Paralajmërimi i një rojeje

 

I dashur vëllezër dhe motra në Krishtin Jezus. Dua t'ju lë në një notë më pozitive, pavarësisht kësaj jave më shqetësuese. Është në videon e shkurtër më poshtë që e regjistrova javën e kaluar, por nuk jua dërgova kurrë. Është një më me këtë rast mesazh për atë që ka ndodhur këtë javë, por është një mesazh i përgjithshëm shprese. Por unë gjithashtu dua të jem i bindur ndaj "fjalës tani" që Zoti ka folur gjatë gjithë javës. Unë do të jem i shkurtër…Vazhdo te lexosh

A kemi kthyer një qoshe?

 

Shënim: Që nga publikimi i kësaj, unë kam shtuar disa citate mbështetëse nga zëra autoritar ndërsa përgjigjet në mbarë botën vazhdojnë të shpërndahen. Kjo është një temë shumë e rëndësishme që shqetësimet kolektive të Trupit të Krishtit të mos dëgjohen. Por korniza e këtij reflektimi dhe argumentet mbeten të pandryshuara. 

 

A lajme të xhiruara në të gjithë globin si një raketë: “Papa Françesku miraton lejimin e priftërinjve katolikë të bekojnë çiftet e të njëjtit seks” (ABC News). Reuters deklaroi: "Vatikani miraton bekimet për çiftet e të njëjtit seks në një vendim historik.“Për një herë, titujt e lajmeve nuk po shtrembëronin të vërtetën, edhe pse historia ka më shumë… Vazhdo te lexosh

Përballuni me Stuhinë

 

NJE E RI Skandali është përhapur në të gjithë botën me titujt që shpallin se Papa Françesku ka autorizuar priftërinjtë të bekojnë çiftet e të njëjtit seks. Këtë herë, titujt e lajmeve nuk po e rrotullonin atë. A është kjo Anija e Madhe për të cilën foli Zoja jonë tre vjet më parë? Vazhdo te lexosh

Mbretëria e Premtuar

 

DYJA terror dhe fitore ngazëllyese. Ky ishte vizioni i profetit Daniel për një kohë të ardhshme kur një "bishë e madhe" do të ngrihej mbi të gjithë botën, një bishë "shumë ndryshe" nga kafshët e mëparshme që imponuan sundimin e tyre. Ai tha se "do të gllabërojë gjithë tokë, mundeni dhe shtypni atë” përmes “dhjetë mbretërve”. Do të rrëzojë ligjin dhe madje do të ndryshojë kalendarin. Nga koka e tij doli një bri djallëzor, qëllimi i të cilit është "të shtypë të shenjtët e Shumë të Lartit". Për tre vjet e gjysmë, thotë Danieli, ata do t'i dorëzohen atij - atij që njihet botërisht si "Antikrishti".Vazhdo te lexosh