Dita 8: Plagët më të thella

WE tani po kalojnë gjysmën e rrugës së tërheqjes sonë. Zoti nuk ka mbaruar, ka më shumë punë për të bërë. Kirurgu Hyjnor ka filluar të arrijë në vendet më të thella të plagosjes sonë, jo për të na shqetësuar dhe shqetësuar, por për të na shëruar. Mund të jetë e dhimbshme të përballesh me këto kujtime. Ky është momenti i këmbëngulje; ky është momenti i ecjes me besim dhe jo me shikim, duke besuar në procesin që Fryma e Shenjtë ka filluar në zemrën tuaj. Pranë jush është Nëna e Bekuar dhe vëllezërit e motrat tuaja, shenjtorët, të gjithë ndërmjetësojnë për ju. Ata janë më afër jush tani sesa ishin në këtë jetë, sepse janë plotësisht të bashkuar me Trininë e Shenjtë në përjetësi, e cila banon brenda jush në sajë të Pagëzimit tuaj.

Megjithatë, ju mund të ndiheni të vetmuar, madje të braktisur ndërsa përpiqeni t'u përgjigjeni pyetjeve ose të dëgjoni Zotin duke ju folur. Por, siç thotë Psalmisti, “Ku mund të shkoj nga Fryma jote? Nga prania jote, ku mund të ik?”[1]Psalmi 139: 7 Jezui premtoi: «Unë jam gjithmonë me ju, deri në fund të botës.»[2]Matt 28: 20Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Psalmi 139: 7
2 Matt 28: 20