Gjyqi final?

Duccio, Tradhtia e Krishtit në Kopshtin e Gjetsemanit, 1308 

 

Të gjithë ju do ta keni besimin tuaj të lëkundur, sepse është shkruar:
"Unë do të godas bariun,
dhe delet do të shpërndahen.'
(Marku 14: 27)

Para ardhjes së dytë të Krishtit
Kisha duhet të kalojë një gjyq përfundimtar
kjo do të trondisë besimin e shumë besimtarëve
-
Katekizmi i Kishës Katolike, n.675, 677

 

ÇFARË a është kjo "sprovë përfundimtare që do të tronditë besimin e shumë besimtarëve?"  

Vazhdo te lexosh