Geroepen tot de muur

 

Marks getuigenis eindigt vandaag met deel V. Om delen I-IV te lezen, klikt u op Mijn getuigenis

 

NIET alleen wilde de Heer dat ik het ondubbelzinnig wist de waarde van één ziel, maar ook hoeveel ik nodig zou hebben om op Hem te vertrouwen. Want mijn bediening stond op het punt te worden opgeroepen in een richting die ik niet had verwacht, hoewel Hij me jaren daarvoor al had 'gewaarschuwd' muziek is een doorgang om te evangeliseren… naar het Nu-woord. 

 

DE WOESTIJNPROEF

Lea was een succesvolle professionele grafisch ontwerper en ik een televisieverslaggever. Maar nu moesten we leren leven op de goddelijke voorzienigheid. Met ons zevende kind onderweg, zou het een hele test worden!

In juli 2005 lanceerden we een concerttour door de Verenigde Staten die begon in centraal Canada, door Zuid-Californië slingerde, overstak naar Florida en daarna weer naar huis ging. Maar zelfs voordat ons eerste concert begon, kwamen we in de problemen.

Als je ooit in Californië met "The Grapevine" hebt gereden, weet je waarom er bovenaan vrachtwagenstops zijn en bodem van de berg: om de motoren te onderhouden die oververhit raken en de remmen die doorbranden. Wij waren de eersten. De motor van onze camper bleef oververhit, dus trokken we in een dieselshop - niet één keer - maar in ieder geval 3-4 keer​ Elke keer, na amper de volgende stad te hebben bereikt, moesten we stoppen bij weer een andere reparatiewerkplaats. Ik schatte dat we ongeveer 6000 dollar hadden uitgegeven om het probleem op te lossen. 

Tegen de tijd dat we door de brandende woestijn Texas binnengingen, was ik weer aan het mopperen - zoals de Israëlieten van weleer. 'Heer, ik sta aan uw kant! Ben je niet op de mijne? " Maar tegen de tijd dat we Louisiana bereikten, besefte ik mijn zonde ... mijn gebrek aan vertrouwen.

Voor het concert die avond ging ik biechten bij p. Kyle Dave, een jonge, dynamische priester. Voor mijn boetedoening opende hij een zakje vol citaten uit de Schrift en zei dat ik er een moest nemen. Dit is wat ik eruit haalde:

God is in staat om elke genade overvloedig voor je te maken, zodat je in alle dingen, altijd alles wat je nodig hebt, overvloed hebt voor elk goed werk. (2 voor 9: 8)

Ik schudde mijn hoofd en lachte. En toen, met een sluwe grijns op zijn gezicht, Fr. Kyle zei: "Deze plaats wordt vanavond volgepakt." Ik lachte weer. 'Maak u daar geen zorgen over, vader. Als we vijftig mensen krijgen, is dat een goede menigte. " 

"Oh. Er zal meer zijn dan dat, 'zei hij met een stralende glimlach. "Je zult het zien."

 

VOORZIENING IN DE STORM

Het concert was om 7 uur, maar mijn soundcheck begon rond 5 uur. Om half zes stonden er mensen in de lobby. Dus ik stak mijn hoofd erin en zei: 'Hallo mensen. Weet je dat het concert vanavond om zeven uur is? "

"Oh ja, meneer Mark," zei een dame in dat klassieke zuidelijke accent. "We zijn hier om een ​​goede zitplaats te krijgen." Ik moest lachen.

"Maak je geen zorgen", glimlachte ik, "je hebt genoeg plekken om te zitten." De beelden van bijna lege kerken waar ik inmiddels zo aan gewend was te spelen, flitsten door mijn hoofd. 

Twintig minuten later was de lobby zo vol dat ik mijn soundcheck moest afronden. Ik baande me een weg door de menigte en reed naar het einde van de parkeerplaats waar onze "tourbus" geparkeerd stond. Ik kon mijn ogen niet geloven. Twee politieauto's stonden geparkeerd op de kruising van de straat met hun lichten aan terwijl de sheriffs het verkeer naar de parkeerplaats stuurden. "Oh mijn god," zei ik tegen mijn vrouw, terwijl we door het kleine keukenraam tuurden. "Ze denken vast dat Garth Brooks eraan komt!"

Die avond daalde de Heilige Geest neer op de meer dan 500 toehoorders. Op een gegeven moment tijdens het concert kwam er een 'woord' bij me op dat ik predikte voor de zaal die alleen stond. 

Er is een grote tsunami op het punt om over de wereld te vegen. Het zal door de kerk gaan en veel mensen wegvoeren. Broeders en zusters, u moet voorbereid zijn. Je moet je leven opbouwen, niet op het stuifzand van moreel relativisme, maar op de rots van Christus 'Woord. 

Twee weken later passeerde een 35 meter lange muur van water door de kerk en nam het altaar, de boeken en de kerkbanken mee -alles - behalve een standbeeld van St. Thérèse de Lisieux dat alleen stond waar vroeger het altaar was. Alle ramen zijn weggeblazen door de stormvloed behalve het glas-in-loodraam van de eucharistie. "Orkaan Katrina", p. Kyle zou later zeggen: “was een microkosmos van wat er over de wereld komt. " Het was alsof de Heer zei dat, tenzij we het kinderlijke geloof van Thérèse alleen op Jezus hebben gericht, we de grote storm die als een orkaan over de aarde komt, niet zullen overleven. 

… Je gaat de beslissende tijden binnen, tijden waarop ik je jarenlang heb voorbereid. Hoevelen zullen weggevaagd worden door de verschrikkelijke orkaan die zich reeds op de mensheid heeft geslingerd. Dit is de tijd van de grote beproeving; dit is mijn tijd, o kinderen toegewijd aan mijn Onbevlekt Hart. —Onze Vrouwe tot Fr. Stefano Gobbi, 2 februari 1994; met bijval Bisschop Donald Montrose

Weet je, mijn kleintje, de uitverkorenen zullen moeten vechten tegen de Prince of Darkness. Het zal een vreselijke storm worden. Het zal eerder een orkaan zijn die het geloof en het vertrouwen van zelfs de uitverkorenen zal willen vernietigen. In deze vreselijke onrust die momenteel aan het ontstaan ​​is, zul je de helderheid van mijn Vlam van Liefde hemel en aarde zien verlichten door de uitstorting van het effect van genade dat ik in deze donkere nacht aan de zielen doorgeef. —Onze dame aan Elizabeth Kindelmann, De vlam van liefde van het onbevlekte hart van Maria: The Spiritual Diary (Kindle-locaties 2994-2997); bijval door kardinaal Péter Erdö

Twee nachten later hadden we een concert in Pensacola, Florida. Nadat de zaal was leeggelopen, kwam een ​​kleine dame naar me toe en zei: 'Alsjeblieft. Ik heb mijn huis verkocht en wil je graag helpen. " Ik bedankte haar, stopte haar cheque in mijn zak zonder ernaar te kijken en was klaar met het laden van onze geluidsapparatuur. 

Toen we 's nachts op een parkeerplaats van Wal-Mart naar bed reden, herinnerde ik me onze uitwisseling, groef in mijn zak en overhandigde de cheque aan mijn vrouw. Ze vouwde het open en slaakte een zucht. 

"Mark. Het is een cheque van $ 6000! "

 

DE PROFETISCHE BERG

Vr. Kyle verloor vrijwel alles behalve de kraag om zijn nek. Omdat hij nergens heen kon, nodigden we hem uit om bij ons in Canada te komen logeren. “Ja, ga”, zei zijn bisschop. Een paar weken later, Fr. Kyle en ik waren op reis door de Canadese prairies waar hij zijn verhaal zou vertellen, ik zou zingen, en we zouden smeken om donaties om zijn parochie te helpen herbouwen. De vrijgevigheid was verbluffend. 

En dan Fr. Kyle en ik reisden naar de voet van de Canadese Rockies. Ons plan was om te gaan kijken. Maar de Heer had iets anders in gedachten. We zijn zover gekomen De weg van heiligheid retraite centrum. In de loop van de volgende dagen begon de Heer door middel van de mislezingen te openbaren: Liturgie van de uren, en "woorden" van kennis… het "grote plaatje" van deze grote storm. Wat de Heer op die berg openbaarde, zou later het fundament vormen, De bloemblaadjes, voor de meer dan 1300 geschriften die nu op deze website staan.

 

WEES NIET BANG

Ik wist op dat moment dat God iets buitengewoons van me vroeg, want zijn profetische woorden brandden nu in mijn hart. Maanden eerder had de Heer er al bij me op aangedrongen om de gedachten die bij me opkwamen op internet te zetten. Maar na mijn ervaring met Fr. Kyle, die ons beiden soms buiten adem liet, was ik doodsbang. Profetie is als blindelings over grillige rotsen op de rand van een klif lopen. Hoeveel goedbedoelende zielen zijn omvergeworpen omdat ze op de stenen van trots en aanmatiging zijn gestruikeld! Ik was zo bang om een ​​enkele ziel in enige vorm van onwaarheid te leiden. Ik kon nauwelijks een woord vertrouwen dat ik schreef. 

"Maar ik kan gewoon niet alles lezen", zei mijn geestelijk leidsman, p. Robert "Bob" Johnson van Madonna House."Nou," antwoordde ik, "wat dacht je ervan om Michael D. O'Brien toe te wijzen om mijn geschriften te leiden?" Michael was en is, naar mijn mening, een van de meest betrouwbare profeten in de katholieke kerk van vandaag. Door zijn schilderijen en fictieve werken zoals Vr. Elia en Verduistering van de zon, Michael voorspelde de opkomst van het totalitarisme en de morele ineenstorting die we nu dagelijks voor onze ogen zien gebeuren. Zijn lezingen en essays zijn gepubliceerd in belangrijke katholieke publicaties en zijn wijsheid is over de hele wereld gezocht. Maar persoonlijk is Michael een buitengewoon nederige man die je mening vraagt ​​voordat hij ooit de zijne zal aanbieden.

In de maanden en ongeveer vijf jaar die volgden, begeleidde Michael me, niet zozeer bij het schrijven, maar vooral bij het navigeren door het verraderlijke terrein van mijn eigen gewonde hart. Hij leidde me voorzichtig over de grillige rotsen van persoonlijke openbaring, vermeed de valkuilen van 'vergoddelijkte waarzeggerij' of zinloze speculatie, en herinnerde me er keer op keer aan om dicht bij de kerkvaders, pausen en leringen van de catechismus te blijven. Deze - niet noodzakelijkerwijs de "lichten" die in mijn gebed tot mij zouden beginnen te komen - zouden mijn ware leraren worden. Nederigheid, gebed en de sacramenten zouden mijn voedsel worden. En Onze Lieve Vrouw zou mijn metgezel zijn. 

 

GEROEPEN NAAR DE MUUR

De gelovigen, die door de doop in Christus worden ingelijfd en in het volk van God worden geïntegreerd, worden op hun specifieke manier deelgenoot gemaakt van het priesterlijke, profetische en koninklijke ambt van Christus. -Catechismus van de katholieke kerk, 897

Ondanks de verzekeringen in spirituele richting, de wereldwijde berichten van Onze Lieve Vrouw, of zelfs de duidelijke woorden van de pausen met betrekking tot onze tijd, was ik werkelijk geroepen om het “profetische” ambt van Christus uit te oefenen? Was de vader werkelijk riep me hiertoe, of werd ik bedrogen? 

Op een dag speelde ik piano en zong het Sanctus of "Heilig, Heilig, Heilig" dat ik voor de Liturgie had geschreven. 

Plotseling ontstond er een intens verlangen om voor het Heilig Sacrament te zijn. Binnen een seconde sprong ik op, pakte mijn gebedenboek en autosleutels en was de deur uit. 

Terwijl ik voor de Tabernakel knielde, kwam een ​​sterke beweging diep van binnen over in woorden ... in een kreet:

Heer, hier ben ik. Stuur mij! Maar Jezus, werp mijn netten niet een eindje uit. Werp ze liever naar de uiteinden van de aarde! O Heer, laat me zielen voor u bereiken. Hier ben ik, Heer, zend mij!

Na wat een goed half uur van gebed, tranen en smeken leek, kwam ik terug naar de aarde en besloot het Bureau voor die dag te bidden. Ik sloeg mijn gebedenboek open voor de ochtendhymne. Het begon…

Heilig, heilig, heilig ...

Toen las ik de eerste lezing van die dag:

Serafijnen waren boven gestationeerd; elk van hen had zes vleugels: met twee bedekten ze hun aangezicht, met twee versluierden ze hun voeten, en met twee zweefden ze omhoog. "Heilig, heilig, heilig is de Heer der heerscharen!" riepen ze tegen elkaar. (Jesaja 6: 2-3)

Mijn hart begon te branden terwijl ik bleef lezen hoe de engelen raakte de lippen van Jesaja aan met een brandende sintel ...

Toen hoorde ik de stem van de Heer zeggen: 'Wie zal ik sturen? Wie gaat er voor ons? " "Hier ben ik", zei ik; "stuur mij!"…. (Jesaja 6: 8)

Het was alsof mijn gesprek met de Heer nu was ontvouwen in print​ De tweede lezing was van Johannes Chrysostomos, woorden die op dat moment leken alsof ze voor mij waren geschreven:

Jij bent het zout van de aarde. Het is niet ter wille van u, zegt hij, maar ter wille van de wereld dat het woord aan u wordt toevertrouwd. Ik stuur je niet naar twee steden of tien of twintig, niet naar een enkele natie, zoals ik de profeten van weleer stuurde, maar over land en zee, naar de hele wereld. En die wereld verkeert in een erbarmelijke staat ... hij eist van deze mannen die deugden die bijzonder nuttig en zelfs noodzakelijk zijn als ze de lasten van velen willen dragen ... ze moeten leraren zijn, niet alleen voor Palestijnen maar voor de hele wereld. Wees dan niet verbaasd, zegt hij, dat ik u apart van de anderen toespreek en u bij zo'n gevaarlijke onderneming betrek… hoe groter de ondernemingen die u in handen krijgt, hoe ijveriger u moet zijn. Als ze je vervloeken en vervolgen en je beschuldigen van elk kwaad, zijn ze misschien bang om naar voren te komen. Daarom zegt hij: “Tenzij je op dat soort dingen voorbereid bent, heb ik je tevergeefs gekozen. Vloeken zullen noodzakelijkerwijs uw lot zijn, maar ze zullen u geen kwaad doen en gewoon een getuigenis zijn van uw standvastigheid. Als je echter door angst niet de kracht toont die je missie vereist, zal je lot veel erger zijn. " —St. Johannes Chrysostomos, Liturgie van de uren, Vol. IV, p. 120-122

Ik beëindigde mijn gebeden en reed een beetje stomverbaasd naar huis. Terwijl ik naar een soort bevestiging greep, pakte ik mijn Bijbel die rechtstreeks opende voor deze passage:

Ik zal op mijn wachtpost staan ​​en op de wal staan ​​en waken om te zien wat hij tegen mij zal zeggen en welk antwoord hij op mijn klacht zal geven. (Habb 2: 1)

Dit is in feite wat paus Johannes Paulus II van ons, jongeren vroeg, toen we met hem samenkwamen op Wereldjongerendagen in Toronto, Canada, in 2002:

In het hart van de nacht kunnen we ons bang en onzeker voelen, en we wachten ongeduldig op de komst van het licht van de dageraad. Beste jonge mensen, het is aan jou om de wachters van de ochtend te zijn (vgl. Jes 21: 11-12) die de komst van de zon aankondigen die de verrezen Christus is! —Boodschap van de Heilige Vader aan de jeugd van de wereld, XVII Wereldjongerendag, n. 3

De jongeren hebben laten zien dat ze voor Rome en voor de kerk een speciale gave van de Geest van God zijn ... Ik aarzelde niet om hen te vragen een radicale keuze van geloof en leven te maken en hen een geweldige taak voor te stellen: 'morgen worden' wachters 'aan het begin van het nieuwe millennium. —POPE JOHANNES PAULUS II, Novo Millennio Inuente9

"Wel, Heer", zei ik, "Als u mij in deze tijden roept om een ​​'wachter' te zijn, dan bid ik ook om een ​​bevestiging in de Catechismus." Waarom niet? Ik was op de goede weg. Ik vond mijn 904-paginavolume en kraakte het willekeurig open. Mijn ogen vielen onmiddellijk op deze passage:

In hun "één op één" ontmoetingen met God putten de profeten licht en kracht uit voor hun missie. Hun gebed is niet een vlucht uit deze ontrouwe wereld, maar veeleer aandacht voor het Woord van God. Soms is hun gebed een argument of een klacht, maar het is altijd een voorbede die wacht op en zich voorbereidt op de tussenkomst van de Heiland van God, de Heer van de geschiedenis. -Catechismus van de katholieke kerk (CCC), 2584, onder het kopje: "Elia en de profeten en bekering van hart"

Ja, dit was alles wat mijn spiritueel leider zei: intiem gebed was het hart van mijn apostolaat. Zoals Onze Lieve Vrouw tegen St. Catherine Labouré zei:

Je zult bepaalde dingen zien; geef rekenschap van wat je ziet en hoort. U zult worden geïnspireerd in uw gebeden; leg uit wat ik je vertel en wat je in je gebeden zult begrijpen. —St. Catharina Labore, Handtekening, 7 februari 1856, Dirvin, Saint Catherine Labouré, Archives of the Daughters of Charity, Parijs, Frankrijk; p.84

Een paar jaar later gaf de Heer mijn vrouw, ik en onze acht kinderen een duwtje om naar het kale platteland van de prairies van Saskatchewan te verhuizen, waar we nog steeds wonen. Hier, op deze "woestijn" -boerderij, ver weg van het lawaai van de stad, de handel en zelfs de gemeenschap, blijft de Heer mij oproepen in de eenzaamheid van Zijn Woord, in het bijzonder de mislezingen, om naar Zijn stem te luisteren ... naar de "Nu word." Er zijn duizenden mensen over de hele wereld die dit nu lezen, van Amerika tot Ierland, van Australië tot de Filippijnen, van India tot Frankrijk en van Spanje tot Engeland. God heeft de netten wijd en zijd uitgeworpen.

Want de tijd is kort. De oogst is genoeg. En de Grote storm kan niet langer worden tegengehouden. 

En je bent geliefd.

 

Ezekiel 33: 31-33

 

Bedankt voor je steun deze week. We hebben genoeg geld ingezameld om het salaris van onze werknemer te betalen. De rest ... we blijven vertrouwen op Gods voorzienigheid. Zegen u voor uw liefde, gebeden en vrijgevigheid. 

 

Ik ben geraakt door de schoonheid van je woorden en de schoonheid van je familie. Blijf ja zeggen! U bedient mij en anderen met een diepgang en waarheid waardoor ik naar uw blog ren. —KC

Bedankt voor alles wat je doet. Uw stem is een van de weinige die ik vertrouw, aangezien u evenwichtig, nuchter en trouw aan de kerk bent, vooral aan Jezus Christus. —MK

Uw geschriften zijn een opmerkelijke zegen geweest! Ik controleer uw site dagelijks, gretig op zoek naar uw volgende artikel.  —BM

Je hebt geen idee hoeveel ik heb geleerd en geraakt door je bediening.  —BS

… Soms haal ik uit uw geschriften en deel ze met honderden studenten van 15 tot 17 jaar. U raakt hun harten ook voor God aan. —MT

 

Help je me om zielen te bereiken? 

 

Om met Mark in de De Nu Word,
klik op onderstaande banner om abonneren.
Uw e-mail wordt met niemand gedeeld.

 

Geplaatst in HOME, MIJN GETUIGENIS.