Një uria e krijuar nga njeriu

 

ATJE JANE sezoni sapo po përfundon për mua (kjo është arsyeja pse kam munguar vonë). Sot, ndërsa po shkoja në arën e fundit për të korrur, po vura re të korrat rreth meje. Me sa shihte syri, thuajse të gjitha janë canola. Kjo është (tani) një farë e modifikuar gjenetikisht që spërkatet me glyphosate (aka. Përmbledhje) disa herë para korrjes.[1]Glyphosate tani është i lidhur me reduktimi i spermës kancer. Produkti përfundimtar nuk është diçka që mund ta hani, të paktën, jo drejtpërdrejt. Fara shndërrohet në produkte të ndryshme si vaj kanola ose margarinë - por jo në një ushqim të ngrënshëm si gruri, elbi ose thekra. 
Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Glyphosate tani është i lidhur me reduktimi i spermës kancer.

Dhuratë

 

Në reflektimin tim Mbi tradicionalizmin radikal, Në fund vura në dukje një frymë rebelimi si tek të ashtuquajturit "konservatorë ekstremë" ashtu edhe tek "progresivë" në Kishë. Në të parën, ata pranojnë vetëm një pikëpamje të ngushtë teologjike të Kishës Katolike, ndërkohë që refuzojnë plotësinë e Besimit. Nga ana tjetër, përpjekjet progresive për të ndryshuar ose shtuar "depozitimin e besimit". Asnjëra nuk lind nga Fryma e së vërtetës; as nuk është në përputhje me Traditën e Shenjtë (megjithë protestat e tyre).Vazhdo te lexosh

Mbi tradicionalizmin radikal

 
 
Disa njerëz po raportojnë se ky blog shfaqet si tekst i bardhë në sfondin e nxirë. Ky është një problem me shfletuesin tuaj. Përditësoni ose kaloni në një shfletues tjetër, si p.sh. Firefox.
 

KETU Nuk ka dyshim se një revolucion i "përparimtarëve" pas Vatikanit II ka shkaktuar kërdinë në Kishë, duke rrafshuar përfundimisht rendet e tëra fetare, arkitekturën e kishës, muzikën dhe kulturën katolike - të dëshmuara qartë në të gjitha gjërat që rrethojnë Liturgjinë. Kam shkruar shumë për dëmin e Meshës siç u shfaq pas Koncilit të Dytë të Vatikanit (shih Armëzimi i meshës). Kam dëgjuar rrëfime të dorës së parë se si "reformatorët" hynë në famulli natën vonë, ikonografi me ngjyrë të bardhë, duke thyer statuja dhe duke marrë një sharrë elektrike me zinxhir në altarët e lartë të zbukuruar. Në vend të tyre, një altar i thjeshtë i mbuluar me një leckë të bardhë u la në këmbë në mes të shenjtërores - për tmerrin e shumë vizitorëve të kishës në meshën e radhës. më kanë thënë: "Ja çfarë po bëni vetë!"Vazhdo te lexosh

Pyet, Kërko dhe Trokit

 

Kërkoni dhe do t'ju jepet;
kërkoni dhe do të gjeni;
trokitni dhe dera do t'ju hapet…
Nëse ju, pra, që jeni të këqij,
dini si t'u bëni dhurata të mira fëmijëve tuaj,
sa më shumë do të jetë Ati juaj qiellor
jepi të mira atyre që e kërkojnë.
(Mat 7: 7-11)


Kohët e fundit, shkrimet e Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta janë vënë në dyshim, në mos sulmuar në mënyrë shpifëse, nga disa tradicionalistë radikalë.[1]shih Luisa sulmoi përsëri; Një pretendim është se shkrimet e Luizës janë "pornografike" për shkak të imazheve simbolike, për shembull, të Luizës "duke thithur" gjoksin e Krishtit. Sidoqoftë, kjo është gjuha shumë mistike e vetë Shkrimit: "Do të thithësh qumështin e kombeve dhe do të ushqehesh nga gjokset mbretërore… që të pish me kënaqësi nga gjoksi i saj i bollshëm!… Ashtu si një nënë e ngushëllon fëmijën e saj, ashtu edhe unë do të të ngushëlloj ty…” (Isaiah 60:16, 66:11-13) U zbulua gjithashtu një komunikatë private midis Dikasterit për Doktrinën e Besimit dhe një peshkopi që duket se e ka pezulluar Kauzën e saj ndërsa peshkopët koreanë nxorën një vendim negativ, por të çuditshëm.[2]Shiko A është pezulluar kauza e Luisa Piccarreta? Megjithatë, zyrtar qëndrimi i Kishës për shkrimet e këtij Shërbëtori i Zotit mbetet një "miratim" si shkrimet e saj mbajnë vulat e duhura kishtare, të cilat nuk janë anuluar nga Papa.[3]dmth. 19 vëllimet e para të Luizës morën Nihil Obstat nga St. Hannibal di Francia, dhe sanksionim nga peshkopi Joseph Leo. Njëzet e Katër Orët e Mundimeve të Zotit tonë Jezu Krisht Virgjëresha e Bekuar Mari në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor mbajnë edhe të njëjtat vula kishtare.Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Luisa sulmoi përsëri; Një pretendim është se shkrimet e Luizës janë "pornografike" për shkak të imazheve simbolike, për shembull, të Luizës "duke thithur" gjoksin e Krishtit. Sidoqoftë, kjo është gjuha shumë mistike e vetë Shkrimit: "Do të thithësh qumështin e kombeve dhe do të ushqehesh nga gjokset mbretërore… që të pish me kënaqësi nga gjoksi i saj i bollshëm!… Ashtu si një nënë e ngushëllon fëmijën e saj, ashtu edhe unë do të të ngushëlloj ty…” (Isaiah 60:16, 66:11-13)
2 Shiko A është pezulluar kauza e Luisa Piccarreta?
3 dmth. 19 vëllimet e para të Luizës morën Nihil Obstat nga St. Hannibal di Francia, dhe sanksionim nga peshkopi Joseph Leo. Njëzet e Katër Orët e Mundimeve të Zotit tonë Jezu Krisht Virgjëresha e Bekuar Mari në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor mbajnë edhe të njëjtat vula kishtare.

Mbrojtja e Vatikanit II dhe Rinovimi

 

Ne mund të shohim se sulmet
kundër Papës dhe Kishës
mos vijnë vetëm nga jashtë;
përkundrazi, vuajtjet e Kishës
vijnë nga brenda Kishës,
nga mëkati që ekziston në Kishë.
Kjo ishte gjithmonë njohuri e zakonshme,
por sot ne e shohim atë në një formë vërtet të tmerrshme:
persekutimi më i madh i Kishës
nuk vjen nga armiqtë e jashtëm,
por lind nga mëkati brenda Kishës.
—POPE BENEDIKTI XVI,

intervistë gjatë fluturimit për në Lisbonë,
Portugali, 12 maj 2010

 

ME një kolaps i udhëheqjes në Kishën Katolike dhe një axhendë progresive që del nga Roma, gjithnjë e më shumë katolikë po ikin nga famullitë e tyre për të kërkuar mesha "tradicionale" dhe strehë të ortodoksisë.Vazhdo te lexosh

Mbinatyrore Jo më shumë?

 

A Vatikani ka nxjerrë norma të reja për të dalluar “dukuri të supozuara mbinatyrore”, por pa i lënë peshkopëve autoritetin për të shpallur fenomenet mistike si të dërguara nga qielli. Si do të ndikojë kjo jo vetëm në dallueshmërinë e vazhdueshme të shfaqjeve, por në të gjitha veprat e mbinatyrshme në Kishë?Vazhdo te lexosh

Amerika: Përmbushja e Zbulesës?

 

Kur vdes një perandori?
A shembet në një moment të tmerrshëm?
Jo, jo
Por vjen një kohë
kur njerëzit e saj nuk besojnë më në të…
-rimorkio, Megalopolis

 

IN 2012, ndërsa fluturimi im fluturoi mbi Kaliforni, ndjeva Shpirtin duke më nxitur të lexoja Kapitujt 17-18 të Zbulesës. Teksa fillova të lexoja, m'u duk sikur një vello po ngrihej mbi këtë libër misterioz, si një faqe tjetër prej indi të hollë që kthehej për të zbuluar pak më shumë imazhin misterioz të "kohës së fundit". Fjala "apokalips" do të thotë, në fakt, zbulimi.

Ajo që lexova filloi ta vinte Amerikën në një dritë krejtësisht të re biblike. Ndërsa hulumtoja themelet historike të atij vendi, nuk mund të mos e shihja atë ndoshta si kandidatin më të denjë të asaj që Shën Gjoni e quajti "Babylon mister" (lexo Misteri Babilonia). Që atëherë, dy tendenca të fundit duket se e forcojnë këtë pikëpamje…

Vazhdo te lexosh

Mbajeni së bashku

 

ME Titujt e lajmeve bëhen gjithnjë e më të zymtë dhe të tmerrshëm dhe fjalët profetike që bëjnë jehonë pothuajse të njëjtë, frika dhe ankthi po i bëjnë njerëzit ta "humbin atë". Ky transmetim thelbësor në internet shpjegon, atëherë, se si mund ta "mbajmë atë së bashku" ndërsa bota përreth nesh fjalë për fjalë fillon të shkërmoqet…Vazhdo te lexosh

Kirurgjia kozmike

 

Botuar për herë të parë më 5 korrik 2007

 

LUTJA përpara Sakramentit të Bekuar, Zoti dukej se shpjegonte pse bota po hyn në një pastrim që tani, duket i pakthyeshëm.

Gjatë gjithë historisë së Kishës Sime, ka pasur raste kur Trupi i Krishtit është sëmurur. Në ato kohëra unë kam dërguar mjete shërimi.

Vazhdo te lexosh

Cfare keni bere?

 

Zoti i tha Kainit: “Çfarë ke bërë?
Zëri i gjakut të vëllait tënd
po më qan nga toka” 
(Zan 4:10).

—POPA ST JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, n 10

Dhe kështu ju deklaroj solemnisht sot
se nuk jam përgjegjës
për gjakun e ndonjërit prej jush,

sepse unë nuk u tërhoqa duke ju shpallur
i gjithë plani i Zotit…

Pra, jini vigjilentë dhe mbani mend
që për tre vjet, natë e ditë,

Unë e këshillova pandërprerë secilin prej jush
me lot.

(Veprat 20:26-27, 31)

 

Pas tre vitesh kërkimesh intensive dhe shkrimesh mbi "pandeminë", duke përfshirë a dokumentar që u bë virale, kam shkruar shumë pak për të në vitin e kaluar. Pjesërisht për shkak të djegies ekstreme, pjesërisht nevojës për t'u zhveshur nga diskriminimi dhe urrejtja që përjetoi familja ime në komunitetin ku kemi jetuar më parë. Kjo, dhe dikush mund të paralajmërojë kaq shumë derisa të arrini masën kritike: kur ata me veshë për të dëgjuar të kenë dëgjuar - dhe të tjerët do ta kuptojnë vetëm kur pasojat e paralajmërimit të padëgjuar t'i prekin ata personalisht.

Vazhdo te lexosh

Fjala Tani në 2024

 

IT nuk duket se kam qëndruar shumë kohë më parë në një fushë të prerjes ndërsa një stuhi filloi të vërshonte. Fjalët e thëna në zemrën time më pas u bënë "fjala tani" përcaktuese që do të përbënte bazën e këtij apostullati për 18 vitet e ardhshme:Vazhdo te lexosh

Mbi Çlirimin

 

ONE nga "fjalët e tanishme" që Zoti ka vulosur në zemrën time është se Ai po lejon që njerëzit e Tij të testohen dhe të rafinohen në një lloj "Thirrja e fundit” te shenjtorët. Ai po lejon që "të çarat" në jetën tonë shpirtërore të ekspozohen dhe të shfrytëzohen për të na shkund, pasi nuk ka më kohë për t'u ulur në gardh. Është sikur një paralajmërim i butë nga Parajsa më parë la paralajmërim, si drita ndriçuese e agimit para se Dielli të çajë horizontin. Ky ndriçim është një dhuratë [1]Hebrenjve 12:5-7: 'Biri im, mos e përçmo disiplinën e Zotit dhe mos e humb zemrën kur të qortosh prej tij; për atë që do Zoti, ai e disiplinon; ai fshikullon çdo djalë që pranon.” Duroni sprovat tuaja si “disiplinë”; Zoti ju trajton si bij. Sepse cili "bir" ka që i ati nuk e disiplinon?' për të na zgjuar tek e madhja rreziqet shpirtërore me të cilën po përballemi që kur kemi hyrë në një ndryshim epokal - të koha e korrjesVazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Hebrenjve 12:5-7: 'Biri im, mos e përçmo disiplinën e Zotit dhe mos e humb zemrën kur të qortosh prej tij; për atë që do Zoti, ai e disiplinon; ai fshikullon çdo djalë që pranon.” Duroni sprovat tuaja si “disiplinë”; Zoti ju trajton si bij. Sepse cili "bir" ka që i ati nuk e disiplinon?'

Zgjedhja është bërë

 

Nuk ka asnjë mënyrë tjetër për ta përshkruar atë përveç një rëndesë shtypëse. U ula atje, i përkulur në stolin tim, duke u përpjekur të dëgjoja leximet e Meshës të dielën e Mëshirës Hyjnore. Më dukej sikur fjalët po më binin në vesh dhe po kërcenin.

Shpresa e fundit e shpëtimit?

 

A e diela e dytë e Pashkëve është Mëshira Hyjnore E Diela. Isshtë një ditë që Jezusi premtoi të derdhë hire të pamatshme në atë shkallë që është, për disa "Shpresa e fundit e shpëtimit". Akoma, shumë katolikë nuk e kanë idenë se çfarë është kjo festë ose nuk dëgjojnë kurrë për këtë nga foltorja. Siç do ta shihni, kjo nuk është ditë e zakonshme

Vazhdo te lexosh

Pesë mjete për të "mos pasur frikë"

MBI KUJTIMIN E SHEN. JOHN PAUL II

Mos ki frikë! Hapni dyert e gjera për Krishtin ”!
—ST. JOHN PAUL II, Homeli, Sheshi i Shën Pjetrit
22 tetor 1978, nr. 5

 

Botuar për herë të parë më 18 qershor 2019.

 

PO, Unë e di se Gjon Pali II shpesh thoshte, "Mos ki frikë!" Por ndërsa shohim erërat e Stuhisë që rriten përreth nesh dhe valët që fillojnë të mbingarkojnë Barkën e PjetritSi liria e fesë dhe e fjalës bëhen të brishtë dhe mundësia e një antikrishti mbetet në horizont… si Profecitë mariane janë duke u përmbushur në kohë reale dhe paralajmërimet e papëve shkoni pa vëmendje… ndërsa problemet tuaja personale, përçarjet dhe hidhërimet rriten rreth jush… si mundet dikush nuk kini frikë? "Vazhdo te lexosh

Ngjallja e Kishës

 

Pamja më autoritare, dhe ajo që shfaqet
të jesh më në harmoni me Shkrimin e Shenjtë, është se,
pas rënies së Antikrishtit, Kisha Katolike do
edhe njëherë hyni në një periudhë prej
prosperitet dhe triumf.

-Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme,
Fr. Charles Arminjon (1824-1885), f. 56-57; Shtypi i Institutit Sophia

 

KETU është një pasazh misterioz në librin e Danielit që po shpaloset tonë koha Më tej zbulon se çfarë po planifikon Zoti në këtë orë ndërsa bota vazhdon zbritjen e saj në errësirëVazhdo te lexosh

Pasioni i Kishës

Nëse fjala nuk është konvertuar,
do të jetë gjaku që konvertohet.
- ST. JOHN PAUL II, nga poema "Stanislaw"


Disa nga lexuesit e mi të rregullt mund të kenë vënë re se kam shkruar më pak muajt e fundit. Një pjesë e arsyes, siç e dini, është sepse ne jemi në luftë për jetën tonë kundër turbinave me erë industriale - një luftë që kemi filluar ta bëjmë disa përparime në.

Vazhdo te lexosh

Klima: Filmi

Pasi ka shkruar për mashtrimin e "ndryshimit të klimës" për gati një dekadë (shih Leximin e Ndërlidhur më poshtë), ky film i ri është një frymë e re e së vërtetës. Klima: Filmi është një përmbledhje e shkëlqyer dhe vendimtare e rrëmbimit të fuqisë globale përmes leva të "pandemisë" dhe "ndryshimit të klimës".

Vazhdo te lexosh

Krishterimi i vërtetë

 

Ashtu si fytyra e Zotit tonë u shpërfytyrua në Mundimet e Tij, po ashtu fytyra e Kishës është shpërfytyruar në këtë orë. Çfarë përfaqëson ajo? Cili është misioni i saj? Cili është mesazhi i saj? Cfare ben krishterimi i vërtetë vërtetë si?

Vazhdo te lexosh

Dëshmitarët në Natën e Besimit Tonë

Jezusi është i vetmi Ungjill: nuk kemi asgjë për të thënë më tej
ose ndonjë dëshmi tjetër për të dhënë.
—POPA JOHN PAUL II
Evangelium Vitae, n 80

Rreth nesh, erërat e kësaj Stuhie të Madhe kanë filluar të rrahin mbi këtë njerëzim të gjorë. Parada e trishtuar e vdekjes e udhëhequr nga kalorësi i Vulës së Dytë të Zbulesës që "i heq botës paqen" (Zbulesa 6:4), marshon me guxim nëpër kombet tona. Qoftë përmes luftës, abortit, eutanazisë, helmim e ushqimit, ajrit dhe ujit tonë ose farmakia të të fuqishmëve, të dinjitet i njeriut po shkelet nën thundrat e atij kali të kuq… dhe paqja e tij grabitur. Është "imazhi i Zotit" që është nën sulm.

Vazhdo te lexosh

Mbi kthimin e dinjitetit tonë

 

Jeta është gjithmonë e mirë.
Ky është një perceptim instinktiv dhe një fakt i përvojës,
dhe njeriu është thirrur të kuptojë arsyen e thellë pse është kështu.
Pse jeta është e mirë?
—POPA ST. JOHN PAUL II,
Evangelium Vitae, 34

 

ÇFARË ndodh në mendjet e njerëzve kur kultura e tyre — a kultura e vdekjes — i informon ata se jeta njerëzore nuk është vetëm e disponueshme, por me sa duket një e keqe ekzistenciale për planetin? Çfarë ndodh me psikikën e fëmijëve dhe të rinjve, të cilëve u thuhet vazhdimisht se ata janë vetëm një nënprodukt i rastësishëm i evolucionit, se ekzistenca e tyre po "mbipopullon" tokën, se "gjurma e tyre e karbonit" po shkatërron planetin? Çfarë ndodh me të moshuarit ose të sëmurët kur u thuhet se problemet e tyre shëndetësore po i kushtojnë shumë “sistemit”? Çfarë ndodh me të rinjtë që inkurajohen të refuzojnë seksin e tyre biologjik? Çfarë ndodh me vetë-imazhin e dikujt kur vlera e tyre përcaktohet, jo nga dinjiteti i tyre i natyrshëm, por nga produktiviteti i tyre?Vazhdo te lexosh

Dhimbjet e lindjes: Shpopullimi?

 

KETU është një pasazh misterioz në Ungjillin e Gjonit ku Jezusi shpjegon se disa gjëra janë shumë të vështira për t'u zbuluar ende Apostujve.

Kam akoma shumë gjëra për të të thënë, por nuk mund t'i durosh tani. Kur të vijë Fryma e së vërtetës, Ai do t'ju udhëheqë në gjithë të vërtetën... ai do t'ju shpallë gjërat që do të vijnë. (John 16: 12-13)

Vazhdo te lexosh

Të jetosh Fjalët Profetike të Gjon Palit II

 

“Ecni si fëmijë të dritës … dhe përpiquni të mësoni atë që i pëlqen Zotit.
Mos merrni pjesë në veprat e pafrytshme të errësirës”
(Efesianëve 5:8, 10-11).

Në kontekstin tonë të sotëm shoqëror, i shënuar nga a
lufta dramatike mes “kulturës së jetës” dhe “kulturës së vdekjes”…
nevoja urgjente për një transformim të tillë kulturor është e lidhur
për situatën aktuale historike,
i ka rrënjët edhe në misionin e ungjillëzimit të Kishës.
Qëllimi i Ungjillit, në fakt, është
"Të transformojmë njerëzimin nga brenda dhe ta bëjmë atë të ri".
- Gjon Pali II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n. 95

 

Gjon PAUL II-të "Ungjilli i Jetës"ishte një paralajmërim i fuqishëm profetik për Kishën për një axhendë të "të fuqishmëve" për të imponuar një "komplot të programuar shkencërisht dhe sistematikisht... kundër jetës". Ata veprojnë, tha ai, si “Faraoni i lashtë, i përhumbur nga prania dhe rritja... e rritjes aktuale demografike."[1]Evangelium, Vitae, n 16, 17

Ishte viti 1995.Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Evangelium, Vitae, n 16, 17

Skizma, thua ti?

 

DIKUSH më pyeti një ditë më parë: "Nuk po largohesh nga Ati i Shenjtë apo nga magjisteri i vërtetë, apo jo?" U befasova nga pyetja. “Jo! çfarë ju dha këtë përshtypje??” Ai tha se nuk ishte i sigurt. Kështu që unë e sigurova atë se përçarja është nuk mbi tavolinë. Periudha.

Vazhdo te lexosh

Nëntor

 

Shikoni, unë jam duke bërë diçka të re!
Tani ajo mbin, a nuk e kupton?
Në shkretëtirë bëj një rrugë,
në djerrinë, lumenj.
(Isaia 43: 19)

 

UNE KAM meditova shumë vonë për trajektoren e disa elementeve të hierarkisë drejt një mëshire të rreme, ose për atë që shkrova disa vite më parë: një Anti-Mëshirë. Është e njëjta dhembshuri e rreme e të ashtuquajturve wokism, ku për të "pranuar të tjerët", gjithçka duhet pranuar. Linjat e Ungjillit janë të paqarta, të mesazhi i pendimit injorohet dhe kërkesat çliruese të Jezusit hidhen poshtë për kompromiset sakarine të Satanait. Duket sikur po gjejmë mënyra për të shfajësuar mëkatin në vend që të pendohemi për të.Vazhdo te lexosh

Predikimi më i rëndësishëm

 

Edhe nëse ne ose një engjëll nga qielli
duhet t'ju predikojë një ungjill
përveç atij që ju predikuam,
qoftë i mallkuar ai!
(Gal 1: 8)

 

ATA kaloi tre vjet në këmbët e Jezusit, duke dëgjuar me kujdes mësimet e Tij. Kur Ai u ngjit në Qiell, Ai u la atyre një "urdhër të madh". “Bëni dishepuj nga të gjitha kombet… duke i mësuar të zbatojnë gjithçka që ju kam urdhëruar” (Mateu 28:19-20). Dhe pastaj Ai u dërgoi atyre "Shpirti i së vërtetës" për të udhëhequr në mënyrë të pagabueshme mësimet e tyre (Gjn 16:13). Prandaj, predikimi i parë i Apostujve do të ishte pa dyshim thelbësor, duke vendosur drejtimin e të gjithë Kishës… dhe botës.

Pra, çfarë tha Pjetri?Vazhdo te lexosh

Ndarja e Madhe

 

Nihil Innavetur, Nisi Quod Traditum EST
"Le të mos ketë asnjë risi përtej asaj që është dhënë."
- PAPA Shën Stefani I (+ 257)

 

A Leja e Vatikanit për priftërinjtë për të bërë bekime për "çiftet" e të njëjtit seks dhe ata në marrëdhënie "të parregullta" ka krijuar një çarje të thellë brenda Kishës Katolike.

Brenda ditëve nga shpallja e tij, pothuajse të tëra kontinente (Afrikë), konferencat e peshkopëve (p.sh. Hungari, Poloni), kardinalët dhe urdhrat fetarë refuzuar gjuha vetëkontradiktore në Fiducia supplicans (FS). Sipas një njoftimi për shtyp këtë mëngjes nga Zenit, “15 Konferenca Episkopale nga Afrika dhe Evropa, plus rreth njëzet dioqeza në mbarë botën, kanë ndaluar, kufizuar ose pezulluar zbatimin e dokumentit në territorin dioqezan, duke theksuar polarizimin ekzistues rreth tij”.[1]Jan 4, 2024, Zenit A Wikipedia faqe pas kundërshtimit ndaj Fiducia supplicans aktualisht numëron refuzime nga 16 konferenca peshkopësh, 29 kardinalë dhe peshkopë individualë, dhe shtatë kongregacione dhe shoqata priftërore, fetare dhe laike. Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Jan 4, 2024, Zenit

Paralajmërimi i një rojeje

 

I dashur vëllezër dhe motra në Krishtin Jezus. Dua t'ju lë në një notë më pozitive, pavarësisht kësaj jave më shqetësuese. Është në videon e shkurtër më poshtë që e regjistrova javën e kaluar, por nuk jua dërgova kurrë. Është një më me këtë rast mesazh për atë që ka ndodhur këtë javë, por është një mesazh i përgjithshëm shprese. Por unë gjithashtu dua të jem i bindur ndaj "fjalës tani" që Zoti ka folur gjatë gjithë javës. Unë do të jem i shkurtër…Vazhdo te lexosh

A kemi kthyer një qoshe?

 

Shënim: Që nga publikimi i kësaj, unë kam shtuar disa citate mbështetëse nga zëra autoritar ndërsa përgjigjet në mbarë botën vazhdojnë të shpërndahen. Kjo është një temë shumë e rëndësishme që shqetësimet kolektive të Trupit të Krishtit të mos dëgjohen. Por korniza e këtij reflektimi dhe argumentet mbeten të pandryshuara. 

 

A lajme të xhiruara në të gjithë globin si një raketë: “Papa Françesku miraton lejimin e priftërinjve katolikë të bekojnë çiftet e të njëjtit seks” (ABC News). Reuters deklaroi: "Vatikani miraton bekimet për çiftet e të njëjtit seks në një vendim historik.“Për një herë, titujt e lajmeve nuk po shtrembëronin të vërtetën, edhe pse historia ka më shumë… Vazhdo te lexosh

Përballuni me Stuhinë

 

NJE E RI Skandali është përhapur në të gjithë botën me titujt që shpallin se Papa Françesku ka autorizuar priftërinjtë të bekojnë çiftet e të njëjtit seks. Këtë herë, titujt e lajmeve nuk po e rrotullonin atë. A është kjo Anija e Madhe për të cilën foli Zoja jonë tre vjet më parë? Vazhdo te lexosh

Mbretëria e Premtuar

 

DYJA terror dhe fitore ngazëllyese. Ky ishte vizioni i profetit Daniel për një kohë të ardhshme kur një "bishë e madhe" do të ngrihej mbi të gjithë botën, një bishë "shumë ndryshe" nga kafshët e mëparshme që imponuan sundimin e tyre. Ai tha se "do të gllabërojë gjithë tokë, mundeni dhe shtypni atë” përmes “dhjetë mbretërve”. Do të rrëzojë ligjin dhe madje do të ndryshojë kalendarin. Nga koka e tij doli një bri djallëzor, qëllimi i të cilit është "të shtypë të shenjtët e Shumë të Lartit". Për tre vjet e gjysmë, thotë Danieli, ata do t'i dorëzohen atij - atij që njihet botërisht si "Antikrishti".Vazhdo te lexosh

VIDEO: Profecia në Romë

 

NJE FUQISHT profecia u dha në sheshin e Shën Pjetrit në 1975 - fjalë që duket se po shpalosen tani në kohën tonë të tanishme. Duke iu bashkuar Mark Mallett është njeriu që e mori atë profeci, Dr. Ralph Martin i Ministrive të Rinovimit. Ata diskutojnë kohët shqetësuese, krizën e besimit dhe mundësinë e Antikrishtit në ditët tona - plus Përgjigjen për të gjitha!Vazhdo te lexosh

Lufta për Krijimin - Pjesa III

 

A doktori tha pa hezitim: “Ne duhet ose ta djegim ose ta presim tiroiden për ta bërë atë më të menaxhueshme. Ju do të duhet të qëndroni në mjekim për pjesën tjetër të jetës tuaj.” Gruaja ime Lea e shikoi si të çmendur dhe tha: “Nuk mund të heq qafe një pjesë të trupit tim, sepse nuk të bën. Pse nuk e gjejmë shkakun rrënjësor se përse trupi im po sulmon vetveten?” Mjeku ia ktheu shikimin sikur ajo ishte i çmendur. Ai u përgjigj troç: “Ju shkoni në atë rrugë dhe do t’i lini fëmijët jetimë”.

Por unë e njihja gruan time: ajo do të ishte e vendosur për të gjetur problemin dhe për të ndihmuar trupin e saj të rivendosej. Vazhdo te lexosh

Gënjeshtra e madhe

 

…gjuha apokaliptike që rrethon klimën
i ka bërë një dëm të thellë njerëzimit.
Ajo ka çuar në shpenzime tepër të kota dhe joefektive.
Kostot psikologjike gjithashtu kanë qenë të mëdha.
Shumë njerëz, veçanërisht të rinjtë,
Jetoni me frikën se fundi është afër,
shumë shpesh çon në depresion dobësues
për të ardhmen.
Një vështrim mbi faktet do të shkatërronte
ato ankthet apokaliptike.
- Steve Forbes, Forbes revista, 14 korrik 2023

Vazhdo te lexosh

Lufta kundër krijimit - Pjesa II

 

MJEKËSIA E INVERTUR

 

Katolikët, rreth njëqind vitet e fundit kanë një rëndësi në profeci. Siç thotë legjenda, Papa Leo XIII pati një vizion gjatë meshës që e la atë krejtësisht të habitur. Sipas një dëshmitari okular:

Leo XIII me të vërtetë pa, në një vegim, shpirtra demonikë që po mblidheshin në Qytetin e Përjetshëm (Romë). - Babai Domenico Pechenino, dëshmitar okular; Ephemerides Liturgicae, raportuar në 1995, f. 58-59; www.motherofallpeople.com

Thuhet se Papa Leo dëgjoi Satanin duke i kërkuar Zotit për një "qind vjet" për të testuar Kishën (që rezultoi në lutjen tashmë të famshme drejtuar Shën Mikael Kryeengjëllit).[1]shih Agjencia e lajmeve katolike Kur saktësisht Zoti goditi orën për të filluar një shekull provë, askush nuk e di. Por sigurisht, djallëzi u lëshua mbi të gjithë krijimin në shekullin e 20-të, duke filluar me mjekësi vetë…Vazhdo te lexosh

Shënimet

Lufta kundër krijimit - Pjesa I

 

Unë kam qenë mendjemprehtë duke shkruar këtë seri për më shumë se dy vjet tani. Unë kam prekur disa aspekte tashmë, por kohët e fundit, Zoti më ka dhënë një dritë jeshile për të shpallur me guxim këtë "fjalë tani". Shenja e vërtetë për mua ishte e sotmja Lexime masive, të cilën do ta përmend në fund… 

 

NJË LUFTË APOKALIPTIKE… PËR SHËNDETËSIN

 

KETU është një luftë kundër krijimit, e cila në fund të fundit është një luftë kundër vetë Krijuesit. Sulmi është i gjerë dhe i thellë, nga mikrobi më i vogël deri në majën e krijimit, që është burri dhe gruaja e krijuar "sipas shëmbëlltyrës së Perëndisë".Vazhdo te lexosh

Pse të jesh ende katolik?

PAS lajme të përsëritura skandalesh dhe polemikash, pse të qëndrosh katolik? Në këtë episod të fuqishëm, Mark & ​​Daniel parashtrojnë më shumë se bindjet e tyre personale: ata argumentojnë se vetë Krishti dëshiron që bota të jetë katolike. Kjo sigurisht që do të zemërojë, inkurajojë ose ngushëllojë shumë njerëz!Vazhdo te lexosh

Unë jam një Dishepull i Jezu Krishtit

 

Papa nuk mund të kryejë herezi
kur flet ish katedra,
kjo është një dogmë besimi.
Në mësimdhënien e tij jashtë 
deklaratat e ish katedrës, Megjithatë,
ai mund të kryejë paqartësi doktrinore,
gabime dhe madje herezi.
Dhe meqenëse Papa nuk është identik
me gjithë kishën,
Kisha është më e fortë
sesa një Papë i vetëm i gabuar ose heretik.
 
— Peshkopi Athanasius Schneider
19 shtator, 2023, onepeterfive.com

 

I HAVE prej kohësh shmang shumicën e komenteve në rrjetet sociale. Arsyeja është se njerëzit janë bërë të këqij, gjykues, të padashur – dhe shpesh në emër të “mbrojtjes së së vërtetës”. Por pas tonë transmetimi i fundit në internet, u përpoqa t'u përgjigjem disave që akuzuan kolegun tim Daniel O'Connor dhe mua se e "goditëm" Papën. Vazhdo te lexosh

Një kohë për të qarë

Një shpatë flakëruese: Raketa bërthamore e aftë qëlloi mbi Kaliforni në nëntor, 2015
Agjencia e Lajmeve Caters, (Abe Bler)

 

1917:

… Në të majtë të Zojës dhe pak më lart, pamë një Engjëll me një shpatë flakëruese në dorën e majtë; ndezje, ajo dha flakët që dukeshin sikur do t'i vinin flakën botës; por ata vdiqën në kontakt me shkëlqimin që Zoja jonë rrezatoi drejt tij nga dora e saj e djathtë: duke treguar tokën me dorën e tij të djathtë, Engjëlli bërtiti me një zë të lartë: 'Ndëshkim, pendim, pendim!'—Sr. Lucia nga Fatima, 13 korrik 1917

Vazhdo te lexosh

Eklipsi i Birit

Përpjekja e dikujt për të fotografuar "mrekullinë e diellit"

 

Si një eklips është gati të kalojë Shtetet e Bashkuara (si një gjysmëhëne mbi rajone të caktuara), kam qenë duke menduar për "mrekullia e diellit” që ndodhi në Fatima më 13 tetor 1917, ngjyrat e ylberit që rrodhën prej saj… gjysmëhëna në flamujt islamikë dhe hëna mbi të cilën qëndron Zoja e Guadalupes. Më pas e gjeta këtë reflektim këtë mëngjes nga 7 prilli 2007. Më duket se po jetojmë Zbulesën 12 dhe do të shohim fuqinë e Perëndisë të manifestuar në këto ditë shtrëngimi, veçanërisht përmes Nëna jonë e Bekuar - "Maria, ylli i ndritshëm që shpall Diellin” (PAPA SHËN GJON PAUL II, Takimi me të rinjtë në bazën ajrore të Cuatro Vientos, Madrid, Spanjë, 3 maj 2003)… Mendoj se nuk duhet ta komentoj apo zhvilloj këtë shkrim, por thjesht ta ribotoj, kështu që ja ku është… 

 

JEZUSI i tha Shën Faustinës,

Para Ditës së Drejtësisë, unë po dërgoj Ditën e Mëshirës. -Ditari i Mëshirës Hyjnore, n 1588

Kjo sekuencë paraqitet në Kryq:

(Mëshirë :) Pastaj [krimineli] tha: "Jezus, më kujto kur të vish në mbretërinë tënde." Ai u përgjigj duke i thënë: "Amen, unë të them ty, sot do të jesh me mua në Parajsë."

(DREJTSIA :) Tani ishte rreth mesditës dhe errësira pushtoi gjithë vendin deri në tre të pasdites për shkak të një eklipsi të diellit. (Luka 23: 43-45)

 

Vazhdo te lexosh

Paralajmërimi i Ruandës

 

Kur ai hapi vulën e dytë,
Dëgjova krijesën e dytë të gjallë duke bërtitur,
"Ejani përpara."
Doli një kalë tjetër, një i kuq.
Kalorësit të saj iu dha pushteti
për të hequr paqen nga toka,

në mënyrë që njerëzit të therin njëri-tjetrin.
Dhe atij iu dha një shpatë e madhe.
(Zbulesa 6: 3-4)

…jemi dëshmitarë të ngjarjeve të përditshme ku njerëzit
duket se po bëhen më agresive
dhe luftarake…
 

— PAPA BENEDIKTI XVI, Predikimi i Rrëshajëve,
Maj 27th, 2012

 

IN Në vitin 2012, kam botuar një "fjalë tani" shumë të fortë që besoj se aktualisht po "zhvuloset" në këtë orë. Unë shkrova atëherë (krh. Paralajmërime në erë) të paralajmërimit se dhuna do të shpërthejë papritmas mbi botën si një hajdut natën sepse ne jemi duke këmbëngulur në mëkatin e rëndë, duke humbur kështu mbrojtjen e Zotit.[1]shih Ferri i Liruar Mund të jetë shumë mirë zbarkimi i Stuhi e Madhe...

Kur mbjellin erën, ata do të korrin vorbullën. (Hos 8: 7)Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Ferri i Liruar

Bindja e besimit

 

Tani atij që mund t'ju forcojë,
sipas ungjillit tim dhe shpalljes së Jezu Krishtit…
për të gjitha kombet për të sjellë bindjen e besimit… 
(Rom 16: 25-26)

… ai e përuli veten dhe u bë i bindur deri në vdekje,
edhe vdekjen në kryq. (Phil 2: 8)

 

Zoti duhet të tundë kokën, nëse jo duke qeshur me Kishën e Tij. Sepse plani i shpalosur që nga agimi i Shëlbimit ka qenë që Jezusi të përgatiste për Vete një Nuse që është "Pa njolla, rrudha ose ndonjë gjë të tillë, që ajo të jetë e shenjtë dhe pa të meta" (Efes. 5:27). E megjithatë, disa brenda vetë hierarkisë[1]shih Gjyqi Përfundimtar kanë arritur në pikën e shpikjes së mënyrave që njerëzit të mbeten në mëkat objektiv të vdekshëm, e megjithatë të ndihen “të mirëpritur” në Kishë.[2]Në të vërtetë, Perëndia i mirëpret të gjithë që të shpëtohen. Kushti për këtë shpëtim janë në fjalët e vetë Zotit tonë: “Pendohuni dhe besoni në ungjillin” (Marku 1:15). Çfarë vizioni shumë i ndryshëm nga ai i Perëndisë! Çfarë humnerë e pamasë midis realitetit të asaj që po shpaloset në mënyrë profetike në këtë orë - pastrimit të Kishës - dhe asaj që disa peshkopë po i propozojnë botës!Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Gjyqi Përfundimtar
2 Në të vërtetë, Perëndia i mirëpret të gjithë që të shpëtohen. Kushti për këtë shpëtim janë në fjalët e vetë Zotit tonë: “Pendohuni dhe besoni në ungjillin” (Marku 1:15).