Seni Wiwitane Liyane - Bagean II

WULANG SAIKI INGKANG Maca MACAM
kanggo tanggal 21 November 2017
Dina Selasa Minggu Telung Puluh Katelu Wayah Biasa
Presentasi Maria Perawan sing Rahayu

Teks liturgi kene

NGAKU

 

THE seni wiwitan maneh mesthi kalebu ngelingi, percaya, lan percaya manawa sejatine Gusti Allah sing miwiti wiwitan anyar. Yen sampeyan malah koyo kasusahan amarga dosa sampeyan utawa mikir saka mratobat, manawa iki wis dadi tandha rahmat lan katresnane sing bisa digunakake ing urip sampeyan.Terus maca

Seni Wiwite Maneh - Bagean III

WULANG SAIKI INGKANG Maca MACAM
kanggo tanggal 22 November 2017
Rebo Minggu Telung Puluh Katelu Wayah Biasa
Pengetan St. Cecilia, Syahid

Teks liturgi kene

NGALAMI

 

THE dosa kapisan saka Adam lan Hawa yaiku ora mangan ”woh sing dilarang”. Luwih becik, dheweke pancen pecah dateng karo sing nitahake - percaya manawa dheweke duwe kepentingan sing paling apik, rasa seneng, lan masa depan ing tangane. Kepercayaan sing rusak iki, nganti saiki iki, Wound Agung ing ati saben kita. Minangka tatu ing alam warisan sing ndadekake kita ora mangu-mangu babagan kabecikan, pangapurane, pasokan, rancangan, lan sing paling penting yaiku katresnan-Nya. Yen sampeyan pengin ngerti sepira seriuse, kepiye intrinsik tatu eksistensial iki kanggo kondhisi manungsa, banjur deleng Salib. Ana ing kene sampeyan ngerteni apa sing dibutuhake kanggo miwiti marasake awakmu: yen Gusti Allah mesthi bakal mati kanggo ndandani apa sing wis dirusak dening manungsa.[1]cf. Napa Iman?Terus maca

Cathetan sikil

Cathetan sikil
1 cf. Napa Iman?

Seni Wiwitan Maneh - Bagean IV

WULANG SAIKI INGKANG Maca MACAM
kanggo 23 November 2017
Kamis Minggu Telung Puluh Katelu Wayah Biasa
Milih Pengetan St. Columban

Teks liturgi kene

NURUTI

 

JESUS nyawang Yerusalem lan nangis nalika nguwuh:

Yen dina iki sampeyan mung ngerti apa sing bisa nggawe perdamaian - nanging saiki ora bisa didhelikake. (Injil Dina Iki)

Terus maca

Seni Wiwite Maneh - Bagean V

WULANG SAIKI INGKANG Maca MACAM
kanggo tanggal 24 November 2017
Jumuah Minggu Telung Puluh Katelu Wayah Biasa
Pengetan Santo Andrew Dũng-Lac lan Kanca

Teks liturgi kene

Ndedonga

 

IT njupuk sikil loro supaya tetep mantep. Semono uga ing gesang spiritual, kita kudu ngadeg loro: ketaatan lan pandonga. Kanggo seni wiwitan maneh kalebu nggawe manawa kita duwe langkah sing bener wiwit wiwitan ... utawa kita bakal kesandhung sadurunge njupuk sawetara langkah. Ringkesan saiki, seni wiwitan kalebu ing limang langkah ngasorake, ngakoni, dipercaya, manut, lan saiki, kita fokus ing ndedonga.Terus maca

Seni Wiwitan Maneh - Bagean I

RENDAH

 

Pisanan diterbitake 20 November 2017…

Minggu iki, aku nindakake macem-macem - seri limang bagean, adhedhasar Injil minggu iki, carane miwiti maneh sawise Duwe tiba. We manggon ing budaya ngendi kita kebak dosa lan nggodha, lan iku ngaku akeh korban; akeh sing kesel lan kesel, ditindhes lan ilang imane. Dadi, sampeyan kudu sinau seni miwiti maneh ...

 

Apa apa kita rumangsa krasa salah nalika tumindak ala? Lan kenapa iki umum kanggo kabeh manungsa? Malah bayi, yen nggawe salah, asring kaya "mung ngerti" sing ora kudune duwe.Terus maca