Tigeren i buret

 

Den følgende meditation er baseret på dagens anden messelæsning af den første dag i advent 2016. For at være en effektiv spiller i Kontrarevolution, skal vi først have en reel hjertets revolution... 

 

I er som en tiger i et bur.

Gennem dåben har Jesus kastet døren til mit fængsel op og frigivet mig ... og alligevel befinder jeg mig i at gå frem og tilbage i den samme syndeskurve. Døren er åben, men jeg løber ikke hovedet ind i Frihedens ørken ... glædenes sletter, visdommens bjerge, forfriskningsvandene ... Jeg kan se dem i det fjerne, og alligevel forbliver jeg fange af mig selv . Hvorfor? Hvorfor ikke jeg løb? Hvorfor tøver jeg? Hvorfor bliver jeg i denne lavvandede skur af synd, af snavs, knogler og affald, der går frem og tilbage, frem og tilbage?

Hvorfor?

Jeg hørte dig låse døren op, min Herre. Jeg fik et glimt af dit ansigt af kærlighed, det frø af håb, da du sagde, ”Jeg tilgiver dig." Jeg så dig vende og flamme en sti - en hellig sti - gennem de høje græsser og krat. Jeg så dig gå på vandet og passere gennem tårnhøje træer ... og derefter begynde at bestige Kærlighedens Bjerg. Du vendte dig om og med kærlighedens øjne, som min sjæl ikke kan glemme, strakte du dig ud, bevægede dig og hviskede: ”Kom, følg ...”Så dækkede en sky dit sted et øjeblik, og da den bevægede sig, var du ikke længere der, du var væk ... alt andet end ekkoet af dine ord: Kom og følg mig ...

 

TUSMØRKE

Buret er åbent. Jeg er fri.

For frihed frigør Kristus os. (Gal 5: 1)

... og alligevel er jeg ikke det. Når jeg tager et skridt mod døren, trækker en kraft mig tilbage? Hvad er dette? Hvad er dette slæbebåd, der lokker mig ind, dette træk, der forfører mig tilbage i mørkets udsparinger? Gå ud! Jeg græder ... og alligevel er rillen glat slidt, velkendt ... let.

Men ørkenen! På en eller anden måde, jeg vide Jeg er skabt til ørkenen. Ja, jeg er skabt til det, ikke denne rille! Og alligevel ... Ørkenen er ukendt. Det ser svært og robust ud. Skal jeg leve uden fornøjelse? Bliver jeg nødt til at opgive fortroligheden, den hurtige komfort, letheden ved denne rille? Men denne hule jeg har brugt er ikke varm - den er kold! Denne rille er mørk og kold. Hvad tænker jeg på? Buret er åbent. Kør din fjols! Kør ud i ørkenen!

Hvorfor løber jeg ikke?

Hvorfor er jeg lytte til denne skur? Hvad laver jeg? Hvad laver jeg? Jeg kan praktisk talt smage friheden. Men jeg ... jeg er kun menneske, Jeg er kun menneske! Du er Gud. Du kan gå på vandet og bestige bjerge. Du er ikke virkelig en mand. Du er Gud skabt kød. Let! LET! Hvad ved du om faldet menneskelig lidelse?

Korset.

Hvem sagde det?

Korset.

Men…

Korset.

Fordi han selv blev testet gennem det, han led, er han i stand til at hjælpe dem, der bliver testet. (Hebr 2:18)

Mørket falder. Herre, jeg venter. Jeg venter til i morgen, og så følger jeg dig.

 

SLAGSNATTEN

Jeg hader dette. Jeg hader denne rille. Jeg hader lugten af ​​dette beskidte støv.

Jeg sætter dig fri til FRIHED!

Jesus er det dig ?! JESUS?

Stien er gået af tro. Tro fører til frihed.

Hvorfor kommer du ikke og henter mig? Sti ... skur…. sti ... skur ...

Kom og følg Mig.

Hvorfor kommer du ikke og henter mig? Jesus?

Buret er åbent.

Men jeg er svag. Jeg kan godt lide ... Jeg er tiltrukket af min synd. Der er det. Det er sandheden. Jeg kan godt lide denne rille. Jeg elsker det ... Jeg hader det. Jeg vil have det. Nej, det gør jeg ikke. Nej, det gør jeg ikke! Åh gud. Hjælp mig! Hjælp mig Jesus!

Jeg er kødelig, solgt til slaveri for synd. Hvad jeg gør, forstår jeg ikke. For jeg gør ikke, hvad jeg vil, men jeg gør, hvad jeg hader ... Jeg ser et andet princip i mine medlemmer, der er i krig med min sindslov, idet jeg fører mig fanget til syndens lov, der bor i mine medlemmer. Elendig, som jeg er! Hvem vil udfri mig fra dette dødelige legeme? Tak til Gud gennem Jesus Kristus, vores Herre. (Rom 7: 14-15; 23-25)

Kom og følg Mig.

Hvordan?

... ved Jesus Kristus, vores Herre. (Rom 7:25)

Hvad mener du?

Hvert trin fra buret er Min vilje, Min vej, Mine bud - det vil sige sandhed. Jeg er sandheden, og sandheden vil frigøre dig. Det er den måde, du skal gå, der fører til livet. Jeg er den måde, sandheden og livet på.

... ved Jesus Kristus, vores Herre. (Rom 7:25)

Hvad skal jeg så gøre?

Tilgiv din fjende, lyst ikke til din nabos ejendele, se ikke lystigt på en andens krop, tilbed ikke flasken, lyst ikke efter mad, vær ikke uren med dig selv, lav ikke materielle ting til din Gud. Tilfredsstil ikke kødets ønsker, der er imod min vilje, min vej, mine befalinger.

Tøj Herren Jesus Kristus og sørg ikke for kødets ønsker. (Rom 13:14)

Jeg prøver Lord ... men hvorfor går jeg ikke fremad på vejen? Hvorfor sidder jeg fast i denne rille? 

Fordi du sørger for kødet.

Hvad mener du?

Du domstol med synd. Du danser med djævelen. Du flirter med katastrofe.

Men Herre ... Jeg ønsker at være fri for min synd. Jeg vil være fri for dette bur.

Buret er åbent. Stien er sat. Det er vejen ... korsets vej. 

Hvad mener du?

Vejen til frihed er vejen for selvfornægtelse. Det er ikke benægtelsen af, hvem du er, men hvem du ikke er. Du er ikke en tiger! Du er mit lille lam. Men du skal vælge at være klædt i den sande dig. Du skal vælge egoismens død, nægtelse af løgne, livsstien, modstanden mod døden. Det er at vælge Mig (din Gud, der elsker dig til slutningen!), Men det er også at vælge dig! - hvem du er, hvem du er i Mig. Korsets vej er den eneste vej, vejen til frihed, vejen til livet. Det begynder, når du virkelig laver dine egne de ord, som jeg talte, før jeg gik ud på min egen korsvej:

Ikke hvad jeg vil, men hvad du vil. (Markus 14:36)

Hvad skal jeg gøre?

Tøj Herren Jesus Kristus og sørg ikke for kødets ønsker. (Rom 13:14)

Hvad mener du?

Undgå undtagelser mit barn! Stjæl ikke bliket på den hyggelige kvinde! Næg den drink, der vil trække dig til fortvivlelse! Sig nej til læber, der sladrer og ødelægger! Vend den bidder, der ville føde din gluttony! Hold ordet tilbage, der ville starte krigen! Afvis undtagelsen, der ville bryde reglen!

Herre, dette virker så krævende! Selv den mindste af mine synder, de små undtagelser, jeg gør ... selv disse?

Jeg er krævende, fordi jeg ønsker din lykke! Hvis du retter med synd, vil du ligge i hendes seng. Hvis du danser med djævelen, vil han knuse dine tæer. Hvis du flirter med katastrofe, vil ødelæggelse besøge dig ... men hvis du følger mig, vil du være fri.

Renhed i hjertet. Dette er hvad du beder om mig?

Nej, mit barn. Dette er hvad jeg tilbyder! Du kan ikke gøre noget uden Mig.

Hvordan Herre? Hvordan bliver jeg ren af ​​hjertet?

... sørg ikke for kødets ønsker.

Men jeg er svag. Dette er første kamp. Det er her, jeg fejler. Vil du ikke hjælpe mig?

Se ikke på sporet eller tilbage på din fortid. Se hverken til højre eller til venstre. Se frem til Mig, kun til Mig.

Men jeg kan ikke se dig!

Mit barn, Mit barn ... lovede jeg ikke, at jeg aldrig ville opgive dig? Her er jeg!

 

DAGGRY

Men det er ikke det samme. jeg vil se dit ansigt.

Stien er gået af tro. Hvis jeg siger, at jeg er her, så er jeg her. Vil du søge mig, hvor jeg er?

Ja, Herre. Hvor skal jeg hen?

Til Tabernaklet, hvor jeg ser på dig. Til mit ord, hvor jeg taler til dig. Til den konfessionelle, hvor jeg tilgiver dig. Til det mindste, hvor jeg rører ved dig. Og til det indre rum i dit hjerte, hvor jeg dagligt vil møde dig i bønens hemmelighed. Sådan ønsker jeg at hjælpe dig, mit lam. Dette er hvad der menes når St. Paul siger:

... gennem Jesus Kristus, vores Herre.

Gennem disse nådeledninger har jeg sørget for gennem min ånd og min kirke, som er min krop.

At søge efter mig, at gøre min vilje, at adlyde mine befalinger, er hvad St. Paul betyder:

... at iføre sig Herren Jesus Kristus.

Det er at sætte på kærlighed. Kærlighed er den sande digs klædedragt, den der blev skabt til ørkenen, ikke syndens bur. Det er at kaste kødets tiger og iføre uld fra Guds lam, i hvis billede du blev skabt.

Jeg forstår, Herre. Jeg ved af hjertet, at det, du siger, er sandt -at jeg er skabt til frihedens ørken... ikke denne elendige rille, der holder mig slaver og stjæler glæde som en tyv om natten.

Det er rigtigt, mit barn! Selvom vejen ud af buret er korsets vej, er det også vejen til opstandelsen. Til glæde! Der venter glæde og fred og lykke i ørkenen, der overgår al forståelse. Jeg giver dig det, men ikke som verden giver ... ikke som buret fejlagtigt lover.

Min fred modtages kun gennem tillid. Stien er gået af tro.

Så hvorfor kæmper jeg altid mod min egen glæde og lykke og fred, især fred !?

Det er konsekvensen af ​​arvesynden, arret af den faldne natur. Indtil du dør, vil du altid mærke kødets trækkraft mod buret. Men frygt ikke, jeg er med dig for at føre dig ind i lyset. Hvis du forbliver i Mig, så vil du selv i kampen bære frugten for fred, da jeg er rod og stilk og fredsfyrste.

Kom Herre, og træk mig fra dette sted!

Nej, mit barn, jeg vil ikke trække dig ud af buret.

Hvorfor Herre? Jeg giver dig tilladelse!

Fordi jeg har skabt dig til at være GRATIS! Du er skabt til frihedens ørken. Skulle jeg tvinge dig ind på dets sletter, ville du ikke længere være fri. Det, jeg har gjort gennem mit kors, er brudt kæderne, der bandt dig, åbnede døren, der holdt dig, erklærede sejr over den, der ville låse dig, og forhindrede dig i at bestige det velsignede bjerg af kærlighed til Faderen, der venter på dig. Det er færdigt! Døren er åben…

Herre, jeg -

Kom, mit barn! Faderen venter på dig med en iver der efterlader engle grædende af ærefrygt. Vent ikke længere! Efterlad knoglerne og snavs og affald - Satans løgne, din modstander. Buret er hans ILLUSION. Kør, barn! Kør til din frihed! Stien er gået af tro. Det trædes af tillid. Det er besejret af opgivelse. Det er en smal og robust vej, men jeg lover, den fører til de smukkeste udsigter: de mest dejlige felter af dyd, tårnhøje skov af viden, mousserende strømme af fred og uendelige bjerglandskaber med visdom - en forsmag på kærlighedstopmødet . Kom barn ... come at være den, du virkelig er - et lam og ikke en vild løve.

Lav ikke noget for kødet.

Kom og følg Mig.

 

Salige er de rene af hjertet,
for de skal se Gud. (Matt 5: 8)

 

 

 

 

Dåben, ved at formidle Kristi nådes liv, sletter arvesynden og vender et menneske tilbage mod Gud, men konsekvenserne for naturen, svækket og tilbøjelige til ondt, vedvarer i mennesket og tilkalder ham til åndelig kamp ....

Venial synd svækker velgørenhed; det manifesterer en uordnet hengivenhed for skabte varer; det hindrer sjælens fremskridt i udøvelsen af ​​dyderne og udøvelsen af ​​det moralske gode; det fortjener timelig straf. Bevidst og uomvendt venlig synd disponerer os lidt efter lidt for at begå dødssynd. Men venlig synd bryder ikke pagten med Gud. Med Guds nåde kan det repareres menneskeligt. ”Venial synd fratager ikke synderen helliggørelse af nåde, venskab med Gud, næstekærlighed og dermed evig lykke."

Katekisme af den katolske kirken. 405, 1863

 

I KRISTUS ER DER ALTID HÅB.

  

Først offentliggjort 26. oktober 2010. 

  

Overvej venligst tiende til denne tjeneste i advent.
Velsigne dig og tak.

 

At rejse med Mark denne advent i  Nu Word,
klik på banneret nedenfor for at Hold mig opdateret.
Din e-mail deles ikke med nogen.

NuWord Banner

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Posted in FORSIDE, ÅNDELIGHED og mærkede , , , , , , , , , , , .

Kommentarer er lukket.