WAM – BEDAK KEG?

 

THE media lan narasi pemerintah - mungsuh apa sing sejatine kedadeyan ing protes Konvoi bersejarah ing Ottawa, Kanada ing awal 2022, nalika mayuta-yuta wong Kanada kanthi tentrem ngumpul ing saindenging negara kanggo ndhukung para sopir truk amarga nolak prentah sing ora adil - rong crita sing beda. Perdhana Mentri Justin Trudeau nimbali Undhang-undhang Darurat, beku akun bank pendukung Kanada saka kabeh lapisan masyarakat, lan nggunakake kekerasan marang para demonstran sing tentrem. Wakil Perdana Menteri Chrystia Freeland rumangsa kaancam ... nanging uga mayuta-yuta warga Kanada dening pamrentahane dhewe.Terus maca

”Mati Dumadakan” — Ramalan Kawujud

 

ON 28 Mei 2020, 8 wulan sadurunge inokulasi massal terapi gen mRNA eksperimen diwiwiti, atiku kobong karo "tembung saiki": peringatan serius sing genosida teka.[1]cf. 1942 kita Aku ngetutake karo dokumenter kasebut Nderek Ilmu? sing saiki wis meh 2 yuta tampilan ing kabeh basa, lan menehi bebaya ilmiah lan medis sing umume ora digatekake. Iku nyuarake apa sing diarani Yohanes Paulus II minangka "konspirasi nglawan urip"[2]Evangelium Vitae, n. 12 sing diluncurake, ya, malah liwat profesional kesehatan.Terus maca

Cathetan sikil

Cathetan sikil
1 cf. 1942 kita
2 Evangelium Vitae, n. 12

WAM - Kanggo Topeng utawa Ora Topeng

 

CATETAN wis mbagi kulawarga, paroki, lan komunitas luwih saka "masking." Kanthi musim flu diwiwiti kanthi tendhangan lan rumah sakit mbayar rega kanggo kunci sembrono sing nyegah wong-wong ora mbangun kekebalan alami, ana sing njaluk mandat topeng maneh. Nanging ngenteni sedhela... adhedhasar ilmu apa, sawise prentah sadurunge gagal bisa digunakake ing wiwitan?Terus maca

The Millstone

 

Gusti Yesus ngandika marang para sakabate:
“Sing njalari dosa mesthi bakal kelakon,
nanging bilai wong kang lumantar iku mau.
Luwih becik wong mau, yèn guluné digulung watu panggilingan
banjur kacemplungake ing sagara
tinimbang wong sing njalari salah siji saka wong cilik iki nglakoni dosa."
(Injil Senin, Lk 17:1-6)

Rahayu wong kang ngelih lan ngelak marang kabeneran,
amarga bakal padha wareg.
(Mat 5:6)

 

TODAY, ing jeneng "toleransi" lan "inklusivitas", Kadurjanan paling egregious - fisik, moral lan spiritual - marang "cilik", lagi excused lan malah ngrayakake. Aku ora bisa meneng. Aku ora peduli carane "negatif" lan "gloomy" utawa apa wae label liyane pengin nelpon kula. Yen ana wektu kanggo wong-wong ing generasi iki, diwiwiti saka ulama kita, kanggo mbela "para sadulur sing paling cilik", saiki saiki. Nanging kasepen banget banget, jero lan nyebar, nganti tekan jero ruangan, sing wis bisa krungu watu panggilingan liyane sing nggegirisi menyang bumi. Terus maca

Apa Injil Apik tenan?

 

Kaping pisanan diterbitake 13 September 2006…

 

ING tembung iki kesengsem ing aku wingi sore, tembung burst karo semangat lan sungkowo: 

Yagene kowe padha nampik Aku, he umat-Ku? Apa sing nggegirisi banget babagan Injil - Kabar Kabungahan - sing dakkandhakake marang kowe?

Aku teka ing donya iki kanggo ngapura dosamu, supaya kowé krungu tembung, "Dosamu wis diapura." Carane elek iki?

Terus maca

Undhang-undhang kaping pindho

 

…kita kudu ora ngremehake
skenario ngganggu sing ngancam masa depan kita,
utawa instrumen anyar sing kuat
sing "budaya pati" wis ing pembuangan. 
— PAUS BENEDIKTUS XVI, Caritas ing Verifikasi, n. 75.

 

SAIKI ora pitakonan donya perlu reset gedhe. Iki minangka ati saka bebaya Gusti lan Bunda Maria sing luwih saka siji abad: ana Nganyari maneh teka, a Pembaruan gedhe, lan manungsa wis diwenehi pilihan kanggo mimpin ing triumph sawijining, salah siji liwat mratobat, utawa liwat geni Refiner kang. Ing tulisan Abdi Gusti Luisa Piccarreta, kita bisa uga duwe wahyu sunnat sing paling eksplisit sing nuduhake wektu sing cedhak karo sampeyan lan aku saiki:Terus maca

Apa Gerbang Wétan Dibukak?

 

Para kawula mudha, sampeyan kudu dadi pengawal esuk
sing ngumumake tekane srengenge
sapa Kristus sing Bangkit!
—POPE YOHAN PAUL II, Pesenipun Rama Suci

kanggo Pemudha Jagad,
XVII Dina Pemuda Sedunia, n. 3; (Bdk. 21: 11-12)

 

Pisanan diterbitake Desember 1st, 2017… pesen pangarep-arep lan kamenangan.

 

KELUARAN srengenge surup, sanajan iku wiwit wengi, kita mlebu menyang waspada Minangka antisipasi subuh sing anyar. Saben Setu sore, Greja Katolik ngrayakake Misa sing tliti kanthi tepat kanggo ngenteni "dina Pangeran" --Sunday - sanajan pandonga umum kita digawe ing ambang tengah wengi lan peteng banget. 

Aku yakin iki minangka jaman sing saiki kita lakoni - yaiku vigil sing "antisipasi" yen ora nyepetake Dina Pangeran. Lan kaya esuke uga ngumumake Srengenge sing surup, uga ana fajar sadurunge dina Pangeran. Subuh iku yaiku Triumph of Immaculate Heart of Mary. Nyatane, wis ana pratandha manawa subuh iki wis cedhak ....Terus maca

Jam kanggo Padhang

 

SAIKI akeh chatter dina iki antarane remnant Katulik bab "pengungsian" - panggonan fisik pangayoman gaib. Bisa dingerteni, amarga ana ing hukum alam sing dikarepake urip, supaya ora lara lan kasangsaran. Endings syaraf ing awak kita mbukak bebener iki. Lan isih, ana bebener sing luwih dhuwur: yen kawilujengan kita liwati salib. Dadi, rasa lara lan kasangsaran saiki entuk nilai nebus, ora mung kanggo nyawa kita dhewe nanging kanggo wong liya nalika kita ngisi. "Apa sing kurang ing kasangsaran Kristus kanggo awaké, yaiku Pasamuwan" (Kl 1:24).Terus maca

beku?

 
 
ARE sampeyan kroso beku ing wedi, lumpuh ing obah maju menyang mangsa? Tembung-tembung praktis saka Swarga kanggo ngobahake sikil spiritual maneh…

Terus maca

Intine

 

IT ana ing 2009 nalika aku lan bojoku digawa pindhah menyang negara karo wolung anak. Kanthi emosi campur aduk aku ninggalake kutha cilik sing kita manggon… nanging kayane Gusti Allah nuntun kita. Kita nemokake peternakan sing adoh ing tengah Saskatchewan, Kanada sing ana ing antarane tlatah sing ora ana wit-witan sing amba, mung bisa diakses liwat dalan sing reget. Pancen, kita ora bisa mbayar akeh liyane. Kutha sing cedhak ana populasi watara 60 jiwa. Ing dalan utama ana Uploaded biasane kosong, bobrok bangunan; omah sekolah kosong lan ditinggal; bank cilik, kantor pos, lan toko kelontong cepet ditutup sawise rawuh kita ninggalake ora lawang mbukak nanging Gréja Katulik. Iki minangka papan suci arsitektur klasik sing apik banget - aneh banget kanggo komunitas cilik. Nanging foto-foto lawas nuduhake akeh jamaah ing taun 1950-an, nalika ana kulawarga gedhe lan peternakan cilik. Nanging saiki, mung ana 15-20 sing muncul ing liturgi Minggu. Ora ana komunitas Kristen sing bisa diomongake, kajaba sawetara wong tuwa sing setya. Kutha paling cedhak wis meh rong jam. Kita ora duwe kanca, kulawarga, lan uga kaendahan alam sing saya tuwuh ing sekitar tlaga lan alas. Aku ora ngerti yen kita wis pindhah menyang "padang pasir" ...Terus maca