… Më shumë vizione dhe ëndrra

 

 

DISA njerëzit janë ndjerë detyruar për të më dërguar ëndrrat ose vizionet e tyre. Unë ndaj një të tillë këtu, sepse kur e dëgjova, ndjeva se nuk ishte vetëm për mua. Një grua më transmetoi sa më poshtë pas meshës të Dielën në mëngjes

Ajo ishte ulur në verandën e saj një ditë tjetër, dhe Zoti e lejoi atë të përjetonte trishtimin e Tij për botën. Ajo fjalë për fjalë i pa njerëzit që ecnin në hyrjen e saj në këtë vizion… një fëmijë i uritur, duke zgjatur dorën për ushqim… një grua, e thyer dhe e përplasur… Ishte e fuqishme, lëvizëse, tronditëse.

Për disa arsye, kjo e bëri atë të kujtojë një ëndërr që ajo kishte parë disa kohë më parë. Kur e mendoi, emri im i lindi në mendje dhe ndjeu se duhej të më tregonte. Shkoi diçka si kjo:

Në ëndrrën time, ne po largoheshim nga njerëzit. Dukej se ata donin të na injektonin me një "mikroçip". [Terrori i pastër që ndjeva në ëndërr ishte aq i vërtetë, sa mund ta ndieja frymën time të shkurtër dhe zemrën time duke rënë në zemër.]

Vrapuam në një hambar. Por atëherë njerëzit filluan të thyejnë dyert, kështu që ne ikëm nga hambari.

… Gjithçka rreth nesh ishte plotësisht e shkretë si një shkretëtirë. Ndërsa ecnim, pamë nga larg atë që dukej si një kasolle e vogël Spanjolle. Kur u afruam, mund ta kuptonim se ishte një kishë.

Papritmas pashë Jezusin. Ai u afrua tek unë dhe më dha një rrotull dhe më tha: "Ai përmban një mesazh që ti ta japësh. Kur të jetë koha e duhur, unë do të ta zbuloj përmbajtjen ashtu siç duhet ta dish".  Pastaj Ai më përqafoi. [Unë fizikisht e ndjeva përqafimin e Tij në trupin tim gjatë ëndrrës]. Pastaj, papritmas, Ai ishte zhdukur. Unë hyra brenda kishës dhe atje pashë Jezusin që rrinte mes të tjerëve duke thënë: "Mos ki frikë".

Pastaj u zgjova.

Shpesh kur njerëzit më tregojnë ëndrra, një interpretim vjen menjëherë. Unë do ta ofroj këtë këtu si një shpjegim të mundshëm (i cili dukej se ishte dakord edhe me të). 

Unë mendoj se të dy vizioni dhe ëndrra e saj shkojnë së bashku, dhe janë një përzierje e të dy fjalëve dhe simbolike. Vizioni i saj në verandë është një shprehje e një realiteti serioz:  trishtimi i parajsës po shpërthen për mëkatet e rënda në botë, veçanërisht ata kundër të dobëtve ... Prandaj, unë besoj se ëndrra e saj është pasojë të këtij vizioni, nëse bota vazhdon në këtë rrugë shkatërrimi dhe pabesie.

  • Thendrra fillon me një situatë e cila mund të jetë simbolike ose e mirëfilltë. Ajo që unë mendoj se është e vërtetë është se ekziston një persekutimi i ardhshëm i Kishës.
  • Hambari përfaqëson "streha të shenjta" të përkohshme, të cilat Zoti do t'i sjellë njerëzit e Tij në kohërat përpara. Kjo është arsyeja pse ne duhet të jemi të përgatitur tani, kështu që ne do ta dëgjojmë Zotin pastaj.
  • Shkretimi që ajo pa, besoj se do të jetë fjalë për fjalë. Shumë njerëz kanë shkruar me vizione dhe ëndrra për një lloj "katastrofe" që sjell këtë gjendje - gjithçka, nga një kometë, ndoshta te lufta bërthamore.
  • Kisha në shkretëtirë përfaqëson mbetje besnike. Jezusi do të jetë i pranishëm me besnikët, në një mënyrë ose në një tjetër. Mesazhi i tij qendror, atëherë dhe tani është, "Mos ki frikë".

  Përmbajtja e kësaj ëndrre dhe interpretimi i mundshëm për disa mund të duket tepër e pabesueshme. Në të vërtetë, ato nuk kundërshtojnë aspak atë që Krishti foli në Mateu 24 dhe Marku 13, as atë që kanë profetizuar disa shenjtorë dhe mistikë.

  Ndërsa [Jezusi] u afrua, ai pa qytetin dhe qau mbi të, duke thënë: "Nëse sot do të dinit vetëm çfarë e bën paqen - por tani ai është fshehur nga sytë tuaj. (Lluka 19: 41-42) 

   

  Print Friendly, PDF & Email
  Postuar ne BALLINA, SHENJAT.