilstedeværelsen af ​​Sanhedrinet og glædede sig over, at de havde fundet det værd at lide vanære af hensyn til navnet. (Apostelgerninger 4:51)

Velsignet er du, når mennesker hader dig, og når de udelukker dig og hæder dig og udstøder dit navn som ondt på grund af Menneskesønnen! Glæd dig på den dag, og spring af glæde, for se, din belønning er stor i himlen; thi sådan gjorde deres Fædre imod Profeterne. (Lukas 6: 22-23)

 

YDERLIGERE LÆSNING:

 

 

Støt Marks fuldtidstjeneste:

 

At rejse med Mark ind  Nu Word,
klik på banneret nedenfor for at Hold mig opdateret.
Din e-mail deles ikke med nogen.

Nu på Telegram. Klik:

Følg Mark og de daglige “tidernes tegn” på MeWe:


Følg Marks skrifter her:

Lyt på følgende:


 

 
Print Friendly, PDF & Email
Posted in FORSIDE, ÅNDELIGHED.