Të jetosh Fjalët Profetike të Gjon Palit II

 

“Ecni si fëmijë të dritës … dhe përpiquni të mësoni atë që i pëlqen Zotit.
Mos merrni pjesë në veprat e pafrytshme të errësirës”
(Efesianëve 5:8, 10-11).

Në kontekstin tonë të sotëm shoqëror, i shënuar nga a
lufta dramatike mes “kulturës së jetës” dhe “kulturës së vdekjes”…
nevoja urgjente për një transformim të tillë kulturor është e lidhur
për situatën aktuale historike,
i ka rrënjët edhe në misionin e ungjillëzimit të Kishës.
Qëllimi i Ungjillit, në fakt, është
"Të transformojmë njerëzimin nga brenda dhe ta bëjmë atë të ri".
- Gjon Pali II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n. 95

 

Gjon PAUL II-të "Ungjilli i Jetës"ishte një paralajmërim i fuqishëm profetik për Kishën për një axhendë të "të fuqishmëve" për të imponuar një "komplot të programuar shkencërisht dhe sistematikisht... kundër jetës". Ata veprojnë, tha ai, si “Faraoni i lashtë, i përhumbur nga prania dhe rritja... e rritjes aktuale demografike."[1]Evangelium, Vitae, n 16, 17

Ishte viti 1995.Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Evangelium, Vitae, n 16, 17