3 qytete… dhe një paralajmërim për Kanadanë


Ottawa, Kanada

 

Botuar për herë të parë më 14 Prill 2006. 
 

Në qoftë se roja shikon që shpata po vjen dhe nuk i bie borisë që populli të mos paralajmërohet, dhe shpata vjen dhe merr ndonjërën prej tyre; ai njeri është hequr nga paudhësia e tij, por unë do ta kërkoj gjakun e tij nga dora e rojes. (Ezekieli 33: 6)

 
UNË JAM
jo një për të kërkuar përvoja të mbinatyrshme. Por ajo që ndodhi javën e kaluar kur hyra në Otava, Kanada dukej një vizitë e pagabueshme e Zotit. Një konfirmim i një të fuqishmi fjala dhe paralajmërimi.

Ndërsa turneu im në koncert e mori familjen time dhe unë nëpër Shtetet e Bashkuara këtë Kreshmë, unë kisha një ndjenjë pritjeje që nga fillimi… që Zoti do të na tregonte "diçka".

 

SHENJAT 

Si udhërrëfyes i kësaj pritjeje ishte një nga sprovat e brendshme më të vështira që kisha përjetuar për një kohë të gjatë. Në fakt, ky turne pothuajse nuk ndodhi përmes një sërë shpërqendrimesh intensive. Ai u bashkua mjaft mrekullisht në sekondën e fundit - gjashtëmbëdhjetë ngjarje të rezervuara brenda një jave!

Ne nuk e planifikuam në këtë mënyrë, por udhëtimet tona përfunduan duke na çuar në tre nga katastrofat më të mëdha të Shteteve të Bashkuara në historinë Amerikane. Ne kaluam nëpër Galveston, Texas ku një uragan i jashtëzakonshëm mori mbi 6000 jetë në 1900… dhe më pas pësoi një mavijosje vitin e kaluar me uraganin Rita.

Koncertet tona na çuan më pas New Orleans ku pamë nga dora e parë atë që një banor e përshkroi si dëmtim të "përmasave biblike". Shkatërrimi i Uraganit Katrina është i frikshëm dhe i pabesueshëm ... përshkrimi i tij, shumë i saktë.

Gjatë rrugës për në New Hampshire, po kalonim New York City. Aksidentalisht, unë bëra një autostradë autostradë vetëm për makinat e pasagjerëve dhe para se ta kuptonim, autobusi ynë i turneut ishte afër Ground Zero: një vrimë e zbrazët në tokë, me kujtime të larta, të lëkundura vetëm për ta mbushur atë.

 

NJE FJALE E PREPREKTUESHME 

Disa mbrëmje më vonë, ndërsa përgatiteshim të udhëtonim për në Otava -kryeqyteti i Kanadasë- Unë vazhdimisht i thoja Lea-s që ndjeva që Zoti na kishte treguar këto qytete për një arsye -por çfarë? Atë natë ndërsa isha duke u përgatitur për shtrat, pashë biblën e gruas time dhe pata këtë dëshirë të jashtëzakonshme për ta marrë atë. Mbylli sytë dhe dëgjova fjalët “Amos 6”. Jo saktësisht një libër nga i cili kam lexuar shumë. Por iu ktheva megjithatë, duke iu bindur asaj që dëgjova.

Ajo që lexova ishte ose një rastësi e jashtëzakonshme, ose Zoti duke folur shumë qartë:

Sa e tmerrshme do të jetë për ju që keni një jetë kaq të lehtë në Sion dhe për ju që ndiheni të sigurt në Samari - ju udhëheqës të mëdhenj të këtij kombi të madh të Izraelit, ju tek i cili populli shkon për ndihmë! Shkoni dhe shikoni në qytetin e Calneh. Pastaj vazhdo në qytetin e madh të Hamathit dhe zbrit në qytetin filistin Gath. A ishin ata më mirë se mbretëritë e Judës dhe të Izraelit? A ishte territori i tyre më i madh se i juaji? Ju refuzoni të pranoni se po vjen një ditë katastrofe, por ajo që bëni vetëm e afron atë ditë.

Zoti Sovran i Plotfuqishëm ka dhënë këtë paralajmërim solemn: «Unë e urrej krenarinë e popullit të Izraelit; Unë i përçmoj pallatet e tyre luksoze. Unë do t'ia jap kryeqytetin e tyre dhe gjithçka që është në të për armikun ... Unë do të dërgoj një ushtri të huaj për t'ju pushtuar nga Hamath Pass në veri deri në Përroi i Arabahut në Jug. (Bibla katolike e lajmeve të mira)

Menjëherë, kuptova që tre qytetet antike ishin simbolikë e tre qyteteve që pamë dhe kryeqyteti i referuar si Otava. Gjithashtu, ndjeva që Zoti u drejtohej jo vetëm udhëheqësve politikë të Kanadasë, por udhëheqësve të Kishës në Kanada, dhe natyrisht, kombit në tërësi.

Por e pyeta veten: “A po e shpik këtë? A është kjo vërtet një fjalë nga Zoti? A duhet t'ua jap njerëzve të Kanadasë ndërsa nesër shkoj në kryeqytet? " Vendosa të fle thjesht në të, duke gabuar në anën e kujdesit.

 

KONFIRMIM 

Të nesërmen ndërsa udhëtonim drejt kufijve të qytetit, fillova të lutem Rruzaren dhe Chaplet Hyjnore Mëshirës, ​​pasi ishte e Premte dhe Ora e Mëshirës (3-4 pasdite). Në momentin që kemi hyrë në kufijtë e qytetit, unë isha papritmas dhe shumë fjalë për fjalë "i dehur në Shpirt", ose të paktën, kështu u ndie. Unë kurrë nuk kam përjetuar diçka të tillë më parë, ku i gjithë trupi, shpirti dhe shpirti im ishin të mbingarkuar me Shpirtin e Zotit. Erdhi pa paralajmërim dhe zgjati 20 minuta derisa arritëm në koncertin e parë nga katër. Trupi im dridhej sikur ta tundte bubullima e shenjtë! Mezi mund të ngasja makinën (megjithëse pjesa tjetër e familjes mendonte se përvoja ishte me humor!)

Kështu që atë natë, ndava me audiencën fragmentin e Shkrimeve që mora një natë më parë. Dhe unë gjithashtu shtova këtë

Shkrimet na tregojnë se Zoti është dashuri, JO Zoti është i dashuruar. Dashuria e tij nuk ulet në përpjesëtim me mëkatshmërinë tonë, por është e vazhdueshme, e pakushtëzuar. Sidoqoftë, për shkak se Ai na do, Ai nuk do të shikojë duarkryq ndërsa shoqëritë udhëtojnë në një rrugë shkatërrimi (rezultati i braktisjes së Vullnetit dhe Urdhërimeve të Tij të mira).

Ashtu si një nënë e dashur bërtet një paralajmërim kur fëmija i saj është gati të prekë një sobë të nxehtë, ashtu edhe Zoti Atë bën thirrje përmes shërbëtorëve të Tij paralajmërime se çfarë do të rezultojë në një njerëzim të vazhdojë të rebelohet (Shiko Romakëve 1: 18-20; Zbulesa 2: 4-5). Zoti nuk po na braktis! Përkundrazi, ne po zgjedhim të lëmë strehën e mbrojtjes së Tij. Dhe tani, siç shprehet një prift amerikan, "Kanadaja nuk është imune".

Ajo që dëgjoj në këtë fjalë është një mesazh mëshire, një britmë nga Qielli për të na thirrur përsëri te liria e pendimit dhe gëzimi dhe bekimet e bashkimit me Zotin përmes një rirregullimi të vullnetit tonë kombëtar me Vullnetin e Tij. Zoti është jashtëzakonisht i durueshëm. Ai është «i ngadalshëm në zemërim dhe i pasur me mëshirë». Por ndërsa vendi ynë vazhdon të abortojë të ardhmen e saj, ripërcaktojë martesën dhe vendos ekonominë dhe kujdesin shëndetësor përpara moralit - a po dobësohet durimi i Zotit? Kur mbaroi me Izraelin, Ai e pastroi kombin që donte duke ua dorëzuar armiqve të tij.

Dua të vë në dukje, siç e dinë shumë prej jush, që pothuajse nuk ia dolëm Otavës pasi gruaja ime papritmas u sëmur me një infeksion të rëndë në bajamet dhe u shtrua në spital. Por përmes lutjeve tuaja dhe një shenje të mrekullueshme nga Papa Gjon Pali II, Lea shpejt ktheu një cep dhe ne ishim në gjendje të përfundonim turneun tonë dhe t'i jepnim këtë mesazh dashurie, mëshire dhe paralajmërimi - kombit të Kanadasë.

Politikanët e Kanadasë e kanë bërë të qartë se ata synojnë të qëndrojnë në kursin e tanishëm të largimit nga rrënjët historike dhe morale të këtij vendi. Ne duhet të lutemi për ta dhe të vazhdojmë të flasim të vërtetën. Ne gjithashtu duhet të lutemi për barinjtë tanë, heshtja e tyre është shqetësuese (përveç disa). Ndërsa shumë dele vazhdojnë të humbasin në valën e baticës së relativizmit moral, veçanërisht të rinjtë, është koha që ato dele që janë akoma të forta të ngrenë zërin e tyre pa frikë

Ndoshta është, siç tha Gjon Pali II, "Ora e laikëve".

Kur pushojmë të jemi Anëtarë të Parlamentit, fatkeqësisht do të harrohemi nga njeriu ynë tjetër - por jo nga Zoti, i cili e njeh secilin prej nesh nga afër. Nëse Zoti Vetë është me të vërtetë autori i martesës, atëherë le të jemi në gjendje të japim një llogari të mirë për veten kur qëndrojmë para Tij, pasi të gjithë duhet të qëndrojmë para Tij. -Pierre Lemieux, Deputet konservator në Ontario duke folur më 6 dhjetor 2006 përpara votimit për rihapjen e debatit për martesat homoseksuale në Kanada. Mocioni u mund.

Nëse populli im që thirret me emrin tim përulet, lutet dhe kërkon fytyrën time dhe kthehet nga rrugët e tij të liga, atëherë unë do të dëgjoj nga qielli dhe do të fal mëkatin e tyre dhe do të shëroj vendin e tyre. (2 Kron 7:14)

 

Mbështetja dhe lutjet tuaja financiare janë arsyeja
ju po e lexoni këtë sot.
 Ju bekoj dhe faleminderit. 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHENJAT.