Cfare keni bere?

 

Zoti i tha Kainit: “Çfarë ke bërë?
Zëri i gjakut të vëllait tënd
po më qan nga toka” 
(Zan 4:10).

—POPA ST JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, n 10

Dhe kështu ju deklaroj solemnisht sot
se nuk jam përgjegjës
për gjakun e ndonjërit prej jush,

sepse unë nuk u tërhoqa duke ju shpallur
i gjithë plani i Zotit…

Pra, jini vigjilentë dhe mbani mend
që për tre vjet, natë e ditë,

Unë e këshillova pandërprerë secilin prej jush
me lot.

(Veprat 20:26-27, 31)

 

Pas tre vitesh kërkimesh intensive dhe shkrimesh mbi "pandeminë", duke përfshirë a dokumentar që u bë virale, kam shkruar shumë pak për të në vitin e kaluar. Pjesërisht për shkak të djegies ekstreme, pjesërisht nevojës për t'u zhveshur nga diskriminimi dhe urrejtja që përjetoi familja ime në komunitetin ku kemi jetuar më parë. Kjo, dhe dikush mund të paralajmërojë kaq shumë derisa të arrini masën kritike: kur ata me veshë për të dëgjuar të kenë dëgjuar - dhe të tjerët do ta kuptojnë vetëm kur pasojat e paralajmërimit të padëgjuar t'i prekin ata personalisht.

Vazhdo te lexosh