Cfare keni bere?

 

Zoti i tha Kainit: “Çfarë ke bërë?
Zëri i gjakut të vëllait tënd
po më qan nga toka” 
(Zan 4:10).

—POPA ST JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, n 10

Dhe kështu ju deklaroj solemnisht sot
se nuk jam përgjegjës
për gjakun e ndonjërit prej jush,

sepse unë nuk u tërhoqa duke ju shpallur
i gjithë plani i Zotit…

Pra, jini vigjilentë dhe mbani mend
që për tre vjet, natë e ditë,

Unë e këshillova pandërprerë secilin prej jush
me lot.

(Veprat 20:26-27, 31)

 

Pas tre vitesh kërkimesh intensive dhe shkrimesh mbi "pandeminë", duke përfshirë a dokumentar që u bë virale, kam shkruar shumë pak për të në vitin e kaluar. Pjesërisht për shkak të djegies ekstreme, pjesërisht nevojës për t'u zhveshur nga diskriminimi dhe urrejtja që përjetoi familja ime në komunitetin ku kemi jetuar më parë. Kjo, dhe dikush mund të paralajmërojë kaq shumë derisa të arrini masën kritike: kur ata me veshë për të dëgjuar të kenë dëgjuar - dhe të tjerët do ta kuptojnë vetëm kur pasojat e paralajmërimit të padëgjuar t'i prekin ata personalisht.

Vazhdo te lexosh

Fjala Tani në 2024

 

IT nuk duket se kam qëndruar shumë kohë më parë në një fushë të prerjes ndërsa një stuhi filloi të vërshonte. Fjalët e thëna në zemrën time më pas u bënë "fjala tani" përcaktuese që do të përbënte bazën e këtij apostullati për 18 vitet e ardhshme:Vazhdo te lexosh

Mbi Çlirimin

 

ONE nga "fjalët e tanishme" që Zoti ka vulosur në zemrën time është se Ai po lejon që njerëzit e Tij të testohen dhe të rafinohen në një lloj "Thirrja e fundit” te shenjtorët. Ai po lejon që "të çarat" në jetën tonë shpirtërore të ekspozohen dhe të shfrytëzohen për të na shkund, pasi nuk ka më kohë për t'u ulur në gardh. Është sikur një paralajmërim i butë nga Parajsa më parë la paralajmërim, si drita ndriçuese e agimit para se Dielli të çajë horizontin. Ky ndriçim është një dhuratë [1]Hebrenjve 12:5-7: 'Biri im, mos e përçmo disiplinën e Zotit dhe mos e humb zemrën kur të qortosh prej tij; për atë që do Zoti, ai e disiplinon; ai fshikullon çdo djalë që pranon.” Duroni sprovat tuaja si “disiplinë”; Zoti ju trajton si bij. Sepse cili "bir" ka që i ati nuk e disiplinon?' për të na zgjuar tek e madhja rreziqet shpirtërore me të cilën po përballemi që kur kemi hyrë në një ndryshim epokal - të koha e korrjesVazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Hebrenjve 12:5-7: 'Biri im, mos e përçmo disiplinën e Zotit dhe mos e humb zemrën kur të qortosh prej tij; për atë që do Zoti, ai e disiplinon; ai fshikullon çdo djalë që pranon.” Duroni sprovat tuaja si “disiplinë”; Zoti ju trajton si bij. Sepse cili "bir" ka që i ati nuk e disiplinon?'

Zgjedhja është bërë

 

Nuk ka asnjë mënyrë tjetër për ta përshkruar atë përveç një rëndesë shtypëse. U ula atje, i përkulur në stolin tim, duke u përpjekur të dëgjoja leximet e Meshës të dielën e Mëshirës Hyjnore. Më dukej sikur fjalët po më binin në vesh dhe po kërcenin.

Shpresa e fundit e shpëtimit?

 

A e diela e dytë e Pashkëve është Mëshira Hyjnore E Diela. Isshtë një ditë që Jezusi premtoi të derdhë hire të pamatshme në atë shkallë që është, për disa "Shpresa e fundit e shpëtimit". Akoma, shumë katolikë nuk e kanë idenë se çfarë është kjo festë ose nuk dëgjojnë kurrë për këtë nga foltorja. Siç do ta shihni, kjo nuk është ditë e zakonshme

Vazhdo te lexosh

Pesë mjete për të "mos pasur frikë"

MBI KUJTIMIN E SHEN. JOHN PAUL II

Mos ki frikë! Hapni dyert e gjera për Krishtin ”!
—ST. JOHN PAUL II, Homeli, Sheshi i Shën Pjetrit
22 tetor 1978, nr. 5

 

Botuar për herë të parë më 18 qershor 2019.

 

PO, Unë e di se Gjon Pali II shpesh thoshte, "Mos ki frikë!" Por ndërsa shohim erërat e Stuhisë që rriten përreth nesh dhe valët që fillojnë të mbingarkojnë Barkën e PjetritSi liria e fesë dhe e fjalës bëhen të brishtë dhe mundësia e një antikrishti mbetet në horizont… si Profecitë mariane janë duke u përmbushur në kohë reale dhe paralajmërimet e papëve shkoni pa vëmendje… ndërsa problemet tuaja personale, përçarjet dhe hidhërimet rriten rreth jush… si mundet dikush nuk kini frikë? "Vazhdo te lexosh