Pyet, Kërko dhe Trokit

 

Kërkoni dhe do t'ju jepet;
kërkoni dhe do të gjeni;
trokitni dhe dera do t'ju hapet…
Nëse ju, pra, që jeni të këqij,
dini si t'u bëni dhurata të mira fëmijëve tuaj,
sa më shumë do të jetë Ati juaj qiellor
jepi të mira atyre që e kërkojnë.
(Mat 7: 7-11)


Kohët e fundit, shkrimet e Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta janë vënë në dyshim, në mos sulmuar në mënyrë shpifëse, nga disa tradicionalistë radikalë.[1]shih Luisa sulmoi përsëri; Një pretendim është se shkrimet e Luizës janë "pornografike" për shkak të imazheve simbolike, për shembull, të Luizës "duke thithur" gjoksin e Krishtit. Sidoqoftë, kjo është gjuha shumë mistike e vetë Shkrimit: "Do të thithësh qumështin e kombeve dhe do të ushqehesh nga gjokset mbretërore… që të pish me kënaqësi nga gjoksi i saj i bollshëm!… Ashtu si një nënë e ngushëllon fëmijën e saj, ashtu edhe unë do të të ngushëlloj ty…” (Isaiah 60:16, 66:11-13) U zbulua gjithashtu një komunikatë private midis Dikasterit për Doktrinën e Besimit dhe një peshkopi që duket se e ka pezulluar Kauzën e saj ndërsa peshkopët koreanë nxorën një vendim negativ, por të çuditshëm.[2]Shiko A është pezulluar kauza e Luisa Piccarreta? Megjithatë, zyrtar qëndrimi i Kishës për shkrimet e këtij Shërbëtori i Zotit mbetet një "miratim" si shkrimet e saj mbajnë vulat e duhura kishtare, të cilat nuk janë anuluar nga Papa.[3]dmth. 19 vëllimet e para të Luizës morën Nihil Obstat nga St. Hannibal di Francia, dhe sanksionim nga peshkopi Joseph Leo. Njëzet e Katër Orët e Mundimeve të Zotit tonë Jezu Krisht Virgjëresha e Bekuar Mari në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor mbajnë edhe të njëjtat vula kishtare.Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Luisa sulmoi përsëri; Një pretendim është se shkrimet e Luizës janë "pornografike" për shkak të imazheve simbolike, për shembull, të Luizës "duke thithur" gjoksin e Krishtit. Sidoqoftë, kjo është gjuha shumë mistike e vetë Shkrimit: "Do të thithësh qumështin e kombeve dhe do të ushqehesh nga gjokset mbretërore… që të pish me kënaqësi nga gjoksi i saj i bollshëm!… Ashtu si një nënë e ngushëllon fëmijën e saj, ashtu edhe unë do të të ngushëlloj ty…” (Isaiah 60:16, 66:11-13)
2 Shiko A është pezulluar kauza e Luisa Piccarreta?
3 dmth. 19 vëllimet e para të Luizës morën Nihil Obstat nga St. Hannibal di Francia, dhe sanksionim nga peshkopi Joseph Leo. Njëzet e Katër Orët e Mundimeve të Zotit tonë Jezu Krisht Virgjëresha e Bekuar Mari në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor mbajnë edhe të njëjtat vula kishtare.