Kærlighedens hulrum

 

PÅ FESTEN FOR VORES DAME I GUADALUPE

 

For nøjagtigt XNUMX år siden i dag indviede jeg hele mit liv og min tjeneste til Vor Frue af Guadalupe. Siden da har hun lukket mig i hjertets hemmelige have, og som en god mor har hun plejet mine sår, kysset mine blå mærker og lært mig om sin søn. Hun har elsket mig som sin egen - som hun elsker alle sine børn. Dagens skrivning er på en måde en milepæl. Det er arbejdet med en "kvinde klædt i solen, der arbejder på at føde" en lille søn ... og nu du, hendes Lille Rabble.

 

IN forsommeren 2018, som en tyv om natten, en enorm vindstorm ramte et direkte hit på vores gård. Det her stormsom jeg snart ville finde ud af, havde et formål: at bringe de afguder til intet, som jeg havde klæbt til i mit hjerte i årtier ...

 

Oprettelse af ugyldighed

Efter min søsters død, da jeg kun var nitten, næsten natten over, begyndte jeg ubevidst at lede efter trøst på andre måder end hos Gud. Selvom jeg fortsatte med at gå regelmæssigt til messe og tilståelse, fandt jeg mig selv i at søge trøst i berøringen og kærligheden hos de piger, jeg var sammen med. Men det førte uundgåeligt til problemer. Alkohol blev i stigende grad en "belønning", en måde at "slappe af" i slutningen af ​​en uge. Eller jeg ville henvende mig til sport, at spilde tid foran tv'et eller på mad og kaffe. Jeg ville lejlighedsvis have en cigar eller puste et rør. Senere, da jeg blev gift med Lea, søgte jeg trøst gennem vores ægteskabssamfund og undertiden græd i hendes arme og ville ønske, at øjeblikket ikke skulle gå. Selv naturen blev en tilknytning for mig; det blev mit trøstested, skødet, hvorpå jeg ville hvile i stedet for Faderens.

Ser du, da jeg var syv år gammel, opfordrede jeg Jesus til at være min ”personlige Herre og Frelser”, som han har været den dag i dag. Jeg elskede Gud for meget til at "tænde" ham; Jeg vidste, at han sandsynligvis havde en plan i al denne sorg; Jeg vidste, at det ville være en katastrofe i sig selv at give afkald på min tro ... Så jeg troede stadig og fulgte ham. Men jeg ikke længere betroet Hej M. Jeg kunne stole på disse bekvemmeligheder. De var håndgribelige under min kontrol; de kunne ikke forråde mig; de kunne ikke vende min verden på hovedet, så tænkte jeg.

Bemærkelsesværdigt kaldte Gud mig midt i dette “mindre oprør” i midten af ​​90'erne. Han begyndte at gøre meget for at helbrede min tillid til ham. Jeg var engageret i daglig bøn, hyppig tilståelse, åndelig læsning, åndelig vejledning og så videre. Disse ville ofte medføre stor åndelig trøst og Guds nærvær. Jeg lærte at stole på hans guddommelige barmhjertighed. Men stadig hang jeg fast ved disse andre bekvemmeligheder. De var pålidelige, forudsigelige. De var der, da jeg var stresset eller ensom. Jeg troede, jeg kunne elske begge dele "Gud og mammon." [1]jf. Matt 6:24 Jeg tog fejl.

 

STORMEN

Stormen var bogstaveligt talt forbi på cirka 15 sekunder. Snesevis af smukke træer omkring vores gård på de skaldede prærier blev væltet. Det viste sig, at naturen kunne vend min verden på hovedet. Jeg var vred og bitter i flere dage. Det blev hurtigt klart, at jeg ikke bare værdsatte skabelsen; det var faktisk et lille idol.

I de kommende måneder var belastningen med at håndtere stormen og renoveringen af ​​vores hus, der var ved at falde sammen, belastet mit forhold til min kone. Bare dage før jul, vi tog en pause fra hinanden. Jeg boede på et hotel og derefter hos en ven. Det var de mest smertefulde to uger i mit liv (hvordan kunne dette ske med os?). Men midt i det afslørede Jesus et andet afgud: medafhængighed med min kone. Herren gjorde meget efter den jul for at afsløre broken og dysfunktion i mit hjerte. Han begyndte at helbrede rodproblemerne i mit liv og skabe en ny frihed i min sjæl. Jeg troede, at det værste var forbi.

Men denne sidste sommer var helt en anden storm. Inden for et tidsrum på to måneder kastede fordelingen af ​​maskiner, køretøjer og hvad som helst andet os titusinder af dollars i gæld og ryste mig til kernen. Som jeg altid gjorde, ville jeg give Gud det pludselige nik - så henvende mig til de andre bekvemmeligheder, de afguder jeg havde ikke endnu behandlet ...

 

SMASKE IDOLER

I begyndelsen af ​​november i år gik min kone ind på mit kontor og sagde ømt: ”Jeg tror, ​​du er nødt til at genoverveje din tilgang til vin og din pibe. Du kan godt lide dine bekvemmeligheder, hvad enten det er disse eller mad eller kaffe eller… mig. Jeg ved, at du ikke er beruset, og at du er temmelig ansvarlig, men du når stadig efter disse ting i stress. Jeg tror, ​​du måske sender en forkert besked til vores drenge, og ærligt talt kæmper jeg også med din tilgang. ”

Jeg sad alene i et par minutter. Hvad hun fortalte mig, vidste jeg allerede dybt indeni. Helligånden havde allerede forberedt mig tidligere på året ved at få mig til at læse igen Den mørke nat af St. John of the Cross, en klassisk afhandling om behovet for at løsne sig for at komme videre mod guddommelig forening. Som St. John sagde om utallige tilknytninger i sit andet arbejde:

En fugl kan holdes af en kæde eller af en tråd, men den kan stadig ikke flyve. - St. Johannes af korset, op. cit ., kasket. xi. (jf. Opstigning af Carmel-bjerget, Bog I, n. 4)

Åh, jeg ville flyve til Gud! Lige siden stormen var jeg i en ægte slæbebåd i min sjæl. Jesus ville have mig alle - og jeg ville have ham alle ... men jeg var ikke klar til helt at give slip. Jeg ville undskylde, at jeg trods alt led lidt nok, at disse bekvemmeligheder ikke var det at urimelig. Idéen om at lade dem gå løs virkede som en trist ting at gøre. 

Jesus så på ham, elskede ham og sagde til ham: ”Du mangler én ting. Gå, solg det, du har, og giv til de fattige, så får du en skat i himlen; så kom, følg mig. ” Ved denne erklæring faldt hans ansigt, og han gik bedrøvet væk, for han havde mange ejendele. (Markus 10: 21-22)

Hvad der skete næste, har jeg ingen ord til. Pludselig a omvendelsens nåde kom over mig. Jeg kaldte Lea tilbage på mit kontor. Jeg kiggede på hende og sagde, ”Hvordan kan jeg skriv om disse afguder i kirkenog alligevel klamre sig til min egen? Du har ret skat. Jeg har givet min kærlighed til disse ting. Men Jesus beder os om at elske ham med hele vores hjerte, hele vores sjæl og al vores styrke. Det er tid, skat. Det er tid for mig, en gang for alle, at knuse disse idoler og opgive mig selv helt til ham." Tårer af glæde og forventning faldt som regn. Mulighedsvinduet var åbent. Nåden var der.

Jeg gik til køleskabet og greb en dåse øl, og hvilken vin vi havde efterladt. Så gik jeg til butikken og samlede mine piber og tobak (som jeg havde købt for syv år siden, da min svigermor døde af kræft igen for at dæmpe min lidelse med et idol af trøst). Men da jeg gik mod forbrændingsanlægget for at brænde disse ting, blev noget inde tilbagehalet. Pludselig kom en dyb sorg over mig, og jeg begyndte at græde, så hulk og derefter hævet. Jeg var chokeret. Jeg kunne ikke forstå, hvad der skete med mig, måske endda en lille udfrielse af en slags. Så jeg skaffede mit mod og kastede rørene i ilden. Så hældte jeg vinen på jorden og stadig hulkede.

Så ... som vand, der begynder at sive ind i en tom brønd ... fred begyndte at fylde kærlighedens hulrum.

 

FIND HVIL

Den næste dag spekulerede jeg på, om jeg var gået for langt. Jeg spekulerede på, om dette var for radikalt. Og så forklarede Herren mig i sin godhed, hvorfor jeg skulle gøre dette:

Disse afguder overtog Mig. Disse bekvemmeligheder tog et sted i dit hjerte, der kun var forbeholdt Mig - Jeg, der skabte dig til mig alene. Mit barn, skriften siger: "Kom til mig, alle I, der arbejder og er tynget, og jeg vil give jer hvile." Men du har vendt dig et andet sted for at hvile dig, og det er derfor, du altid har været urolig.

At vende sig til Jesus for denne hvile indebærer at vende sig væk fra eller afvise vores byrder. Men hvorfor gør vi ikke dette? Svaret er, hvad St. Thomas Aquinas kalder kvindagtighed eller "blødhed" - en sjæl  der ikke ønsker at lide.

De, der er tilbøjelige til disse glæder, har også en anden alvorlig ufuldkommenhed, nemlig at de er svage og afslappede ved at træde den grove vej på korset. En sjæl, der er opgivet til glæde, føler naturligt modvilje mod selvfornægtels bitterhed.Den mørke nat, Book One, kap. 6, n. 7

Men denne blødhed er en løgn. Det fratager os faktisk større varer det ville medføre umådelig større opfyldelse.

Opnåelsen af ​​vores mål kræver, at vi aldrig stopper på denne vej, hvilket betyder, at vi hele tiden skal slippe af med vores ønsker i stedet for at forkæle dem. For hvis vi ikke slipper dem alle fuldstændigt, når vi ikke helt vores mål. En træstamme kan ikke omdannes til ilden, hvis der ikke mangler en enkelt grad af varme til dens forberedelse til dette. På samme måde vil sjælen ikke blive forvandlet i Gud, selvom den kun har en ufuldkommenhed ...  —St. Johannes af korset, Opstigningen af ​​Carmel-bjerget, Bog I, kap. 11, n. 6

Siden den dag, hvor jeg ”knuste” disse afguder, har jeg oplevet bølge efter bølge af nåde, nye udstrålinger af forståelse og fred midt i glædetårer. St. John of the Cross sagde engang, at vi rent faktisk kan komme hurtigt frem mod guddommelig forening, hvis vi kun afviser al synd og uforholdsmæssig tilknytning. Med andre ord er vi ikke dømt til et liv med rastløshed, elendighed og angst mens vi er på jorden. Jesus sagde:

Jeg kom, så de kunne få liv og få det rigeligere ... medmindre et hvedekorn falder til jorden og dør, er det kun et hvedekorn; men hvis det dør, producerer det meget frugt. (Johannes 10:10, 12:24)

 

IKKE MIN VIL

Overvej dette: alt, hvad der står mellem dig og Gaven, er din vilje! Det gør den "hårde ting" (i det mindste føles det sådan i starten) for at modtage bedste ting. Vor Frue sagde til Guds tjener Luisa Piccarreta, at hun ønsker, at alle hendes børn skal kende samme indre liv at hun har ved at leve i den guddommelige vilje, ikke vores egen.

Ved du, hvad der gør os forskellige? Det er din vilje, der frarøver dig nådens friskhed, den skønhed, der omslutter din Skaber, den styrke, der erobrer og udholder alt, og den kærlighed, der påvirker alt. - Vores dame til Luisa Piccarreta, Jomfru Maria i Kongedømmet om den guddommelige vilje, Tredje udgave (med oversættelse af præsten Joseph Iannuzzi); Nihil Obstat , Imprimatur, Msgr. Francis M. della Cueva SM, delegat fra ærkebiskoppen i Trani, Italien (Kristi fest); fra Guds bønebog, s. 87

Jeg oplever denne sandhed lige nu. Med disse afguder knust i stykker er der nu plads i mit hjerte til den guddommelige vilje; der er “god jord”, som kongeriget frø kan spire i; [2]jf. Lukas 8:8 der er et hjerte mere tømt for selvet, så det kan fyldes med det guddommelige. [3]jf. Fil 2: 7 Og jeg råber med Augustins ord: ”Sen har jeg elsket dig, O Herre! Sent har jeg elsket dig! ”

Åh, hvor sent er mine lyster blevet enkindled, og hvor tidligt, Herre, søgte og kaldte jeg på, at jeg kunne blive taget helt op med dig! —St. Teresa af Avila, fra The Collected Works af St. Teresa of Avila, Vol 1

Jesus Kristus, min Herre, selvom mine synder fra min barndoms tid og de, som jeg har begået indtil denne øjeblik, er meget store ... din barmhjertighed er større end ondskaben i mine synder. —St. Francis Xavier, fra Francis Xaviers breve og instruktioner; citeret i Magnificat, December 2019, s. 53

 

MOD

Hvad er lektionen i dag? Det er, at du har brug for at træne mod. Jeg er overbevist om, at fordi du læser dette, har du også nåde til at gøre, hvad der er nødvendigt. Men du er nødt til at udvise mod - at "ikke være bange." I årevis råbte jeg som den blinde mand Bartimeus, "Jesus, Davids søn, har medlidenhed med mig!" Men det, jeg manglede, var modet til at give slip på det, jeg holdt fast ved.

Jesus stoppede og sagde: "Ring til ham." Så kaldte de den blinde mand og sagde til ham: ”Mod; stå op, han ringer til dig. ” Han kastede sin kappe til sidesprang op og kom til Jesus. (Markus 10: 46-52)

Han kastede sin kappe til side. Og med det blev han helbredt. Hvad holder du fast ved i dag? Eller rettere hvad hvad er klamrer sig til dig. For i sandhed er skjult i smerten ved at lade disse ting gå (korset) frøet til nyt liv og lys (opstandelsen). Derfor…

... lad os slippe af med enhver byrde og synd, der klæber sig til os, og fortsætter med at køre løbet, der ligger foran os, mens vi holder vores øjne rettet mod Jesus, troens leder og fuldender. For glæden, der lå foran ham, udholdt han korset ... (Hebr 12: 1-2)

Dette sagt, bede din velsignede mor om at hjælpe dig, ligesom tjenerne ved brylluppet i Cana henvendte sig til hende, da de løb tør for vin. 

Vil du placere dit hjerte, din vilje og hele dit selv i mine moderhænder, så jeg kan forberede dig, disponere dig, styrke dig og tømme dig for alt? Hvis du gør det, vil jeg fuldstændigt udfylde dig med lyset fra den guddommelige vilje og forme dets guddommelige liv i dig. - Vores dame til Luisa, Ibid. Guds bønebog, s. 86

Krukkerne af din egen vin, det vil sige din egen vilje skal tømmes først, før de kan fyldes med den guddommelige vilje. Vor Frue hjælper dig. Hun appellerer derefter til sin søn om at ændre sig din svagheds vand i hans styrkes vin; til forvandle din vilje til den guddommelige vilje. Vor Frue, som mediatrix for nåde, “Vil fylde dig helt” med denne nye vin, der strømmer ud som et hav fra det lysende hjerte af Kristi guddommelige barmhjertighed. Hun vil gøre det! For din del er det modet til at sige nej en gang for alle til de ting, som du er uforholdsmæssigt knyttet til.

Jesus sagde engang til Luisa: "For at komme ind i [den guddommelige vilje] behøver skabninger, men fjerner sten af ​​deres egen vilje ... En sjæl behøver kun at ønske det, og alt er gjort, min vil antager alt arbejdet. ”  Hvis du har en åndelig leder, skal du afsløre for ham de afguder, som du føler, skal knuses, før du gør noget radikalt. Hvis du ikke har en instruktør, skal du bede Vor Frue og Helligånden om at temperere din nidkærhed, så du kun gør det, der er behageligt for Gud. Lad dig ikke falde i at tro, at gode ting som natur, chokolade, ægteskabskøn eller endda et glas vin er onde. Ingen! Hvad der er syndigt og skadeligt, er når disse bliver afguder, der igen skaber ”kærlighedshul”, hvor Guds vilje skal herske. Bed Our Lady Seat of Wisdom om at give dig den viden og visdom, der er nødvendig for at blive den person, som Faderen skabte dig til at være, som i sidste ende findes i gave og nåde ved at leve i den guddommelige vilje.

Det er nåden at inkarnere mig, at leve og vokse i din sjæl, aldrig at forlade den, at besidde dig og være besat af dig som i et og samme stof. Det er jeg, der kommunikerer det til din sjæl i en kompensation, som ikke kan forstås: det er nådenes nåde… Det er en forening af samme art som himmelforeningen, bortset fra det i paradis det slør, der skjuler guddommeligheden forsvinder ... —Blessed Conchita (María Concepción Cabrera Arias de Armida), citeret i Kronen og færdiggørelsen af ​​alle helligheder, af Daniel O'Connor, s. 11-12; nb. Ronda Chervin, Gå med mig, Jesus

To dage før jeg knuste disse idoler, blev jeg flyttet til at sende denne video på Facebook. Jeg vidste ikke, hvor profetisk det skulle være ...

Det er på tide, min ven, at brænde skibene og udfylde tomrummet med kærlighed.

Stå op og mod!
- Vores dame til Luisa, Jomfru Maria i riget, Dag 2

 

 

Nu-ordet er en fuldtids tjeneste
fortsætter med din støtte.
Velsign dig, og tak. 

 

At rejse med Mark ind  Nu Word,
klik på banneret nedenfor for at Hold mig opdateret.
Din e-mail deles ikke med nogen.

Print Friendly, PDF & Email

Fodnoter

Fodnoter
1 jf. Matt 6:24
2 jf. Lukas 8:8
3 jf. Fil 2: 7
Posted in FORSIDE, GUDDOMMELIG VILJE.