Hvor himlen rører jorden

DEL IV

img_0134Kryds oven på Mount Tabor

 

I LØBET AF Tilbedelse, der fulgte hver daglige messe (og forblev evig i de forskellige kapeller i hele klosteret), stod ordene op i min sjæl:

Kærlighed til den sidste dråbe blod.

Kærlighed er selvfølgelig opfyldelsen af ​​al lov. Som evangeliet meddelte den første dag:

Du skal elske Herren, din Gud, af hele dit hjerte, af hele din sjæl og af hele dit sind. Dette er det største og første bud. Det andet er som det: Du skal elske din næste som dig selv. Hele loven og profeterne afhænger af disse to bud. (Matt 22: 34-40)

Men disse ord til kærlighed til sidste dråbe var ikke blot en befaling om at elske, men en instruktion om hvordan at elske: til sidste dråbe. Snart nok ville Vor Frue lære mig.

Da jeg skrællede mit arbejdstøj af fra den første arbejdsdag, takkede jeg Gud igen for gaven af ​​et varmt brusebad. Måltid og vand var et godt syn, da varmen brændte af kroppens energi og hydrering som en pyt i ørkenen. Da jeg rejste mig for at forlade køkkenet, så jeg på opvasken i hjørnet ved vasken og hørte igen i mit hjerte ordene, ”Kærlighed til sidste dråbe.”Straks forstod jeg indvendigt, at Herren bad mig ikke kun om at tjene, men om at blive“ tjenernes tjener. ” At ikke vente på behov skal komme til mig, men at jeg søger mine brødres og søsters behov og tager sig af dem. At tage, som han befalede, "sidst" sted og at gøre alt med stor kærlighed, efterlader intet ugjort, halvfærdigt eller manglende. Desuden skulle jeg elske på denne måde uden at henlede opmærksomheden på det, klage eller prale. Det var jeg simpelthen til kærlighed på denne skjulte, men alligevel synlige måde, til sidste dråbe.

Da dagene gik, og jeg begyndte at lede efter måder at elske på denne måde, blev en ting blandt andre tydelig. Den ene er, at vi ikke kan elske på denne måde med en fliserinaktiv eller doven hjerte. Vi skal være bevidste! At følge Jesus, hvad enten det er at møde ham i bøn eller møde ham i min bror, kræver en vis erindring og intensitet i hjertet. Det er ikke et spørgsmål om ængstelig produktivitet, men snarere en intensitet af disposition. At være forsætlig med hvad jeg gør, med hvad jeg siger, med hvad jeg ikke gør. At mine øjne altid er åbne og udelukkende rettet mod Guds vilje. Alt er orienteret med vilje, som om jeg gjorde det for Jesus:

Så hvad enten du spiser eller drikker, eller hvad du end gør, gør alt for Guds ære ... Hvad du end gør, gør fra hjertet som for Herren og ikke for andre (1 Korinther 10:31; Kolossenserne 3:23)

Ja, det er kærligt, tjener, arbejder og beder fra hjertet. Og når vi begynder at elske på denne måde, til den sidste dråbe af ens blod så at sige, så begynder der at ske noget dybtgående. Kødet og alle dets gerninger, dvs. egoisme, vrede, lyst, grådighed, bitterhed osv. Begynder at dø. Der er en kenose det begynder at ske, en tømning af selvet og i stedet for - gennem kanalerne for bøn, sakramenter og tilbedelse - begynder Jesus at fylde os med sig selv. 

En dag under messen, da jeg kiggede op på krucifiks og den åbne side af Kristus, betydningen af “Kærlighed til den sidste dråbe blod” blev "levende". For det var først, da Jesus åndede sin sidste og Hans side blev gennemboret at han fuldstændigt og totalt elskede os til den sidste dråbe blod. Derefter…

Helligdommets slør blev revet i to fra top til bund. Da høvedsmanden, der stod overfor ham, så hvordan han trak vejret sagde han: ”Denne mand var virkelig Guds søn!” (Markus 15: 8-9)

I det sidste dråbe blod, sakramenterne sprang fra hans side, og dem, der stod under korset, blev overvældet med en guddommelig barmhjertighed, der ændrede og omvendte dem. [1]jf. Matt 24:57 I det øjeblik blev sløret mellem himmel og jord revet i stykker, og sidste dropblodStige [2]jf. Kirken er denne stige, der bliver som "frelsens sakrament", middel til at møde Jesus mellem dem blev rejst: Himlen kunne nu røre jorden. St. John kunne kun lægge hovedet på Kristi bryst. Men det er netop fordi hans side blev gennemboret, at tvivl om Thomas nu var i stand til at nå ind Kristi side, rørende Jesu kærlige, brændende hellige hjerte. Gennem dette møde med kærlighed, der elskede til sidste dråbe, Troede Thomas og tilbad. 

Til kærlighed til den sidste dråbe blodbetyder derefter at elske as Kristus gjorde. Ikke kun for at blive hånet og pisket, ikke kun for at blive kronet og spikret, men for at blive gennemboret i siden, så alt hvad jeg har, alt hvad jeg besidder, ja, mit liv og åndedrag udgydes i hvert øjeblik for min nabo. Og når jeg elsker på denne måde, sløret mellem himmel og jord er revet i stykker, og mit liv bliver en stige til himlen -Himlen kan røre jorden gennem mig. Kristus kan komme ned i mit hjerte, og ved såret ved at elske på denne måde kan andre støde på den sande tilstedeværelse af Jesus i mig.

På et tidspunkt under vores tid i Mexico spurgte nonnerne, om jeg ville synge en kommunionssang ved en af ​​messerne. Og det gjorde jeg, og dette var den eneste sang, jeg kunne tænke mig at synge. Gør det til din bøn med mig i dag ...

Jeg fornemmede, at denne måde at elske, som Vor Frue og St. Paul lærer, kun var grundlaget for, hvad der skal være den største gave, der udgydes over menneskeheden siden inkarnationen. Under morgenbønen på min første dag i klosteret overvejede jeg en meditation fra St. John Eudes, der syntes at ringe som en profeti over nationerne ...

Jesu hjerte i hjertet er en kærlighedsovn, der spredte sine brændende flammer i alle retninger, i himlen, på jorden og gennem hele universet ... Å hellige brande og flammer i min Frelsers hjerte, skynd ind på mit hjerte og alle mine brødres hjerter og tænd dem i så mange kærlighedsovne til min mest kærlige Jesus! -fra Magnificat, August 2016, s. 289

Fortsættes ...

 

Print Friendly, PDF & Email

Fodnoter

Fodnoter
1 jf. Matt 24:57
2 jf. Kirken er denne stige, der bliver som "frelsens sakrament", middel til at møde Jesus
Posted in FORSIDE, HVOR HIMLEN RØRER.