Mbi tradicionalizmin radikal

 
 
Disa njerëz po raportojnë se ky blog shfaqet si tekst i bardhë në sfondin e nxirë. Ky është një problem me shfletuesin tuaj. Përditësoni ose kaloni në një shfletues tjetër, si p.sh. Firefox.
 

KETU Nuk ka dyshim se një revolucion i "përparimtarëve" pas Vatikanit II ka shkaktuar kërdinë në Kishë, duke rrafshuar përfundimisht rendet e tëra fetare, arkitekturën e kishës, muzikën dhe kulturën katolike - të dëshmuara qartë në të gjitha gjërat që rrethojnë Liturgjinë. Kam shkruar shumë për dëmin e Meshës siç u shfaq pas Koncilit të Dytë të Vatikanit (shih Armëzimi i meshës). Kam dëgjuar rrëfime të dorës së parë se si "reformatorët" hynë në famulli natën vonë, ikonografi me ngjyrë të bardhë, duke thyer statuja dhe duke marrë një sharrë elektrike me zinxhir në altarët e lartë të zbukuruar. Në vend të tyre, një altar i thjeshtë i mbuluar me një leckë të bardhë u la në këmbë në mes të shenjtërores - për tmerrin e shumë vizitorëve të kishës në meshën e radhës. më kanë thënë: "Ja çfarë po bëni vetë!"Vazhdo te lexosh