Unë jam një Dishepull i Jezu Krishtit

 

Papa nuk mund të kryejë herezi
kur flet ish katedra,
kjo është një dogmë besimi.
Në mësimdhënien e tij jashtë 
deklaratat e ish katedrës, Megjithatë,
ai mund të kryejë paqartësi doktrinore,
gabime dhe madje herezi.
Dhe meqenëse Papa nuk është identik
me gjithë kishën,
Kisha është më e fortë
sesa një Papë i vetëm i gabuar ose heretik.
 
— Peshkopi Athanasius Schneider
19 shtator, 2023, onepeterfive.com

 

I HAVE prej kohësh shmang shumicën e komenteve në rrjetet sociale. Arsyeja është se njerëzit janë bërë të këqij, gjykues, të padashur – dhe shpesh në emër të “mbrojtjes së së vërtetës”. Por pas tonë transmetimi i fundit në internet, u përpoqa t'u përgjigjem disave që akuzuan kolegun tim Daniel O'Connor dhe mua se e "goditëm" Papën. Vazhdo te lexosh

Një kohë për të qarë

Një shpatë flakëruese: Raketa bërthamore e aftë qëlloi mbi Kaliforni në nëntor, 2015
Agjencia e Lajmeve Caters, (Abe Bler)

 

1917:

… Në të majtë të Zojës dhe pak më lart, pamë një Engjëll me një shpatë flakëruese në dorën e majtë; ndezje, ajo dha flakët që dukeshin sikur do t'i vinin flakën botës; por ata vdiqën në kontakt me shkëlqimin që Zoja jonë rrezatoi drejt tij nga dora e saj e djathtë: duke treguar tokën me dorën e tij të djathtë, Engjëlli bërtiti me një zë të lartë: 'Ndëshkim, pendim, pendim!'—Sr. Lucia nga Fatima, 13 korrik 1917

Vazhdo te lexosh

Eklipsi i Birit

Përpjekja e dikujt për të fotografuar "mrekullinë e diellit"

 

Si një eklips është gati të kalojë Shtetet e Bashkuara (si një gjysmëhëne mbi rajone të caktuara), kam qenë duke menduar për "mrekullia e diellit” që ndodhi në Fatima më 13 tetor 1917, ngjyrat e ylberit që rrodhën prej saj… gjysmëhëna në flamujt islamikë dhe hëna mbi të cilën qëndron Zoja e Guadalupes. Më pas e gjeta këtë reflektim këtë mëngjes nga 7 prilli 2007. Më duket se po jetojmë Zbulesën 12 dhe do të shohim fuqinë e Perëndisë të manifestuar në këto ditë shtrëngimi, veçanërisht përmes Nëna jonë e Bekuar - "Maria, ylli i ndritshëm që shpall Diellin” (PAPA SHËN GJON PAUL II, Takimi me të rinjtë në bazën ajrore të Cuatro Vientos, Madrid, Spanjë, 3 maj 2003)… Mendoj se nuk duhet ta komentoj apo zhvilloj këtë shkrim, por thjesht ta ribotoj, kështu që ja ku është… 

 

JEZUSI i tha Shën Faustinës,

Para Ditës së Drejtësisë, unë po dërgoj Ditën e Mëshirës. -Ditari i Mëshirës Hyjnore, n 1588

Kjo sekuencë paraqitet në Kryq:

(Mëshirë :) Pastaj [krimineli] tha: "Jezus, më kujto kur të vish në mbretërinë tënde." Ai u përgjigj duke i thënë: "Amen, unë të them ty, sot do të jesh me mua në Parajsë."

(DREJTSIA :) Tani ishte rreth mesditës dhe errësira pushtoi gjithë vendin deri në tre të pasdites për shkak të një eklipsi të diellit. (Luka 23: 43-45)

 

Vazhdo te lexosh

Paralajmërimi i Ruandës

 

Kur ai hapi vulën e dytë,
Dëgjova krijesën e dytë të gjallë duke bërtitur,
"Ejani përpara."
Doli një kalë tjetër, një i kuq.
Kalorësit të saj iu dha pushteti
për të hequr paqen nga toka,

në mënyrë që njerëzit të therin njëri-tjetrin.
Dhe atij iu dha një shpatë e madhe.
(Zbulesa 6: 3-4)

…jemi dëshmitarë të ngjarjeve të përditshme ku njerëzit
duket se po bëhen më agresive
dhe luftarake…
 

— PAPA BENEDIKTI XVI, Predikimi i Rrëshajëve,
Maj 27th, 2012

 

IN Në vitin 2012, kam botuar një "fjalë tani" shumë të fortë që besoj se aktualisht po "zhvuloset" në këtë orë. Unë shkrova atëherë (krh. Paralajmërime në erë) të paralajmërimit se dhuna do të shpërthejë papritmas mbi botën si një hajdut natën sepse ne jemi duke këmbëngulur në mëkatin e rëndë, duke humbur kështu mbrojtjen e Zotit.[1]shih Ferri i Liruar Mund të jetë shumë mirë zbarkimi i Stuhi e Madhe...

Kur mbjellin erën, ata do të korrin vorbullën. (Hos 8: 7)Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Ferri i Liruar

Bindja e besimit

 

Tani atij që mund t'ju forcojë,
sipas ungjillit tim dhe shpalljes së Jezu Krishtit…
për të gjitha kombet për të sjellë bindjen e besimit… 
(Rom 16: 25-26)

… ai e përuli veten dhe u bë i bindur deri në vdekje,
edhe vdekjen në kryq. (Phil 2: 8)

 

Zoti duhet të tundë kokën, nëse jo duke qeshur me Kishën e Tij. Sepse plani i shpalosur që nga agimi i Shëlbimit ka qenë që Jezusi të përgatiste për Vete një Nuse që është "Pa njolla, rrudha ose ndonjë gjë të tillë, që ajo të jetë e shenjtë dhe pa të meta" (Efes. 5:27). E megjithatë, disa brenda vetë hierarkisë[1]shih Gjyqi Përfundimtar kanë arritur në pikën e shpikjes së mënyrave që njerëzit të mbeten në mëkat objektiv të vdekshëm, e megjithatë të ndihen “të mirëpritur” në Kishë.[2]Në të vërtetë, Perëndia i mirëpret të gjithë që të shpëtohen. Kushti për këtë shpëtim janë në fjalët e vetë Zotit tonë: “Pendohuni dhe besoni në ungjillin” (Marku 1:15). Çfarë vizioni shumë i ndryshëm nga ai i Perëndisë! Çfarë humnerë e pamasë midis realitetit të asaj që po shpaloset në mënyrë profetike në këtë orë - pastrimit të Kishës - dhe asaj që disa peshkopë po i propozojnë botës!Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Gjyqi Përfundimtar
2 Në të vërtetë, Perëndia i mirëpret të gjithë që të shpëtohen. Kushti për këtë shpëtim janë në fjalët e vetë Zotit tonë: “Pendohuni dhe besoni në ungjillin” (Marku 1:15).

Qëndro në Mua

 

Publikuar për herë të parë më 8 maj 2015…

 

IF nuk jeni në paqe, bëjini vetes tre pyetje: A jam unë në vullnetin e Zotit? A po i besoj Atij? A po e dua Zotin dhe të afërmin në këtë moment? Thjesht, a jam duke qenë besnik, besuardhe i dashuruar?[1]Shiko Ndërtimi i Shtëpisë së Paqes Sa herë që e humbni qetësinë, kaloni nëpër këto pyetje si një listë kontrolli dhe më pas riorganizoni një ose më shumë aspekte të mendësisë dhe sjelljes suaj në atë moment duke thënë: “Ah, Zot, më fal, kam pushuar së qëndruari në ty. Më fal dhe më ndihmo të filloj përsëri.” Në këtë mënyrë, ju do të ndërtoni në mënyrë të qëndrueshme një Shtëpia e Paqes, edhe në mes të sprovave.

Vazhdo te lexosh

Shënimet