Një tërheqje lutjeje me Markun


 

GJATË këtë herë "tërheqje" këtë javë të kaluar, fjalët "Kolosianëve 2: 1”Shkëlqen në zemrën time një mëngjes.

Sepse dua që ju të dini se sa luftë e madhe po bëj për ju dhe për ata në Laodice dhe të gjithë ata që nuk më kanë parë ballë për ballë, që zemrat e tyre të inkurajohen ndërsa bashkohen në dashuri, për të pasur gjithë pasurinë për të kuptuar plotësisht të siguruar, për njohjen e misterit të Zotit, Krishtit, në të cilin janë fshehur të gjitha thesaret e mençurisë dhe njohurisë. (Kol 2: 1)

Dhe me këtë, e ndjeva Zotin që më kërkonte të çoja lexuesit e mi në një tërheqje shpirtërore këtë Kreshmë. Timeshtë koha. Isshtë koha që ushtria e Zotit të veshë forca të blinduara shpirtërore dhe të drejtohet në betejë. Ne kemi qenë duke pritur në fortesë; ne kemi qenë të vendosur në mur, "duke parë dhe lutur". Ne kemi parë ushtrinë që përparon që tani qëndron në portat tona. Por Zoti ynë nuk priti që armiqtë e Tij t'i mposhtnin ata. Jo, Ai zbriti në Jeruzalem me dëshirën e tij.[1]shih Gjyqi Shtatë Vjetor Ai pastroi tempullin. Ai i qortoi Farisenjtë. Ai lau këmbët e dishepujve të Tij dhe vendosi Meshen e Shenjtë. Ai hyri në Getsemanie me vullnetin e Tij dhe pastaj ia dorëzoi atë plotësisht Atit. Ai i lejoi armiqtë e Tij ta "puthnin" Atë me tradhti, ta fshikullonin sipas dëshirës dhe ta dënonin me vdekje. Ai e mori kryqin e Tij dhe Ai e çoi atë në Samit, sikur të mbante lart një pishtar që tani e tutje do të çonte çdo qengj në dhomën e ringjalljes, të liri. Atje, në Kalvar, duke marrë frymën e tij të fundit, Ai nxori Shpirtin e Tij në të ardhmen e Kishës… në momenti i tanishëm.

Dhe tani, vëllezër dhe motra, shoqëruesit e mi të lodhur, është koha për të kapur këtë Frymë Hyjnore të Jezusit. Timeshtë koha që ne të thithim jetën e Krishtit në mënyrë që edhe ne të ngrihemi nga mishi ynë, të ngrihemi nga apatia, të ngrihemi nga botësia, të ngrihemi nga gjumi.

Dora e Zotit erdhi mbi mua, dhe ai më nxori në frymën e Zotit dhe më vendosi në qendër të luginës së gjerë. Ishte e mbushur me kocka. Ai më bëri të eci mes tyre në çdo drejtim. Kaq shumë shtriheshin në sipërfaqen e luginës! Sa të thata ishin! Ai më pyeti: Bir njeriu, a mund të kthehen në jetë këto kocka? "Zoti Zot," u përgjigja, "vetëm ti e di atë." Atëherë ai më tha: Profetizo mbi këto kocka dhe u thuaj atyre: Kocka të thata, dëgjoni fjalën e Zotit! Kështu thotë Zoti, Zoti, këtyre kockave: Dëgjoni! Unë do të bëj që fryma të hyjë në ty që të mund të vijë në jetë. Unë do të vë mbi ju sinews, do të bëj që mishi të rritet mbi ju, do t'ju mbulojë me lëkurë dhe do t'ju jap frymë në mënyrë që të mund të merrni jetë. Atëherë do të dini se unë jam Zoti… Unë profetizova ashtu siç më urdhëroi ai dhe fryma hyri në ta; ata erdhën në jetë dhe qëndruan në këmbë, një ushtri e madhe. (Ezekieli 37: 1-10)

Kjo tërheqje është për të varfërit; është për të dobëtit; është për të varurit; është për ata që mendojnë sikur kjo botë po u afrohet atyre dhe thirrjet e tyre për liri po humbasin. Por është pikërisht në këtë dobësi që Zoti do të bëhet i fortë. Ajo që është e nevojshme, pra, është "po" -ja juaj, e juaja dekret. Ajo që nevojitet është gatishmëria dhe dëshira juaj. Ajo që nevojitet është pëlqimi juaj për të lejuar Shpirtin e Shenjtë të veprojë në ju. Ajo që nevojitet është bindja juaj ndaj detyrës së momentit.

Unë kam kërkuar - jo, unë jam lutur - që Zonja jonë do të jetë Mjeshtri ynë i Tërheqjes. Se Nëna jonë do të vinte të na mësonte neve, fëmijëve të saj, rrugën drejt lirisë dhe rrugët drejt fitores. Nuk kam dyshim se kjo lutje do të përgjigjet. Unë kam pastruar rrasën time dhe do ta lejoj këtë Mbretëreshë të bëjë përshtypje në zemrën time të fjalëve të saj, të mbushë penën time me bojën e mençurisë së saj dhe të lëvizë buzët e mia me dashurinë e saj. Kush më mirë të na formojë sesa ai që formoi Jezusin?

Ndoshta po mendoni të hiqni dorë nga çokollata, kafeja apo televizori, etj. Por, si të agjëroni nga koha e humbur? Ne themi se nuk kemi kohë për t'u lutur - por me lehtësi e kalojmë atë kohë duke parë rrjetet sociale, muret e Facebook, faqet e internetit pa mend, duke parë sporte dhe të ngjashme. Angazhohuni, me mua, për vetëm 15 minuta çdo ditë, mundësisht para shkollës ose punës, para se fëmijët të zgjohen ose telefoni të fillojë të bjerë. Nëse e filloni ditën tuaj duke "kërkuar së pari Mbretërinë e Zotit", unë ju premtoj, ditët tuaja do të bëhen shpejt "nga kjo botë".

Dhe kështu, unë ju ftoj të bashkoheni me mua duke klikuar në lidhjen Kategoria në shiritin anësor që thotë Tërheqje lutjeje dhe fillo me Dita e Një.

Ndërsa isha duke e shkruar këtë, një email mbërriti nga një lexues me një fjalë që ajo mori në lutje. Po, unë besoj se kjo është nga Zoti:

Mbretëria vjen, gjithçka tjetër nuk krahasohet, gati vetë. Para se një ushtri të marrë përsipër një armik, ekziston një betejë e fundit, e fundit, më e ashpra nga të gjitha. Kjo është ajo ku heronjtë ngrihen (Shenjtorët), ku më së paku bëhen më të mëdhenjtë dhe ata që konsideroheshin të pavlefshëm janë më të rëndësishmit. Ata bëhen kështjella e besimit, e mbetura. Vëllezërit dhe motrat ngjeshin ijët tuaja, vishni forca të blinduara, merrni shpatën tuaj. Viktimat e kësaj lufte nuk janë humbje, por fitore; dhurata më e madhe është të japësh jetën e tjetrit.

Beteja i përket zotit.

Ajo përfshiu një lidhje me këngën e John Michael Talbot "Beteja i përket Zotit". Eshte vajosur. Unë e përfshij atë më poshtë që ju të luteni me sot si një thirrje beteje para-kreshmës.

Përhap fjalën. Tregojuni familjes dhe miqve tuaj. Bëjeni atë si familje pas darkës. Postojeni atë në Facebook, Pinterest, Twitter, Linkedin… shkoni nëpër rrugë dhe rrugica dhe ftoni të varfërit, të nëpërkëmburit dhe të dobëtit.

Dhe ju lutem, lutu për mua. Asnjëherë nuk jam ndier më i paaftë për asgjë.

Ju jeni të dashur.

 

 

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Flamuri Tani i Fjalës

SHËNIM: Shumë abonentë kanë raportuar kohët e fundit se nuk po marrin email më. Kontrolloni dosjen tuaj të hedhurinave ose postës së bezdisshme për t'u siguruar që postat elektronike nuk do të zbresin atje! Kjo zakonisht ndodh 99% të kohës. Gjithashtu, provoni të regjistroheni përsëri këtu. Nëse asgjë nga këto nuk ju ndihmon, kontaktoni me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit dhe pyetni ata që të lejojnë email nga unë.

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Gjyqi Shtatë Vjetor
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.