Skizma, thua ti?

 

DIKUSH më pyeti një ditë më parë: "Nuk po largohesh nga Ati i Shenjtë apo nga magjisteri i vërtetë, apo jo?" U befasova nga pyetja. “Jo! çfarë ju dha këtë përshtypje??” Ai tha se nuk ishte i sigurt. Kështu që unë e sigurova atë se përçarja është nuk mbi tavolinë. Periudha.

Vazhdo te lexosh

Nëntor

 

Shikoni, unë jam duke bërë diçka të re!
Tani ajo mbin, a nuk e kupton?
Në shkretëtirë bëj një rrugë,
në djerrinë, lumenj.
(Isaia 43: 19)

 

UNE KAM meditova shumë vonë për trajektoren e disa elementeve të hierarkisë drejt një mëshire të rreme, ose për atë që shkrova disa vite më parë: një Anti-Mëshirë. Është e njëjta dhembshuri e rreme e të ashtuquajturve wokism, ku për të "pranuar të tjerët", gjithçka duhet pranuar. Linjat e Ungjillit janë të paqarta, të mesazhi i pendimit injorohet dhe kërkesat çliruese të Jezusit hidhen poshtë për kompromiset sakarine të Satanait. Duket sikur po gjejmë mënyra për të shfajësuar mëkatin në vend që të pendohemi për të.Vazhdo te lexosh

Predikimi më i rëndësishëm

 

Edhe nëse ne ose një engjëll nga qielli
duhet t'ju predikojë një ungjill
përveç atij që ju predikuam,
qoftë i mallkuar ai!
(Gal 1: 8)

 

ATA kaloi tre vjet në këmbët e Jezusit, duke dëgjuar me kujdes mësimet e Tij. Kur Ai u ngjit në Qiell, Ai u la atyre një "urdhër të madh". “Bëni dishepuj nga të gjitha kombet… duke i mësuar të zbatojnë gjithçka që ju kam urdhëruar” (Mateu 28:19-20). Dhe pastaj Ai u dërgoi atyre "Shpirti i së vërtetës" për të udhëhequr në mënyrë të pagabueshme mësimet e tyre (Gjn 16:13). Prandaj, predikimi i parë i Apostujve do të ishte pa dyshim thelbësor, duke vendosur drejtimin e të gjithë Kishës… dhe botës.

Pra, çfarë tha Pjetri?Vazhdo te lexosh

Ndarja e Madhe

 

Nihil Innavetur, Nisi Quod Traditum EST
"Le të mos ketë asnjë risi përtej asaj që është dhënë."
- PAPA Shën Stefani I (+ 257)

 

A Leja e Vatikanit për priftërinjtë për të bërë bekime për "çiftet" e të njëjtit seks dhe ata në marrëdhënie "të parregullta" ka krijuar një çarje të thellë brenda Kishës Katolike.

Brenda ditëve nga shpallja e tij, pothuajse të tëra kontinente (Afrikë), konferencat e peshkopëve (p.sh. Hungari, Poloni), kardinalët dhe urdhrat fetarë refuzuar gjuha vetëkontradiktore në Fiducia supplicans (FS). Sipas një njoftimi për shtyp këtë mëngjes nga Zenit, “15 Konferenca Episkopale nga Afrika dhe Evropa, plus rreth njëzet dioqeza në mbarë botën, kanë ndaluar, kufizuar ose pezulluar zbatimin e dokumentit në territorin dioqezan, duke theksuar polarizimin ekzistues rreth tij”.[1]Jan 4, 2024, Zenit A Wikipedia faqe pas kundërshtimit ndaj Fiducia supplicans aktualisht numëron refuzime nga 16 konferenca peshkopësh, 29 kardinalë dhe peshkopë individualë, dhe shtatë kongregacione dhe shoqata priftërore, fetare dhe laike. Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Jan 4, 2024, Zenit