Lufta për Krijimin - Pjesa III

 

A doktori tha pa hezitim: “Ne duhet ose ta djegim ose ta presim tiroiden për ta bërë atë më të menaxhueshme. Ju do të duhet të qëndroni në mjekim për pjesën tjetër të jetës tuaj.” Gruaja ime Lea e shikoi si të çmendur dhe tha: “Nuk mund të heq qafe një pjesë të trupit tim, sepse nuk të bën. Pse nuk e gjejmë shkakun rrënjësor se përse trupi im po sulmon vetveten?” Mjeku ia ktheu shikimin sikur ajo ishte i çmendur. Ai u përgjigj troç: “Ju shkoni në atë rrugë dhe do t’i lini fëmijët jetimë”.

Por unë e njihja gruan time: ajo do të ishte e vendosur për të gjetur problemin dhe për të ndihmuar trupin e saj të rivendosej. Vazhdo te lexosh