Blijf en wees licht ...

 

Deze week wil ik mijn getuigenis geven aan lezers, te beginnen met mijn roeping in de bediening ...

 

HET homilies waren droog. De muziek was vreselijk. En de gemeente was afstandelijk en losgekoppeld. Elke keer dat ik zo'n 25 jaar geleden de mis verliet vanuit mijn parochie, voelde ik me vaak meer geïsoleerd en kil dan toen ik binnenkwam. Bovendien zag ik toen ik begin twintig was dat mijn generatie helemaal weg was. Mijn vrouw en ik waren een van de weinige stellen die nog naar de mis gingen. 

 

DE VERLEIDING

Toen werden we uitgenodigd voor een baptistendienst door een vriend van ons die de katholieke kerk had verlaten. Ze was behoorlijk opgewonden over haar nieuwe gemeenschap. Dus om haar aanhoudende uitnodigingen te sussen, gingen we op zaterdag naar de mis en namen deel aan de baptistenzondagmorgendienst.

Toen we aankwamen, werden we meteen getroffen door alle jonge stellen. In tegenstelling tot mijn parochie waar we onzichtbaar leken, kwamen velen van hen naar ons toe en heetten ons hartelijk welkom. We gingen het moderne heiligdom binnen en gingen zitten. Een band begon de gemeente in aanbidding te leiden. De muziek was mooi en gepolijst. En de preek die de voorganger hield, was gezalfd, relevant en diep geworteld in Gods Woord.

Na de dienst werden we weer benaderd door al deze jonge mensen van onze leeftijd. “We willen je morgenavond uitnodigen voor onze Bijbelstudie… op dinsdag hebben we een avond voor koppels… op woensdag hebben we een familiebasketbalwedstrijd in de aangrenzende sportschool… op donderdag is onze lof- en aanbiddingsavond… op vrijdag is onze …. " Terwijl ik luisterde, realiseerde ik me dat dit echt zo was was een christelijke gemeenschap, niet alleen in naam. Op zondag niet alleen voor een uur. 

We keerden terug naar onze auto waar ik in een verbijsterde stilte zat. "We hebben dit nodig," Zei ik tegen mijn vrouw. Zie je, het eerste wat de vroege kerk deed, was het vormen van gemeenschap, bijna instinctief. Maar mijn parochie was allesbehalve. 'Ja, we hebben de eucharistie', zei ik tegen mijn vrouw, 'maar we zijn niet alleen geestelijk, maar ook sociaal wezens. We hebben het Lichaam van Christus ook in de gemeenschap nodig. Jezus zei tenslotte niet: 'Zo zullen allen weten dat u mijn discipelen bent, als u liefde voor elkaar hebt.'? [1]John 13: 35 Misschien moeten we hier komen ... en op een andere dag naar de mis gaan. " 

Ik maakte maar een grapje. We reden verward, verdrietig en zelfs een beetje boos naar huis.

 

DE ROEPING

Die nacht terwijl ik mijn tanden aan het poetsen was en me klaarmaakte om naar bed te gaan, amper wakker en door de eerdere gebeurtenissen van de dag ziftte, hoorde ik plotseling een duidelijke stem in mijn hart:

Blijf en wees licht voor je broers ...

Ik stopte, staarde en luisterde. De stem herhaalde:

Blijf en wees licht voor je broers ...

Ik stond versteld. Toen ik enigszins stomverbaasd naar beneden liep, vond ik mijn vrouw. "Schat, ik denk dat God wil dat we in de katholieke kerk blijven." Ik vertelde haar wat er was gebeurd, en als perfecte harmonie over de melodie in mijn hart, stemde ze ermee in. 

 

HET GENEZEN

Maar God moest mijn hart herstellen, dat tegen die tijd behoorlijk gedesillusioneerd was. De kerk leek levensonderhoud te hebben, de jongeren gingen massaal weg, de waarheid werd gewoon niet onderwezen en de geestelijkheid leek zich niet bewust te zijn.

Een paar weken later bezochten we mijn ouders. Mijn moeder zette me neer in een stoel en zei: "Je moet deze video bekijken." Het was het getuigenis van een ex-presbyteriaanse predikant die verachte de katholieke kerk. Hij wilde het katholicisme volkomen ontmaskeren als een "christelijke" religie waarvan hij beweerde dat het slechts de "waarheid" uitvond en miljoenen mensen misleidde. Maar zoals Dr. Scott Hahn dook in de leringen van de kerk en ontdekte dat hij in staat was om ze te traceren als consequent onderwezen, gedurende 20 eeuwen, terug naar de Schrift. De waarheid, zo bleek, werd inderdaad beschermd door de Heilige Geest, ondanks de duidelijke tekortkomingen en corruptie van sommige individuen binnen de Kerk, inclusief pausen. 

Aan het einde van de video stroomden de tranen over mijn wangen. ik realiseerde dat Ik was al thuis​ Die dag vulde een liefde voor de katholieke kerk mijn hart die alle zwakheid, zondigheid en armoede van haar leden overstegen. Daarmee legde de Heer honger in mijn hart kennis. Ik bracht de volgende twee tot drie jaar door met het leren van wat ik nog nooit van de preekstoel had gehoord, van het vagevuur tot Maria, de communie van de heiligen tot de pauselijke onfeilbaarheid, van anticonceptie tot de eucharistie. 

Het was in die tijd dat ik die Stem weer in mijn hart hoorde spreken: "Muziek is een deuropening om te evangeliseren. " 

Wordt vervolgd ...

--------------

Vorige week kondigde ik onze aan een beroep doen op mijn lezerspubliek, dat nu in de tienduizenden wereldwijd telt. De hoger beroep is om deze bediening te ondersteunen die, zoals ik deze week zal blijven delen, is geëvolueerd tot voornamelijk een outreach naar waar mensen zijn: online.​ Het internet is inderdaad geworden De nieuwe straten van CalcuttaJe kunt schenken naar deze missie door op de onderstaande knop te klikken. 

Tot nu toe hebben ongeveer 185 lezers gereageerd. Heel erg bedankt, niet alleen aan degenen die hebben gedoneerd, maar ook aan degenen onder jullie die alleen kunnen bidden. We weten dat dit voor veel mensen moeilijke tijden zijn - Lea en ik geen iemand ontbering willen toevoegen. Onze oproep is veeleer gericht op degenen die deze voltijdse bediening financieel kunnen ondersteunen om onze staf, onkosten, enz. Te dekken. Dank u, en moge de Heer uw liefde, gebeden en steun honderdvoudig teruggeven. 

Het lijkt passend om dit loflied met jullie te delen dat ik vele jaren geleden schreef, vooral omdat ik mijn reis deze week met jullie deel ...

 

 

"Uw schrijven heeft me gered, me de Heer laten volgen, en heeft honderden andere zielen beïnvloed." —EL

“Ik volg je de afgelopen jaren en als gevolg daarvan geloof ik nu echt dat je 'Gods stem huilt in de wildernis' bent! Je bent 'Now Word' doorboort de overweldigende duisternis en verwarring waarmee we dagelijks worden geconfronteerd. Uw 'Woord' werpt licht op de 'waarheden' van ons katholieke geloof en de 'tijden waarin we ons bevinden', zodat we de juiste keuzes kunnen maken. Ik geloof dat je 'een profeet voor onze tijd' bent! Ik dank u voor uw trouw aan uw apostolaat en uw constante uithoudingsvermogen van de aanvallen van de boze die u wanhopig probeert uit te schakelen !! Mogen we allemaal ons kruis en uw 'Nu-woord' opnemen en ermee wegrennen !! " —RJ

 

Bedankt van zowel Lea als ik. 

 

Om met Mark in de Het Nu Word,
klik op onderstaande banner om abonneren.
Uw e-mail wordt met niemand gedeeld.

 

voetnoten

voetnoten
1 John 13: 35
Geplaatst in HOME, MIJN GETUIGENIS, WAAROM KATHOLIEK?.