Fshehur në pamje të thjeshtë

Baphomet – Foto nga Matt Anderson

 

IN a letër mbi okultizmin në Epokën e Informacionit, autorët e tij vërejnë se "anëtarët e komunitetit okult janë të detyruar të betohen, madje edhe në dhimbjen e vdekjes dhe shkatërrimit, të mos zbulojnë atë që Google do të ndajë menjëherë". Dhe kështu, dihet mirë se shoqëritë sekrete thjesht do t'i mbajnë gjërat "të fshehura në pamje të qartë", duke varrosur praninë ose qëllimet e tyre në simbole, logo, skenarë filmash e të ngjashme. Fjala okulte fjalë për fjalë do të thotë "të fshehësh" ose "të mbulosh". Prandaj, shoqëritë sekrete si Frimasonët, të cilëve Rrënjët janë okultiste, shpesh gjenden duke fshehur qëllimet ose simbolet e tyre në pamje të qartë, të cilat synohen të shihen në njëfarë niveli…Vazhdo te lexosh