Mbi kthimin e dinjitetit tonë

 

Jeta është gjithmonë e mirë.
Ky është një perceptim instinktiv dhe një fakt i përvojës,
dhe njeriu është thirrur të kuptojë arsyen e thellë pse është kështu.
Pse jeta është e mirë?
—POPA ST. JOHN PAUL II,
Evangelium Vitae, 34

 

ÇFARË ndodh në mendjet e njerëzve kur kultura e tyre — a kultura e vdekjes — i informon ata se jeta njerëzore nuk është vetëm e disponueshme, por me sa duket një e keqe ekzistenciale për planetin? Çfarë ndodh me psikikën e fëmijëve dhe të rinjve, të cilëve u thuhet vazhdimisht se ata janë vetëm një nënprodukt i rastësishëm i evolucionit, se ekzistenca e tyre po "mbipopullon" tokën, se "gjurma e tyre e karbonit" po shkatërron planetin? Çfarë ndodh me të moshuarit ose të sëmurët kur u thuhet se problemet e tyre shëndetësore po i kushtojnë shumë “sistemit”? Çfarë ndodh me të rinjtë që inkurajohen të refuzojnë seksin e tyre biologjik? Çfarë ndodh me vetë-imazhin e dikujt kur vlera e tyre përcaktohet, jo nga dinjiteti i tyre i natyrshëm, por nga produktiviteti i tyre?Vazhdo te lexosh

Dhimbjet e lindjes: Shpopullimi?

 

KETU është një pasazh misterioz në Ungjillin e Gjonit ku Jezusi shpjegon se disa gjëra janë shumë të vështira për t'u zbuluar ende Apostujve.

Kam akoma shumë gjëra për të të thënë, por nuk mund t'i durosh tani. Kur të vijë Fryma e së vërtetës, Ai do t'ju udhëheqë në gjithë të vërtetën... ai do t'ju shpallë gjërat që do të vijnë. (John 16: 12-13)

Vazhdo te lexosh

Të jetosh Fjalët Profetike të Gjon Palit II

 

“Ecni si fëmijë të dritës … dhe përpiquni të mësoni atë që i pëlqen Zotit.
Mos merrni pjesë në veprat e pafrytshme të errësirës”
(Efesianëve 5:8, 10-11).

Në kontekstin tonë të sotëm shoqëror, i shënuar nga a
lufta dramatike mes “kulturës së jetës” dhe “kulturës së vdekjes”…
nevoja urgjente për një transformim të tillë kulturor është e lidhur
për situatën aktuale historike,
i ka rrënjët edhe në misionin e ungjillëzimit të Kishës.
Qëllimi i Ungjillit, në fakt, është
"Të transformojmë njerëzimin nga brenda dhe ta bëjmë atë të ri".
- Gjon Pali II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n. 95

 

Gjon PAUL II-të "Ungjilli i Jetës"ishte një paralajmërim i fuqishëm profetik për Kishën për një axhendë të "të fuqishmëve" për të imponuar një "komplot të programuar shkencërisht dhe sistematikisht... kundër jetës". Ata veprojnë, tha ai, si “Faraoni i lashtë, i përhumbur nga prania dhe rritja... e rritjes aktuale demografike."[1]Evangelium, Vitae, n 16, 17

Ishte viti 1995.Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Evangelium, Vitae, n 16, 17