Dita 15: Një Rrëshajë e Re

JU KENI e bëri atë! Fundi i tërheqjes sonë - por jo fundi i dhuratave të Zotit, dhe asnjehere fundi i dashurisë së Tij. Në fakt, sot është shumë e veçantë sepse Zoti ka një derdhja e re e Frymës së Shenjtë për t'ju dhuruar. Zoja jonë është lutur për ju dhe e ka pritur këtë moment gjithashtu, ndërsa ajo bashkohet me ju në dhomën e sipërme të zemrës suaj për t'u lutur për një "Rrëshajë të re" në shpirtin tuaj. Vazhdo te lexosh

Dita 14: Qendra e Atit

NDONJEHERE ne mund të ngecim në jetën tonë shpirtërore për shkak të plagëve, gjykimeve dhe mosfaljes. Kjo tërheqje, deri më tani, ka qenë një mjet për t'ju ndihmuar të shihni të vërtetat për veten dhe Krijuesin tuaj, në mënyrë që "e vërteta t'ju bëjë të lirë". Por është e nevojshme që ne të jetojmë dhe të kemi qenien tonë në të gjithë të vërtetën, në qendër të zemrës së dashurisë së Atit…Vazhdo te lexosh

Dita 13: Prekja dhe Zëri i Tij Shërues

Do të doja të ndaja dëshminë tuaj me të tjerët se si Zoti ka prekur jetën tuaj dhe ju ka sjellë shërim nëpërmjet kësaj tërheqjeje. Ju thjesht mund t'i përgjigjeni emailit që keni marrë nëse jeni në listën time të postimeve ose shkoni këtu. Thjesht shkruani disa fjali ose një paragraf të shkurtër. Mund të jetë anonim nëse zgjidhni.

WE nuk janë të braktisur. Nuk jemi jetim… Vazhdo te lexosh

Dita 11: Fuqia e Gjykimeve

EDHE edhe pse ne mund t'i kemi falur të tjerët, madje edhe veten tonë, ka ende një mashtrim delikate, por të rrezikshëm, për të cilin duhet të jemi të sigurt se është rrënjosur nga jeta jonë – një mashtrim që ende mund të ndajë, plagosë dhe shkatërrojë. Dhe kjo është fuqia e gjykimet e gabuara. Vazhdo te lexosh

Dita 10: Fuqia Shëruese e Dashurisë

IT thotë te Gjoni i Parë:

Ne duam, sepse ai na deshi i pari. (1 Gjonit 4:19)

Kjo tërheqje po ndodh sepse Zoti ju do. Të vërtetat ndonjëherë të vështira me të cilat po përballeni janë sepse Zoti ju do. Shërimi dhe çlirimi që po filloni të përjetoni është sepse Zoti ju do. Ai të donte në fillim. Ai nuk do të ndalet së dashuruari me ju.Vazhdo te lexosh

Dita 8: Plagët më të thella

WE tani po kalojnë gjysmën e rrugës së tërheqjes sonë. Zoti nuk ka mbaruar, ka më shumë punë për të bërë. Kirurgu Hyjnor ka filluar të arrijë në vendet më të thella të plagosjes sonë, jo për të na shqetësuar dhe shqetësuar, por për të na shëruar. Mund të jetë e dhimbshme të përballesh me këto kujtime. Ky është momenti i këmbëngulje; ky është momenti i ecjes me besim dhe jo me shikim, duke besuar në procesin që Fryma e Shenjtë ka filluar në zemrën tuaj. Pranë jush është Nëna e Bekuar dhe vëllezërit e motrat tuaja, shenjtorët, të gjithë ndërmjetësojnë për ju. Ata janë më afër jush tani sesa ishin në këtë jetë, sepse janë plotësisht të bashkuar me Trininë e Shenjtë në përjetësi, e cila banon brenda jush në sajë të Pagëzimit tuaj.

Megjithatë, ju mund të ndiheni të vetmuar, madje të braktisur ndërsa përpiqeni t'u përgjigjeni pyetjeve ose të dëgjoni Zotin duke ju folur. Por, siç thotë Psalmisti, “Ku mund të shkoj nga Fryma jote? Nga prania jote, ku mund të ik?”[1]Psalmi 139: 7 Jezui premtoi: «Unë jam gjithmonë me ju, deri në fund të botës.»[2]Matt 28: 20Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Psalmi 139: 7
2 Matt 28: 20

Dita 6: Falja e lirisë

LET ne fillojmë këtë ditë të re, këto fillime të reja: Në emër të Atit dhe të Birit dhe të Shpirtit të Shenjtë, amen.

Ati Qiellor, faleminderit për dashurinë Tënde të pakushtëzuar, që më dhurove kur më së paku e meritoj. Faleminderit që më ke dhënë jetën e Birit Tënd që të jetoj me të vërtetë. Eja tani Shpirti i Shenjtë dhe hyr në qoshet më të errëta të zemrës sime ku ende mbeten kujtime të dhimbshme, hidhërime dhe mosfalje. Shkëlqeni dritën e së vërtetës që unë të mund ta shoh vërtet; thuaj fjalët e së vërtetës që të mund të dëgjoj me të vërtetë dhe të çlirohem nga zinxhirët e së kaluarës sime. Unë e kërkoj këtë në emrin e Jezu Krishtit, amen.Vazhdo te lexosh