Një Tërheqje Shëruese

UNE KAM u përpoq të shkruante për disa gjëra të tjera ditët e fundit, veçanërisht për ato gjëra që po formoheshin në Stuhinë e Madhe që tani është sipër. Por kur e bëj, po vizatoj plotësisht një bosh. Madje isha i frustruar me Zotin sepse koha ka qenë një mall kohët e fundit. Por besoj se ka dy arsye për këtë “bllokim të shkrimtarit”…

Njëra, është se unë kam mbi 1700 shkrime, një libër dhe transmetime të shumta në internet që paralajmërojnë dhe këshillojnë lexuesit për kohët nëpër të cilat po kalojmë. Tani që Stuhia është këtu, dhe është shumë e qartë për të gjithë, përveç zemrave më të mprehta se "diçka nuk është në rregull", nuk kam nevojë ta përsëris mesazhin. Po, ka gjëra të rëndësishme për t'u ditur që po zbresin me shpejtësi dhe kjo është ajo që Fjala Tani - Shenjat faqja po bën çdo ditë (mundeni nënshkruajë deri falas). 

Megjithatë, më e rëndësishmja, unë besoj se Zoti ynë ka një qëllim në mendje për momentin për këtë lexues: t'ju përgatisë që jo vetëm të duroni stuhinë që do t'i testojë të gjithë, por të jeni në gjendje të "jetoni në Vullnetin Hyjnor" gjatë dhe pas. Por një nga pengesat më të mëdha për të jetuar në Vullnetin Hyjnor është e jona plagosje: modele të pashëndetshme të mendimit, përgjigje nënndërgjegjeshëm, gjykime dhe zinxhirë shpirtërorë që na pengojnë të jemi në gjendje të duam dhe të jemi të dashur. Ndërsa Jezusi nuk i shëron gjithmonë trupat tanë në këtë jetë, Ai dëshiron të shërojë zemrat tona.[1]John 10: 10 Kjo është vepra e Shëlbimit! Në fakt, Ai ka tashmë na shëroi; është vetëm një çështje për të shfrytëzuar atë fuqi për ta sjellë atë në përfundim.[2]krh. Phil 1:6

Ai vetë i mbajti mëkatet tona në trupin e tij mbi kryq, në mënyrë që, pa mëkat, të jetonim për drejtësi. Nga plagët e tij ju jeni shëruar. (1 Pjetrit 2:24)

Pagëzimi e fillon këtë punë, por për shumicën prej nesh, rrallë e përfundon atë.[3]kf. 1 Pjetri 2:1-3 Ajo që na nevojitet janë efektet e fuqishme të Sakramenteve të tjera (dmth. Eukaristia dhe Pajtimi). Por edhe këto mund të bëhen disi sterile nëse jemi të lidhur gënjeshtra - si një paralitik. 

Dhe kështu, siç e kam përmendur më herët, kam qenë në zemrën time që t'i çoj lexuesit e mi në një "tërheqje shëruese" jozyrtare në internet, në mënyrë që Jezusi të mund të fillojë një pastrim të thellë në shpirtrat tanë. Si një udhëzues, unë do të mbështetem në fjalët që Zoti më tha gjatë kohëve të fundit Tërheqja e triumfit, dhe t'ju çojë në këto të vërteta, sepse "e vërteta do t'ju bëjë të lirë".

Në këtë drejtim, unë po marr tani rolin e "katër burrave" që sollën të paralizuarin te Jezusi:

Ata erdhën dhe i sollën një të paralizuar që e mbanin katër burra. Në pamundësi për t'iu afruar Jezusit për shkak të turmës, ata hapën çatinë sipër tij. Pasi u depërtuan, e ulën tapetin mbi të cilin ishte shtrirë i paralizuari. Jezusi, kur pa besimin e tyre, i tha të paralizuarit: "Fëmijë, mëkatet e tua të janë falur... Unë të them, çohu, merr vigun tënd dhe shko në shtëpi". (krh. Marku 2:1-12)

Ndoshta i paralizuari u habit kur dëgjoi Jezusin të thoshte "Mëkatet e tua të janë falur." Në fund të fundit, nuk ka asnjë shënim që paralitiku të ketë thënë një fjalë të vetme. Por Jezusi e dinte përpara se i paralizuari të bënte atë që ishte më e nevojshme dhe më e rëndësishmja për jetën e tij: mëshirë. Çfarë dobie ka të shpëtosh trupin, por që shpirti të mbetet në sëmundje? Po kështu, Jezusi, Mjeku i Madh e di saktësisht se çfarë keni nevojë për momentin, edhe pse nuk mundeni. Dhe kështu, nëse jeni të gatshëm të hyni në dritën e së vërtetës së Tij, atëherë përgatituni për të papriturën… 

Ejani të gjithë ata që keni etje!

Të gjithë ju që keni etje,
ejani në ujë!
Ju që nuk keni para,
ejani, blini grurë dhe hani;
Ejani, blini grurë pa para,
verë dhe qumësht pa kosto!
(Isaia 55: 1)

Jezusi dëshiron t'ju shërojë. Nuk ka asnjë kosto. Por ju duhet të "vini"; ju duhet t'i afroheni Atij me besim. Për Ai…

…u shfaqet atyre që nuk e besojnë atë. (Dituria 1:2)

Ndoshta një nga plagët tuaja është se ju me të vërtetë nuk i beson Perëndisë, vërtet nuk besoni se Ai do t'ju shërojë. Unë e kuptoj atë. Por është një gënjeshtër. Jezusi mund të mos ju shërojë si or kur ju mendoni, por nëse vazhdoni besim, do te ndodhe. Ajo që shpesh e pengon shërimin e Jezusit janë gënjeshtra – gënjeshtra që ne i besojmë, i vendosim dhe i kapemi, më shumë se Fjala e Tij. 

Sepse këshillat e çoroditura i ndajnë njerëzit nga Perëndia… (Dituria 1:3)

Dhe kështu këto gënjeshtra duhet të shuhen. Ata janë, në fund të fundit, modus operandi e armikut tonë të përhershëm:

Ai ishte një vrasës që në fillim dhe nuk qëndron në të vërtetën, sepse nuk ka të vërtetë në të. Kur thotë një gënjeshtër, ai flet me karakter, sepse është gënjeshtar dhe baba i gënjeshtrës. (Gjoni 8:44)

Ai gënjen për të vrarë paqen tonë, për të vrarë gëzimin, për të vrarë harmoninë, për të vrarë marrëdhëniet dhe nëse është e mundur, për të vrarë shpresoj. Sepse kur të keni humbur shpresën dhe të jetoni në atë gënjeshtër, Satani do të ketë rrugën e tij me ju. Pra, ne duhet t'i thyejmë ato gënjeshtra me një të vërtetë nga buzët e Vetë Jezusit:

Po të ishte një shpirt si një kufomë në prishje, kështu që nga pikëpamja njerëzore, nuk do të kishte [shpresë] për restaurim dhe gjithçka do të kishte humbur tashmë, nuk është kështu me Zotin. Mrekullia e Mëshirës Hyjnore e rikthen atë shpirt plotësisht. Oh, sa të mjerë janë ata që nuk përfitojnë nga mrekullia e mëshirës së Zotit! - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 1448

Pra, tani, nuk është çështje e ndjenjave tuaja, por e besimit. Ju duhet të besoni se Jezusi mund dhe dëshiron t'ju shërojë dhe t'ju çlirojë nga gënjeshtrat e princit të errësirës.

Në të gjitha rrethanat, mbaje besimin si mburojë, për të shuar të gjitha shigjetat flakëruese të të ligut. (Efesianëve 6:16)

Dhe kështu, Shkrimi vazhdon:

Kërkoni Zotin derisa të gjendet,
thirre atë derisa është afër.
Lërini të pabesët të braktisin rrugën e tyre,
dhe mëkatarët mendimet e tyre;
Le të kthehen te Zoti për të gjetur mëshirë;
Perëndisë tonë, i cili është bujar në falje.
(Isaia 55: 6-7)

Jezusi dëshiron që ju t'i thërrisni Atë që Ai t'ju shpëtojë, sepse “Do të shpëtohet kushdo që thërret emrin e Zotit.” [4]Veprat 2: 21 Nuk ka asnjë paralajmërim për këtë, nuk ka asnjë kusht që thotë se ju keni bërë këtë apo atë mëkat dhe këtë shumë herë, ose keni lënduar kaq shumë njerëz, se jeni skualifikuar. Nëse Shën Pali, i cili vrau të krishterët para se të kthehej në besim, mund të shërohet dhe të shpëtohet,[5]Veprat 9: 18-19 ju dhe unë mund të shërohemi dhe të shpëtojmë. Kur i vendosni kufij Perëndisë, ju i vendosni kufij fuqisë së Tij të pafundme. Le të mos e bëjmë këtë. Kjo është ora e të paturit besim “si një fëmijë” në mënyrë që Ati t'ju dojë ashtu siç jeni në të vërtetë: djalin e Tij ose vajzën e Tij. 

Nëse e bëni, atëherë besoj me gjithë zemër se pas kësaj tërheqjeje të vogël…

…do të dilni me gëzim,
në paqe do të silleni në shtëpi;
Malet dhe kodrat do të shpërthejnë në këngë para teje,
të gjithë pemët e fushës do të duartrokasin.
(Isaia 55: 12)

Një strehë e nënës

Pra, para se të fillojmë, kam disa gjëra për të shqyrtuar në shkrimin e ardhshëm që janë vendimtare që kjo të jetë një tërheqje e suksesshme për ju. Unë gjithashtu dua ta përfundoj këtë tërheqje gjatë këtij muaji të Marisë deri të Dielën e Rrëshajëve (28 maj 2023), sepse në fund të fundit, kjo punë do të kalojë nga duart e saj, në mënyrë që ajo t'ju bëjë nënën dhe t'ju afrojë me Jezusin - më e plotë, paqësore, të gëzuar dhe të gatshëm për çdo gjë që Zoti ka rezervuar për ju. Nga ana juaj, është të bëni një angazhim për t'i lexuar këto shkrime dhe për të lënë mënjanë kohën për ta lënë Zotin t'ju flasë. 

Kështu thamë, tani po ia dorëzoj mbretërimin Nënës sonë, e cila është ena e përsosur që hiret e Trinisë së Shenjtë të rrjedhin në zemrat tuaja. Pena ime tani është stilolapsi i saj. Fjalët e saj qofshin në të miat dhe të miat në të sajat. Zoja e Këshillit të Mirë, lutu për ne.

(PS Në rast se nuk e keni vënë re, "blloku i shkrimtarit" ka mbaruar)

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 John 10: 10
2 krh. Phil 1:6
3 kf. 1 Pjetri 2:1-3
4 Veprat 2: 21
5 Veprat 9: 18-19
Postuar ne BALLINA, SHËRIMI I SHËRIMIT.