Mbrojtja e Vatikanit II dhe Rinovimi

 

Ne mund të shohim se sulmet
kundër Papës dhe Kishës
mos vijnë vetëm nga jashtë;
përkundrazi, vuajtjet e Kishës
vijnë nga brenda Kishës,
nga mëkati që ekziston në Kishë.
Kjo ishte gjithmonë njohuri e zakonshme,
por sot ne e shohim atë në një formë vërtet të tmerrshme:
persekutimi më i madh i Kishës
nuk vjen nga armiqtë e jashtëm,
por lind nga mëkati brenda Kishës.
—POPE BENEDIKTI XVI,

intervistë gjatë fluturimit për në Lisbonë,
Portugali, 12 maj 2010

 

ME një kolaps i udhëheqjes në Kishën Katolike dhe një axhendë progresive që del nga Roma, gjithnjë e më shumë katolikë po ikin nga famullitë e tyre për të kërkuar mesha "tradicionale" dhe strehë të ortodoksisë.Vazhdo te lexosh