Vagterens sang

 

Først offentliggjort 5. juni 2013 ... med opdateringer i dag. 

 

IF Jeg husker måske her kort en stærk oplevelse for omkring ti år siden, da jeg følte mig drevet til at gå til kirken for at bede før det hellige sakrament ...

Jeg havde siddet ved klaveret i mit hjem og sunget "Sanctus" (fra mit album Her er du).

Pludselig rejste denne uforklarlige sult sig i mig for at besøge Jesus i tabernaklet. Jeg hoppede ind i bilen, og et par minutter senere hældte jeg mit hjerte og sjæl ud for ham i en smuk ukrainsk kirke i den by, jeg boede i på det tidspunkt. Det var der, i Herrens nærværelse, hvor jeg hørte et indre kald, der reagerede på Johannes Paul IIs opfordring til de unge om at blive ”vagter” ved begyndelsen af ​​det nye årtusinde.

Kære unge, det er op til dig at være den vægtere om morgenen, der meddeler solens komme, hvem er den opstandne Kristus! —OPP JOHN PAUL II, Den hellige fars budskab til verdens unge, XVII Verdens ungdomsdag, n. 3; (jf. Is 21: 11-12)

 En af de skrifter, som Herren førte mig til på det tidspunkt, var Ezekiel Kapitel 33:

Herrens ord kom til mig: Menneskesøn, tal til dit folk og fortæl dem: Når jeg fører sværdet mod et land ... og vagten ser sværdet komme mod landet, skal han blæse i trompeten for at advare folket ... Jeg har udpeget dig som vagt for Israels hus; når du hører et ord fra min mund, skal du advare dem for mig. (Ezekiel 33: 1-7)

En sådan opgave er ikke en, som en person vælger. Det har en stor pris: latterliggørelse, adskillelse, ligegyldighed, tab af venner, familie og endda omdømme. På den anden side har Herren gjort det let i disse tider. For jeg har kun været nødt til at gentage ordene fra paverne, der med perfekt klarhed har tilkendegivet begge håber og forsøg afventer denne generation. Faktisk var det Benedict selv, der sagde, at den hurtige afvigelse fra enhver form for moralske normer i vores tid nu har sat ”verdens meget fremtid i fare”. [1]jfr Om aftenen Og alligevel bad han også om en "ny pinse" og kaldte de unge til at være "profeter i en ny tidsalder" af kærlighed, fred og værdighed.

Men Ezekiels Skrift slutter ikke der. Herren fortsætter med at beskrive, hvad der bliver af vagten:

Mit folk kommer til dig, samles som en menneskemængde og sidder foran dig for at høre dine ord, men de vil ikke handle efter dem. Kærlighedssange er på deres læber, men i deres hjerter forfølger de uærlig gevinst. For dem er du kun en sanger af kærlighedssange med en behagelig stemme og et smart strejf. De lytter til dine ord, men de adlyder dem ikke ... (Ezekiel 33: 31-32)

Den dag, jeg skrev min "rapport" til den hellige far (se Kære hellige far ... Han kommer!), et resumé af hvad jeg har “set” og “ser” kommer i de kommende år, mit nye album med “kærlighedssange”, Sårbar, blev sat til produktion. Jeg indrømmer, det syntes mig at være mere end tilfældigt, for det var ikke planlagt på den måde. Det var tilfældigvis de sange, der sad der, som jeg følte, at Herren ville have indspillet.

Og jeg spørger mig selv, har nogen virkelig hørt græd og advarsler? Ja, nogle få for at være sikre. Omvendelseshistorierne, som jeg har læst som en frugt af denne tjeneste, har til tider bragt mig til tårer. Og alligevel, hvor mange i kirken har hørt advarslerne, har fulgt budskabet om barmhjertighed og håb, der venter alle, der omfavner Jesus? Da verden og naturen selv frit falder i kaos, virker det næsten som om mennesker kan ikke høre. Konkurrencen om deres sanser og tid er næsten ukuelig. Ja, den dag kaldte Herren mig før det velsignede nadver, en af ​​de skriftsteder, jeg læste, var fra Esajas:

Så hørte jeg Herrens stemme sige: “Hvem skal jeg sende? Hvem vil gå efter os? ” ”Her er jeg”, sagde jeg; "Send mig!" Og han svarede: ”Gå og sig til dette folk: Lyt omhyggeligt, men forstår det ikke! Se opmærksomt, men opfatt ikke! Gør dette folks hjerte træg, sløv deres ører og luk øjnene; Lad de ikke se med deres øjne og høre med deres ører, og deres hjerte forstår, og de vender sig og bliver helbredt. ”

"Hvor længe, ​​Herre?" Jeg spurgte. Og han svarede: ”Indtil byerne er øde, uden indbyggere, huse uden mennesker, og landet er øde øde. Indtil Herren sender folket langt væk, og ødemarken er stor midt i landet. ” (Esajas 6: 8-12)

Det er som om Herren sender sine budbringere til at fejle, for at blive et "tegn på modsigelse" som det var. Når man tænker på profeterne i Det Gamle Testamente, Johannes Døberen, St. Paul og Vorherre selv, ser det virkelig ud som om Kirkens forår altid er påvirket i det frø: martyrernes blod.

Hvis ordet ikke er konverteret, vil det være blod, der konverterer. —POPE JOHN PAUL II, fra digtet “Stanislaw”

Jeg har forsøgt at være trofast, prøvet altid at skrive det, jeg følte, at Herren sagde - ikke hvad jeg ville sige. Jeg husker de første fem år af dette skrivende apostolat, udført i ren terror, at jeg på en eller anden måde ville føre sjæle på afveje. Gud være tak for mine åndelige ledere gennem årene, der har været trofaste redskaber til Herrens ømme hyrde. Alligevel, når jeg undersøger min egen samvittighed, kunne jeg meget godt gentage St. Gregory den Stores ord :.

Menneskesøn, jeg har gjort dig til vagt for Israels hus. Bemærk, at en mand, som Herrene udsender som en prædikant, kaldes en vagter. En vagt står altid i en højde, så han langtfra kan se, hvad der kommer. Enhver, der er udnævnt til at være en vagt for folket, skal stå i en højde hele sit liv for at hjælpe dem ved hans fremsyn. Hvor svært er det for mig at sige dette, for ved netop disse ord fordømmer jeg mig selv. Jeg kan ikke prædike med nogen kompetence, og alligevel, så vidt jeg lykkes, lever jeg stadig ikke mit liv efter min egen forkyndelse. Jeg nægter ikke mit ansvar; Jeg erkender, at jeg er doven og uagtsom, men måske vil anerkendelsen af ​​min skyld give mig tilgivelse fra min retfærdige dommer. —St. Gregor den Store, hyldest, Timerets liturgiVol. IV, s. 1365-66

For min del beder jeg om tilgivelse fra Kristi legeme for enhver måde, som jeg hverken har mislykket i ord eller handling for at formidle det glade håb og gave, der er budskabet om frelse. Jeg ved også, at nogle har kategoriseret mine skrifter som "undergang og dysterhed." Ja, jeg forstår, hvorfor de ville sige det, hvorfor jeg altid har henvist til pavens stærke advarsler (se Hvorfor råber ikke paverne? og Ord og advarsler). Jeg undskylder ikke for at blæse i trompeten af ​​advarsler, ædru ord for at vække sjæle. For det er også kærlighed i sandhedens bekymrende forklædning. Det er også en uundgåelig pligt:

Du, menneskesøn, jeg har udpeget vagt til Israels hus; når du hører mig sige noget, skal du advare dem for mig ... [men] hvis du ikke taler for at afholde den onde fra hans vej, skal den onde dø for hans skyld, men jeg vil holde dig ansvarlig for hans død. (Ez 33: 7-9)

Men det er ikke alt advarende, som en kort gennemgang af mine skrifter her vil bevidne. Så også med paverne. På trods af en kontroversiel pontifikat fortsætter pave Frans med at pege os på selve essensen af ​​vores doktriner, katekese, encykliske, dogmer, råd og kanoner ... og det er til en dybtgående og personlige forhold til Jesus. Den Hellige Fader understreger endnu en gang over for kirken den enkelhed, ægthed, fattigdom og ydmyghed, der skal blive Guds folks karakter. Han er forsøger at vise verden endnu en gang Jesu sande ansigt gennem en mission af kærlighed og barmhjertighed. Han lærer kirken, at hendes essens er at blive et folk med ros, håb og glæde. 

Discipelskab skal begynde med en levende oplevelse af Gud og hans kærlighed. Det er ikke noget statisk, men en kontinuerlig bevægelse mod Kristus; det er ikke blot troskab til at gøre en doktrin eksplicit, men snarere oplevelsen af ​​Herrens levende, venlige og aktive tilstedeværelse, en løbende dannelse ved at lytte til hans ord ... Bliv standhaftig og fri i Kristus på en sådan måde, at du manifesterer ham i alt hvad du gør; tage Jesu sti op med al din styrke, kend ham, lad jer selv blive kaldet og undervist af ham og forkynde ham med stor glæde ... Lad os bede gennem vores mors forbøn ... så hun kan følge os på vores vej discipelskab, så vi, når vi giver vores liv til Kristus, simpelthen kan være missionærer, der bringer evangeliets lys og glæde til alle mennesker. —POPE FRANCIS, Homily, messe i Enrique Olaya Herrera lufthavn i Medellin, Columbia, 9. september 2017; ewtnnews.com

Og alligevel sagde han, "Kirken skal 'rystes' af Helligånden for at give slip på komfort og tilknytning." [2]Hyldest, messe i Enrique Olaya Herrera lufthavn i Medellin, Columbia; ewtnnews.com Ja, det er netop det, som vores mor har sagt over hele verden: a Store ryster er nødvendig for at vække en slumrende kirke og en verden, der er død i sine synder.

Det er vores meget søvnighed over for Guds nærhed, der gør os ufølsomme over for ondt: vi hører ikke Gud, fordi vi ikke ønsker at blive forstyrret, og derfor forbliver vi ligeglade med det onde. —POPE BENEDICT XVI, katolske nyhedsbureau, Vatikanstaten, 20. april 2011, publikum

Således må Faderens kærlige disciplin komme ... og den vil og er som en Stor storm. Det, som himlen har forsinket og forsinket, synes nu at være på randen til opfyldelse (jf. Og så kommer det):

... du går ind i de afgørende tider, tider, som jeg har forberedt dig på i mange år. Hvor mange vil blive fejet væk af den forfærdelige orkan, der allerede har kastet sig over menneskeheden. Dette er tidspunktet for den store retssag; dette er min tid, o børn, indviet til mit pletfri hjerte. —Vores Dame til Fr. Stefano Gobbi, 2. februar 1994; med imprimatur Biskop Donald Montrose

Dette er tiden for den store åndelige kamp, ​​og du kan ikke løbe væk. Min Jesus har brug for dig. De, der giver deres liv til forsvar for sandheden, vil modtage en stor belønning fra Herren ... Efter al smerten vil en ny fredstid komme for troens mænd og kvinder. Besked om Vor Frues dronning af freden til Pedro Regis Planaltina, den 22. april; 25. 2017

Nej, dette er ikke tiden til at bygge cementbunkere, men at cementere vores liv i det hellige hjertes tilflugt. At sætte vores fulde tillid til Jesus, at adlyde alle hans befalinger uden kompromis; [3]jfr Vær trofast at elske den hellige treenighed af hele sit hjerte, sjæl og styrke. Og at gøre det hele i og med Vor Frue. I denne Way, som er den Sandhed, finder vi det Livet der bringer lys til verden.

Kære børn, min kærligheds apostle, det er op til jer at sprede min søns kærlighed til alle dem, der ikke har lært det at kende; du, verdens små lys, som jeg lærer med moderlig kærlighed at skinne tydeligt med fuld glans. Bøn vil hjælpe dig, fordi bøn redder dig, bøn redder verden ... Mine børn, vær klar. Denne gang er et vendepunkt. Derfor kalder jeg dig igen til tro og håb. Jeg viser dig den vej, du har brug for at gå, og det er ordene i evangeliet. —Vores dame af Medjugorje til Mirjana, 2. april 2017; 2. juni 2017

Jeg kan ikke lade være med at mærke, at mit album Sårbar er noget af en "bogstøtte" til de sidste 10 år. Ikke at jeg er færdig med at skrive, tale eller synge. Nej, jeg vil ikke antage noget. Men jeg lever også Ezekiels og Esajas 'ord på en dybtgående måde i dette øjeblik, sådan at det kræver en tid med stilhed og refleksion, især når verdensbegivenheder begynder at tale for sig selv. 

Hver dag beder jeg til læserne her og fortsætter med at bære jer alle i mit hjerte. Husk mig også i dine bønner.

Må Jesus altid og overalt blive elsket og herliggjort.

Jeg vil synge for Herren hele mit liv,
lav musik til min Gud, mens jeg lever. 
Velsign Herren, min sjæl.
(Salme 104)

 

 

Velsigne dig og tak for
støtte dette ministerium i alle disse år.

 

At rejse med Mark i  Nu Word,
klik på banneret nedenfor for at Hold mig opdateret.
Din e-mail deles ikke med nogen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Fodnoter

Fodnoter
1 jfr Om aftenen
2 Hyldest, messe i Enrique Olaya Herrera lufthavn i Medellin, Columbia; ewtnnews.com
3 jfr Vær trofast
Posted in FORSIDE, NÅDETID og mærkede , , , , , , , , , , .