Ngjallja e Kishës

 

Pamja më autoritare, dhe ajo që shfaqet
të jesh më në harmoni me Shkrimin e Shenjtë, është se,
pas rënies së Antikrishtit, Kisha Katolike do
edhe njëherë hyni në një periudhë prej
prosperitet dhe triumf.

-Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme,
Fr. Charles Arminjon (1824-1885), f. 56-57; Shtypi i Institutit Sophia

 

KETU është një pasazh misterioz në librin e Danielit që po shpaloset tonë koha Më tej zbulon se çfarë po planifikon Zoti në këtë orë ndërsa bota vazhdon zbritjen e saj në errësirëVazhdo te lexosh

Pasioni i Kishës

Nëse fjala nuk është konvertuar,
do të jetë gjaku që konvertohet.
- ST. JOHN PAUL II, nga poema "Stanislaw"


Disa nga lexuesit e mi të rregullt mund të kenë vënë re se kam shkruar më pak muajt e fundit. Një pjesë e arsyes, siç e dini, është sepse ne jemi në luftë për jetën tonë kundër turbinave me erë industriale - një luftë që kemi filluar ta bëjmë disa përparime në.

Vazhdo te lexosh

Klima: Filmi

Pasi ka shkruar për mashtrimin e "ndryshimit të klimës" për gati një dekadë (shih Leximin e Ndërlidhur më poshtë), ky film i ri është një frymë e re e së vërtetës. Klima: Filmi është një përmbledhje e shkëlqyer dhe vendimtare e rrëmbimit të fuqisë globale përmes leva të "pandemisë" dhe "ndryshimit të klimës".

Vazhdo te lexosh

Krishterimi i vërtetë

 

Ashtu si fytyra e Zotit tonë u shpërfytyrua në Mundimet e Tij, po ashtu fytyra e Kishës është shpërfytyruar në këtë orë. Çfarë përfaqëson ajo? Cili është misioni i saj? Cili është mesazhi i saj? Cfare ben krishterimi i vërtetë vërtetë si?

Vazhdo te lexosh

Dëshmitarët në Natën e Besimit Tonë

Jezusi është i vetmi Ungjill: nuk kemi asgjë për të thënë më tej
ose ndonjë dëshmi tjetër për të dhënë.
—POPA JOHN PAUL II
Evangelium Vitae, n 80

Rreth nesh, erërat e kësaj Stuhie të Madhe kanë filluar të rrahin mbi këtë njerëzim të gjorë. Parada e trishtuar e vdekjes e udhëhequr nga kalorësi i Vulës së Dytë të Zbulesës që "i heq botës paqen" (Zbulesa 6:4), marshon me guxim nëpër kombet tona. Qoftë përmes luftës, abortit, eutanazisë, helmim e ushqimit, ajrit dhe ujit tonë ose farmakia të të fuqishmëve, të dinjitet i njeriut po shkelet nën thundrat e atij kali të kuq… dhe paqja e tij grabitur. Është "imazhi i Zotit" që është nën sulm.

Vazhdo te lexosh